.

Canon 70-200mm f/4.0L

עולה 580$ בארה"ב. למישהו יש ניסיון איתה? מה התחליפים האפשריים? עד כמה סדרת ה-L טובה? לא עדיף כבר עדשה עם טווח ארוך יותר ומייצב (אבל לא מסדרה L) Canon 75-300mm f/4.0-5.6 EF IS USM ב- 415$ ? מישהו התנסה בחלופות לעדשות האלה (יצרן אחר)? העדשה תהיה בשימוש על Canon EOS 300 בהתחלה, ומהקיץ היא תהיה בשימוש על 10D/300D.

LazyGecko

New member
אמנם אין לי אותה

אבל ממה ששמעתי זו אחת העדשות הטובות של קנון עם התמורה הטובה ביותר לכסף שלך. אין הרבה עדשות L במחיר הזה.

התחלתי לקרוא את זה פעם

וזה נראה לי די משעמם ולא חשוב עכשיו הסתכלתי לעומק וראיתי שבהמשך יש דברים מענינים - אני אקרא את זה עד הסוף בתקווה למצוא מידע מועיל תודה!

© DrorZi

New member
לא יודע עם מישהו פה, לי יש אותה

אפשר באמת לפתוח NICK של "מישהו"
(בטוח תפוס...) מה יש לי להגיד עליה
מדהימה בחישוב עלות תועלת היא בכלל מנצחת איכות אופטית מצויינת לדעתי יתרון עצבני הוא ה(חוסר)משקל שלה, פחות מחצי מול ה 2.8. אני מחזיק ב 17-40 ב 70-200 הזו וב 50 F1.4 ולדעתי זה סט מושלם ל 10D (לפחות מבחינתי ולשימושים שלי) יש לי באמת רק מילים טובות על העדשה הזו.
דרור זי.

© DrorZi

New member
כי זה מה שקניתי

בניגוד ל 17-40 וה 70-200 שהם קניה טובה לדעתי מבחינת ביצועים ומעולה כשחושבים על עלות תועלת אני לא יכול להצדיק את הקניה היקרה של ה 50 1.4 הזו מול ה 1.8 (ואת האמת מעולם לא החזקתי ב 1.8 שלא להגיד השוותי ביצועים) באותו אופן את ה 50 1.4 קניתי בגלל הרגש, פשוט רציתי אותה.
דרור זי.

במילים אחרות רצית להתפנק קצת

זה לגיטימי - לא צריך לתרץ
תעלה כמה דוגמאות בהזדמנות שיהיה לך כח לגבי ה 70-200 - התלבטת בינה לבין עדשה אחרת או שפשוט קנית אותה לפי המלצה או משהו כזה?

© DrorZi

New member
חשבתי על הרבה כיוונים

בעיקר לכיוון הסיגמא 2.8 לבסוף אחרי מחשבה שחלק ניכר יהיה ביד חופשית המשקל הכריע.
דרור זי.

מצד שני אם הצילום הוא ביד חופשית

לא כדאי לקחת עדשה מהירה יותר? (צמצם 2.8 על פני 4?)

neat image זה למקרי חירום

אני לא משלם מאות דולרים כדי לעבוד על תמונה במחשב אח"כ

LazyGecko

New member
ממש לא נכון

צר לי לאכזב אותך אבל קנון (וגם ניקון) תכננו את המצלמות שלהם כך שהתמונות במצלמה יוצאות רכות ושטוחות, כדי לאפשר יותר גמישות בעיבוד אחר כך. זה מכוון ! עיבוד התמונה במחשב הוא חלק בלתי נפרד מתהליך הצילום הדיגיטלי.

נו באמת

לחדד ולערוך כשצריך- מילא. (את החידוד אני אפילו יכול לחסוך ע"י הגדרה של +1 חידוד במצלמה כשאני מתעצל.) אבל להתחיל לעבוד עם neat image על כל תמונה - לא נראה לי. לא הבנתי אם הויכוח שלך הוא עקרוני או שבאמת אתה חושב שלעבוד עם neat image על חלק גדול מהתמונות זה לא נורא. בכל אופן זה הטעם האישי שלך בלבד. מעדיף כבר להוציא 1200$ ולקנות את ה70-210 2.8 מאשר לשבת על neat על כל תמונה

LazyGecko

New member
אין לי עקרונות בנושא הזה

כל אחד ואיך שהוא אוהב לעבוד. אני אכן מעביר את כל התמונות שמעל ISO 100 ב NEAT IMAGE, התהליך חצי אוטומטי, כיוונים קלים איפה שצריך ונותנים לו לטחון את כל התמונות במקבץ. ממש לא הרבה עבודה, וזה תורם לדעתי המון. ב10D לא תצליח לזהות 400 ISO (אני זהיר, לדעתי גם 800) שעבר NEAT IAMGE מול 100 ISO. אז לא חבל לשבור את הגב ואת הכיס ? זה כמובן ענין של טעם, בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים בנושא.

מממממ... רגע ../images/Emo12.gif

אז בעצם יצא שאנחנו לא מסכימים שאנחנו לא מסכימים

למעלה