3.11 "מילים ומעשים" -- "Words and Deeds"

xslf

New member
הפרק הגרוע בעונה ../images/Emo31.gif

העלילה הרפואית מופרכת מכל כך הרבה סיבות, שמעייף אפילו לתקוף אותן (הבולטת שבהן- טיפול בנזעי חשמל גורם לאובדן זכרון זמני, אי אפשר להשתמש בו בשביל לגרום לאובדן זכרון קבוע).

YaEl 15

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אני לא יודעת לגביי הפרק הגרוע

בעונה, כי לא ראיתי את כולה, אבל אפילו אני, שאין לי שום הכשרה רפואית, לא קניתי את ההסבר והפתרון...

HLAddict

New member
זה לא ממש נכון. מחקרים מסוימים מראים שבין

29% ל55% מהמטופלים סובלים מאובדן זכרון קבוע, במיוחד כשהטיפול ניתן באופן בילטרלי (ואאל"ט, כך הוא ניתן בWaD). אני לא טוענת שכל המידע הרפואי בהאוס מדויק, או אפילו רובו (הוא ממש לא, ולפעמים הם עושים טעויות ממש שטותיות), אבל מקריאת הבלוג של התסריטאית שכתבה את Son of a Coma Guy (עוד פרק ש"זכה" להאשמות רבות מהבחינה הזו) למדתי לא לקפוץ מהר מדי למסקנות ולקבוע שהטיעונים הרפואיים הבסיסיים מופרכים. רובם ככולם מסתמכים על מקרים אמיתיים, גם אם נדירים מאד. מה שכן, באופן כללי העונה השלישית מדגישה את האלמנט האנושי ונותנת לו עדיפות ברורה על פני האלמנט הפרוצדורלי. זה ברור ומובן ולדעתי מבורך, כי האוס היא ממש לא עוד סדרה רפואית, ולמעשה, האלמנט הפרוצדורלי שבה נועד בסך הכל לשרת את האלמנט האנושי (שהנו דרמטי אך לא סבוני בשום פנים ואופן. לרפואה סבונית ראי האנטומיה של גריי). דיוויד שור אמר כבר מזמן שהאלמנט הפרוצדורלי חשוב, אבל במקביל גם משעמם אותו, ושהוא לא חושב שאנשים צופים בסדרה בשבילו. הוא טעה, וחבל שהוא טעה, כי יש בהאוס כל כך הרבה יותר... הרפואה משנית בחשיבותה.

TheBogit

New member
../images/Emo31.gifלא מסכימה

בהחלט לא הפרק הגרוע בעונה... לדעתי דווקא אחד היפים. נכון, לי אין שמץ של מושג לגבי הרפואה ורוב הזמן הם מדברים יפנית בשבילי שהם מדברים על המחלות... אבל המקרי הרפואי לא נישמע לי כזה מופרך. בניגוד לחלק פה, אני גם מאוד אוהבת את העלילה הצדדית, שבמקרה זה היא טריטר, זה מוסיף עניין לסדרה. בפרק הזה ה"עלילה הצדדית" הייתה ממש טובה, מצחיקה וכמה מהדיאלוגים שם פשוט היו גאונים (הכוונה כל הקטעים עם השופטת, טריטר ומרכז הגמילה). העלילה הרפואית בסדרה היא לא הכל, יש המון תוכניות עם בתי חולים, בהאוס מה שבעיקר מייחד את התוכנית ועושה אותה לטובה כל כך זה האופי של הדמויות, במיוחד של האוס עצמו.

למעלה