../images/Emo31.gif אני לא ממש מסכים איתך
תראה, היום 50 סמ"ק יכולים להיות שונים לחלוטין אחד מן השני. קח קטנוע 50 סמ"ק (סאנג יאנג פיור לדוגמה) מול קטנוע אחר (ג'ילרה ראנר 50 לדוגמה) הפיור ייחנק ב70 קמ"ש, ולעומת זאת הראנר לא ירגיש את זה בכלל לכן, החלטה גורפת שצריך לנסוע על 70 היא לא נכונה בשיט, וזה תלוי בסוג הקטנוע, אם תמליץ לבן אדם שרוכב על פיור (ואני לא מזלזל בקטנוע הזה, אגב, אני עובד עליהם המון בפיצה) לנסוע 70, זה לא ממש יהיה מומלץ וד"א אני לא מבין מה כל הסטיגמה שקירור אוויר מתחממים? הקטנוע שלי (speedake) אגב, שלא מרגיש בכלל את ה70 ,מגיע ל"90" על השעון, שזה אומר 85 בערך +- ריאלית. שאני נוסע איתו בינעירוני, הוא לא מתחמם בכלל (וגם בעיר הוא לעולם לא מתחמם) ואני עושה עצירות מדי פעם רק בשביל "ההרגשה הטובה, וגם בשביל לעשן סיגריה ...) קירור אוויר אמור לעבוד נאמנה בכל מצב, וכאחד שרכב לפני על אופנוע עם קירור מים, להגיד לך את האמת? אני מעדיף קירור אוויר. עצירות זה קשור בהמון גורמים, וכל אופנוע וקטנוע שונים זה מזה. וד"א, לא אחת עשיתי מעל 50 קילומטרים בנסיעה. לא מזמן נסעתי רחובות-תל תל אביב ועשיתי רק עצירה אחת, וגם זה לא היה חובה. מבחינת מהירות מירבית, אף פעם לא מומלץ לקרוע את המנוע לקילומטרים ארוכים. אם אין ברירה, סע לפחות 5-10 קמ"ש פחות מהמהירות המרבית (ושוב ,זה שונה בין קטנוע לקטנוע)