26 שנים של בית

Oyvind

New member
26 שנים של בית

26 שנים של בית. ובנתיים כולם חיים את החיים. פאבים, מסיבות, סתם לשבת עם חברים, חיי זוגיות, חיי מין, חו"ל, קמפינג. חוויות. ואני? בית, בית, בית, בית, בית, בית. ואי-אפשר לברוח מזה. האנשים האלה הם בכל מקום. בפייסבוק, בטלוויזיה, אצל קרובי משפחה. וזה מעורר קנאה שהיא כל-כך עוצמתית וכואבת, שבשנייה אחת יכול לההרס לי היום מזה. כי גם אני רוצה. ואין לי. ואני צריך לשבת בין הארבעה קירות האלה שכבר בא לי להקיא מהם ולהעביר עוד יום ועוד יום בתוך כלום. את החשק לחיות איבדתי מזמן. ואין טעם בחיים שלי. אף אחד מכם לא יוכל לשכנע אותי אחרת. אני ישן, אוכל, עושה צרכים וזהו. והכי מפחיד זה אם אתעורר יום אחד בגיל 34, קירח ואקלוט שלא חייתי בכלל את החיים. עדיף למות לפני. ובאמת שניסיתי. 3 פעמים לקחתי תרופות (והתמדתי). פעמיים טיפול פסיכולוגי, עוד פעם אחת טיפול קבוצתי. לפני שנתיים ניסיתי לשנות את החיים שלי. אחרי 24 שנים פתאום קלטתי איזה ואקום ענק היו החיים שלי והתרסקתי לגמרי. לקח לי זמן להתאושש ואז החלטתי שאני חייב לשנות אותם. ובאמת עשיתי המון דברים נועזים. התחלתי טיפול תרופתי (שבדיעבד הבנתי שלא עזר) והתחלתי להתנסות בדברים בחיים שהם נורמליים עבור כולם. ללכת לקניון למשל. רציתי להתחיל לצאת למשל לפאבים. אבל לא היו לי חברים אז התחלתי ללכת לבד לפאבים. והתחלתי להכיר בצ'טים באינטרנט אנשים (בעיקר בחורות). ואזרתי אומץ והתחלתי לדבר איתן בטלפון. ואפילו נפגשתי עם כמה. חלק בסיטואציות דיי הזויות (למשל שבאותו הערב של ההיכרות בצ'ט עליתי על אוטו ונסעתי לפגוש מישהי). הייתי ספונטני, לא נתתי לשום דבר לחסום אותי. לא יצא לי מזה יותר מדי, אבל ככה איבדתי את הבתולים שלי, בגיל 24. והתחלתי ללכת להופעות רוק, שאני אוהב. לבד כמובן. ועם כל הפחד של מקום הומה אדם ועם כל ה"מה יחשבו על זה שאני לבד", עדיין הלכתי. המטרה שלי הייתה ברורה: לא לפספס דברים ולהלחם בחרדה. מה קורה היום? היום אני כבר לא הולך לפאבים כי נמאס לי מהלבד. ללכת לבד לפאב זה לשבת על הבר כל הערב, בודד, לשתות כוס אחרי כוס ואז לחזור לבד שיכור הבייתה. לגבי האינטרנט - היום אני דיי מכור לצ'טים. אני נמצא שם רוב היום כי אין לי משהו אחר לעשות. אני לא מצליח לבסס קשרים דרך הצ'ט. כל מה שמתחיל מתפוגג דיי מהר ואני נשאר לבד. חברים אין בכלל, וכמו שכבר אמרתי, אני סגור בתוך החדר הזה כל היום. אמנם החרדה לא כמו פעם, אבל עדיין קיימת ועדיין מגבילה. אמנם אני עושה יותר דברים, אבל תוך כדי המעשה אני שרוי בחרדה ואנשים חושבים שאני אנטיפת\מוזר\שקט\מפוחד. אז איך אכיר אנשים? אני ללא חברים כבר מגיל ההתבגרות. האופטימים יגידו שזאת לא בעיה ואוכל לרכוש לי חברים וליצור לי מעגל חברתי. אבל הנסיון שלי מראה אחרת. אחרי כל כך הרבה שנים של נתק מהחברה, ללא שום קשר עם אנשים, זה לא פשוט ואולי לא אפשרי ליצור מעגל חברתי ולהתחיל חיי חברה. מכמה סיבות. קודם כל: לכולם מסביבנו כבר יש חברים. לא כל אחד מעוניין בעוד חבר, וגם אם כן - לצפות שבתוך פרק זמן קצר אעקוף את כל החברים הותיקים שלהם למקום מספיק גבוה שיאפשר חברות אמיתית ועקבית זה לא ריאלי. סיבה שנייה: עצם היותך חסר חברים. כשאתה חסר חברים אנשים יודעים את זה ואתה נהיה פחות אטרקטיבי. ומי ירצה להיות חבר של אדם שאין לו חברים? יש הרבה מחשבות שעולות לאדם כזה בראש. למשל, "אם אין לו חברים אז כנראה שיש סיבה ואולי לא כדאי לי". או: "אם אין לו חברים הוא יהיה תלותי אלי כי אהיה כל עולמו והוא יהיה נודניק". זה מרתיע אנשים. ומה עם זוגיות? נפגעתי בצורה בלתי הפיכה מאורח החיים שלי. ההתפתחות שלי בתחום הייתה לקויה. בעוד שבנים אחרים התנסו בתחום הזוגי החל מהתיכון ולמדו להכיר את המין השני והיו להם מספר מסוים של קשרים משמעותיים - לי לא. עכשיו בגיל 26, אני עושה את צעדי הראשונים בתחום הזה. מתי אהיה בשל לקשר ארוך טווח אם בכלל? לא ידוע. מצטער שזה יצא פוסט של אחד-שניסה-לצאת-מזה-והחיים-שלו-עדיין-שממה.

