2 שאלות למיטיביי לכת

2 שאלות למיטיביי לכת

1. בהרצליה (כשדה אזרחי) הפקחים משתשמשים במושג צלע מתה. אין מושג כזה ב-ICAO ולא מצאתי הגדרה למושג בפמ"ת. 2 המושגים המקובלים הם או upwind או join overhead. האם יש ל מישהו מושג מה מקור המצאה זאת?
  2. לאחרונה התבקשתי לבדוק 3 ירוקים. אני לתומי חשבתי שישנה בעייה עם הגלגלים של המטוס אבל הסתבר שזהו נוהל חדש בדומה לצבא (לפחות מבחינתי) שהונהג בהרצליה. דרך אגב, לרובינו אין 3 נורות ירוקות אולי אחת. גם כאן לא מצאתי סימוכין לבקשה וזאת גם שאלתי.
תודה לעונים.

עירא10

New member
צלע מתה.

מושג שנשאר "תקוע" מימי המנדט הבריטי. DEAD LEG או INACTIVE LEG או UP WIND, כולם כמו שנאמר בצרפתית ספרותית...דה זלבה דרק.
המושג שנשאר בשמוש הוא כיום הוא UP-WIND. להבדיל מ DOWN WIND. למה? פשוט. ברוב השדות הגישה הסטנדרטית למסוקים היא בצד ה-UP WIND של המסלול. צלע בסיס וסופית אותו הדבר לשניהם. וזאת ע"מ למנוע קונפליקט בעיקר בנושא מהירויות. אבל יש בעיה קטנה...בהרבה מקומות צלע ההמראה נקראית גם היא UP-WIND. מה לעשות...אנחנו קוראים לה TAKE OFF LEG. בספרי הדרכה "עתיקים" מופיעה ה"צלע המתה" גם כצלע ה"בסיס" בניצב לצלע ההמראה. וכידוע,בשמוש אינטנסיבי בהקפות. צטוט: In this leg, you kill or may be killed...
הסימוכין שאתה מחפש? למה לבזבז זמן. דע את כל האפשרויות. לא כך כך מסובך.
לגבי 3 ירוקים, ירוק אחד, אדום אחד, צהוב, כולם אפשרויות קיימות. אתה רוצה שהבקר יקרא את כולן? מה ההבדל ? אתה גם יכול להסתכל על ידית הגלגל. ההנחיה הנכונה היא : CHECK GEAR DOWN AND LOCKED. ואם בכל זאת ולאחר כל זאת נחתת BELLY UP הבעיה היא כולה שלך.
אגב...מתי הטייס יודע שהוא נחת ?GEAR UP פשוט, כשהוא צריך כח מנוע מלא ע"מ להגיע להנגר.
יש שני סוגים של טייסים..."אלה שנחתו ללא גלגלים ואלה שינחתו"

כנראה שהעברית שלי או ההבנה שלך לא משהו

פשוט תקרא שוב ותבין את השאלות. יש לך גם מקום לשיפור באנגלית. אין לי בעיה שתקרא לי טרחן כי גם אני מרגיש שאני קרוב להגדרה זאת.
&nbsp
פקח טיסה אזרחי אמור להשתמש בפרזולוגיה תיקנית כפי שמוגדרת ב-ICAO או חקיקה מקומית. צלע מתה אינה עונה לקריטריונים כמו גם הבקשה ל-3 ירוקים. (שהיום כבר לא שמעתי אותה) אני משוכנע שאתה טועה ואף אחד לא קרא לצלע UPWIND כצלע בסיס.
&nbsp
העצה שלך לסמוך על מראה הידית בלבד מסוכנת, לא מבוססת, לא נתמכת ב-POH ולא אמינה. עובדה שגם היצרנים הוסיפו אמצעי אחד או יותר לחיווי גלגלים בחוץ ונעולים. יש מספר מצבים שבם מצב הידית ומצב הגלגלים לא תואם ואני מאוד מקווה שאתה יודע זאת לאחר כל כך הרבה שנות טיסה. שתהיה בארץ, אדגים לך בשימחה.

עירא10

New member
קודם כל, ולהסיר ספקות

אציין שאינני מחפש עבודה כמדריך טייס. כך שלהמלצה שלך כך או כך אין כל ערך.
מה שכן מענין אותי (סקרנות אמיתית) מה הביא אותך לפסול אותי כמדריך?
אינך מכיר אותי.מעולם לא טסנו ביחד,אפילו לא שוחחנו. אפילו אם אתה בוחן של רת"א מעולם לא בחנת אותי ואין לך צל צילו של מושג מהי רמת האוויראות שלי, או מהו נסיוני כמדריך. (ומנין לך שאני מדריך בכלל?) מכאן אני מניח שפסילתך אותי מכל וכל כמדריך מבוססת על השרשור בלבד. ואם זה לא כך אנא הסבר.

