??!!?!?!?!?!?!!?!?!?!

ירון@ר

New member
ציפי אמרת את זה בדיוק

1. איזה טקסטים קראו יהודי תימן ופולין, טקסטים דתיים, זה סותר את העובדה שיהודים הם אומה ולא דת. 2. יש מטען גנטי משותף ביננו לשימפאנזים, אז מה כולנו יצאנו מאותו אב קדמון (או שזה גם נגד השטויות שלימדו אותך בחדר ?). 3. זה שהאנגלים הם גם גרמאנים וגם ויקינגים זה עוד יותר מחזק את טוהר הגזע האנגלי, כי הויקינגים כידוע לך הם גם גרמאנים. 4. ציטוט מאלטנוילנד "ישב לו הצבא בקסרקטינים והרבנים בכנסיות שלהם".

חשבתי שאנחנו הכי קרובים גנטית

לזבובי פרות. הטקסטים היו דתיים ברובם אבל חלקם עסקו גם בספורת, וחלקם בפילוסופיה, וחלקם במוסר וכו´. לפי דבריך אם כך הגרמנים והאנגלים והאירנים (שגם הם ארים) הם בני עם אחד בשל הזהות הגנטית שלהם, בעוד שאנחנו היהודים, שכולנו צאצאי אברהם אבינו, וכולנו גלינו מאצנו לפני 2000 שנה, לא בני עם אחד. נו טוב.

ירון@ר

New member
האיראנים הם הודו-אירופיים

אבל הם לא אריים, כמו שהרומיים וההלנים והקלטים אינם ארים. זה די סותר לך את הטיעון.

ירון@ר

New member
וחוץ מזה הגרמנים והאנגלים הם אומות

אחיות, בעלות תרבות משותפת, ערכים משותפים ואף שפת אב משותפת שפשוט התפצלה במשך המאות. אם תקשיבי לטקסטים של צ´וסר מהמאה ה-14 בשפת המקור שלהם את תראי שזה עירוב של גרמנית-דנית. אפילו אם תקשיבי קצת למבטאים של גרמנים תושבי סאקסוניה ואנגלים, תראי שיש דמיון מסויים בהברות שהם מוציאים. עד כדי כך שהיטלר כינה את האנגלים "אחותינו הארית הגדולה".

אמיר.

New member
שמעת על זכות ההגדרה העצמית ?

אז היהודים הגדירו את עצמם כעם ואומה. מי שלא מסכים ... זבש"ו. זכות ההגדרה העצמית היא שלנו...

אמיר.

New member
דווקא יש קשר גנטי בין...

כ 80 אחוז מהכהנים אשכנזים, ספרדים ותימנים.. מחקר מפורסם...

לאה2707

New member
אתה אומר דברים לעניין ובסוף אתה

חייב להוסיף משהו עוקצני ומקומם, כך שאי אפשר להתייחס לדבריך ואתה מחטיא את המטרה... אתה לא מביןןןןן ?

לאה2707

New member
העם הוא יהודי כמו כל עם אחר בעולם

ואני קטונתי מלקבוע מה זה "עם". יש כאלה שיוכלו להגדיר את זה יותר טוב ממני. אולי תשאלי את לודוויג... כוונתי היתה באופן כללי להתיחסות לנושא הפורום הזה. כאשר אנשים אומרים את דעתם, שזה דבר לגיטימי לחלוטין, ו"מקנחים" את דבריהם בפגיעות אישיות שהן לא לעניין...

לאה2707

New member
העם היהודי הוא עם כמו שכל עם אחר

בעולם הוא "עם" לזאת התכוונתי, הכוונה היא לא שכל עם אחר בעולם הוא יהודי...! כפי שהשתמע בגלל הניסוח המקוצר מדי...

ציפי ג

New member
אני מירון כבר מזמן לא נפגעת

שנינו אנשים אינטלגנטים(ותנו לי להוסיף ב"ה), לשנינו יש חולשות, רק החולשה שלו יותר צעקנית משלי.

ירון@ר

New member
חוץ מזה שיש לי סימפאטיה מיוחדת

לציפי. איתה באמת אפשר להתווכח. וציפי אם אני פוגע בך אז אני מתנצל. לפעמים אני נסחף בלהט הויכוח. וכן זה פורום ובפורום תפקידם של אנשים הוא להתבטא ולהתווכח ולהתדיין. ואם זה נעשה בבוטות הרי שזה לעניין. צריך להיות קטגורים בויכוח. ראי דוגמא נאומי קאטו הזקן.

לאה2707

New member
"ברית מילה" זה מושג שנאמר תמיד

כששתי המילים האלה ביחד בלי קשר לאמונה בברית או במילה בלבד. הרי לא אומרים: עשינו לילד "מילה". אומרים עשינו לו "ברית מילה" והכוונה לטקס ולאקט ביחד.

אמיר.

New member
לנשום עמוק...

מספר היהודים שמתבישים למול את בניהם אינו עולה על הכותבים כאן. זה עלול לעלות אם תעמולת השקר תתפוס. במבט עצוב ומפוכח נגיד רק שאחוז היהודים המלים את בניהם לא יקטן כי מי שלא מל את ילדו ממש חותך את עצמו מהעם היהודי. אמנם בארץ אין כל כך הרבה נישואי תערובת אבל זה קורה... העם שלנו כבר עבר הרבה משברים שכללו גם התנערות מברית מילה (חנוכה) עברנו את פרעה וגו` רק חבל כל כך שהמחיר יהיה שיהודים יתנדפו אל תוך החלל הנכרי... אמנם תמיד היינו איכות על חשבון כמות. אבל - חבל.. חבל... שני דורות אחרי ששרפו שליש מהעם היהודי מספר היהודים לא גדל. כמה יהודים התבוללו ??? זו השואה של דורנו... ------------ אז במקום להזדעזע קומי ועשי מעשה בדוגמה אישית בהבאת חיים יהי ה` בעזרך.

אורית ג.

New member
מסכימה עם הפתיחה

מספר היהודים שמתביישים למול את בניהם הוא כנראה 0. אני לא מתביישת למשל ואני לא מכירה מישהו שלא מל את בנו מתוך בושה. אני כן מכירה הרבה (יותר בהרבה מהכותבים כאן) הורים שלא מלו את בניהם ואני בהחלט לא חושבת שברית מילה מונעת נישואי תערובת (איך זה מונע בדיוק? ). בארצות הברית רבים נימולים (יהודים ולא-יהודים) ויש שם הרבה נישואי תערובת למשל . לא חסרות דוגמאות. העם שלנו עבר ויעבור עוד הרבה משברים. לא כולם קשורים לברית מילה ויש לנו צרות , כעם, הרבה יותר גדולות. ומה קשורה כאן השואה ומספר היהודים לקיום או אי קיום ברית מילה? הרי ב-50 השנים האחרונות רוב היהודים (כמעט כולם אולי) מלו את בניהם. ועוד הערה : אתה כל הזמן חוזר וקורא למה שהוא דעתי ודעת אחרים כאן "העמולה" ו"הסתה" , וגם "שקר". זה אולי יותר נוח מלענות לעניין - אבל בהחלט מיותר ולא נכון. וזה בהחלט גובל בהוצאת דיבה. האם אלו התשובות שלך ? אין לך אחרות?

למעלה