giorno231

New member
זה כל כך חבל שבמציאות כיום דברים כאלה קורים

אתה נשמע בחור מעניין, יש לך תחומי עניין ואתה אוהב לעשות דברים יומיומיים סטנדרטיים לגמרה, ובכל זאת אתה לבד. אני לא אנתח אותך פסיכולוגית ורציונלית להבין מה הגורמים לזה, אבל תדע שישנם הרבה אנשים שהם כמעט תמיד לבד, כמו שיש כאלה שהם עמוסי חברים כל הזמן באופן חריג. הצער הוא שכל שעובר הזמן נראה לי שזאת תופעה שהולכת ונעשית נפוצה, וחבל שכך. המזל הוא שזוגיות כיום היא דבר שאפשר לעשות בכל גיל, גם בגיל שלושים פלוס אפשר להתחיל, וזה לא סוף העולם. הפתרון שעולה בדעתי ויכול אולי לעזור הוא מסגרת. אלא אם פספסתי, אני מבין שאין לך דבר כזה, ואולי זה הזמן להתחיל. יש אינסוף תחומי לימוד, ואולי זה הכיוון שיכול לסייע לך בדרך החיים.

Oyvind

New member
יש מסגרת...

והיו מסגרות. אפילו הייתי בצבא. זה לא שינה כלום.

