??!!?!?!?!?!?!!?!?!?!

??!!?!?!?!?!?!!?!?!?!

אני ממש בהלם, רק נכנסתי לפורום הזה... אפילו לא קראתי את ההודעות כאן, ואני בהלם מעצם השם של הפורום!!!!! בעד ו-נ-ג-ד ברית מילה... יש בכלל נגד ברית מילה??????? לא צריך להיות כזה דבר בכלל!!! אנחנו עם יהודי ואנחנו מיוחדים וייחודיים... אנחנו עם סגולה וצווינו כך!!! אז אני ממליצה בחום רב לסגור את הפורום.... תתפסו את עצמיכם בידיים... לאיזה מצב הגענו... אולי גם נוציא מהתעודת זהות את הלאום שלנו... למה לא... אנחנו הרי מתביישים להיות יהודיים..... שנתבייש לנו... לאיזה מצב הגענו... ממני שממש איכפת לה מהעם היהודי....

כמה טעויות בהודעה אחת...

1. קודם כל, צאי מההלם. להחליט לא למול את ילדך הוא דבר לגיטימי והדיון בעד ונ-ג-ד ברית מילה הוא לגיטימי. 2. אין אנו יחודיים בקיום ברית המילה. גם כל המוסלמים מלים את ילדיהם. 3. איננו עם סגולה, כולנו בני אדם ככל בני האדם שווים ללא הבדל דת, גזע, מין, נטייה מינית וכו`. 4. הציון של הלאום בתעודת הזהות בהחלט מיותר אך לפחות הפסיקו לכתוב דת וכתבו לאום כלומר אנחנו בחצי הדרך... לדעתי, צריך להיות כתוב רק האזרחות הישראלית. ובכלל לא התחלתי להסביר לך למה ברית המילה היא דבר לא בריא ומיותר כי בשלב ראשון עלייך לתקן את תפיסת העולם המוטעית שלך! שירלי.

לאה2707

New member
יפה אמרת שירלי יקרה. ממש הוצאת לי

את המלים מהפה (או יותר נכון מתוך האצבעות...) :). איך אמר כאן מישהו שיודע אפילו אנגלית ...!!! LIKE MOTHER LIKE DAUGHTER. אהה, הפלא ופלא גם אני יודעת אנגלית, ואני לא דוקטור...

Ludwig

New member
גם היידיש שלך טובה משל כמה דוקטורים

אז גם האח תומך מילה במילה במה ששירלי כתבה, ומי שזה מפריע לו יכול לשתות את מי הים... :)

אמיר.

New member
גם את לא חפה מטעויות...

1. הטעות הכי גדולה היא הטענה השקרית שברית מילה היא דבר לא בריא. ברית היא כרנאה לא דבר בריא, אבל בטוח שאיננה בלתי בריאה. חפשי תירוץ אחר. 2.קודם להחליט לא למול את הילד שלך זה לגיטימי, מיליאדי נכרים בעולם לא מלים. אז ? מכיון ש 99.99 אחוז מעמנו מלים בניהם - זה אכן הלם למצוא את המיעוט הקולני. 3. המוסלמים החלו למול את ילדיהם 2000 שנה אחרינו (ואני בכלל לא בטוח במידת ההקפדה שלהם על זה). 4. עם סגולה ??? מה זה ? לעם ישראל יש תפקיד בעולם זה ברור. כבני אנוש - אנחנו כמו כולם. אבל יש עלינו יותר חיובים. 5. מעולם לא כתבו דת הת``ז. תמיד היה לאום. האזרחות הישראלית מובנת מאליה כי רק אזרחים ישראלים מחזיקים בץ``ז ישראלית.... אבל אם הרחתי כאן את רעיון ההבל של `מדינת כל אזרחיה` במקום `מדינת היהודים`, אזי חבל``ז. היו לא תהיה. הציונות לא הוקמה בשביל להקים עוד מדינה מיותרת בעולם. בשלב הראשון עליך להכיר כי תפיסת העולם שלך .. מוטעית ומטעה.