אתה צודק חלקית.

ראשית לא פסלתי אותך "מכל וכל וכו." פשוט לא המלצתי,
ההמלצה או אי ההמלצה שלי אינה מבוססת אך ורק על השרשור הזה , יש עוד כמה מיקרים
שבהם כתבת דברים שלא נעמו לאוזניי, ולא אין לי שום דבר אישי נגדך , אין לי גם מושג מי אתה
ומה נסיונך או עברך בתחום. וגם אם עבר מפואר לך בתעופה, כשאני קורא דברים שכתבת, יש
לי תחושה שאתה טוב וחזק בגוגל וב COPY PASTE . ושפתך עשירה כמו גם ציטוטיך.
אבל זו תחושה סובייקטיבית לחלוטין, וממש לא קביעת עובדה, ואנא אל תבקש ממני סימוכין ,
משום שאני ממש לא טוב כמוך במטריה ואיני הולך לחפור ולחפש.
ובכלל מה אתה דואג , מי אני שיקבלו את עצותי?

עירא10

New member
נתחיל מזה שאינני מחלק ציונים אישיים, טרחן הוא ציון.

לכן אינך טרחן.
נמשיך. תקן לי את האנגלית בבקשה. זה חשוב.
הלאה. אתה צודק ביחס לסעיף בו אתה טוען שהפקח חייב להשתמש בפרזיולגיה תקנית. אבל כל השרשור שלך מבוסס על מה לעשות או איך להגיב כשהוראת הפקח אינה מעוגנת בהסכמים שהזכרת, או שלא הבנתי נכון את מטרת השרשור?
לגבי 3 ירוקים. שמעתי את זה גם בארץ וגם בארה"ב וקנדה. מה רע בזה? ואם אין לך 3 ירוקים ובכל זאת הפנית מבט לירוק הבודד, הרווח כולו שלך.
ההערה האחרונה שלך גובלת בהשמצה פרועה..."העצה שלך לסמוך על מראה הידית בלבד..." איפה ראית שכתבתי בלבד?, ואיך הגעת למסקנה הזאת??? נהפוך הוא.
קרא בעיון: "אתה גם יכול להסתכל על ידית הגלגל" גם פרושו בנוסף. בנוסף לכל הבדיקות האחרות לא יזיק להעיף מבט גם על " ידית כני הנסע" (כפי שהציע WAR DOG)
יתרה מזאת. הדגשתי גם את צורת הידית. הרעיון הוא להבטיח שלא תטעה (כפי שקרה פעמים רבות) בין המדפים לכן הנסע או כאשר תנאי הראות/תעסוקה לא מאפשרים לך להעיף מבט. מישוש יספיק.
ולבסוף: קרא בעיון פעם נוספת : לא כתבתי שצלע בסיס ו-UP WIND הן אותה הצלע. כתבתי שבעבר נהגו לכנות את ה-TAKEOFF LEG כ-UP WIND ראה מה היה לבואינג לומר על כך.
לסיכום: כל מה שיכול להוסיף לבטיחות הטיסה מקובל עלי. ועוד ה-ICAO הוא לא התנ"ך גם בו יש דברים הפתוחים לווכוח.
מי שצריך היה להביע דעה כאן הוא יוסי סוריה. נדמה לי שהוא ה-בר סמכא לעניני פקוח תעופתי בפורום הזה...יוסי איפה אתה? תציל אותי!?

jsurie

New member
לדעתי שידור הפקח "בדוק ירוקים" מצויינת. נהוג בשדות בח"א.

mike300L

New member
ולדעתי רעיון גרוע, שהפקח יתעסק בפיקוח והטייס בהטסה, מנטליות

צבאית שתישאר בצבא! בצבא הטייס מנחית מטוס שלא שייך לו אלא שייך לצבא, וזה החליט שעובד בשורותיו שנקרא ״פקח״ יוודא שהפועל בשטח שנקרא ״טייס״ יציית להוראות בעל הבית ולא יגרום נזק לציוד.מחוץ לצבא שהפקח יתעסק במה שקשור לפיקוח בלבד. אם זה כזה חשוב, כי הרי על טייסים לא ניתן לסמוך שהם יודעים לבד מה עושים בקוקפיט, אז שהפקח גם ישאל את הטייס אם עבר על כל הבד״ח לפני נחיתה...ושישאל שבאמת יש לו בד״ח של הדגם המוטס, ולא בד״ח שהוריד מהרשת לילה לפני, וגם שיוודא שהטייס רואה אור אדום מעל אור לבן ב vasi כדי לוודא ששומר זווית גלישה, ושגם ישאל את הטייס ״דווח מהירות אווירת וזווית תקיפה״...בקיצור אין לזה סוף, פקח תפקידו לפקח על השדה והשטח האוירי לא על מה קורה בתוך תא הטייס.