x factor1

New member
תראה

אני לא אמכור לך סיפורים על מציאות ורודה שלא ממש קיימת , או תאוריות מופרכות בסגנון של "תחשוב טוב יהיה טוב" כי גם אני לא בדיוק מתחבר לדברים האלה. מצד שני , כשקוראים את הדברים שלך , שבאמת באו מהלב , אי אפשר שלא לשים שראיית העולם שלך די קיצונית. גם המצב החברתי שלי רחוק מלהיות מזהיר , ולמען האמת אף פעם לא היה מזהיר. את הקשרים שלי עם בנות המין היפה התחלתי בגיל מאוחר . וכן , בהחלט יש רגעים שאני מוצא את עצמי מדוכדך או סתם חש אפטיות כלפיי החיים. אבל מעולם לא הרגשתי באיזשהו דכאון ממושך , כי עד כמה שזה נדוש ומאוס לומר - תמיד יהיו אנשים במצב יותר גרוע , ויסתכלו עלינו ויאמרו שאלה צרות של עשירים. מסתבר שזוגיות אפשר למצוא בכל גיל , וזו לא קלישאה אלא עובדה מהחיים (מנסיוני האישי). ויש בנות שאפילו יעדיפו מישהו חסר ניסיון , לא כולן יראו בכך חסרון , או סיבה לפסול. יש גם תחושה שאתה מנסה יותר מידי בכוח , אין צורך לצאת לפאבים רק כדי להרגיש שאתה כמו כולם. תעשה דברים שאתה באמת אוהב לעשות , ולא כי צריך לעשות. והעצה הכי טובה שאוכל לתת - הכי חשוב לבנות עתיד טוב. תלמד מקצוע שאתה אוהב , ותעשה הכל כדי למצוא זוגיות . בסופו של דבר אלה הדברים הבאמת חשובים.

bennyfromabba

New member
מוכר. מוכר לעייפה.

אבל תראה, עצם זה שהצלחת לסחוב את עצמך החוצה. וכן - ככל שיש יותר הזדמנויות, יש יותר ניצול הזדמנויות. אבל אני לא יודע מה עדיף, מיצוי חלקי של עולם החושים הריקני, או מיצוי מלא של העולם הרוחני. אני יותר נוטה לצד השני לאחרונה.

Lichy87

New member
היי!

נתחיל משאלה פשוטה. מה החלום שלך? ואני לא שואלת למה אתה לא יכול להגשים אותו, אלא מה החלום שלך? זהו. תמצא את התשובה ותתחיל לפעול לקראתה. ככה אתה בונה לעצמך את החיים והשגרה שלך, כשיש לך מטרה. ככה גם מתגברים על בעיות, כי אתה נאלץ להתמודד איתן בדרך למטרה. זה מעולה שעשית את הדברים האלו בגיל 24, כי הוכחת לעצמך שאתה מסוגל לנצח את החרדה. אבל כשאין לך בשביל מה להתגבר עליה, אז אתה חוזר לריק ולכלום. כמו ש x-factor1 אמר החשיבה שלך קיצונית מדי. אתה רק מוצא סיבות למה אף אחד לא ירצה להיות חבר שלך או להיות איתך בזוגיות. יש הרבה אנשים עם מעט חברים ומעט ניסיון בזוגיות. ומה שאתה רואה בפייסבוק זה אשליה מוחלטת. אנשים יבליטו רק את הדברים הטובים, מן הסתם, כדי לעשות רושם. אל תתפתה להשוות את עצמך לתמונות וסטאטוסים. אתה דווקא במצב טוב, כי כבר הוכחת לעצמך שאתה יכול לעשות שינוי ושהחרדה לא מגבילה אותך. עכשיו קח את זה לשלב הבא ותגדיר לעצמך מטרות בחיים. תראה עד איפה אתה באמת מסוגל להגיע.

