29/10 = תאריך משמעותי

pcp1

New member
אתה יודע מה

סבבה נגיד היתה שייכת ליבוסי אז אם הוא היה בא ודורש אותה אז אולי היה צריך להחזיר לו אבל מה שאין עם כזה יבוסי אז היא צריכה להישאר אצל העם שאליו היא מחוברת מעל 2000 שנה ומה לעשות שזה היהדות

סלוניק

New member
היא הייתה אותה ירושלים אשר דויד כבש

מהיבוסי. עכשיו התקדמנו עם הטענה לטיעון לפיו היות והיהדות שרדה 2000 שנים שלא כמו היבוסי, האדמה צריכה להיות שייכת לה. ואני שואל, האם יהודי עיר דויד הם היהודים המתגוררים היום במלחה, בגילה, בממילא ועוד? האם יש ביניהם מתאם גנטי מסויים שמשייך אותם לאותו עם? ויותר חשוב, מה אם אני עצמי לא רואה את עצמי כבן הדת היהודית?

pcp1

New member
דבר ראשון

את אותה שאלה תפנה לערבים אם אתה לא רואה את עצמך כן הדת היהודית סבבה אבל מה לעשות שישעוד 5 מליון בארץ ועוד 5 מליון בחו"ל שכן רואים את עצמם כבני דת היהדות בקשר לגנים דבר ראשון נמצאו עצמות עם דנא שככל הנראה אותם אנשים שהעצמות היו שייכות להם מתו ממחלה שמאפינת תיהודים ושככתי תשם של המחלה שוב תפנה את אותה שאלה לערבים

סלוניק

New member
בסדר גמור.

לא ידוע לי על עצמות עתיקות שניתן לזהות בהן מחלות, אולם אם כבר התחלנו בתחום, נסיים בו. כעקרון ישנן מחלות גנטיות הרווחות בקרב קהילות יהודיות מסויימות - טיי זקס, יעקב-קרויצפלד, ועוד. הפרט המעניין בכך נעוץ בעובדה שאין הקבלה גנטית בין קהילות שונות. כך למשל יהדות מערב אירופה הינה בעלת מאפיינים גנטיים הקרובים לקהילות האיזור ושונים מאוד מקהילות מזרח אירופה או ערב. קהילת ביתא ישראל (יהודי אתיופיה) לדוגמה, לא קרובה מבחינה גנטית לשום קהילה יהודית אחרת. ועם זאת קהילות מזרח אירופה קרובות מבחינה גנטית ליהודי עיראק וברה"מ לשעבר - דהיינו, יהודי כוזריה (מתגיירים). כלומר הקשר הגנטי בין יהודי עיר דוד ליהודים של ימינו הוא קלוש ביותר. אינני יודע מדוע אתה מפנה אותי לשאול את הערבים על הקשר הגנטי שלהם לירושלים, אבל אם כבר שאלת - הפלסטינים קרובים מבחינה גנטית לאותם יהודי כוזריה. כלומר, בני אותו מוצא. תשובתך לעניין הדת איננה רלוונטית. אני מבקש שתשכנע אותי כאדם חילוני ולא בטיעוני דת אשר אינם משמעותיים עבורי.

pcp1

New member
אוקי נעזוב תדת

אם אתה טוען שלפלסטינים יש קרבה ליהדות מסויימת אז מוזר שהם ערבים אגב לא קיים עם כזה פלסטיני המצאה בריטית שוב נחזור ללמצאים אמיתיים למשל הכותל המערבי כבר הוכח שזה מלפני 2000 שנה לערך מטבעות בכמיות אדירות שלא לדבר על אתרים ארכיאולוגים בכל רחבי הארץ שמוכיחים שהיתה התיישבות יהודית ברוב הגדול של ישראל אשמח אם תביא ממצאים ארכיאולוגים שיעידו שהיו פה ערבים מפלפני 1000 שנה ויתר

סלוניק

New member
אבל אתה חוזר במעגלים.

