??!!?!?!?!?!?!!?!?!?!

אמיר.

New member
דברי הוצאו מהקשרם ???

לא תמצאי בשום מקום שבו אני כותב ´דעתו של פלוני היא שקר´. זכותך לבחור וגםזכותך להביע זעה. את יכולה אפילו לנסות לשכנע אחרים בצדקת דרכך. הדבר היחיד שאני יוצא נגדו הוא הנסיון לשכנע אחרים באמצעות חצאי אמת. ----------- כל יהודי שלא מל את בנו עשה זאת מסיבות דתיות (דהינו הוא אתאיסט במובן הקיצוני של המילה ... תרתי משמע) אם הוא עשה זאת מתוך מחשבה שיש בכך סיכון רפואי הרי שהוא הסתמך על עובדות לא נכונות. זה שלא נוח לך או לאחרים עם האמת ה´דתית´ שלכם ואתם מנסים ל´יפות´ אותה בנימוקים רפואיים חסרי בסיס, לא מחייב אותי.

_יובלל_

New member
לא נכון

אתה יכול לחלוק עלי, אבל אתה לא יכול להגיד לי מהו דעותי ומהם מניעי. אני לא אנטי דתי, וכל השיקולים שלי בהחלטה לא למול היו שיקולים הומאניים ואוניברסליים. בצורה דומה כשאני אוכל אוכל לא כשר, אני עושה את זה כי זה טעים לי, ולא כי אני "אנטי-דתי", וכיוב´. דרך אגב - הסיכון הרפואי אמנם קיים, אבל הוא בפירוש לא היה השיקול המרכזי שלי. עובדה - החלטנו לבצע בדיקת מי שפיר, למרות שיש בה סיכון לא זניח. אתה ממשיך לחזור כמו פטיפון מקולקל על התיאוריה המופרכת שלך על הבושה של החילונים וכיוב´ ועל כך אני אומר שוב - שטויות במיץ. במה אני אמור להתבייש?

Ludwig

New member
איפה בדיוק תעמולת השקר?

אתה מאשים אנשים בתעמולת שקר. אם אתה מכנה את הבעת הדעות כאן תעמולה זה אולי קצת מוגזם (למרות שבמקרה זה אישית אני חש שאם אוכל לשכנע מישהו להמנע מהחיתוך ארגיש מצוין עם התעמולה). אבל שקר? האם מתנגדי המילה משקרים? איפה בדיוק השקר? לי זה נראה כהאשמת שווא. ובכלל אופן השיח שאתה מציע מתאים אולי לשיח פנימי בין יהודים מאמינים (בפירוש האורתודוקסי השמרני ביותר) אבל אינו מתאים לשיח עם מי שאינם מאמינים. עבור רבים מהחופשיים (מאלו הנקראים חילוניים) ההתבוללות שאתה מזדעזע ממנה יכולה להתפרש כאינטגרציה בריאה, "החלל הנכרי" איננו משהו מאיים, מי שעזב את היהדות איננו מתנדף אלא חי חיים שלמים אחרים עם עצמו. אנו גם לא מזלזלים באיכות הגויים. אבל אם נחזור לענייננו, הדיון בעד ונגד המילה איננו רק דיון בין אמונה יהודית וחילוניות. הדיון רלוונטי גם בקרב המאמינים על איך לישב את הסתירה בין הציווי בפירושו האורתודוקסי לבין האספקטים החמורים שבמילה, אולי ע"י פירוש חדשני.

אמיר.

New member
הסבר...

הבעת דעה איננה תעמולה... בתנאי שמקדימים לכך את המילה ´לדעתי´. מה זה תעמולה ? למשל: להגיד ´בלינק זה וזה אומר מוסד רפואי כי אין למול ילדים´ כשבפועל כתוב שם שאין סיבה רפואית למילה. אולי זה לא ´שקר´ . אבל זו חצי אמת וזאת כידוע גרועה משקר.

Ludwig

New member
אלא שאני לא מסתיר דבר...

ומבקש מכל אחד לקרוא בעצמו ולהתרשם בעצמו מהתנגדות ארגוני בריאות למילה (כן, התנגדות, לא רק אדישות כפי שאתה מציג זאת). אז אם יש בינינו אי הסכמה על הכתוב ישפוט כל קורא לעצמו. ואם להבנתי את הכתוב אתה קורא "שקר" הרי שאתה מאשים אותי בעיוות הכתוב בזדון וזוהי האשמת שווא. אין לי כל כוונה לכתוב "לדעתי" על מה שהוא בעצם דעתם של ארגוני הבריאות, זה לא הפרשנות שלי אלא רק דיווח.

Ludwig

New member
שוב, לא מדובר פה בדעתי...

אלא בדעתם של הארגונים אליהם אני מתייחס. הארגונים אינם עוסקים בהיבט הדתי או אמוני אלא רק בהיבט הרפואי (אולי חוץ מהערה אחת שלהם שלדעתם המילה סותרת את זכויות הילד לפי אמנת האו"ם) ואולי קצת בהיבט האתי (שאין זה אתי לבצע מילה מבחינה רפואית). אין לי כל כוונה לא לדייק - המשפט השלם הוא "אין למול ילדים מבחינה רפואית" שכן ארגוני הבריאות אינם סמכות מבחינה רוחנית ומהווים רק שיקול אחד בהחלטות משפטיות. כשאני טוען משהו שהוא עדיין בחזקת דעתי אני מציין זאת - למשל לדעתי (או הרושם שיש לי על-פי מספר מקורות שקראתי ועדויות רבות ששמעתי באופן אישי) המילה פוגעת בתפקוד המיני ובתחושה. לא יחסתי זאת לארגוני הבריאות כיוון שהם לא עסקו עדיין במידע חדש יחסית זה במסגרת החלטותיהם, ואפילו הדגשתי שזה מעבר להחלטות אליהן נתתי הפניה.

למעלה