Oyvind

New member
../images/Emo221.gif תודה על ההתייחסות

פאקטור: להתחיל קשרים עם בנות בגיל מאוחר זה אומר להגיע לבשלות לקשר בשלב מאוחר, שאומר התמסדות בגיל מאוחר. זה משפיע על כל מהלך החיים. אפילו על זה שאולי לא תוכל לשחק כדורגל עם הילד שלך כי תהיה זקן מדי. כמו כן, מוביל להתפשרות במציאת בת זוג כי א) כשאתה תהיה מוכן הטובות יהיו תפוסות ב) כי יש לך הרבה פחות מיומנות (שנובעת מחוסר נסיון) להשיג את זאת שאתה רוצה* *נכתב בגוף שני אך מתייחס באופן כללי לגברים מהסוג הנ"ל. לא טענתי שאי-אפשר למצוא זוגיות. בסה"כ ציינתי שיש נזק שנגרם שאני אצטרך לחיות איתו בלית ברירה, אפילו שאני לא משלים איתו. וזה מצער מאוד שזה ככה. שהשמיים הם לא הגבול ואנשים צריכים להגיד "טוב, ניחא, נתפשר..." במשהו שכל-כך חשוב בחיים. אני מבין שמעולם לא חווית דכאון ממושך, ושלא צריך לצאת לפאבים כדי להיות כמו כולם. אבל כאן זה מתחבר בדיוק למשהו שבחרתי להשמיט מהפוסט שלי כדי שהוא לא יהיה מייגע, אבל אכתוב אותו עכשיו: יש אנשים שטוב להם עם הבית. הם אנשים מופנמים שאוהבים בילויים ביתיים. ויש אנשים שרוצים לצאת החוצה לעולם, לינוק ממנו כל מה שאפשר, להיות פה ושם, "לקרוע את העיר". אני כל חיי כמעט הייתי מהסוג הראשון ולא הזיז לי שאנשים יוצאים לבלות. אבל יום אחד (כן, שוב גיל 24), משהו אצלי השתנה במוח ובתוך שנייה הפכתי להיות מהסוג השני. אני רוצה לעשות את כל הדברים האלה ולא יכול. ואני רוצה לא בגלל שכולם עושים את זה, אלא זה בא מבפנים. וזאת הסיבה שהתחלתי לצאת לפאבים - חיי הלילה התחילו למשוך אותי, ועדיין מושכים. אז עכשיו אני מהסוג השני אבל הצרכים האלה לא ממומשים - מה שגורם לדכאון שלי. ולא, אני לא יכול לחזור אחורה להיות החנון בית שהייתי, על-אף שברור שזה היה פותר את עניין הדכאון. ואני לומד כרגע (ע"ע שרשור הכרות שאתה פתחת). ליצ'י: אין לי חלום. אל תשאלי אותי איך זה קרה, אולי זה קשור לעניין שכבר אין לי חשק לחיות? ואני לא *באמת* מסוגל לנצח את החרדה. כן - אני יכול ללכת למקום הומה אדם בלי לקבל התקף חרדה, אבל המתח שאני שרוי בו תוך כדי הוא לא נצחון, כי אם הפסד. אני יכול לעשות כמעט הכל, אבל סובל תוך כדי. וזה ניכר בי ובטח שאני לא יכול להיות נחמד וחברותי במצב כזה. ואני לא מחפש סיבות למה אף אחד לא ירצה להיות חבר שלי או להיות איתי בזוגיות. וידידים מהאינטרנט זה דבר נחמד, שלא תביני לא נכון. אבל יש הבדל בין ידידות עם אדם שגר בקצה השני של המדינה, לבין חברות נורמלית עם חבר'ה שלומדים איתי או גרים באזור מגוריי, שאני יכול להפגש איתם מעכשיו לעכשיו או לשבת על בירה, בלי לפתוח לוח זמנים של רכבות או לפתוח יומן. ולגבי זוגיות, אני לא מבין מה מדבריי כל-כך מופרך בעינייך. עברנו מזמן את הקלישאה של "לכל סיר יש מכסה".

