../images/Emo101.gifדעתי על הפרק../images/Emo26.gif
נהניתי לצפות בהשתלשלות אירועי הפרק ->
- האוס מול האוס - ברגע שבו האוס גילגל את הגלולה על השולחן במשרד עם הצוות, הבנתי שהוא מתכנן משהו. ההצגה היא כלי כדי להשיג את המטרה העיקרית. אך אני אישית, לא מאמינה באמת שזו כולה הצגה. בסוף הפרק, ווילסון שאל את האוס, על ההתנצלות, והאוס אמר תחשוב מה שאתה רוצה (גאוני). אוקיי, גם אני. אני חושבת מה שאני רוצה: שיש כאן עוד צדדים, האוס התאשפז כדי לראות עד כמה רחוק הוא יוכל להגיע. בסוף הפרק, כשאנו מגלים, שהוא לא מתכוון "להמשיך עם האשפוז", ניתן לראות שהאוס כביכול מרוצה, אבל לא ממש... אולי כי רק למחרת בבוקר הוא יצא מהחור הזה. ------------------------------------------------------------------------------------------------------
- האוס מול ווילסון - כל מה שקיוויתי למצוא בפרק הזה הוא שג'ימי יהיה חסר תקווה לגבי האוס. אני הופתעתי שג'ימי הפך לכלי במשחקים שלו. ואם שמתם
, הוזכר הרבה בפרק, בכל מיני הקשרים את "שנות ה40". אני הרגשתי שאפילו השיחות בין האוס לג'ימי היו בסגנון התקופה שהציגו בסרטים באותה עת. השיחה כאשר האוס עישן, היתה מעולה, ומורכבת כל כך. היה נדמה שהאוס וג'ימי יושבים ליד הבר, ומברברים על "החיים". ההתנצלות של האוס היתה בחינה, כמו שתמיד האוס עושה. והאוס לא עשה את ההצגה רק עבור טריטר, או עבור מערכת בית המשפט, ההצגה היתה מופנת כלפיי כל הקהל, ואנחנו גם חלק ממנו. אני הרגשתי (גם בצפיה הראשונה), שמהפרק הזו, ישתנו דברים בין האוס לג'ימי. ------------------------------------------------------------------------------------------------------
- האוס מול קאדי - היחס של קאדי למצב הנוכחי - היא נחושה, מחושבת ועיניינית! אני אוהבת אותה! עכשיו, כאשר היא הצילה את המשרה שלו, הוא חייב לה. וההרגשה הזו, של "חייב לה", זו הרגשה לא נעימה כל כך עבור האוס. וזה מה שמעניין לראות בהמשך, איך הוא יתמודד עם זה. קאדי נקטה בצעד זה, כי היא יודעת, שהאוס הוא רופא מעולה, והוא שווא את המאמץ, וכמובן, שיש לכך מחיר...(צחוק מרושע מתגלגל). ------------------------------------------------------------------------------------------------------
- האוס מול קמרון - היו שני קטעים בפרק שבו, קמרון והאוס, נמצאו במצב לא נעים במיוחד, ושניהם אמרו "אני בסדר, תודה ששאלת/ם", לאחר שקמרון הותקפה ע"י המטופל, וכאשר האוס הקיא בשירותים במכון הגמילה. קטעים אלה באו להדגיש, ששניהם מצפים ליחס אחד מהשניה, לא משנה איזה. החיבוק היה מיותר לדעתי, אך נחמד. קמרון, כפי שכבר אמרתי בעבר, למרות שהיא יודעת מול מה היא מתמודדת סוף סוף, בכל זאת יש לה תקוות לגביו, וזו אחת הסיבות לכך שהיא חיבקה אותו, והביטה בו בהערצה שכזו. ------------------------------------------------------------------------------------------------------
- האוס מול "וולדמורט" - קודם כל -
כשאז במשרד, הבנתי שהוא מתכנן משהו, עקבתי אחרי כל תנועה שלו - *מדוע לא הראו לנו איזה כדורים הוא נוטל באמת? כי או שהן ויקודין או חומר אחר הדומה לו (אם יש כזה דבר בכלל). אני לא הרגשתי בכלל שהאוס מגלה סימני גמילה, הוא היה נראה לי לא כל כך נורא כפי שבפרק הקודם, אפילו לא כמו ב1X11. וה"וולדמורט" (
) נראה יותר כמו מתאבק, ולא רזה ורירי...>< ------------------------------------------------------------------------------------------------------
- האוס מול מערכת בית המשפט - הסוף הוא אומנם הגיוני, לבטל כך את התביעה, ולכלוא את האוס ל24 שעות שוב. אך, ההתרחשות עצמה, היתה מאולצת לדעתי. חוץ מהצעד של קאדי בעניין, הכל היה נראה כל כך סתמי. כשטריטר, כאשר השופטת קבעה שהתיק בוטל, אמר להאוס: "בהצלחה, אני מקווה שאני טועה לגבייך" זה כל כך בולשיט מבחינתי! אין מצב, שתוך כמה שניות בנאדם משנה את דעתו כל כך מהר. אלא אם כן הוא מכונה. טריטר כל מה שהוא רצה זה לנקום בהאוס ולהראות לו מאיפה משתין הדג. טריטר שם לב, שבסוף האוס לא יצא "זוכה", כי בכל זאות הוא ישן בכלא, אפילו אם זה רק ל24 שעות. טריטר נהנה לראות את האוס סובל, כי הוא מרגיש שהוא סוף סוף השיג את מה שרצה. טריטר ניסה לשנות את שיטת העבודה של האוס והוא הלך רחוק מידי. אי אפשר לחנך אנשים ככה סתם, אחרי שכבר יש לפניהם נסיון חיים כה רב וכבר האופי שלהם מוטבע כל כך עמוק בתוכם ששום דבר קטן שכזה, לא יכול לשנות אותם. כנ"ל לגבי האוס, אני לא מאמינה שצעד שכזה יכול לשנות אותו, אני אפילו לא ציפיתי לכך, כנ"ל לגבי המשפט הנכון שהאוס אמר בפגישה הקבוצתית באשפוז. אך טריטר מסתתר מאחורי הטענה שהמעשים הם חשובים, ובעצם כל מה שמעניין אותו הוא שהיחס שקיבל מהאוס לא היה לחינם. השופטת צודקת, מהות התביעה היא במקור, מאוד אישית, וזו עוד סיבה מדוע התביעה בוטלה. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ לסיכום, הפרק היה נחמד, אך הציפייה האמיתית היא לפרק הבא. 3X12!!!!!!
יום טוב אנה