אם אתה מתעסק בשאלת מי היה כאן קודם, עליך להוכיח שהעם שהתגורר בירושלים לפני 2000 שנים הינו אותו עם המצוי בארץ כיום.

pcp1

New member
בנתיים גם לא הוכח אחרת אבל

אני לא ממש יודע איך ניתן להוכיח דבר כזה גם במקרה שאמרת על הפלסטינים איך אפשר להוכיח לפי מה שאמרת כן אתה אמרת שהם נמצאו תאומים ליהודים אבל בכל זאת איך אפשר להוכיח?? הריי כולנו גם הערבים וגם היהודים מסתמכים על ממצאים ודת אבל נעזוב תדת עובדה שנמצאו המון המון ממצאים ארכיאולוגים שוב בקשר להוכחת הדבר שהיהודים של אז הם לא של היום זה טיעון חלש ביותר כי לא ניתן כרגע להוכיח אותו במאה אחוז וזה עוד סוג של תירוץ זה כמו שתוכיח לי מוחמד אכן ערבי ??? תוכיח לי

סלוניק

New member
ממצאים ארכיאולוגיים טוענים שהיה כאן

עם, אני מעוניין שתוכיח לי שזהו אותו עם כמו העם היהודי.

pcp1

New member
תקשיב

ראשית יש רצף אירועים למשל היהודים מלפני 300 שנה הכירו אירועים200 שנה לפני זה וככה זה מתגלגל שאלתי איזה מומחה לעניין והוא טוען שאפשר לקבוע כיום עם הטכנולוגיה שיש שהעם היהודי של אז הוא אותו עם יהודי שלי היום וכבר הוכיחו את זה בעמצאות עצמות וכמה קברים שנשתמרו למעשה אני בכלל לא מבין תדבר הזה שלהוכיח שהעם היהודי של היום הוא אותו עם יהודי של אז , זה הריי ברור שכן הריי זה כמו גלגל היהודים של אז הולידו ואז נגיד עברו 300 שנה וככה זה נמשך עד היום שוב אתה עדיין לא הוכחת את אותו דבר עם הערבים אמרת שהפלסטינים דומים ליהודי כרוזיה משהו כזה פלסטינים זה בכלל עם מלפני 100 שנה משהו כזה מתי שהבריטים נתנו תשם

סלוניק

New member
אני מצטער,

אבל לא הבנתי כלום.האם יש לך הוכחות מדעיות שמאמתות את דבריך בנוגע למתאם הגנטי בין עם ישראל העתיק לבין תושבי מדינת ישראל של ימינו? אם כן, אפשר קישור לכך במקום טענות בפורום? לקריאתך, מצורף מבחר מחקרים בנוגע לקשרים הגנטיים השונים בין קהילות יהודיות שונות.

pcp1

New member
אתה יודע מה אני יחפש מאמר

אבל תחשוב בהיגיון 12 מליון איש נקראים יהודים על סמך מה???. אבל אני יחפש מאמר

סלוניק

New member
העובדה שיש שאיפה להזדהות עם לאום

שהתקיים בתקופה עתיקה לפני כן נפוצה בכל מקום. כך למשל המצרים בוחרים לראות עצמם כממשיכי התרבות המצרית העתיקה, הסקנדינבים עם הויקינגים, הסורים עם הסלג'וקים, הצרפתים עם הגאלים, האיטלקים עם הרומאים, הגרמנים עם השבטים הגרמאנים וכך גם הישראלים. אגב, בעבר הנהירה אל עבר מורשת היסטורית לא התייחסה ליהודים כי אם אל כנענים בלבד.

pcp1

New member
בבקשה מאמרים

המאר גם מתייחס לערבים אבל אני חושב שהוכחתי לך שהיהודים של היום זה אותו עם

סלוניק

New member
נשמע מאוד מופרך.

