50 סמ'ק

arie666

New member
50 סמ'ק

עם אני רוצה לנסוע מרחק גדול על אופנוע 50 סמ'ק אז כול כמה קילומטרים בערך צריך לעצור ובאיזה מהירות מומלץ לנסוע למרחקים ארוכים

yuvalfra

New member
מאיפה לאיפה, דרך איפה?

מה המרחק? דרך איפה? כביש מהיר? בינעירוני? איזה אופנוע\קטנוע 50 סמ"ק?

arie666

New member
../images/Emo26.gif

למשל יש לי טייפון 50 ואני רוצה להגיע מנתניה לחיפה (65 ק'מ ) באיזה מהירות מומלץ לנסועה וכול כמה זמן מומלץ לתת למנוע לנוח ? תןדה לכול העונים

yuvalfra

New member
לא כדאי...

זה באמת מרחק גדול מאוד...אם אתה באמת באמת צריך אז לפי דעתי תיסע בכביש החוף על השוליים ב-70 קמ"ש, יותר מזה לאורך זמן ותחנוק את המנוע. תעשה 2-3 עצירות.

arie666

New member
עם הבנתי נכון אז

המירות המומלצת למרחקים גדולים ב 50 סמ'ק היה 70 קמ'ש בערך כול 30 ק'מ צריך לעצור ולתת למנוע להתקרר תתקנו אותי עם אני טועה

dptnl

New member
../images/Emo31.gif אני לא ממש מסכים איתך

תראה, היום 50 סמ"ק יכולים להיות שונים לחלוטין אחד מן השני. קח קטנוע 50 סמ"ק (סאנג יאנג פיור לדוגמה) מול קטנוע אחר (ג'ילרה ראנר 50 לדוגמה) הפיור ייחנק ב70 קמ"ש, ולעומת זאת הראנר לא ירגיש את זה בכלל לכן, החלטה גורפת שצריך לנסוע על 70 היא לא נכונה בשיט, וזה תלוי בסוג הקטנוע, אם תמליץ לבן אדם שרוכב על פיור (ואני לא מזלזל בקטנוע הזה, אגב, אני עובד עליהם המון בפיצה) לנסוע 70, זה לא ממש יהיה מומלץ וד"א אני לא מבין מה כל הסטיגמה שקירור אוויר מתחממים? הקטנוע שלי (speedake) אגב, שלא מרגיש בכלל את ה70 ,מגיע ל"90" על השעון, שזה אומר 85 בערך +- ריאלית. שאני נוסע איתו בינעירוני, הוא לא מתחמם בכלל (וגם בעיר הוא לעולם לא מתחמם) ואני עושה עצירות מדי פעם רק בשביל "ההרגשה הטובה, וגם בשביל לעשן סיגריה ...) קירור אוויר אמור לעבוד נאמנה בכל מצב, וכאחד שרכב לפני על אופנוע עם קירור מים, להגיד לך את האמת? אני מעדיף קירור אוויר. עצירות זה קשור בהמון גורמים, וכל אופנוע וקטנוע שונים זה מזה. וד"א, לא אחת עשיתי מעל 50 קילומטרים בנסיעה. לא מזמן נסעתי רחובות-תל תל אביב ועשיתי רק עצירה אחת, וגם זה לא היה חובה. מבחינת מהירות מירבית, אף פעם לא מומלץ לקרוע את המנוע לקילומטרים ארוכים. אם אין ברירה, סע לפחות 5-10 קמ"ש פחות מהמהירות המרבית (ושוב ,זה שונה בין קטנוע לקטנוע)

yuvalfra

New member
שים לב

הוא ציין כמה תגובות למעלה שהוא רוכב על טייפון 50. התייחסתי לטייפון, לא לפיור ולא לראנר. טייפון עושה 80-85 קמ"ש אמיתיים לכל היותר, לכן 70 קמ"ש זו מהירות סבירה, עדיין לא מומלץ לאורך זמן, אבל סביר. בקשר לעצירות, באמת שאין לי מושג, אלא אני פשוט מציע רעיון. לא עדיף לעשות עצירה או שתיים של 5-10 דקות מאשר להסתכן בבעיות מאוחר יותר וקיצור חיי המנוע?

aerox

New member
תראה ברמת עיקרון עצירה 1

אם יש לך קירור אויר זה בין 2-3 עצירות אם זה קירור מים אתה צריך רק פעם 1 לשמור על המנוע ואפילו אתה לא חייב !! ואני מדבר על מרחקים ארוכים!

המידע הזה על כמות העצירות שיש לבצע

בסוג נסיעה מסוים בקטנועים בעלי קירור אוויר,יש לו סימוכין?אם אני נוסע 100 ק"מ רצוף על קטנוע מקורר אוויר כמה אני צריך לעצור?

כמו ששאלתי!!!!

מאיפה המידע הזה? למה החלטת דווקא על 2-3 ולא 5 או 1? ודים לב שהוא שאל על 60 ק"מ ואני על 100 ק"מ,עדיין צריך אותו מספר עצירות?

S A T L A N

New member
יאלה יאלה חלאס לחירטוטים...

אתמול באתי עם הראנר שלי מחיפה על הככרמל עד חדרה שזה 50 קילומטר ועוד באותו היום נסעתי עוד 130 קילומטר והככל ביממה אחת זאת אומרת 180 קילומטר ביום וחבר שלי על דיטי נסע 130 קילומטר בלי בעיהה עם הרכבה לחצי מהמזמן!!! (אופיר)

Hell ad

New member
לא שאני מבין משהו

אבל מי אמר שזה לא עושה נזק? אולי לטווח הארוך?

yuvalfra

New member
אז לפי ההגיון הזה...

אם מישהו מעשן 5 קופסאות סיגריות ביום, אבל עדיין מצליח לתפקד הוא לא גורם לעצמו נזק? פעם אחרונה שבדקתי קטנוע לא יכול להגיד לך מתי הוא מתאמץ יותר מדי. מה שבטוח, 180 ק"מ, קטנוע דוגמן או לא דוגמן, זה קצת יותר מדי

S A T L A N

New member
תגיד מה שתגיד...

אני יודע שזה לא טוב לנסוע כמוות כזאת של קילומטרים על בסיס יום יומי אבל רק רציתי להסביר שיש 50 סמק שיכולים לעשות יותר מימה שכולם חושבים!!! מה שבטוח שאני לא יעשה לו עוד הרבה נסיעות כאלה וזאת בגלל שאני לא רוצה להעמיס יותר מידי על הדוגמן שלי!!!

ראסמי אתם מדברים באוויר..

זה טלוי אם זה לילה קר, או צוהריים חם... אני נסעתי להרצליה מתל אביב הרכבה הלוך חזור פעמיים (תל אביב הרצליה 4X) ועוד סיבובים שעתיים נסיעות בהרכבה בלי עצירה על מהירות 60,65 אבל בגלל שזה היה על טורים נמוכים שיא והיה קר שייייאאאאאאא והאופנוע תפקד כמו שצריך ולא נתן סימני עייפות (זה הסימן שהגזמת...) ישנתי בשקט באותו לילה (כבר היה בוקר)..

aerox

New member
חכה עוד כמה זמן נראה ...

תעשה את זה ותוסיף לעצמך קיט ונראה איך תאשר אם המנוע בעוד חצי שנה ביד שלך!

זה הכל פונקציה של מאמץ

אם המנוע עובד בסרק, הוא יכול לעבוד גם יום שלם מבלי שיגרם נזק. בכל אופן, זה לא מדע מדויק. בנסיעות שלי מכפר סבא לחיפה, אני נוסע על 65 ועוצר כל 30 דקות.

aerox

New member
תגידו מה אתם עושים צחוק?

ברור שדיטי לא תצטרך עצירות דיטי זה חיה מה אתם בכלל מבדילים אנחנו מדברים על קטנועים אנשים קטנועים !!!! לא חיות !!!

למעלה