2 שאלות למיטיביי לכת

היי מייק, אם ננטרל את הנימה הצינית,

ונחשוב לגופו של עניין, הרי אין שום הוראה מחייבת לפקח בשדה אזרחי לשאול לירוקים.
ועדיין מאחר והתופעה של נחיתות גחון היא ממש מגיפה, ומאחר והפקח אינו מתערב בשום דבר
שעושה הטייס בתוך הקוקפיט או בהטסת המטוס, וכל חטאו הוא בהצצה לכוון המטוס מרחוק.
הרי אם מישהו בא לעזרתך -למה שתפריע לו? מה עוד שהוא דואג לתנועת מטוסים אחרים בשדה,
שזה כן תפקידו. כמו שיוסי סוריה כותב כל נחיתת גחון סוגרת את השדה וזה ממש כן מעניינו לדאוג שהשדה ו/או התנועה האוירית ימשיכו לפעול.
מתי אתה עושה לנו שוב סחרחורת??

טל ר

New member
אם הפקח רואה שהמטוס ללא גלגלים מטה, בהחלט

השאלה היא האם להפנות את ההערה באופן אוטומטי לכל מטוס (או לפחות לכל מטוס RG) לפני נחיתה (כך עושים בצבא).

mike300L

New member
אבי כמו שטל כתב, כשהפקח מזהה תקלה ומעיר לטייס זה טוב,

רק שאני וטל נגד נוהל של בדיקה ודווח.דרך אגב בשדה שאני טס ממנו ב Kenosha צריך שלושה מטוסים שנוחתים יחד נחיתת גחון כדי להשבית את השדה
.שלושה מסלולים, שניים מקבילים בכוון 07/25.לשאלתך על עוד סחרורי ראש, היו עוד שני מופעים מאז האחרון שהעלתי ליוטיוב, ועוד אחד בשבת הקרובה, לי לוקח כמה שעות כדי לערוך סרט אחד משתי מצלמות, בקרוב כשהכל פה יהיה מושלג יהיה הרבה זמן לשבת מול מחשב
ובנושא פקחים אבל בהקשר אחר...בשדה הבית שלי ישנם כמה פקחים שעובדים משמרות שונות כל אחד בנפרד...לפעמים כשנשאר לי שמן עשן במיכל, ממופע או ממילוי למטרות בדיקה של המערכת, יש אפשרות לנקז לדלי, תהליך שיכול לקחת מעל שעתיים לנקז 8 גלון, או כמה דקות תוך פתיחת עשן בטיסה.אז לפני כמה שבועות ביקשתי לפתוח עשן בהמראה, שאלתי כי לדעתי עשן שישב על המסלול כמה שניות בחוסר רוח חזקה ימסך את המסלול לתנועה שתגיע לנחיתה, ולשאול לפעמים עדיף מלקבל הערה, אז הפקח שהיה באותה משמרת עונה שאין לו סמכות לאשר או לשלול כך שאני יכול להחליט לבד...אז המראתי עם עשן ובטיסה שרפתי את השאר.שבועיים מאוחר יותר מאותו אירוע, שוב אני ממריא עם עודף עשן, אחרי הרצת המנוע מקשיב שאין תנועות שמגיעות למסלול 7R ממנו אני עומד להמריא, לא שואל ופותח בהמראה. הפקח במשמרת הפעם קורא לי בקשר ומבקש שלהבא אשאל אם אפשר לפתוח רק בכדי לוודא שאפשר וזה לא מפריע...אז עניתי לו בקשר שלפני שבועיים שאלתי ונאמר לי שלא צריך לשאול...בקיצור הנקודה שניסיתי להביא פה שגם אם אין נוהל זה ממש תלוי במי שיושב במגדל באותה משמרת, יש מי שרוצה להיות יותר מעורב ובשליטה, ויש מי שפחות.