אהלן מייק

ברמת העיקרון אתה צודק. אולם מה לעשות ויש מי כמוך יודע אנשים, שאלוהים נתן להם אגוזים אולם ללא שיניים? לפני כשבועיים מול עיני המשתאות מגיע להרצליה בשעות הבוקר המוקדמות מטוס דו מנועי לנחיתה על מסלול 11. לא אתאר לך את הברדק ש"הטייס" עשה בהצטרפותו למרחב האווירי של הרצליה, אלה אתייחס רק לכניסתו לפיינל. באמצע הפיינל למסלול 11 (אני מסיע עם חניך על הקרקע לכיוון החניה המערבית) הפקח קורא לטייס "אין לך גלגלים"! תוך שתי שניות נראו הגלגלים יוצאים החוצה והמטוס נחת. אתה יודע מייק כמה כסף הפקח הציל באותו רגע לטייס הזה? אתה יודע כמה זמן "סגירת שדה" כתוצאה מתאונה מנע פקח זה? הכי מצחיק היה כשפגשתי את "הטייס" המהולל כשיצא מהמטוס. אני שואל אותו: "תגיד, כמה שעות יש לך?" והוא עונה: כ-1,200 שעות" ואני שואל: ומה עם הגלגלים?" ומה לדעתך הוא ענה לי? לא תאמין, הוא עונה לי: "כשהפקח העיר לי - הורדתי". מה שאני מנסה להעביר כאן שלמרות שאתה צודק ברמה העקרונית במה שכתבת, טוב לדעתי שישנם פקחים עירניים היודעים לפקח ולהורות עיניינית, הוראות המונעות לעיתים תאונות. ולפקח שמגיע שאפו גדול קוראים איתי גלוסקא.
שתהיה שבת שלום - יוסי

mike300L

New member
יוסי, טוב שהפקח הציל את המטוס ואת האגו של הטייס

גם בארה״ב קרו לא מעט מקרים שהפקח הציל טייס מנחיתת גחון, אבל אני לא בעד הנוהל, אם פקח מזהה טעות ומעיר מעולה, רק שלט יהפוך לנוהל עם צורך במענה.לא ניתן לדעת בוודאות אבל אולי ההרגל שיש מישהו שמשגיח גרם לאותו טייס בתת מודע לוותר על הצורך בווידוי בבד״ח? משהו כמו אם אשכח את כן הנסע כבר יעירו לי לפני שאנחת? לא בטוח אבל אפשרי שכשיש מעורבות מבחוץ הופכים קומפלייסנט? כמדריך (לא ממש רלוונטי בישראל עם ה CVFR) אני מניח שהבחנת שכשאתה טס עם טייס פרטי, תחת תוכנית IFR עם קשר רציף וכיסוי מכ״ם, אבל בתנאי ראייה מצויינים, הטייס לא ממש מחפש תנועות באויר כמו שהיה נוהג בטיסת VFR ללא ״השגחה״ מלמטה, מה שמלמד שכשיש מעורבות חיצונית כלשהי יש ירידה בעירנות ובתחושת האחריות.אם פקח רוצה לשאול ירוקים שישאל, כל עוד אני לא חייב להתייחס ולענות בקשר שאכן יש ירוקים לא ממש מפריע.

היי יוסי

גם אני כמוך בעד האפשרות להעיר טייסים וגם בוחנים מהמונוטוניות של הטיסה לפני הנחיתה.
אבל , מסיבות שונות לחלוטין - תעריפי הביטוח לכלל בעלי המטוסים , והזמן האבוד של המדריכים שעובדים באותו היום בשדה. הפרקטיקה אומרת שרוב תאונות הגחון של דו מנועיים הסתיימו עם נזק לברזלים בלבד.אבל למעט בעיה עם האגו של הטייס, לבעל המטוס לא נגרם נזק כלכלי, נהפוך הוא, חגיגה גדולה בדמי הביטוח עקב הכרזת טוטל לוס ע"י המבטח. אני מכיר מקרוב לפחות שלושה כאלה!

למיטב ידעתי ובשל גודל השוק המקומי, כל תאונה בענף משפיעה

על התעריף של כולם בסופו של דבר. גם לא מתחבר לטייס שנהיה שמח בהשמדת מטוסו.

למעלה