Lichy87

New member
אני עדיין לא מבינה

למה בן אדם בן 26 רואה את עצמו כסחורה פגומה? כל הודעה שלך זה תסריט חיים פסימי. אתה כבר יודע שתאלץ להתפשר על זוגיות וחברים. ושיהיו לך ילדים בגיל מבוגר מדי. היום זה כבר נורמלי להתחתן ולהביא ילדים אחרי גיל 30, לאן אתה ממהר? הבעיה שלך היא לא מה אתה עושה או לא עושה. אלא צורת החשיבה שלך לא נכונה בכלל. אתה תופס את עצמך הרבה פחות ממה שאתה באמת. והתגברות על החרדה זה לא כשאתה לא מרגיש כלום בסיטואציות חברתיות, אלא שאתה פועל ונחשף אליהן למרות המתח והחרדה. אולי אפילו כבר ניצחת את החרדה. להרבה אנשים אין חלום. בגלל זה אני שואלת, כדי שתיצור לעצמך אחד כזה. אבל אתה מראש ויתרת כי אתה חושב שאתה מבוגר מדי וחסר ניסיון. ולא אמרתי כלום על ידידים מהאינטרנט. לי אין כאלה. החברים שלי הם ממסגרות שהייתי בהן או שיצרתי, או שהכרתי דרך חברים. טוב בוא נעבור לשאלות המעצבנות יותר. אני מבינה שניסית לטפל בחרדה, אבל האם היית בטיפול עבור הדיכאון? כי לדעתי את כל המחשבות האלה אתה צריך לשתף עם איש מקצוע, כדי שתיכנס קצת לפרופורציה ותעריך את עצמך קצת יותר. ואל תשנא אותי שאני מציעה את זה. אני לא קשת בענן והכל טוב ויפה. אני יודעת מה זה לשנוא את עצמי ולחשוב שאני לא שווה כלום. וגם אני טיפוס בייתי דרך אגב. ואחרי שטיפלתי בחרדה שלי (בקבוצה) המשכתי לטיפול פרטני, לא בשביל להמשיך לטפל בחרדה, אלא כדי לטפל בעצב שתפס את המקום שלה. יצאה לי הודעה קצת מתקיפה, מצטערת, רק מנסה לעזור.

Oyvind

New member
../images/Emo221.gif

לא יצאה לך הודעה מתקיפה. בכלל, אני אוהב שמדברים תכל'ס בלי לכבס מילים. אז הסירי דאגה מליבך ;) ברור שאני פסימי. את ראית כמה דברים ניסיתי שלא עזרו? תרופות, טיפול פרטני, טיפול קבוצתי. ומאז שהחלטתי לצאת מזה התחלתי ללמוד ועברתי לגור מחוץ לבית עם שותפים. וזאת הייתה התקווה הבערך יחידה שלי להתחיל חיים נורמלים עם חיי חברה והכל. והיום שנתיים אחרי אני רואה ששום דבר לא קרה. הכל שממה. ההבדל היחיד הוא שאני סגור בדירה שכורה במקום בבית של ההורים. אבל הבדידות היא בדיוק אותה הבדידות. ותוסיפי על זה את הדכאון שכל זה הכניס אותי לתוכו - אז אם בהתחלה עם כל האנרגיות החיוביות והרצון הטוב לא הצלחתי להכנס לחברה, מה הסיכוי שלי עכשיו, עם הדכאון? מבינה מאיפה הפסימיות באה? לגבי הידידים מהאינטרנט לא הייתי לגמרי ברור. התכוונתי שאני לא יכול כרגע למצוא חברים מהמציאות ושאם מישהו יקפוץ ויגיד ש"אבל אתה יכול להתחבר עם אנשים מכאן או ממקומות אחרים באינטרנט", אז שזה לא מספיק ולא אותו הדבר. ולא טיפלתי בדכאון כי כשהייתי מטופל עוד לא הייתי בדכאון. הכל היה פתוח מבחינתי, עמדתי להתחיל פרק חדש בחיים. אני לא שונא את עצמי בכלל. בדיוק להיפך, אני מודע למעלות שלי ולנתונים שלי, שהם טובים לא רק לדעתי. אבל החרדה והניתוק הביאו אותי למצב בלתי-נסבל של דכאון ובדידות.

8j0

New member
תראה

אף אחד לא אמר שזה קל.. אבל אתה מחשב את כל הסיכויים שלך להיכשל, מבינה אותך מאוד וזה לא שאתה צריך לצאת מזה בשניה אבל אתה באמת שקוע בחשיבה שלילית כרגע שזה בסדר דרך אגב גם להיות עצוב.. יכול להיות שזאת פשוט תקופה כזאת או משהו גם הכי קל לשפוט את עצמך וואי החשיבה שלי דפוקה ושלילית ואז להיכנס עוד ועוד למעגל.. חשבת אוליי ללכת לקבוצת תמיכה? בתכלס אתה לא צריך מאות חברים..