טל ר

New member
הערה קטנטונת

לדעתי מדובר בנוהל הערה ללא דיווח חזרה, כמו (למשל) פקח שאומר לטייס מסוק שהנחיתה at his own risk (זה תמיד ככה אבל הם צריכים לומר זאת), או בגישת מכשירים לתרגול ב-VFR כשאומרים לך to maintain VFR at all times (למרות שהם לא נתנו לך IFR Clearance). שני הדברים מובנים מאליו אבל ה-Handbook של ה-FAA דורש מהפקחים לחזור על כך כל פעם. בדומה, בחיל האויר דורשים מהפקחים לומר לכל מטוס "ודא שלושה ירוקים" (הטייס אינו חייב לענות).
&nbsp
עדיין, מיותר.

WarDog

New member
לא מדויק בנושא בירוקים בח"א

הטייס מחויב לדווח(הפקח תמיד אומר "דווח ירוקים בשנית").
לפחות ככה היה בפעמים שביקרתי במגדל בבסיס בו שירתתי.

טוב פסדר נחכה לשלג...

זה שלכל פקח האג'נדה שלו ורמת דבקות שונה בהוראות, זה ברור מאליו, ולא קשור
לתפקיד, זה עניין של אופי ומופיע בכל תחום בחיים , כולל גם טייסים עם יהלום....
אגב הנוהל של בדיקת ירוקים הוא של הצבא בלבד , זה שאנחנו מוצאים את זה בשדות אזרחיים זה משום שחלק לא קטן מהפקחים האזרחיים הגיעו לשם מן הצבא והביאו עמם את ההרגלים.
ומאחר ואף אחד באמת לא מפקח עליהם, אז כל אחד לפי הבנתו.בוא נאמר שעל העניין הזה
לא הייתי הולך לבגץ.

טל ר

New member
למה לעצור שם?

ב"שדה הבית" שלי, Gulfstream IV התרסק עם הגאים נעולים (הטייס כנראה שחרר את הנעילה אולם היא לא השתחררה - הטייס לא וידא הגאים נעים לפני המראה). התוצאה - שבעה הרוגים, המטוס נמחה, לקח איתו את ה-ILS של המסלול ההפוך (שלקח חודשים ארוכים לתקן). אני מציע שלפני מתן אישור המראה, הפקח יאמר "ודא הגאים נעים".

דיברנו רבות על המדריך שהמריא עם מעט דלק (ובנוסף שכח את המכסה פתוח). אני מציע שעם יצירת קשר ראשונה לפני הסעה, יוודא הפקח עם הטייס שסגר את מכסי מיכלי הדלק.

ביום לאחר סופה, נחתה ססנה 152 מהרצליה נחיתת אונס עקב מים בדלק. לכן אני מציע שאם בשבוע האחרון ירד גשם, יוודא הפקח עם הטייסים שאכן נוקזו כל המים, ואם אכן היו מים, יבדוק האם למכונאי שביצע DI יש הסמכת טכבכ"ט, כדי שתאונות מסוג זה ימנעו: http://aiai.mot.gov.il/REPORT/RAI_172-13.pdf

זכורה התאונה הנוראה של האצטק ב-2004. אני מציע שהפקח יוודא עם כל מטוס דו-מנועי שטייסיו יודעים מה ה-Vmc של המטוס, ושהם בדקו את התאמת הבד"ח שבידיהם לסוג המטוס המדוייק.

אם בטיחות אז עד הסוף.

טל ר

New member
אכן דשנו בנושא, אולם עדיין איני מסכים איתך

והסברי לעיל.

רמי בר1

New member
אתה לא יורד לשורש הענין.

כשמטוס נמצא בפיינל,זה כבר אחרי שההגאיים לא היו נעולים, כנראה שהיה מספיק דלק לטיסה,מיכסי מיכלי הדלק היו סגורים,לא היו מים בדלק, למכונאי הייתה הסמכת טכבכ''ט(מה זה??) הטייס ידע את נתוני ה-Vmc של המטוס,והבדח שהיה בידי הטייס התאים למטוס בכל יוד ופסיק, ומה שנשאר לטייס זה רק להניח את הגלגלים על האספלט.וכאן הוא עומד לפשל. אז מה? שהפקח לא יוודא?
השלב הבא ,מטוס קומפלקס לא יורשה לנחות במנחת ללא מגדל עם פקח לפחות ברמתו של...
כמובן שבארץ זה מבוצע הלכה למעשה.

