40 איש אם נשים 40 איש בתוך חדר מה תהיה ההסתברות שלשני אנשים יהיה אותו תאריך יומהולדת ? :)
D dimag New member 1/6/05 #1 40 איש אם נשים 40 איש בתוך חדר מה תהיה ההסתברות שלשני אנשים יהיה אותו תאריך יומהולדת ?
N neko New member 1/6/05 #2 יותר קל לחשב מה ההסתברות שלאף זוג לא יהיה אותו יומולדת, ולקחת את ההופכי (1 פחות). אתה מוזמן לפתח את הנוסחא, זה ממש לא קשה (למי שיודע קצת קומבינטוריקה).
יותר קל לחשב מה ההסתברות שלאף זוג לא יהיה אותו יומולדת, ולקחת את ההופכי (1 פחות). אתה מוזמן לפתח את הנוסחא, זה ממש לא קשה (למי שיודע קצת קומבינטוריקה).
P pazro New member 2/6/05 #4 זו חידה ואתה מצפה לתשובה, או שאתה רוצה לדעת איך לפתור? בכל מקרה הסיכוי גבהה למדי.
D dimag New member 3/6/05 #5 ... לא האמת שפשוט התווכחתי עם המורה למתמטיקה שלי ... הוא כל הזמן אמר לי שאני שוכח שבהסתברות צריך להוריד הסתברות של חיתוך וכד' .... חח טוב לדעת שגם המורים טועים...
... לא האמת שפשוט התווכחתי עם המורה למתמטיקה שלי ... הוא כל הזמן אמר לי שאני שוכח שבהסתברות צריך להוריד הסתברות של חיתוך וכד' .... חח טוב לדעת שגם המורים טועים...
J jen87 New member 4/6/05 #6 עד כמה אנחנו חורגים מהסטטיסטיקה?|מר בכיתה שלי יש 25 אנשים, 3 נולדו באותו יום, ועוד זוג נולד באותו יום. לא מטורף?
עד כמה אנחנו חורגים מהסטטיסטיקה?|מר בכיתה שלי יש 25 אנשים, 3 נולדו באותו יום, ועוד זוג נולד באותו יום. לא מטורף?
N neko New member 4/6/05 #7 לא מטורף בכלל. הסיכוי שבכיתה של 25 אנשים יהיה זוג שנולד באותו יום הוא מעל 50%.
J jen87 New member 7/6/05 #8 אבל עוד 3 שנולדו באותו יום בנוסף לזוג הזה? מה באמת הסיכוי ששני המקרים האלה יתקיימו בו זמנית?
M Me N U New member 11/6/05 #9 כתובת מדויקת לפתרון../images/Emo70.gif ../images/Emo132.gif כאן!!! הערה: הפתרון מוצג על קבוצה של 30 אנשים, כך שעליכם להשתמש בנוסחה על קבוצה של 40...
כתובת מדויקת לפתרון../images/Emo70.gif ../images/Emo132.gif כאן!!! הערה: הפתרון מוצג על קבוצה של 30 אנשים, כך שעליכם להשתמש בנוסחה על קבוצה של 40...