4x11 - Sometimes a Great Nation

The Human

New member
../images/Emo58.gif

לצערי הרב חששותיי התאמתו ואלן היא אכן החמישית. ההתאבדות של דואלה באה בהפתעה מוחלטת אבל אני עדיין מאוד, מאוד מאוכזב.

tsou

New member
../images/Emo58.gif just one fragging moment

זה בטוח לגמרי? ומה עם זה שסול הרג אותה.. תעזבו את עניין הרעל האנושי-סיילוני הפרוזאי, גם אם החמישה הם בני אלפיים, המומים שהטילו בהם לא נמחקו, סול איבד עין ואישה, מה פתאום שהאישה תחזור? פשוט לא הגיוני. אני בוחרת להמשיך להאמין שזו לא אלן.. ויש לי עוד שתי שאלות דחופות באותו עניין הרגע המצמרר בפרק מבחינתי היה גילוי הגוויה של סטארבק, וואו! מ ה א י ת ה ? בתור מועמדת למרותהכל לתפקיד החמישית? ו- ההתאבדות של די כנציגת כל היאוש האנושי? אלמה? או שפיספסתי משהו? זה לא לגמרי שכנע ..

tsou

New member
../images/Emo58.gif זה גם

מייצר הקבלה מוזרה מעט בין די לבין ד'אנה שגם היא פורשת מהמירוץ פתאום..

The Human

New member
../images/Emo58.gif

האמת שההרגשה היתה לאורך כל הפרק שדווקא די היא החמישית.. גם אחרי שהיא התאבדה היתה כביכול את התחושה שהיא תחזור בגוף אחר.. אבל זה לא קרה. איך רון מור יכול היה להרוס סיפור ככה?? נ.ב. אין שום הגיון בזה שהיא החמישית משום שבלטאר בדק אותה בעונה הראשונה והיה חייב לדעת אם היא סיילונית או לא.. ובעונה השלישית הוא אמר באחד מהפרקים הראשונים שהוא הכיר רק 7 דגמים.

tsou

New member
../images/Emo58.gif

לא היתה לי שום תחושה כזו לגבי די, וההתאבדות היתה ממש משכנעת מבחינת הסופיות (והאנושיות) שבה, לא היה לה יותר בשביל מה להמשיך לחיות, כמו שלד'אנה לא נותרה סיבה לחזור לצי. באלתר אגב אולי כן ידע שאלן סיילונית הרי הוא אמר לשש שהוא "אף פעם לא יגלה". אבל באלתר לא אמין בכל מקרה.. ומה לגבי קארה? ואיפה שש המקורית? בגלל התמונה שהתפרסמה הייתי בטוחה שנראה אותה בין החורבות בשמלה האדומה

The Human

New member
../images/Emo58.gif

זוכרת את ההייבריד מרייזור?? הוא אמר, ואני מצטט:
And the fifth, still in shadow, will claw toward the light, hungering for redemption which will only come in the hawl of terrible suffering​
אני חושב שזאת הפעם הראשונה שראינו את די ממש בוכה ומתייפחת על משהו ובצורה כל כך מוגזמת ביחס לשאר הדמויות והאנשים בסדרה. מה גם שאת רואה אותה לוקחת את התליון שהיא מצאה בכדור הארץ באופן שנראה שהיא מכירה אותו וזוכרת אותו מבעבר. רון מור, לעומת זאת, היה חייב להיות נחוש בשלו ולתת את הפתרון של "מי ירה בג'יי אר" לפרחה שלא היה לה כמעט שום קשר להתרחשויות בסדרה מעבר להיותה אשתו המופקרת של הקולונל. חוץ מזה, אין לבלטאר שום סיבה להסתיר את העובדה שהיא סיילונית ואין לו גם שום סיבה לשקר לעצמו. נראה שברגע שקנדיס מקלור הבינה שאלן הסיילונית החמישית היא החליטה כאות מחאה לתקוע כדור בראש של הדמות שלה ולעזוב את הסדרה שכבר איבדה כל שמץ מהאמינות שלה.

tsou

New member
../images/Emo58.gif לא מתאימה לציטוט

איפה די "רעבה למחילה" ועל מה יש לה לבקש מחילה? אם כבר התיאור מתאים יותר לרוזלין ואדאמה בפרק הזה.. כל עניין הרמזים הפרטיים שכולם מוצאים שטופים על החוף גם נראה מופרך משהו... אני מאד מקווה שאתה טועה בקשר למסקנה בסוף חח

The Human

New member
../images/Emo58.gif

אולי ברגע שבו היא נזכרה שהיא שחטה ביחד עם ארבעת האחרים את השבט ה-13 היא הבינה שהיא צריכה לכפר על זה... והיא גם אמרה לעצמה מתישהו בפרק שהכל מעתה והלאה יהיה אחרת.. ודגש על המילה Only..

tsou

New member
../images/Emo58.gif הא?