Lichy87

New member
חוזרת על ההמלצה שלי

להגדיר לעצמך מטרות בחיים ואז להגדיר שלבים לכל מטרה ולהתחיל לעשות אותם. תחפש את הדברים שאתה נמשך אליהם ותפתח אותם. אם אתה סובל מדיכאון, תטפל בדיכאון. ותפסיק לחשוב כל כך הרבה!

x factor1

New member
ושוב אני חוזר

בוודאי שאפשר להבין אותך , ובתור אחד שהעביר הרבה (הרבה מידי) משנות חייו לבד , אני יכול להזדהות איתך. אבל שוב חוזרים לאותה הנקודה - ראיית העולם שלך קיצונית מידי . לדוגמא , תשאל את עצמך אם זה באמת כל כך נורא להתחתן ולהקים משפחה בגיל מבוגר. לטעמי זה ממש לא נורא. נהפוכו , במציאות של היום רצוי להקים משפחה בגיל מבוגר יותר , אחרי שמספיקים להתבסס מספיק מבחינה כלכלית ,וכ''ו. אספר לך שגם אבא שלי התחתן בגיל מאוחר (35) , וכשנולדתי הוא היה כבר בן 36או 37. ומעולם הוא לא הביע צער על השנים שכביכול בזבז , ממש לא. נכנסתי עכשיו שוב לשרשור הכרויות שפתחתי , ואני רואה שאתה סטודנט להנדסת תוכנה (כמוני דרך אגב). דומה שאתה נמצא בדרך הנכונה לבניית עתיד טוב ומבטיח יותר. וכדאי להיות מרוצה מהעובדה שאתה כן עושה עם עצמך משהו, וכן נוקט בצעדים אמיתיים ומשמעותים לבניית עתיד. הנקודה שאני מנסה להעביר , שמצד אחד ברור שאי אפשר להתעלם מהבעיות שאכן קיימות. אבל מצד שני הפרשנות וראיית העולם שלך עלולה להיות הרסנית. המשקל שאתה נותן לדברים שמפריעים לך (ובצדק) הוא חמור וקיצוני מידי. וקשה מאוד לעשות שינוי מהותי כשהשקפת העולם קיצונית ושחורה מידי. דרך אגב אני זוכר אותך מהיידפארק. אמנם לא כתבת שם הרבה , אבל אהבתי לקרוא את ההודעות שלך.

Oyvind

New member
תודה.

קראתי, הפנמתי. זה מגניב לגמרי להתחתן בגיל מאוחר כמו 35 אם היית רווק הולל ועברת על כל הבחורות בתל-אביב פעמיים (ויסלחו לי על השפה בנות הפורום). אבל לא אם בגיל 35 זאת הפעם הראשונה שנגעת בבחורה. אז, זה פשוט עצוב. אני אפילו לא אמרתי שאני בעד מוסד הנישואים או שבכלל צריך להתחתן לפני גיל 40. דווקא בזה אני ליברלי. אבל כל החוכמה היא לעבור כמה דברים לפני שאתה מתחיל להתמסד (אם בכלל אתה מעוניין).

Oyvind

New member
דרך-אגב

זה לא שכתבתי מעט כל-כך. פשוט הפסקתי לכתוב שם בגלל *אהמ* ניהול בעייתי *אהמ*.

הזדהות

יש לי הרגשה דומה לשלך. נלחמתי כל הזמן נגד הח"ח בדרכים שכולם כותבים, לא לוותר, לצאת, להיפגש, ואפילו גרתי בדירה עם שותפים. אבל בסופו של דבר החרדה לא נעלמת ובכל מפגש עם בן אדם יש פרפורי בטן, ורצון למצוא חן בעיניו, ולכן לא לומר את הדברים שבאמת אתה חושב. אז כן אני עובד עם אנשים, לומד באוניברסיטה עם אנשים, יוצא פה ושם, אבל בסופו של דבר לא נהנה מהחיים.

