.

לא הייתי בוחרת בה.עדשה איטית.

דהיינו-טובה לאור מלא.בתנאי אור פחות טובים תחפש את הפוקוס או תתקשה להינעל. בעצם-תלוי מה אתה מתכוון לצלם - לנושאים נייחים,כמו דומם,סטודיו ,נוף,ממש לא משנה,כי אפשר בנחת להיעזר בפוקוס הידני (לבדוק אם הוא נוח כי ראיתי עדשות שזה ממש זוועתי-הטבעת צרה מדי,למשל) בנושאים עם תנועה - בעיה גדולה. באורך מוקד כזה חייבים בפילם סרטים בעלי רגישות גבוהה, או חצובה או להקפיד באופן מיוחד על תמיכה. לכן אורך המוקד עד 200 מ"מ נחשב הכי פופולארי - קראתי באחד המגזינים שעדשת ה70-200 של קנון היא הכי פופולארית והכי נמכרת בכל הזמנים - על שלל גירסותיה - (לגרסת ה2.8 יש 3 גירסאות,לגירסת ה3.5-4.5 גירסה אחת שאף אחד גם לא מוכר אפילו כיד שניה,גירסת ה4 היא הגירסה הרביעית לעדשת הL - עדשה נ-ה-ד-ר-ת ) יאללה - תיבחר. השד לא נורא כל כך,והפער-כ150$ בין הגירסה עם המייצב (לעדשת ה70-300 ,היחידה שהייתי לוקחת בחשבון )לבין עדשת ה70-200 צמצם 4 L קטן מדי לעומת מה שמציעה, במיוחד במחירי חו"ל. עדשות סיגמה לא אוהבת,אלא אם כן מסדרת הEX או HSM - הן איטיות ורועשות,והמבנה - פשוט מועד לפורענות. אחד היתרונות של קנון הוא פוקוס מהיר ושקט - אז חבל לא לנצל. ובגוף דיגיטלי זה בולט עוד יותר, אפילו הדגם 10D בנוי על גוף חצי מקצועי ולא מקצועי - וצריך 'עזרה' מהעדשה למיצוי יכולותיו.עדשה איטית מקשה.

shmulik b

New member
בשביל 1,200 ש"ח הסיגמא מצויינת../images/Emo45.gif

חדה מאד. קראתי בשיטוטי ברשת שיכולת הפרדת הצבעים שלה מצויינת. לא ניתקלתי בבעיות מסויימות במהירות הפוקוס ואין שום בעיה מיוחדת עם הפוקוס הידני. המבנה...נכון לא משהוא אבל להפתעתי הרבה דווקא הטמרון 24-135 שאמורה להיות בנויה לתלפיות רועשת,חורקת,דופקת הפוקוס האוטומטי נוטה להיתקע, הזום נתקע לי בעבר מס' פעמים בקיצור לא מה שציפיתי מעדשה מעולה שעולה 3,000 ש"ח. בקרוב אגש ל"פוטופילם" ואתן אותה לתיקון. לגבי ה"בק פוקוס" ... לפעמים בזמן ביצוע פוקוס אוטומטי קורה שהעדשה ננעלת אבל עדיין יש לה "שפיל" קטן שגורם לפספס את הפוקוס. התרגלתי לעבוד ידני והתוצאות מצויינות. הנה דוגמא........ "לאה" שצולמה בטיול הצלמים של שלומי לצפת.

אחרי הכל - זה הכל ענין של כסף

כבר החלטתי ללכת על ה-300D כדי לחסוך את הכסף לעדשות טובות, וגם כי אני בטח ארצה דיגיטלית חדשה תוך שנה-שנתיים. בסה"כ איכות הצילום נמצאת בעדשה, ומה זה עוזר מצלמה ב 1000$ אם העדשה מתפקסת לאט וכו'... אני מקווה שאני לא אשתפן ברגע האחרון - בעיקרון ה 70-200L f4 כנראה תחזור איתי במטוס תודה לכולם !