הרי שלקיומו של אברהם, כמו גם יציאת מצרים ושלל אירועי התורה אינם אירועים בעלי עדויות ארכיאולוגיות והמעידות כי אכן היו קיימים. כעיקרון זהו ניסיון להוכיח את קיומו של הדמות אברהם ע"י מחקר מדעי שכביכול מאמת את הטענה לפיה אברהם שמוצאו בעיראק נושא את אותו מטען גנטי אשר נושאים הכהנים. ובכן, שים לב שניסיון ההוכחה עצמו לוקה בכשל. בתוך שבעה דורות שכביכול יצאו מאברהם נולדו כמה מיליונים אשר עזבו את מצרים. יותר מכך - היות והקשר לעבדים העבריים הינו רק 12 השבטים אשר ירדו מצרימה, הרי שמדובר בארבעה דורות בלבד אשר כביכול הובילו לשושלת של מיליוני עבדים. בסופו של דבר, היות ומדובר רק במאמר העוקב למחקר שלא נמצא (וסותר מאמרים מדעיים המציגים אחרת), גם אין בו את השאלות הדרושות- באילו קהילות יהודיות נמצאו הגנים? כיצד נעשה הדבר? איזה ארגון חקר או מימן המחקר? בכל אופן, בכדי שאוכל להתייחס בהתאם רצוי שתביא את המחקר עצמו לא את התייחסותו של אתר דיעות למחקר הנ"ל.

pcp1

New member
תיראה לא כל מה שבתורה

אכן היה אבל עדויות יש למשל תפרמידות וממצאים ארכיאולוגים לא חסר בוא נגיד ככה עכשיו זכותך לפקפק במאמר שכתבו אנשים שמבינים קצת רק קצת יותר ממני וממך זה לא התייחסות למחקר זה המחקר שמע אולי תירצה שאני יביא לך תחוקרים עצמם ???. כל מה שאני יביא תוכל לפקפק אבל הוכחות קיבלת זה הכל אגב אני ממשיך לחפש עוד מאמר שזכור לי שפעם ראיתי איפה שהוא אני ישתדל למצוא אותו למעשה כבר הוכחה קבלת זה הכל

pcp1

New member
תועיל לקרוא שוב

יש שם בדיקות בDNA איזה עוד הוכחה צריך ???

סלוניק

New member
קראתי שוב.

המאמר איננו מחקר כי אם התייחסות למחקר שלדברי הכותבים נעשה. ולכן גם לא ניתן למצוא בו את השאלות החשובות - באילו קהילות נמצאו הגנים? מיהם החוקרים? איזו שאלה נעשתה לבחינה? ועוד. "מחקר" הינו דף המחקר בעצמו, כפי שהבאתי לך בקישור, ולא הפנייה המתייחסת למחקר. האם אינך מבין את ההבדל למשל בין הפנייה לכתבה על דו"ח הלשכה לסטטיסטיקה לבין הפנייה לדו"ח עצמו? בכל אופן, אני לא מבין מה אתה מנסה לומר בעניין הפירמידות. לא זכור לי שהפירמידות מצויינות בתנ"ך, והן בכלל לא היו בשימוש בתקופה לה מייחסת היהדות את יציאת מצרים (אז היה כבר שימוש במקדשים).

pcp1

New member
עזוב תפרמידות אוקי

בקשר לממציאים ארכיאולוגים לא חסר בארץ שוב החוקרים הם בריטי וצרפתי אני ינסה לחפש לך תמחקר עצמו אבל לא משנה מה ההתיחסות של אתר זה או אחר ברור שנוסה שם בדיקה DNA שהוכיחה את מה שהוכיחה אני לא מבין מה יותר ברור מי זה

סלוניק

New member
אני רוצה לקרוא את המחקר עצמו,

כי כשכותב המאמר איננו אדם בעל ניסיון מדעי או שום כוונה לעשות במחקר שימוש מדעי (כי אם שימוש תיאולוגי) כגון הרב קליימן, מן הסתם חשוב לראות אם המאמר לא סולף או עובד. עצם העובדה שצויינו בו בדיקות DNA בלי הרבה פירוט עליהם לא הופכת אותו לאורים ותומים.

סלוניק

New member
ואגב,

אם זה באמת המחקר הסופי, ולא מאמר המתבסס על אותו מחקר, הרי שזהו מחקר עלוב מאוד, ולא הייתי רוצה להיות במקומה של האוניברסיטה שהמרצים שלה מפרסמים מחקרים בני שלושה-ארבעה עמודים ללא ציון ההוכחות המדעיות פרט למסקנות בסגנון "כך נמצא" כמעין אכסיומות.

למעלה