אורית ג.

New member
אני שמחה כלנית( במלעיל) שממש וכל כך

אכפת לך מהעם היהודי. חבל שלא כל כך אכפת לך מחופש הביטוי והדיבור. וגם חבל שכל כך הזדעזעת. אני אזכיר לך שזה רק פורום באינטרנט ואולי זה יקטין את הזעזוע. אם לא - אולי כדאי לך להתרגל לרעיון כדי שהשהות כאן לא תהיה קשה מנשוא: יש אנשים המתנגדים למילה. הם רואים בה מעשה מכאיב, מיותר ועוד רעיונות . יש אנשים הרואים המילה מצווה (למרות שחלקם בורחים מהחדר כשמבצעים מצווה זו ) ותיקון גוף האדם שנוצר לא-מושלם על ידי אל כל יכול. גם לאלה וגם לאלה יש זכות דיבור בפורום וכולם מתקבלים כאן בברכה. על כן את מוזמנת להשאר, לקרוא ואף להגיב. כמובן, אין אפשרות לסגור את הפורום ולמנוע מאנשים לדבר בנושא רק בשל זעזוע של אחר. וטוב שכך. בברכה אורית ג.

תגובה לתגובה

אורית, דבר ראשון אני באמת מתנצלת על התגובה החריפה שלי.. אתם צודקים לכל אדם יש זכות להביע את עצמו ואני הגבתי בצורה לא טובה כל כך ועל זה אני מתנצלת בהחלט... אבל בכל זאת אני חושבת שאנחנו בתור יהודיים לא מבינים את הייחודיות שלנו. אנחנו כן עם סגולה אנחנו עם שונה. אז תתחילו לחיות עם זה... ממני הרוצה רק בטובתכם

Ludwig

New member
ואני מקווה שאת יכולה להבין ש...

יש כאלה שמבחינתם אמונה ב-``עם-סגולה`` הוא דבר בלתי קביל, אפילו לא כל-כך מוסרי. זה לא ``לא מבינים``, זה ``מבינים שלא``. כפי שמישהו עלול להזדעזע שמישהו אחר חושב שהמילה פסולה, כך מישהו אחר יכול להזדעזע שמישהו חושב על ``עם-סגולה``. ולכן חשוב להכיר בכך שאנשים שונים, שכל אחד חופשי להביע את דעתו ושכך בנויה מדינה מודרנית.

אורית ג.

New member
ההתנצלות מתקבלת בהבנה. (-:

ויש לי גם שאלה: נניח שלא אתווכח איתך (כרגע) האם אנחנו עם סגולה או לא. נניח שכן. האם ברית המילה הופכת אותנו לעם סגולה? כי עמים אחרים רבים (מוסלמים, שבטים אפריקאיים, אמריקאיים) גם מלים.

ציפי ג

New member
זה העם שאתה מגדיר את עצמך כלא

שייך אליו. כתבתי כזו תגובה לכלנית והיא נעלמה. אז אכתוב שוב. שם הפורום אכן אינו מתאים לדעתי. בעד ונגד ברית מילה, כוללת את שני הצדדים של הטכס שעובר ילד יהודי בגיל 8 ימים. הן את הברית והן את המילה. אני חושבת שרבים מכם מתנגדים למילה, ולא מתענינים בכלל בברית. חוץ מאנדה ואופטימי שנעלם. אם כך לדעתי צריך להיות שם הפורום בעד ונגד מילה. עצם העובדה שהברית מוזכרת כאן וכה הרבה פעמים מצביעה שהמניעים שלכם אינם רק רפואיים פרופר, אלא גם כוללים מחלוקת לשם דת.

Ludwig

New member
ההבחנה בין ברית לבין מילה ברורה...

ואם תשימי לב לכל מה שכתבתי אז אני מתייחס לאקט החיתוך כ-מילה ולמשמעות הדתית או הטקס כ-ברית. ואכן לגבי אישית(!) המילה פסולה והברית לא קיימת. לגבי אחרים להם הברית חשובה העלתי את האפשרות לקיום ברית ללא מילה (או כפי שמישהו הציע פעם - "ברית במילה").