אני בטוחה שתשתפן - הצבע שלה לבן|חיז

כולם יראו מרחוק שיש לך קנון 'תותחית' ! חושב שתסתדר עם זה?
וכעת ברצינות: כשעברתי על ההודעות בפורומי קנון (אני עושה זאת מעת לעת) אחת התלונות של אנשים לגבי העדשה הזו היתה- איך לא - צבעה הבולט למרחוק ! לך תבין את האנשים! אציין כמה יתרונות שלה: משקל - מזערי - למעשה,כמו עדשת 70-300 פשוטה וזוחלת, פוקוס מהיר ומדויק, פוקוס ידני בו זמנית עם האוטומטי,אם צריך, איכותית,כבר ציינתי ? קונטרסטיות וצבעים נהדרים הלנס הוד שלה - גם ענק - אבל גם יעיל כיפית להחזקה ביד - בתנאי אור פחות טובים - או סרט קצת יותר מהיר,או מעלים פשוט את הרגישות בדיגיטלית וגמרנו ,לא סיפור, עדשת פורטרטים מצוינת - הבוקה נהדר והכי חשוב - לא תופסת את כל המקום בתיק וניתן לקחת עוד עדשה אחת לפחות,ופלאש. מציעה לרכוש גם מכפיל - לא קנון,מספיק הקנקו,כפול 2 - וכעת צא וחשב לאיזה אורך מוקד תגיע עם הדיגיטלית - בעלות מינימלית ואיכות מקסימלית - ומשקל - גם כן - מינימלי !!!

אני כבר מת לשים את הידיים על העדשה

הזאת... ראיתי את ה 100-400L (שזה באמת חצי קנה של תותח) על ה-10D והלבן הזה באמת מושך תשומת לב... אבל אין מצב שהייתי מסתובב עם הדבר הענק הזה על המצלמה. ה 70-200 נראית אידיאלית מכל הבחינות, והמכפיל + הmagnification factor בהחלט יתנו טווח טוב. ד"א - האם בעדשה יש לי f4 גם בקצה הטווח? ועוד משהו - כדאי מכפיל x2? לא עדיף 1.4x? בכמה סטופים אני משלם בכל מקרה?

צודק 100% זה בעייתי - יש פתרון?

בכלל להסתובב עם מצלמה חדשה ונוצצת ועדשה כזאת זה קצת מפחיד. יש לי איזה רעיון שאני לא יודע אם הוא כ"כ פרקטי - לתפור לעדשה ואולי גם למצלמה איזו "חולצה" מבד דק ואוורירי כשאני אטוס לדרום אמריקה או לסתם מקום עוין אחר. מעניין אותי לשמוע איך אנשים אחרים שומרים על הציוד שלהם

קראתי על ציפוי הציוד

בduct tape, שזה מין מסקינגטייפ, שקל יחסית להסיר אותו. הסתובבתי בברצלונה עם המצלמה ביד (EOS50+28-135IS) (בעונת התירות הצפופה), כשהרצועה מלופפת כולה סביב היד. לא שזה ימנע ממישהו שמאד מאד חושק בה לגנוב אותה, אבל זה כן יגרום לו לחשוב על מטרות קלות יותר. במקום תיק צילום השתמשתי בתיק גב רגיל ומסמורטט, שאותו ריפדתי מבפנים עם חולצה ישנה.

לגבי התיק - זה ברור

ה duct tape זה קצת קיצוני, אבל נראה לי ששווה את המאמץ בטיולים למקומות שבהם הגניבה והשוד נפוצים

ilan_k

New member
כשהעדשה במצב של אוטופוקוס...

חצי לחיצה הרי תפעיל את האוטופוקוס ותפקס - בעדשות המדוברות (בעלות מנועים דוגמת USM ו-AFS בניקון) אתה יכול לתת תיקונים ידניים (בפוקוס) גם כשהעדשה במצב אוטופוקוס מה שעדשות לא מהסוג המדובר לא מאפשרות לעשות.

כלומר אחרי החצי לחיצה אפשר

לסובב ידנית את טבעת הפוקוס מבלי לעבור למצב ידני?

ilan_k

New member
נכון.....

אחרי ש"נעלת" עם החצי לחיצה (והיא עדיין לחוצה) - אתה יכול לתקן פוקוס... FULL TIME MANUAL

j o y 1

New member
ילד חורף,היום קיבלתי אותה

סוף סוף לאחר חודש המתנה,הגיע אלי העדשה,כבר מת לנסות ולראות תוצאות. מכיוון שאני עדיין בפילם אז זה יהיה רק שבוע הבא,מבטיח להעלות תמונות בפורום השכן. מתכנן לבקר קצת בגן-חיות לצורך ניסוי ראשוני.

למעלה