Gunji

New member
מזדהה...

כמעט כול מה שכתבת כאן זה אני אחד לאחד בשנתיים האחרונות נ.ב. גם אני פרשתי משם בגלל ניהול בעייתי

ביזנטית

New member
../images/Emo182.gif

נראה לי שהפרשנות האישית שלך למציאות ולמה שלכאורה החברה מצפה ממך מאבנת אותך בחרדות... ניכר שאתה מסוגל לבטא את עצמך בכתב באופן שאנשים אחרים כן מסוגלים להבין אותך ולהתחבר לדברים שלך, על סמך זה נראה לי שבאופן עקרוני אין לך בעיה לתקשר עם אחרים, נראה לי שהכל מתחיל אצלך בראש, אתה נאחז חזק בחרדות שלך תסתכל על חצי הכוס המלאה, בדוגמא שנתת לגבי יחסים בתיכון, אצלי בתיכון מתוך משהו כמו מאה איש בכיתה י"ב היו רק 4 זוגות, כל היתר לא היו במערכת יחסים. אני לא חושבת שיש סיבה להילחץ אם לא הייתה לך זוגיות בתיכון. לגבי עיניין איבוד הבתולים, שלגבייך כנראה כבר לא תקף אבל ציינת אותו אז אני אתייחס, יצא לי להכיר\אני מכירה לפחות 3 אנשים שאיבדו את הבתולים שלהם בגיל מאוחר (מה נחשב גיל מאוחר בכלל?) או עדיין לא קיימו יחסי מין (לא כולם כאלו לחוצים מזה..) באופן אישי, באמת נכון לשאול את עצמך מה החלום שלך (כמו שמישהי כבר עשתה פה), או ב"קטנה" מה אתה אוהב? מחבב? תחביבים? ושוב אין סיבה להילחץ, לא כולם (לא משנה הגיל) יודעים בברור מה החלום\מטרה\שאיפה שלהם...(גם אני לא), אולי תתחיל בקטן..אתה אוהב מוזיקה למשל? זה כבר משהו... באופן אישי, ואני לא היחידה בעולם, אני חושבת שזוגיות זה הכל בחיים, לא מטרה, ולכן גם אין לי לחץ\פחד לגבי גיל, פשרות וכו'...אפשר להקים משפחה גם ללא בן זוג, ומלבד בן זוג ומעגל חברים יש תמיד משפחה, להורים שלי אין מעגל חברים יש להם את האחים שלהם וההורים שלהם כתבת לגבי חברים מהאינטרנט משהו בסגנון שזה נחמד, אבל זה לא זה- כי הם רחוקים ואתה צריך לוח רכבות, אמ, אנשים לא תמיד נשארים באותו מקום, גם אם היה לך חבר טוב בבית הספר לפעמים עוברים דירה, וגם במהלך החיים לא תמיד נשארים אותם חברים, שוב, מניסיון החיים שלי, אין לי אף חבר שגר קרוב לבית המקורי שלי (אצל ההורים) ובכל זאת גם אם לא באופן יומיומי מתראים פה ושם מדברים בטלפון או באינטרנט (לי זה מספיק), בנוסף הייתה לי תקופה שחברה הכי טובה שלי הייתה מישהי שהכרתי בפורום, וזה משתנה, דברים משתנים בחיים וצריך לדעת איך לקבל את השינויים האלו במינימום חששות. חשוב שתתמודד באמצעות טיפול אמיתי שיוכל לעזור עם החרדות והדיכאון-ייעוץ של מומחה, לא להסתפק בקבוצת תמיכה.. נסה להסתכל בצורה אחרת-חיובית על דברים, אל תחשוב אני למטה כולם למעלה אלא יש מתחתי ויש מעלי, אני סבבה!

