250 סמ"ק - התלבטות

yalipali

New member
250 סמ"ק - התלבטות

כבר יותר משעה שאני קוראת כאן שרשורים - אחלה פורום!
אני על סף קניית קטנוע (חדש) ומתלבטת בין כמה אפשרויות - אשמח לשמוע מנסיונכם. לגבי הצרכים שלי: אני גרה בחיפה, (במיקום גבוה)----> נראה לי עדיף ללכת על 200-250 סמ"ק. הקטנוע ישמש אותי כמובן לנסיעות בתוך העיר (לא מרחקים רציניים בכלל) + פעם-פעמיים בשבוע נסיעות על כביש מהיר (חיפה-תל אביב), בערך פעם בחודש מרחק כמו חיפה-ירושלים + פעם בשבוע לטיולים מחוץ לעיר - כבישים קטנים, גבעות, בלהבלהבלה
בקיצור, אני רוצה כלי שמשתחל כמו עכבר בעיר, מתפקד יפה בנסיעות בינעירוניות ארוכות, מתמודד בגבורה עם דרכים משובשות ולא מתמוטט מאיזו דרך עפר פה ושם. תקציב: בסביבות ה-25,000 (בלי ביטוח), וכמובן שאם אפשר ב(הרבה) פחות אז בכיף ההתלבטות שלי היא בין: 1) ג'וימקס 250 - טוב, אין יותר קלישאה מזה. 2) HD 200 (גם של סאן יאנג) - מה ש"קנה" אותי בקטנוע הזה הם הצמיגים הגדולים (16 אינצ') שזה בעיניי אחלה דבר וחבל שאין יותר קטנועים כאלה בארץ + המחיר שלו טוב. 3) פיאג'ו ראנר VXR 200 - נראה לי פיצוץ. מבחינת עיצוב, מאחר ואני לא מאוהביי ה"רצפה", הקו של ג'ילרה זה העיצוב האולטימטיבי בעיניי. או אולי יש אפשרות אחרת שפספסתי? הרבה
!!!!!

magesty

New member
אין כמו ביצוע נסיעת מבחן

ג'וימקס 250 - היקר בחבורה כ 25 אלף ש"ח קצת עצל בפתיחות , אם היית אומרת כל שני וחמישי אני עושה חיפה - ת"א הוא היה הכי מתאים HD-200 - קטנוע מצויין לחיפה חזק וזריז אך ללא מיגון רוח פיאג'ו ראנר VXR 200 - יחס משקל /הספק הטוב ביותר לא להיט בארצינו טיפולים מאד יקרים בחברה מיגון רוח מאד קטן לדעתי לנסיעות למרחקים הכי חשוב זה מיגון רוח טוב ואת זה תמצאי ב ג'וימקס 250 להונדה SH 150 גם יש גלגלים גדולים

magesty

New member
אני חולק עליך

היא אומנם לא משמעותית מבחינה של שליטה על הקטנוע . אבל היא משמעותית מאד מבחינה נוחות , ורוח על הפנים למשך כ שעה תאמין לי זה לא להיט ,במיוחד בחורף.

בחירת קטנוע

אני ממליץ על גויי מקס הכלי אמין פונקצוילי ונוח מאד HD מוגבל עקב תנוחת הישיבה שלווגם הוא כלי אמין ראנר 200 הוא כלי לחווית רכיבה בתוך העיר לבעלי אנדרלין גבוהה אך החזקתו השוטפת יקרה מאד אבל מאד בהצלחה

marek3

New member
שאלה.

כל כמה זמן(ק"מ) עושים טיפול גדול בגו'י מקס, ובכמה ב- VXR . .

ז ר ח

New member
וכל כמה זמן עושים טיפול בגו'י???

ובראנר? אני אחסוך לך,על כל 4 טיפולים ב"מזדה 3" הדו-גלגלית עושים רק שניים ב"אלפא" הדו-גלגלית. מה שמביא אותנו למחירים מאוד דומים בטיפולים בתקופתיים. אעלק מזדה.... מחירי טיפולים של ב.מ.וו.....

תהיה רציני, גיל....

תן עלויות כוללות לאורך קילומטראג' מסויים, נניח 20 אלף. אחרת זה לא רציני. אני משער שאתה צודק... ואכן יותר יקר להחזיק ראנר, השאלה היא עד כמה יותר, כי הרי זה עונה להגדרת "מאד מאד יקר" ע"פ דבריך... כמה מאד מאד יקר. לתת מחיר לחלף אחד, זה לא רציני. ממש לא. ככה לא מתמחרים אחזקה. בתור בעל עסק, אתה בטח יודע את זה, לא ? אז לפני שיאשימו אותך במגמתיות וחוסר אובייקטיביות, בוא ספר לנו למה התכוונת כשרשמת "מאד מאד יקר".

magesty

New member
כל 12 אלף טיפול גדול 1200 ש"ח בחברה

וכל 4000 ק"מ 500 ש"ח המחירים מתיחסים רק לטיפולים בחברה , אצל גרדמן זה בערך חצי מחיר ( ככה הווא אמר לי בזמנו )

תמחור מחירים

אני חושב שמיציתי את שאלתך בתשובה קצרה שהרי אני עוסק בתחום שנים רבות ,אינני ושלא ישתמע מדברי ואדרבא VXR הוא קטנוע נהדר חזק ולבעלי אנדלרין גבוהה ולרוכבים עם נסיון אפשר לעלות איזה מתק שפתיים וחיוך בנסיעה על קטנוע זה . אבל זו עובדה מוגמרת החלקים על כלים שמיוצרים באירופה התמחור הוא על פי יורו ועלותם גבוהה יותר ,אני מציע שתבדוק ותווכח ע"י שתי שיחות טלפון אחת לעופר אבניר והשניה למטרו. שני קטנועים אלו מיועדים לדרישות שונות לגמרי ,אחת בין עירונית והשניה עירונית,נסה לגמוא 120ק"מ עם VXR ! מאידך כושר התמרון של הג'ווי בתוך העיר ,עליית מדרכות והשתחלות במקומות צרים לא ניתנים להשוואה. בבחירתך כלי רכב בדוק את דרישותך וצריכך היום יומיים ולא רק את יכולתיך הכספית כי בשקלול שנתי אני מאמין שיהיה שוויון וטרם דיברנו על אמינות!

גיל...

איני מערער על ניסיונך, פשוט ביקשתי שתגבה אותו במספרים... אני מסכים לחלוטין שאלו שני אופנועים שונים ו-VXR הוא אחד הקטנועים האחרונים שהייתי בוחר לרכיבה בינעירונית ארוכה... אין ויכוח על זה. אבל זה לא העניין. אתה טענת שהג'וי-מקס נבדל מה-VXR בעלויות אחזקה... לפי הבנתי אתה עדיין טוען את זה. אפילו קילטגת את ההבדל בין השניים בתחזוקה כ:הבדל גדול מאד. כל שביקשתי ממך הוא לגבות את שאמרת במספרים. הפנת אותי ליבואנים עצמם לברר בעצמי, אך שאלתי אליך הגיעה כבר לאחר הבירור שלי. יש אפילו הודעה של מג'סטי בנושא עלויות בפועל... תיארתי לעצמי שמישהו שטוען שההבדל גדול מאד יוכל להצביע על גודל ההבדל, קל וחומר אם הוא בעל עסק בתחום. בהודעה הזו ציינת גם ש"טרם דיברנו על האמינות".... האם אתה טוען כאן שה-VXR פחות אמין מהג'וימקס ? אם כן, אשמח אם תרחיב בנושא...

magesty

New member
מכיוון אני העורך דין של גיל

זה לא אומר שגיל טעה המחירים של גילרה מאד יקרים קח לדוגמא את ההונדה דילן האהובה שלי מחיר טיפולים ל 25 אלף ק"מ הוא 2400 ש"ח לג'ילרה יש תדמית מאד גרועה כי הם הראשונים שדפקו מחירי טיפולים בשמיים , ובמיוחד הנקסוס 2500 ש"ח לטיפול גדול כל 12 אלף אני לא רוצה להגיד לך כמה זה ל 24 אלף ק"מ שעופר אבניר יאכלו את הדייסה שבישלו

magesty

New member
הי ,הקוביה זה ההמצאה שלי

וכמו שאתה עוזר לחברה שלך ממטלון אז קצת הסברתי איפו הבעיתיות בשמועות בג'ילרה הרב אומר שיש לי בעיה בהבנת הנקרא כנראה שיש משהו ואיך אומרים הרב אומר לא לגילרה כנראה שיש משהו לא ? רציתי לחסוך לכם זמן , כי ידעתי מראש לאן השרשור הזה הולך מצטער שהרסתי לך

למעלה