2 שאלות למיטיביי לכת

mike300L

New member
עירא אנחנו נגד הקיטבק, לא רוצים מעורבות פקח בפעולות שבקוקפיט

מה לא ברור לך? מי שרוצה להרגיש טייס בצבא שיבושם לו, שיקום בבוקר ילבש סרבל צבאי ויבקש מירשה להתניע....אני רוצה חופש, חופש מנהלים, הוראות, פקודות, בדיקות, מירשים ועוד נהלים...לי אין כן נסע מתקפל, אבל אם היה לי אז הוא שלי ובאחריותי הבלעדית, לא רוצה שאף אחד יתערב לי, ואם אשבור אותו אז אשלם את המחיר הפיננסי והמנהלתי הכרוכים בנחיתת גחון .....זהו לא רוצים מעורבות פקח, נקודה! סוף!

עירא10

New member
מזכיר לי את שייקה אופיר...

איש אחד בא למכס. שואל אותו המוכס, "מה יש לך בקופסא הזאת?"
"אוכל לצפורים"
המוכס פתח את הקופסא ומוצא (בגירסא המקורית) שעונים.
"ממתי צפורים אוכלות שעונים" הוא שואל,
"ירצו יאכלו, לא ירצו, לא יאכלו" משיב האיש.
הפשיטא...תרצה תגיב, לא תרצה אל תגיב. אבל כל רעה לא תצמח מזה בשום מקרה.
אבל ברצינות, כשהפקח נותן לך הוראות הצטרפות להקפה, תורך לנחיתה, שמוש במסלול מסוים, המתנה, נתוני מז"א וכו' וכו' כל זה נראה לי כרמת התערבות העולה בהרבה על רמת ההתערבות הכרוכה בשאלה "וודא 3 ירוקים".
מתי כן אסכים איתך במאת האחוזים...כשתבקש רשות התנעה והסעה, והפקח ישיב לך ב- "וודא קודם 3 ירוקים" !

טל ר

New member
מהן העובדות, יוסי?

העובדות הן שזה חובה בישראל למטוסים צבאיים וחובה בארה"ב למטוסים צבאיים. איך זה משנה משהו לגבי מה שמייק ואני אמרנו לגבי מטוסים אזרחיים? נאמר כאן שה-FAA מוסיף לנוהל "המלצה לשימוש כללי" - להד"ם.

jsurie

New member
העובדה - גופים עתירי ניסיון תעופתי החליטו לחייב.

jsurie

New member
חיילות האוויר הם בעלי הניסיון התעופתי הרב ביותר-עובדה !!!