Oyvind

New member
../images/Emo221.gif תגובה

דווקא בזה את טועה. האמת היא שלא אכפת לי מה החברה מצפה ממני. מעולם לא ניסיתי ללכת עם הזרם או לעמוד במוסכמות החברתיות. יש לי ביקורת ודעות משל עצמי, והמעטים שיצא להם להכיר אותי ידעו את זה. וזה כל היופי, שהייתי בן-אדם של בית ולא היה אכפת לי מה חושבים על זה ויום אחד שיניתי את דעתי. לא כי כולם עושים ככה, אלא כי מבפנים הבנתי שאדם לא צריך לחיות בצורה הזאת שחייתי. לא אימצתי את דרכי החברה בלי לשאול שאלות. הייתי בצד השני (ולמעשה אני עדיין כמו שכבר אתם יודעים). במהלך ההודעה שלך את נותנת לי דוגמאות לכך שיש אנשים שמנהלים חיים שונים מהחיים שאני הייתי מייחל לי. אני מעריך את הרצון הטוב, אבל אם תחשבי על זה לרגע - במה זה מועיל לי? קודם כל, אני יודע שלא כולם חיים אותו הדבר, אני יודע שלא לכולם יש חברים, שלא כולם יוצאים וכו' וכו' (מן הסתם אני יודע את זה). דבר שני, זה שיש אנשים שחיים ככה, זה גם לא מנחם אותי וגם לא ישנה את הציפייה שלי מהחיים שלי. כל הדוגמאות שנתת לי זה בדיוק מי שהייתי ומי שאני לא רוצה להיות יותר. ובשורה התחתונה, בני-אדם לא צריכים לשבת בבית, לא צריכים להיות ערירים וגלמודים, לא צריכים להיות לא מסופקים חברתית ומינית. לחיים אין שידור חוזר. אף-אחד לא רוצה להגיע לגיל 80 ולגלות שכמו שהוא חיי בגיל 80 ככה הוא חיי את כל חייו. וזה שיש אנשים שעושים את זה, לא הופך את זה ללגיטימי. ואני מתחיל לחזור על עצמי
.

ביזנטית

New member
../images/Emo41.gif

מי מחליט מה לא נכון ומה כן נכון? אם יש מישהו שמרוצה מהדרך חיים שהוא חי בה, מי אמר שמה שאתה רוצה לעצמך בתור דרך חיים יותר טוב מאיך שהוא חי??? לדעתי, אין כאן טוב רע שחור לבן, אם מישהו חי בשלום עם העובדה שהוא לא איבד את הבתולים שלו בתיכון ואתה לא חי עם זה בשלום, למשל, אין משהו פסול בו או בך...אם מישהו מעדיף ישיבה בבית במקום לצאת למסיבה וזה מה שעושה אותו מאושר, הדרך חיים השונה שאתה רוצה לעצמך כי אולי אתה לא מאושר מאותם מצבים לא הופכת את דרכו שלו לפחות טובה משלך... לא צריך זה סוג של הכללה, יש קבוצה של אנשים, מוזמן להיכנס לפורוס שלהם בתפוז שקוראים לעצמם א-מיניים, מבחינתם חיים ללא סיפוק מיני זה הנורמלי, הם לא מוצאים את ההנאה\אושר דווקא במין ,וזה קיים, יש להם דרך חיים שונה ממה שהיית רוצה וזאת הדרך שלהם, שוב, לא פחות טובה משל אחרים...גם מדרך אחרת שאולי אתה מאחל לעצמך... אף אחד, זו שוב הכללה, ממליצה לך להתחיל לדבר בשם עצמך, אולי משהו בסגנון "אני לא רוצה", זה בסדר, אבל תכבד בחירות של אחרים בחיים... זה שאתה לא מאושר מדרך מסויימת ואחר כן מאושר זה לא הופך אותך ללגיטימי, לאמת האחת שסביבה פועל הכל ומי שלא בחר בדרך שלך הוא זה שלא בסדר, החיים יותר מורכבים מזה... אם אתה לא מרוצה מהדרך שחיית בה, בבקשה...עולם גדול של אפשרויות בחירה לפנייך,

למעלה