ירון@ר

New member
ציפי בפעם האלף ואחת אין כזה עם

ולכן אין לי צורך להגדיר את עצמי כלא שייך לו. אני לא שייך לדת וזה הדבר היחידי שיש לכם. תסבירי לי אולי מה משותף גנטית בין יוצאי תימן ליוצאי פולניה שהופך אותם לעם. את בטוחה שאת עורכת דין ? כי בשביל עריכת דין צריך הבנת הנקרא. אולי את סתם טוענת רבנית.

ציפי ג

New member
אני בודאי לא חוקרת גנטית

אבל אם זה איך שאתה מודד עם, אז אולי תסביר לי מה משותף גנטית בינך לבין שאר העבריים שחיים כאן בארץ, וממשיכים בדרכם של אבות הציונות שבאו להקים כאן עם חדש?

ציפי ג

New member
אבל מה עם אחינו בני ספרד?

או שמא לנוכח השותפות הגנטית שלך עם בני מזרח אירופה בלבד, אתה מרגיש שהפולנים או הרוסים שייכים לעם העברי יותר מהספרדים?

ירון@ר

New member
לא

אנו מנסים ליצור יישות, על סמך כור היתוך שיאחד את האשכנזים והספרדים לאומה עברית אחת. לאפריקאי שנולד בארה"ב אין דבר משותף גנטית עם חוואי ממוצא סקאנדינאבי בוויסקונסין. אבל שניהם יענו לשאלה "מאיזו אומה אתה" בתשובה "אני אמריקאי". זה מה שצריך להיות משותף לארה"ב ולישראל איחוד רב של שבטים שלרוב אין משותף גנטי ביניהם, אבל יש להם שפה משותפת ונכסי תרבות משותפים. אין כזה דבר עם אמריקאי, יש אומה אמריקאית. וכנ"ל פה אין עם יהודי, יש אומה עברית מתהווה שבתוכה אני כולל גם את ערביי ישראל כל עוד הם מקבלים את ה-LEIT-KULTURE (התרבות השלטת).

ציפי ג

New member
אז בא נראה

עם זו קבוצה של אנשים עם שותפות גנטית. אומה זו קבוצה של אנשים עם שותפות תרבותית. דת זו קבוצה של אנשים עם שותפות אמונית. היהודים הם גם דת, גם אומה וגם מה לעשות עם שכן יש בהחלט שותפות גנטית ביננו לבין אחינו מהפזורה. לדוגמא תבדוק את המחקר על הכהנים. חקר חוקר גנטי את הכהנים ומצא לכולם מאפין גנטי משותף. אני בטוחה לשעם היהודי נשאבו עמים אחרים, אבל גם הצרפתים אינם רק צפרתים וגם האנגלים קצת גרמנים וקצת ויקינגים. לגבי התרבות המשותפת, גם אם אתה לא מעריך אותה אין ספק שיהודי תימן למדו מאותם ספרים שלמדו יהודי עיראק ויהודי צרפת ויהודי סיביר ויהודי פולין. הם דברו גם באותה שפה, (אם כי במטאים שונים) וחגגו את אותם חגים. אתה רוצה לבטל את האומה והעם היהודי, בשל אי אמונתך בדת היהודית, ובשל רצונך בקמת אומה חלופית. עד היום היו מספיק אנשים שרצו בהכחדתנו ולא הצליחו. יש שעשו זאת בדרך של רצח, ויש שנסו לעשות זאת בדרך של השלטת תרבות אחרת. כך נעלמו עשרת השבטים. אבל כבר 3000 שנה אנחנו עם, ומאה שנות ציונות אפילו לדעתך המדהימה משהו, לא ישנו זאת. אך, הלואי והיה לי זמן לשבת ולצטט לך קצת את אבות הציונותוהשקפתם על היהדות. אבל אין לי. גם ככה אני מבזבזת את זמני, יותר מדי.

למעלה