;(

כוכב7

New member
חסויה בת כמה את?

אני מרגישה אותך מאוד, ואת הכאב שלך, נק' המבט שאת מציינת כאן היא נק מבט שאנו פחות פוגשים והיא נכונה גם... מה לעשות ? מותר לך לכעוס ולהתרגז, יחד עם ההבנה שזו גם חלק מהבעיה השליטה בדחפים ....וכרגע הדלף הוא האוכל שהיא אוהבת ( כך אני מבינה) אך חשוב ללמד לשלוט בדחפים ...גם ילדי טוראט כי היום זה האוכל ומחר זה יכול להיות משהו אחר אך יש דרכים ללמוד את זה ורק "קבלה" זה לא תמיד טוב לדעתי - יש צורך בקבלה ,אהבה יחד עם המון שיחות ברגש של רוגע לאו דווקה ליד העוגה אלא אחרי .... חשוב להאדם ידע לשלוט בדחפיו וכולנו בני אדם גם עם הקשיים שמלווים אותנו הטוראטניקים.... אני קוראת עכשיו המון על הנושא ובכול הספרים הללו זה הכיוון ... אז שיהיה לך בהצלחה , לאחותך ולבני משפחתך והכי חשוב שתביני שהתחושות שאת חשה, הרבה חשים אות,ן וזה לגיטימי ... כוכב 7

חסויה, אני חושבת שהבעייה היא

דווקא העובדה שהשוקולד אינו זמין. גם אני מאד אוהבת שוקולד . כשהייתי ילדה חיסלתי חבילות שלמות שמצאתי בבית (למרות שהסתירו אותן ממני. גם הורי חשבו שאם לא אראה את השוקולד התאווה אליו תחלוף). משבגרתי וגרתי לבד , קניתי המון שוקולד. וראה זה פלא, מיום שזה נעשה לי זמן ובהישג יד , אני פחות אוכלת שוקולד. אני עדיין מאד אוהבת שוקולד ומתאווה אליו , אבל עצם העובדה שאין כאן שום איסור שמתלווה אליו בהחלט מוריד את מינוני הצריכה. אני יכולה גם להעיד על חברים של ילדי , שהוריהם אינם מכניסים לביתם ממתקים, שוקולד או כל מאכל אחר ( מטעמים שונים ) , על צורת ההתנהגות "החזירית" כשהם פוגשים במאכל הזה אצל חבריהם. תנסו להכניס שוקולד הביתה ולאפשר לה גישה חופשית. לאחר התקופה הראשונה של "לחסל הכל ומהר כי לא יישאר לי" , אני צופה שינוי. ולא, אני ממש לא קושרת זאת לטוראט , למרות הכפייתיות , בגלל מה שכתבתי לעיל.

tabali

New member
חסויה יקירה

אני בהחלט מבינה את הכעס שלך/שלכם חוסר התחשבות של אחד מבני המשפחה אכן מקומם ויכול להוציא מהכלים, מודה!!! אבל וזה אבל מאוד גדול, מאוד צרם לי עניין "העונש החינוכי" "אכלת לנו חצי מהעוגה = לא תבואי איתנו לחברים" את באמת חושבת שעל בחורה בת 18 אפשר להטיל עונשים? למה? כי יש לה טוראט? זה שהוריך מוציאים אלפי שקלים על טיפול פסיכולוגי - לא עלינו!!! נורא צורם לקרוא שגם על זה את מתרעמת. בשורה התחתונה ידוע לי וברור לי שבגיל ההתבגרות הרבה יותר קשה לקבל דברים או אנשים "קצת" אחרים אבל חסויה מתוקה זו אחותך!! ואם את לא תהיי שם בשבילה אף אחד לא יהיה!!

חסויה6

New member
בחורה?

היא מתנהגת כמו ילדה בת 4. ומה שהדגמתי פה זה הקמצוץ של מה שהיא עושה. ההורים שלי לא סוגרים אותה בחדר במרתף חשוך או משהו כזה. ההורים שלי מתנהגים אליה בדיוק כמו שהיא מתנהגת לאחרים. גמרת את העוגה לאחרים?=לא תקבלי פעם הבאה. אבל מה,כל פעם שהם אומרים את זה את חושבת שהם מקיימים? א-ת ט-ו-ע-ה . אני חושבת שזה בגלל שפשוט הם חסרי כוחות להתמודד איתה . אף אחד לא מתעלל בה,וברגע זה ממש היא הלכה לחרוש על הטלוויזיה שלה בסבבה שלה. כל המשפחה חוץ ממני מדברים איתה ,צוחקים איתה והכל. ממש בלי לפגוע באף אחד אבל ממש לא מזיז לי מה אתם חושבים על זה שאני לא מדברת איתה.. כי אני פשוט לא בנויה להוציא אנרגיות על בנאדם כזה. בשורה התחתונה:אני חושבת שסה"כ טוב לאחותי בבית הזה,רק היום ההורים שלי נתנו לה כסף לבזבז ובדיוק עכשיו אני שומעת אותה מתגלגלת מצחוק.

חסויה6

New member
ועוד משהו קטן

כל המשפחה הזאת חיה עם אחותי כמעט 18 שנים. אני חושבת שאנחנו מספיק יודעים על הטוראט. שיש לה תיקיים ושהיא נוגעת במשהו ללא רצונה,ושהיא מקללת בטעות זה לא מה שמפריע לי..מפריע לי שיש דברים שהיא יכולה להשתלט עליהם עם כוח רצון..כמו לגמור עוגת שוקולד למשל.. והיא פשוט שמה פס על כולנו ולא מתחשבת.

השגיא

New member
חסויה לא הייתי מודעת לגילך הצעיר

ולכן אולי הייתי קצת בוטה כלפייך בהודעותיי. אם נפגעת, אני מתנצלת. בכל מקרה, נראה לי שאת ,ולאו דווקא הורייך, חווה קושי אמיתי ומתמשך סביב הטוראט של אחותך. אולי תוכלי להיעזר באיש מקצוע שיעזור לך לשים את הגבולות בין הקשיים שלך לאלו של אחותך. מאחלת לך בהצלחה גלית

חסויה6

New member
לא נפגעתי ממך

פשוט חשבתי לעצמי : "מה הקטע שלה,מה היא רוצה ממני?" אבל בקטנה :\ וכן,דיברתי על מה שאני עוברת עם ההורים שלי וכנראה שאני אלך לפסיכולוג בע S: ותודה.

למעלה