9H

9H

מי שעשה-יכול לחוות דעה? (אחרי קידום פשוט נדהמתי מהקלות שלה.. וכמובן הציון יצא מפרגן למדי) ובכ"ז כמה שאלות שהטרידו את מנוחתי: מחפש דרך קצרה\יפה לתרגיל הבא: אוטובוס "שמאלה" נוסע מנקודה A לנקודה B ובחזרה מB לA (וחוזר חלילה) במהיורת קבועה של 100 קמ"ש. אוטובוס "ימינה" נוסע מA לC ובחזרה מC לA (וחוזר חלילה) גם כן במהירות קבוע של 100 קמ"ש. המרחק מA לB הוא 300 ק"מ, והמרחק מC לA הוא 200 ק"מ (ראה סרטוט). שני האוטובוסים יוצאים מA ב12 בלילה. באיזה שעה יפגשו שוב בפעם הראשונה? C_________ איי ____________B 1)12 בצהריים 2)6 בצהריים 3)8 בבוקר 4) 4 אחה"צ להלן: איי=A.
The mayor made an ___to the public to donate blood to help the victims of the disaster. 1)appeal 2)inquiry 3)exhibition 4)obligation עזרא אומר תמיד את ההפך מהאמת. לעזרא יש שני מילונים בבית-מילון רגיל, ומילון הפכים,שבו תחת כל מילה מופיע ההפך של המילה המבוקשת. עזרא התבקש להשיב על השאלה מה כתוב במילון תחת הערך "מזוהם". איזו מהטענות הבאות נכונה? 1) אם הוא השיב שפרוש המילה לפי המילון הוא מלוכלך, אז הוא חיפש במילון ההפכים 2) -----"-------- ----"----- נקי , --------"-------- 3) -------"---------- ----"---- מלוכלך, אז הוא חיפש במילון הרגיל 4) כל הנ"ל נכונים​

Abcdef11

New member
2שאלות ראשונות

שאלה ראשונה אחד מהם חוזר לבסיס כל שש שעות והשני חוזר לבסיס כל 4 שעות ...מכנה משותף קטן ביותר 12...וזו התשובה לשאלה השנייה הפתרון הוא obligation ולשאלה השלישית הייתי אומר 4 אבל הראשון לא מסתדר... את בטוחה שהעתקת כמו שצריך? ולבסוף קידום די מסריחים הסימולציות שלהם ברמות שונות אחת מהשניה כך שאי אפשר להסיק אם אתה משתפר או לא מה גם שיש דברים שלא הופיעו שנים במבחן או שלא קשורים בכלל למבחן הפסיכומטרי

בז שנות

New member
דווקא בתשובה השלישית

התשובה הראשונה היחידה שמסתדרת.. זו גם נראה לי התשובה

Abcdef11

New member
אבל

אם הוא הסתכל המילון ההפכים הוא היה צריך לקבל נקי שזה ההפך ממלוכלך

בז שנות

New member
דרך קצרה לתרגיל הראשון

6 שעות הזמן שלוקח לאוטובוס שנוסע שמאלה לעבור את הדרך מA לB וחזור ו4 שעות הזמן שלוקח לואטובוס השני הלוך חזור 12 שעות זה הזמן שיקח להם להפגש שוב.. מכיוון שזה המספר הקטן שמתחלק ב6 ו4

Gabi89

New member
תשובות

1 1 1 3 אם זה נכון אסביר.... ונכון שהקטע עם ה"אני הומו" הוא סתם בשביל השעשוע? (מס' 5..בכל זאת..)

Hagai007

New member
פה...

1. הייתה פה דרך יפה שמישהו הציג עם זה שמוצאים את השעות ולפי זה מחשבים מתי השעות נפגשות שזה יוצא ב12 בצהריים (לא קראתי ממש אבל נראה לי שזה בערך מה שהתכוונתי לכתוב) - קיצר מומלץ 2. לדעתי השאלת אנגלית זה Appeal שזה פניה, בקשה (וגם לפנות, לבקש) וחצמזה זה גם קסם בל זה לא קשור כאן.. השאר הן: Exhibitation - להציג Inquiry - חקירה ( נראה לי) Obligation - להכריח מכיוון שיש את המילה "an" לפני הרווח זה חייב להיות שם עצם והדבר היחיד שמתאים לדעתי זה Appeal 3. 1 קידום לא קשורים למציאות במתמטיקה ובאנגלתי או קיי? מה שאתה עשית זה אמנם בחינה ישנה מאוד, ולכן גם קלה יותר מהבחינות היותר חדשות שנמצאות שם אבל בכ"ז בחינה של המרכז הארצי ולכן היא די משקפת (תוריד איזה 20-30 נק' ככה..אולי בגלל שהיא יותר ישנה אז טיפה יותר אבל לא להתשגע..כעקרון היא בחינה אמיתית) בכל מקרה כשתגיע לבחינות האחרונות שלהם (15H (אם יש לך גם ת'אוגדן החדש) ו16H) זה יתחיל יותר לשקף ואז כמעט אין הפרש למרות ששוב - יכול להיות שהן יהיו טיפלה יותר קלות ממה שתראה - במיוחד בעברית (כבר עשו פה השוואות לגבי הנושאים שבאוגדן ביחס לנושאים שבמבחן) אבל כעקרון זה מה שיש.. מקווה שלא טעיתי ובהצלחה! Hag-(o) <3-E

S a s h o K

New member
לדעתי...

באנגלית טעית: Obligation = התחייבות an Obligation מסתדר לגמרי

איילפ

New member
לדעתי

Appeal מתאים יותר. מכיוון שappeal הוא מנסיונו לשכנע כמה שיותר אנשים לתרום, בעוד שobligation מדבר על עצמו בלבד - ולא נראה לי שזה מאוד מעניין את כולם שהוא "מתחייב" לתרום דם.

Hagai007

New member
אממ...

אכן החכמתני...במילון של יואל גבע כתוב רק "להכריח, הכרח" או משהו כזה בכל מקרה..נראה לי Appeal עדיין יתר מתאים כי נראה לי יותר הגיוני שהוא יבקש מהציבור לתרום דם ואשר שהוא יתחייב לתרום דם...בכ"ז נראה לי שאם כל הציבור יתרום זה יותר יעזור לקורבנות האסון מאשר שראש העיר יתחייב שהוא יתרום.. ומסטיק בומבה...השאלה הזו מ9H? או מאיפה... בכל מקרה sashok...תודה על הפירוש החדש =] Hag-(o) <3-E

Hagai007

New member
אבל מאיזה סימולציה?

כל השאלות מ9H או ממקומות אחרים? (אם כן, מאילו?)

למעלה