לאיזו שחיטה החמישה אחראים? הם היו קרבנות כמו כולם לא?

The Human

New member
../images/Emo58.gif

הסברה היא שחמשת האחרונים אחראים לטבח האנושות של השבט ה-13 כמו ששבעת הראשונים אחרים לטבח של 12 השבטים האחרים.. לגבי העצמות שהם מצאו בפרק, יתכן שמדובר בעותקים השונים של חמשת האחרונים ולא של השבט עצמו.. אבל אני מניח שנדע יותר בפרק הבא.

tsou

New member
../images/Emo58.gif הסברה של מי?

סימטריה טובה ..זה יכול להסזביר את מה שאלן אומרת לטיי ברגע ההפצצה, "נוולד מחדש יחד.. ש ו ב" אם כי הרעיון של 250 עותקים של חמשת האחרונים לא לגמרי משכנע, איך מצאו דוקא את השלדים בסיילוניים אם שאר השבט היה אנושי? יותר מוצא חן בעיני הסטוריליין הנוכחי שהשבט כולו היה סיילוני

SiC

New member
לא הגיוני בעליל

בפלאשבק של סאל ושל טירול רואים הרבה אנשים - אף אחד מהם לא העתק של הפיינל פור...

The Human

New member
זה שלא רואים אותם

בפלשבקים הספציפים הללו, לא אומר שהם לא קיימים. ועובדה שאלן אומרת שהם יוולדו מחדש.. איך הם יכולים להיוולד מחדש אם אין להם גוף אחר להיוולד בו?

tsou

New member
../images/Emo58.gif

החמישה אולי חווים רזורקשיון מסוג אחר (אל תשאל אותי איזה בשלב זה! ביטז מי!).. אבל מדובר רק בהם, היא מדברת אפילו רק עליה ועל סול, לא בשאר השבט ה-13..

SiC

New member
מסכים לחלוטין

שים לב להגדרות השונות: reborn לעומת download. הלידה מחדש של השבט ה13 במושבות היא סוג של מסטיקה לא מוסברת, לעומת המכאניות של הלידה מחדש של 7 הדגמים. שוב, כיוון שרואים הרבה מאוד אנשים מצביע או שיש הרבה מאוד דגמים (לא סביר כי אז היינו רואים לפחות דגם אחד החוזר על עצמו) או שאין 2 אנשים זהים - מה שהרבה יותר הגיוני ודיי מגובה בפלאשבקים.

tsou

New member
כן, והרטוריקה של שלוש בעונה 1 (?)

כשהיא "מיילדת" את שש אחרי הרס קפריקה היא גוספלית לגמרי "לט איט אול ווש", בזמן שהדגש על ההמכניות המוחלטת של התהליך של הדאונלואד, והשניים לא מתחברים (זה מה שהצחיק אותי בפרק ההוא), בעוד שהלידה מחדש של החמישה מוצגת כמיסטית לגמרי (או נוצרית, אם מתעקשים)

tsou

New member
../images/Emo12.gif

אולי האנושות היא המיסינג לינק בין החמישה המיסטיים לשבעה המכאניים? naaah...

rawk16

New member
לא יודעת בקשר לזה

אני אישית לא שמתי לב לסממנים נוצריים ב"ניוולד מחדש" של אלן. ברור שיש משמעות לבחירת המילים הספציפית הזאת אבל אולי בגלל שהם כל כך עתיקים, המושגים שלהם הם מושגים יותר מופשטים ובגלל זה יש לידה. אבל אולי מצד שני, אלן בכלל לא ידעה שהיא חוזרת לחיים והמושג "ניוולד מחדש יחד" מתייחס לגילגול נשמות שהיא מאמינה בו? אני מכירה מספיק אנשים שאומרים לי שהחתולה שלי הייתה ג'ינגס חאן בגלגול הקודם שלה. ואם יש אנשים שמאמינים בזה- אולי גם אלן האמינה בזה?

למעלה