mike300L

New member
לתעופה האזרחית האמריקאית ככלל יש נסיון מצטבר שלחה״א שלך

לא יהיה גם בשנת 3000 לספירה. זה שאיזה טייס ססנה RG מקרטעת מזיל ריר בהתלהבות כשפקח צבאי נותן לו הוראות בהגעה לנחיתה כאילו שב מגיחת הפצצה בעורף האויב, עדיין לא עושה אותו אחד מן המנין. נוהל כזה, ככל שחשוב הוא בעיני הצבא, עדיין לא גורם לנו מחוסרי הנסיון, להתמתח בגאווה ולנפח חזה כאילו הורדנו שני מיגים בחזרה לנחיתה . מה לעשות אנחנו לא נמנים עם אותם יחידי סגולה. ולנו עדיין מאפשרים לשבור מטוסים על חשבוננו ועל חשבון חברות הביטוח.אולי יבוא יום והרגולטור האמריקאי יתפקח לו יום אחד, וינחית עלינו כבר את הצו המיוחל ..״דווח ירוקים ״ אהההה אני כבר לא יכול לחכות. ובהקשר אחר, מיד אחרי כתיבת התגובה פה, שלחתי מכתב ל FAA בדרישה לתקן את העוול הנורא שנגרם לחניכי טייס בארה״ב לאורך השנים, איך באופן שיטתי לאחר טיסת הסולו הראשונה נשללה מהם הזכות למקלחת מים בלבוש מלא, מים הניתזים לעברם מדלי שיעודו לפני אותה מקלחת לוט בעלטה. אני חושב שה FAA חייבים לממן את רכישת הדלי, ולהוציא הוראה מחייבת לבוגרי הסולו בחמישים שנה האחרונות, להגיע לבתי הספר ולקבל את המגיע להם, אולי רק כך נוכל לסגור מעגל, ולחפות על האפלייה השיטתית שגזלה מאיתנו את הנוהל הצבאי המיוחל הזה, והבליטה את חוסר השוויון בין טייסי העילית לבין השכבות החלשות והנחשלות בתעופה האמריקאית....לאחר שהמכתב המיוחל התפרסם בעיתונות נשאלה Jane Beale מדריכת טייס 28 שנה מפלורידה לדעתה....״הגיע הזמן שיעשה פה צדק, תמיד מפלים את הפריפריות, שנים שאנחנו טסים יבשים, בעוד טייסי האימפריה ספוגי מים״.....תגובתו של John McDurmet מלוס אנג׳לס טייס מסחרי ב UPS עם 30,000 שעות טיסה היתה ....״ למה אף אחד לא שואל כמה מים לקחו אותם טייסים, איפה וועדות החקירה, הגיע הזמן לשינוי״....תגובת ה FAA לפנייתנו מהמערכת עדיין לא התקבלה...

עירא10

New member
אני מצטרף לאחוליו של יוסי!!!

אני מקווה שתבריא ושתהיה לך שנה טובה!!!

mike300L

New member
הייתי משתלח בשניכם, אבל מה יצא לי מזה? בינתיים בין שלושתינו

אני היחיד ללא שום מירשם, ולא נוגע בתרופות שנים...בריאות נפש? כל אחד והשריטות שלו. מחר אני במופע...עסוק מידי להגיב, מאחל לשניכם מה שאתם מאחלים לי, לילה טוב.

רמי בר1

New member
שאלה בעניני מופע. ראיתי אימונים של טייסי אירובטיקה לקראת

בשדה בהונגריה לפני כשלושה שבועות. (הרגו לי את האזניים מהצהרים עד החושך)
כולם עשו באימון את מה שנראה לי מהקרקע את אותו תרגיל,או אותה סידרה שוב ושוב, הרבה מאד פעמים ללא שמישהו חרג.ממש ידעתי כל הזמן מה המטוס הולך לעשות עוד חצי שניה. למה זה?
גובה המינ' של כל הסדרה היה גבוה למה שרואים במופעים,ואני מעריך שבין 700-1000 רגל.יש מינימום שונה בתחרות מאשר במופע?

mike300L

New member
יתכן והיו שם כמה שהתאמנו לקראת WAAC

אליפות העולם באוירובטיקה ברמת Advanced? התחרות נערכה בDubnica nad V?hom, Slovakia07 Aug to 16 Aug 2014ברמת Advanced גובה הריצפה בקופסה 800 רגל מעפ״ש.זה שכולם ביצעו אותו תרגיל, זה אומר שהתאמנו על סידרת ה Knowns או יש שקוראים לה ב Q's מ בגלל שהיא סידרת ה Qualifications לתחרות....סידרת הפתיחה שכולם טסים אותה כטיסתם הראשונה בתחרות מפורסמת לפני תחילת החורף, ולכולם יש מספיק זמן להתאמן על הסידרה עד התחרות. והדירוג בה קובע את הקבוצה בה ימשיך הטייס לטיסה הבאה. טייס יכול להיפסל מהתחרות טיסה זו אם לא נראה שהוא כשיר או בטוח לרמה הנוכחית(בד״כ לא קורה באליפות עולם אלא בתחרויות מקומיות, שגם בהם זו סידרת הפתיחה).יתכן שצפיתם בנבחרת ההונגרית מתאמנת לקראת יציאה לתחרות?