טל ר

New member
אז אם הוא לא נוחת בשדה עם מגדל

הוא ינחת במנחת עם מפעיל, אז שרש"ת תכריח גם את המפעילים לוודא שלושה ירוקים. אתה יודע מה - ליתר ביטחון שיוודאו ארבעה ירוקים. עדיף שיהיה אחד עודף מאשר שיחסר ירוק.
ד"א, נתוני ה-Vmc "נושכים" בהליכה סביב, כך שזה רלוונטי גם לפיינל.
&nbsp
הקשב היטב, רמי, אני עומד להשכיל אותך. חייך התעופתיים יתחלקו ללפני שקראת את הודעה זו ואחרי שקראת אותה, מאחר ואני נותן לך מידע שלא יסולא בפז. רמת הטיסה שלך תשתפר פלאים לאחר שתקרא את ההסבר הפשוט להלן:
&nbsp
הסמכת טכבכ"ט היא רישיון טכנאי בסיסי כלי-טיס. נכון שעכשיו המטוס שלך יטוס הרבה יותר טוב?

רמי בר1

New member
לפני הרבה שנים בתחילת הדרך נאמר לי שכל נייר שמסמיך

משהו תעופתי מוגש מיד בעילוי.
זה יבדק בשבת.

רמי בר1

New member
בדיעבד,לאחר שהרהרתי רבות בענין,אני חושב שהטוב ביותר הוא

להושיב פקח טיסה בכסא ימין בכל מטוס קומפלקס ,בזמן שהכסא הזה לא תפוס עי' מדריך טיסה.
פשוט, נכון?

Naftali Segev

New member
טל תרשה לי לתקן אותך...

אם כבר אתה רוצה להשכיל את רמי אז צריך לדייק בפרטיםראשי התיבות של רישיון טכבכ"ט הינם: טכנאי לבדק כלי טיס ( ולא בסיסי כמו שכתבת )וכמו שרמי אמר אכן מרגישים את תוספת העילוי של כלי הטיס כשעולים לטוס עם הרישיון בכיס

טל ר

New member
I stand corrected

הלכתי על פי המקום אליו גוגל הפנה אותי, ומסתבר שגם אני לא ידעתי להטיס כראוי עד היום.
נפתלי, יגמול לך האל על מעשיך הטובים (ואולי כבר גמל לך, ולראיה אתה כבר טכבכ"ט).

עירא10

New member
מסתבר שדרישת הפקח אינה המצאה ישראלית

הנה המקור בגרסתו האחרונה. (אפריל 2014). הנוהל הוא כפי שציינת צבאי, מחייב את כל חברי נאט"ו,ומיועד לפקחי טיסה
המסמך נכתב ע"י ה-US MOT/FAA כך שהוא לא מסמך צבאי אבל מחייב כל טיסה צבאית במרחב פיקוח אזרחי. אתה שואל למה הוא נכתב? התשובה פשוטה. סטטיסטיקה של נחיתות גחון המטרה: עבוי בטיחות טיסה.בטוח שלא הרצון להציק לטייס.

2−1−24. WHEELS DOWN CHECK
USA/USAF/USN
Remind aircraft to check wheels down on each
approach unless the pilot has previously reported
wheels down for that approach.
NOTE−
The intent is solely to remind the pilot to lower the wheels,
not to place responsibility on the controller.
a. Tower must issue the wheels down check at an
appropriate place in the pattern.
PHRASEOLOGY−
CHECK WHEELS DOWN.
b. Approach/arrival control, GCA must issue the
wheels down check as follows:
1. To aircraft conducting ASR, PAR, or radar
monitored approaches, before the aircraft starts
descent on final approach.
2. To aircraft conducting instrument approaches
and remaining on the radar facility’s frequency,
before the aircraft passes the outer marker/final
approach fix.
PHRASEOLOGY−
WHEELS SHOULD BE DOWN

חזרתי לדשדש בנושא בעיקר בגלל מספר תגובות שהפליאו אותי בגישתן המוזרה. מה יכול להיות מסובך ומעורר התנגדות בנוהל הזה?

למעלה