4x11 - Sometimes a Great Nation

MIDNIGHT SKY

New member
הסיילון החמישי ועוד -ספוילר

כשראיתי את הפרק אני כ"כ בטוחה שדי היא הסיילונית החמישית.כי פתאום אני דיי מרגישה שהפרק סובב מסביב לדי.והקטע כשהיא ולי הולכים בגלקטיקה היא מכריחה אותו שוב ושוב לחזור על הנאום "היא לא רוצה לשכוח מילה מזה" והשיר שהיא מזמזמת לה.והתמונה שלה בתור ילדה. שזה היה כ"כ מזמן. לדעתי דואלה היא האחרונה. - מה שהיה חמוד בפרק זה אנדרס ^^ כשהוא מוצא את "הגיטרה" ונזכר בשיר..וכשהוא חייך!! אני חושבת שאם השבט ה13 היו סיילונים והיה דגם חדש של צנטוריונים, אולי הסיילונים של השבט ה13 יצר לעצמו מין "משרתים" כמו שבני האדם יצרו את הסיילונים.? - חשבתי על הקטע של קארה,נכון שכל הקטע הפתיע אותי שהיא התרסקה על כדה"א ופתאום היא בריאה ושלמה בגלקטיקה. קיצר,כל הספרים הקדושים של פיתיה שמספרת על הדרך לכדה"א נראה לי שפיתיה היא קארה,אני חושבת שזה די הגיוני,אולי. מה דעתכם?

tsou

New member
../images/Emo58.gif בקשר לדי

ולילדה התמימה שהיתה, היא גם "מנחילה" להרה הקטנה את תפקיד הממשיכה שלה לא? בזמן הבייבי סיטינג אני די נבהלתי כשההורים השאירו לה את הילדה כי חששתי שתתנהג כמו טורי (וזה בלי שקלטתי בכלל שדי נחשפת פה כסיילונית) אבל בדיעבד הדז'ה וו שלא מתממש מקבל חיזוק באמת היה חמוד רגע החיוך המאושר של סאם אבל לא, אני לא משוכנעת כלל שקארה היא פיתיה.. מה הגיוני בזה?

rawk16

New member
אני איתך! ../images/Emo58.gif

בקשר לדי. רק תזכירו לי את ההקבלות בין סטארבקס לפית'יה?

MIDNIGHT SKY

New member
בקשר לקארה ופיתיה

לא יודעת..פשוט משום מקום צץ לי הרעיון הזה. פיתיה כתבה על הדרך לארץ.קארה היתה בארץ..אבל היא לא זוכרת. אולי היא זן חדש של סיילונים.או כמו שמישו פה כתב שבכדה"א יש לכל אדם עותק. אמרו שסוף הסדרה הוא לא סוף טוב,לכולם. אולי בני האדם הם כולם סיילונים. פשוט עלו איזה מיליון רעיונות בקשר לזה..><

[ספויילר] מישו לעזרה ??

אם אלן באמת הסיילון ה5, מה שדי מאכזב בעצם אז מי יכול לענות על כמה דברים פה למעני ? 1. מה היה אותו שיר שD שרה שניה לפני שהיא דפקה לעצמה את הכדור במוח ? 2. מה זו היתה היציאה הזו שלה כשהיא שמרה על הרה בשביל את'נה והילו כשהיא אמרה לה "אין לך מושג מה קורה פה, נכון ? בשבילך זה סתם עוד יום רגיל"... יכול להיות שהיא ידעה שהיא כבר סיילונית וידעה מה הולך לקרות איתה ? או שזה מופרך מידי ? 3. מי אלה היו ה2 בתמונות מהתליון שהיא מצאה בכדוה"א ???

MIDNIGHT SKY

New member
תשובות אפשריות

1.השיר לא ידוע.אבל,אם היא הסיילונית האחרונה וגם היא פעם גרה בכדה"א נראה לי שזה השיר שאנדרס שר. 2.אינלי מושג 3.אני בטוחה ש2 האנשים שבתמונה אלה היו ההורים שלה.

tsou

New member
../images/Emo58.gif מתוך הצפיה החוזרת בפרק,

לא בטוח בכלל שאלן היא החמישית, עדיין לא הגעתי לשיר של די שאני מנחשת שהוא מתחבר לזה של אנדרס, אבל מה שהיא אומרת להרה יכול להתפרשבדיעבד כך כתוצאה של המודעות שלה להיותה סיילונית.. כלומר כתוצאה מגילוי אותו תליון.. שבניגוד למה שחשבתי בהתחלה (תליון שנאסף כסמל) אמור להיות תליון משפחתי אותנטי של ההורים שלה..

tsou

New member
../images/Emo58.gif אחרי צפיה נוספת - טעות!