רמי בר1

New member
התחרות הייתה אמורה להיערך באותו שדה שבו התחרו האזמים.

הייתה אמורה להתחיל ב-23 או 24 לאוגוסט.
אולי זו נבחרת הונגריה,אבל לא יודע אם יש דבר כזה.

mike300L

New member
בעיקרון ההשתתפות היא רק במסגרת נבחרת של מדינות

אפילו אם יש רק טייס אחד בנבחרת...צריך לפחות שלושה טייסים בנבחרת כדי לקבל מיקום בתוצאה הסופית לפי מדינות, שזה בנפרד מהדירוג להישג אישי...עכשיו שמישהו פה יסביר לי למה תפוז מכווץ לי את התגובות ללא רווחים ושורות חדשות שאני פותח בזמן התגובה...בפורום זה מופיע כאילו אני לא שם רווחים.

תרשים צלעות ההקפה

1. Departure = צלע אחרי המראה
2. Crosswind Leg = צלע צולבת
3. Downwind Leg = צלע עם הרוח
4. Base Leg = צלע בסיס
5. Final Approach = צלע סופית
6. Upwind Leg = צלע מתה
את מספר 6 אני מכיר ככזו מאז התחלתי ללמוד לטוס. כך היא נקראת בעברית מימים ימימה.
לגבי "ירוקים" – כבר היה כאן דיון ארוך.
דוד.

עירא10

New member
מסתבר שהנוהל הוא לא המצאה ישראלית ולא המצאה חדשה.

גרסה מעודכנת (מרץ 2014) קובעת נוהל בדיקה חובה (למטוסים צבאיים) עם המלצה לשמוש כללי...
אמנם אין היא משתמשת במינוח שהזכרת, (3 ירוקים) אבל העיקרון והמטרה זהים, עבוי רמת הבטיחות.

2−1−24. WHEELS DOWN CHECK
USA/USAF/USN
Remind aircraft to check wheels down on each
approach unless the pilot has previously reported
wheels down for that approach.

NOTE−
The intent is solely to remind the pilot to lower the wheels,
not to place responsibility on the controller.
a. Tower must issue the wheels down check at an
appropriate place in the pattern.
PHRASEOLOGY−
CHECK WHEELS DOWN.
b. Approach/arrival control, GCA must issue the
wheels down check as follows:
1. To aircraft conducting ASR, PAR, or radar
monitored approaches, before the aircraft starts
descent on final approach.
2. To aircraft conducting instrument approaches
and remaining on the radar facility’s frequency,
before the aircraft passes the outer marker/final
approach fix.
PHRASEOLOGY−
WHEELS SHOULD BE DOWN.

הנוהל האמריקאי אומץ ברובו ע"י כל חברות נאט"ו ע"מ לשמור על מינוח סטנדרטי.
סלח לי אם אני נשמע כטרחן, אבל מה יכול להיות לך כנגד הנוהל?
ולהזכירך, אנא ממך, עדיין לא תיקנת את האנגלית שלי או שאין מה לתקן?

נעבור לעברית

שאלתי הייתה אם למישהו יש סימוכין להפעלת נוהל זה בהרצליה/תעופה אזרחית. לא הבעתי שום עמדה לגביי הנוהל הצבאי עצמו(אני נגד ד"א ומסכים עם מייק וטל). את הנוהל הצבאי מכיר כל טייס בישראל שנחת בש"ד או חיפה הצבאי. בפועל לא נשאלתי שוב אז אני מניח שזה הופסק בכל מקרה.
לצבא יש כל מיני פטנטים נוספים שלא מוכרים ב-ICAO כמו נוהל עומס, דיווחים מיותרים, עוצר אווירי והיד נטויה שאני מניח שאנחנו לא רוצים לאמץ כאן במדינתנו הקטנה. גם ככה אנחנו סובלים מספיק מהממשל הצבאי האווירי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה