2 שאלות חשובות

Michal Plath

New member
2 שאלות חשובות

שלום לכולם ושבת שלום נרשמתי בשעה טובה לעברית ולירושלים, נחכה לתוצאות הפסיכומטרי שעשיתי השבוע ונקווה לטוב (אני רוצה לעברית!) :) יש לי 2 שאלות חשובות ואשמח אם תוכלו להקדיש מזמנכם ולהתייחס אליהן. 1. עלות מחייה ושכ"ל: אשמח אם תוכלו להעריך לי מנסיונכים ומנסיון חבריכם מהי עלות הלימודים+מחיה+מעונות למישהו שעובר לגור בירושלים כדי ללמוד. אני מתכננת לגור במעונות (כנראה בכפר הסטודנטים) ולא לעבוד בשנה א' (החלטה נכונה?). בכמה לפי דעתכם יסתכם הנזק? אני לפני טיול גדול ושוקלת לקצץ אותו בהתאם להערכות שאעשה אז אנא, התייחסותכם:) 2. מלגות: איזה יש? ומה הדרישות לקבלתן? אני מדברת גם על מלגות "רגילות" וגם על מלגות למצטיינים. יש סיכוי גבוה לקבל? מתי צריך להגיש בקשה ומה נכלל בה (האם יכולה לעשות זאת מחו"ל?) ה-מ-ו-ן תודות:) מיכל

היי מיכל

אני ממליצה לך לחפש בפורום סטודנטים...יש שמה הרבה שרשורים הנוגעים למעונות. לגבי מלגות, אולי גם תוכלי למצוא.

Michal Plath

New member
דרך אגב

אא"ט היה כאן פעם שרשור בנושא שבו אחד מחברי הפורום רשם הערכות כספיות כלליות שלדעתו מתמצתות את העניין, אחרי שוטטות מתישה לא מצאתי את ההודעה אבל זה לא כ"כ ממזמן, אז אם מישו יודע על מה אני מדברת אשמח לקישור

זה היה בסטודנטים לדעתי

תראי זה נורא קשה להעריך.. נגיד שכר דירה בין 1200-1500 [נדמה לי] אוכל- תלוי אם את מביאה מהבית/מבשלת לבד/אוכלת בחוץ/יוצאת כל ערב- נראה לי במינימום זה 200-300 מקסימום 500-600 נסיעות- תלוי אם את עושה כרטיסיה (56 אאל"א, 10 יח') או חופשי חודשי (בערך 220) או חופשי סמיסטריאלי (600 ומשו) וכל כמה זמן תסעי הביתה.. ויש גם הוצאות שונות של יציאות, בגדים, ולאונ' עצמה- צילומים, כלי כתיבה וכו' לדעתי תנסי לעבוד עוד כמה חודשים ולהרוויח כמה שיותר.. ותנסי לטוס למקום שעלות המחיה בו זולה- לא ארה"ב או אירופה, יותר המז' או דרום אמריקה.. מצד אחד לטיל- המון אומרים כמה זה הגיל, זה הזמן, אח"כ אי אפשר ובלה בלה, אבל מצד שני חשוב לאפשר לעצמך בטחון כלכלי אח"כ ואם את חושבת שתסעי ואז זה יחנוק אותך שווה לחשוב על זה.. לגבי עבודה בשנה א'- האמת יוצא לי לשמוע מלא מעט שהם עובדים. לא ממש משרה מלאה, כמה פעמים בשבוע. אז זה אפשרי, אבל זה גוזל זמן וזה יכול להיות מלחיץ...

Michal Plath

New member
תודה:)

אני אכן טסה לדרום אמריקה, עוד שבועיים.. ואפשר לומר שעבדתי בשנתיים האחרונות - הייתי בקבע יהיה בסדר, ואני חושבת שאסתדר גם בלי לעבוד בשנה א' רק שקודם כל נקבל את התוצאות של הפסיכו ונראה שהתקבלתי...:)

אוי איזה כיף...תהני../images/Emo160.gif

אם את ממש רוצה להיות בטוחה שאת מתקבלת תרשמי לעוד אוניברסיטאות חוץ מהעברית..בהצלחה

rany66

New member
המלצה סובייקטיבית !!!

היי מיכל לדעתי זה ממש חבל להפסיד שנה בשביל ללמוד באוניברסיטה אני זוכר כשאני התחלתי ללמוד גם לי הייתה את ההתלבטות הזאת מכיוון שממוצע הבגרויות שלי היה גבוהה אבל הפסיכומטרי לא הספיק בשביל להתקבל לתל אביב, כך שהיה עלי לעשות שוב פסיכומטרי ולהפסיד שנה נוספת על מנת להתקבל (אם בכלל). לבסוף החלטתי לנסות לבדוק את האופציות שלי במכללות וקיבלתי מלגת מצטיינים על כל שכר הלימוד במכללה למנהל, המלגה לא הייתה תלויה בהתנדבות כלשהי והמלגה ניתנה לשנה הראשונה בלבד על מנת לקבל מלגה לשנה נוספת יש להיות ב 5 האחוז הראשונים מבחינת הציונים בסוף השנה הראשונה. לצערי לא עמדתי בתנאים לקבלת מלגה נוספת אבל אני עדיין מאוד מרוצה מהבחירה שלי במכללה למנהל. אל תשכחי שאוניברסיטה זה לא בהכרח הכי טוב, לעיתים יש שביתות (כמו שראינו לאחרונה) ולפעמם גם היחס שמקבלים מצד האוניברסיטה הוא לא משהו. בקיצור אני ממליץ לך לא להיות כל כך נעולה על האוניברסיטאות, לדעתי המכללה בסופו של דבר משקיעה יותר בסטודנט. על כל מקרה שיהיה בהצלחה

Michal Plath

New member
תודה

אני ממש לא מתכננת לדחות בעוד שנה, אני גם כך אחרי קבע ו"דחיתי" את הלימודים מספיק, מה שכן על הטיול לא הייתי מוכנה לוותר ואני מתחילה ללמוד באוקטובר (מסתבר שנובמבר) הקרוב. אינסייד אאוט - אכן נרשמתי גם לחיפה, אני גרה בחיפה והכי נוח יהיה ללמוד שם, אבל נורא רציתי את העברית... נדע עוד שבועיים, ואז נחשוב אם להירשם גם לאת"א או לא. רני- מכללה לא באה בחשבון, וממש לא בשל רמת הלימוד שאותה אין לי כלים להעריך, אלא פשוטו כמשמעו בשל העובדה שלבוגרי מכללות יותר קשה להתקבל לסטאז'ים, והאמן לי שהדברים נאמרים לאחר בירור מעמיק בנושא ותשאול רוב המשפטנים אשר בחוג משפחתי/חבריי. אני חושבת שאסתדר מבחינה כלכלית, אבל אני די קלולס בעניין ומתקשה לתמחר עלות מחייה (1000 לחודש? 1500? - כמה בכלל מוציאים על קניות/אוכל/בילויים/כביסה/נסיעות/ כל מה שאינו שכ"ל או מעונות?).

מור202

New member
לימודים בחיפה

היי מיכל, אני ממש מבינה אותך, הייתי באותה התלבטות בדיוק. אני גרה בחיפה והחלום שלי היה ללמוד בעברית- אבל בסוף משיקולים אישיים החלטתי להישאר בחיפה ונרשמתי לתוכנית המשולבת של משפטים ומזרח אסיה- מגמת סין. אין ספק שבחודש-חודשיים ראשונים הייתי די מבואסת שויתרתי על העברית, אבל עם הזמן אני ממש שמחה שזו הייתה ההחלטה שלי. אומנם זה מאוד אינדיבידואלי אבל יש ממש אחלה אנשים, מרצים מצויינים ולדעתי, לשיקולי הנוחות יש משקל מאוד גבוה. מעבר לכך, בדיוק עברנו את שלב סגירת סטאז'- ואני יכולה להעיד שהסטודנטים ה"טובים" (ממוצע 85 ומעלה בד"כ) סגרו במשרדים הכי גדולים בת"א. לא נתקלתי בשום קושי משום שאני לומדת באוניברסיטת חיפה ולא בת"א או ירושלים. בחיפה יש אפשרות גם להירשם לאחת התוכניות המשולבות בלי דרישות קבלה גבוהות יותר (כמו בעברית). מעבר ליתרון הקל בקורות חיים, נחמד ללמוד נושא נוסף מעבר לפרקטיקה של משפטים. בנימה אישית, אני ממליצה בחום על מזרח אסיה (לימוד השפה הסינית, היסטוריה חברה וכו'- ממש מעניין....). דבר אחרון שאני לא יודעת אם את מודעת אליו- בעלי פסיכומטרי 700-729 זכאים למלגה של 50% ובעלי פסיכומטרי 730 ומעלה זכאים למלגה של 100% (תמורת שעתיים פעילות התנדבותית בשבוע) + בשני המקרים ישנה זכאות למעונות טליה (מעונות ברמה גבוהה). בנוסף, מי ששומר על ממוצע גבוה מקבל מלגה של כ- 3500 ש"ח גם בשנה ב'... אני לא מנסה לשכנע אותך ללמוד בחיפה. להיפך, אם את ממש סגורה על העברית ובא לך שינוי אווירה ולעבור עיר- אל תוותרי על זה. לא בגלל שזו התפשרות על איכות, אלא בגלל שזו התפשרות על הרצונות שלך. אם לא תתקבלי, וחשוב לך יותר להתחיל ללמוד השנה- חיפה זו אופציה מצוינת. אומנם היא פחות יוקרתית אבל לא ברמה שמצדיקה לוותר על שנה. אני פשוט קוראת לפעמים הערות על האופן בו רואים את חיפה ואפילו המלצות ללכת למכללה ולא לחיפה- וזה פשוט לא נכון ומטעה (מבחינת מכללות- ממה ששמעתי בסבב הראיונות שעשיתי- הבינתחומי והמכללה למנהל נחשבות כמעט ברמה של אוניברסיטה, האחרות הרבה פחות, ויש משרדים- אומנם מועטים- שמקבלים לסטאז' רק בוגרי אוניברסיטאות). בכל אופן- בהצלחה ותהני בטיול! :) מור

Michal Plath

New member
תודה רבה מור.

אני כרגע מחכה לתוצאות הפסיכומטרי, נראה מה יהיה ולפי זה נחליט. אני לחלוטין לא שוללת ללמוד בחיפה על פני דחיית הלימודים בשנה. מה גם שאין לי כוחות נפשיים לעבור את זוועת הפסיכומטרי הזה שוב. עוד שבוע וחצי אני טסה, ואני מניחה שמשם כבר יתקבלו ההחלטות.. אף פעם אי אפשר להיות בטוחים; אני אפילו לא סגורה ב100 אחוז שאני בכלל רוצה להיות משפטנית, ותמיד חשבתי על עצמי כדוקרטורנטית לספרות.. בכל אופן, נחיה ונראה. אמן שהתוצאות יאפשרו לי לבחור ולא יבחרו עבורי.

למעלה