אחרי ששכנעתם אותי שהתליון זהה לזה שהיא מצאה בחול.. ננצמדתי שוב למסך.. זה ל א אותו תליון, מה שהיה בחול גדול יותר וצורתו שונה דומה יותר לשעון כיס! התליון דק יותר.. מה שמטעה זה שכאשר לי מרוקן את השקית נופלים רק הצלבים הקטנים שהם לדעתי חלק ממשחק ..ואין זכר לחפף הכסוף העגול, לכן חושבים שזהו בעצם התליון. אז בלית ברירה אני חוזרת לקריאה המקורית שלי= די אינה סיילונית , היא לא יכלה להתמודד עם מה שראתה בארץ.

MIDNIGHT SKY

New member
אני כבר לא יודעת..

זה היה שעון לפי מה שראיתי.לא יודעת אני עדיין חושדת בדי..כשהיא אספה את הצלבים וזה.. איך שהיא בכתה..אולי פתאום היא נזכרה במשהו,שאולי היא גרה שם.עם המשפחה.וגם בראפטור כשהיא לחשה משהו שלא הצלחתי להבין,כאילו היא לחוצה.איך שהיא ירתה בעצמה,בלי שום רגש.אבל אולי היא לא הצליחה להתמודד עם מה שקורה,כדה"א הרוס,אחרי הכל יש חתיכת בלאגן בצי. - לעניין אחר,אני חושבת שאין כמות מוגבלת של סיילונים לא רק 12 כי זה די דפוק לגלות את "האחרון" אלן ,עכשיו, שאומרת שנטען מחדש וזה.. וגם,מה עם קארה?! וכל הקטע שליובן טעה בקשר לארץ ועכשיו הוא די מבועת מקארה,אם זאת קארה. אני כבר לא יכולה לחכות!

rawk16

New member
עצרי רגע! ../images/Emo58.gif

תחזרי שנייה לסצנה ההיא. היא מרימה את השעון סבא (שהזכרתי) ומנקה אותו מהחול. ואז היא פונה לחול שוב, מאקרו לחול- היא מרימה צלבים קטנים מהחול ואוספת אותם... מצד שמאל לצלבים תראי את התליון.

tsou

New member
ארררררררררררררררר!

מרוב התמקדות בשעון אכן עצרתי מוקדם מדי... בסדר בסדר.. הפכתי שוב את הקריאה... אבל למה שעון הסבא לא נמצא בשקית שאפולו מרוקן?

MIDNIGHT SKY

New member
../images/Emo58.gif אני חושבת...

שבסוף כולם יתגלו כסיילונים.שהגלאי סיילונים של באלטר לא עבד. כי רואים שאלן היא סיילון "אנחנו נוולד מחדש,ביחד" ודי..שמוצאת את התליון עם תמונות ההורים שלה [כנראה] - אבל השאלה שבאמת מטרידה אותי...מה לעזאזל קורה עם קארה?! כדה"א הושמד בגללה?בגלל ההתרסקות?כאילו,אולי כשהיא נכנסה למערבולת ההיא בעונה3 אולי איכשהו היא הגיעה אחורה בזמן והשמידה אותם?

tsou

New member
יש גם את האפשרות שעבד, אלא שמרוב

הפרעות ופקודות-נגד לבאלטר נשבר והוא בכלל לא בדק בסוף את הדגימה של אלן..

The Human

New member
בסה"כ זה אולי אפשרי אבל מאוד מאוד לא סביר..

משום שהוא היה סקרן לדעת אם בומר היתה סיילונית אז באותה מידה הסקרנות שלו אמורה הייתה להיות מניע מספיק טוב כדי לבדוק את הדגימה של אלן.. ובמיוחד אחרי שביקשו ממנו במיוחד את הדגימה הספציפית הזאת.. אין הגיון בכך שהוא יזניח לגמרי את הבדיקה, ולו רק כדי לספק את סקרנותו. מניע נוסף שהיה לבלטאר לבדוק בעונה הראשונה את הדגימות הייתה האשמה שהוא הרגיש על עצם היותו בחיים ועל החרבת האנושות..

tsou

New member
או שבאמת בדק והחליט שעדיף לו לשתוק כמו

שעשה לגבי בומר ומאותן סיבות..

The Human

New member
זה לא הגיוני שהוא שתק..

משום שהוא דיבר אל עצמו ושאל מיהם חמשת האחרונים... אילו ידע שאלן סיילונית, היה שואל על הארבעה שנותרו, ולא על החמישה..

tsou

New member
הגלאי לא היה מבויית על החמישה אלא על סיילונים

ובני אדם, אולי לחמישה יש דגימה מסוג אנושי.. או שלא מזוהה על ידי הגלאי..

The Human

New member
Cylon blood is Cylon blood..

גם אם מה שאת אומרת נכון, זה היה אומר שגם לא היו יכולים לזהות שהעצמות בכדור הארץ הם של סיילונים.. הרי זה לא המבנה של העצמות שהסגיר את הזהות שלהם.. זה הד.נ.א שנלקח מהם.

למעלה