.

לא, פשוט אין להם עדשות זולות

אז אין התלבטות
וואלה, 5 שנים אני קורא פורומי צילום, ובכל מקום יש את התנצחות קנון-ניקון הזו.. יש! אנחנו ככל העמים
רק קנון!!! תגובות מבודחות בלבד יתקבלו בברכה

2 דברים..

אני לא מומחה לצילומי פורטרטים, אבל ממה שלמדתי, אם העיניים בפוקוס, השאר פחות חשוב, ולרוב אפילו מחמיא למצולם. וגם, ה 2.8 עולה פי 3 ושוקלת הרבה יותר.

אפילו מוסיף

חוץ מדוגמניות-על או ילדים, רוב האנשים יעריכו יותר פורטרט כזה על פני פורטרט שבו רואים כל פגם ונקבובית. אבל, שים טישטוש על העיניים, ומייד תקבל תחושה שכל הצילום מטושטש, למרות שרובו כבר כזה. אולי זה קשור לצורה שהמח מנתח פנים.

LazyGecko

New member
נכון, אבל

הרבה פעמים אנשים משתמשים ב2.8 בשביל במהירות ולא בשביל העומק שדה, עומק שדה של 2.8 לפעמים לא מתאים לפורטרטים למשל, צר מידי !

ilan_k

New member
אני בצילומי אקשן..

אוהב לעבוד בצמצם פתוח לרווחה... אומנם גם משיקולי מהירות אבל בעיקר בגלל עומק שדה... אבל כנראה שיש צדק גם בדבריך..

2.8 זה לא צר

ב70 מ"מ עומק השדה הוא 30 ס"מ אם האובייקט עומד 3 מטר ממך. ואם בכ"ז יש בעיה של עומק שדה (בזום גדול על מטרה קרובה) אפשר לקחת 2 צעדים אחורה - לא ביג דיל.

amirmk

New member
אתם מתעלמים מהשאלה הבסיסית

מה הבחור הולך לצלם? חתונות, ספורט או כל דבר אחר שמתרחש במקום שלא מואר טוב במיוחד? שם משתמשים רק בעדשות מהירות ככל האפשר, או צילום נוף, שם זה לא משנה בכלל.

עדשה מעולה!כל עדשות הL הן מעולות

אפילו מגירסאות קודמות או מיושנות. אורך מוקד 70-200 משמש לצרכים אחרים מאורך מוקד 100-300 - לכל אחד יתרונותיו וחסרונותיו. לרפלקס הדיגיטלית-רצוי עדשת L ,ותראה את ההבדל - ל ל א כל צורך בחידוד במחשב-זה מדהים! (אפילו תעביר חידוד לא תראה הבדל) זאת לעומת הצורך התמידי כמעט בחידוד בעדשות ה'ממוצעות'.או בתמונות ממצלמות קומפקטיות מסוימות.זה היה אחד הדברים שממש תיסכלו אותי בקולפיקס,למשל.

טווח ה200-300 לא כ"כ חשוב לי

בדיוק עכשיו סיימתי לקרוא שרשור בdpreview שדיבר על ה 75-300. מסתבר שהתמונות בעדשה הזאת יוצאות תמיד רכות בתחום 200+ אלא אם כן מצלמים ב f8 וגם אז לא בטוח. עד 200 , התמונות יוצאות רכות בהתאם לצמצם ולתנאי הצילום. מכיוון שהטווח לא כזה חשוב בינתיים ה-L על הכוונת שלי מבין השתיים השאלה מה לגבי הסיגמא? שווה דיון?

shmulik b

New member
סיגמא 70-300 אפו מאקרו...../images/Emo45.gif

חדה מאד זולה מאד קצת בק פוקוס שניתן להתגבר עליו בקלות בקיצור.........שווה.

למעלה