2 סוסים ליד הבית שלי ....

foxxy cliopatra

New member
2 סוסים ליד הבית שלי ....

שלום לכולם.... טוב אני חדשה בפורום... ואני מאוד אוהבת סוסים... אני רוכבת כבר 9 שנים אינגלישית, מערבית, קפיצות ראווה ודרסג'.. אני בת 14 וקוראים לי אולגה... אגב לדודה שלי יש חווה פרטית עם 17 סוסים.. ------------------------ אוקעע... אז ככה ליד הבית שלי יש מן חורשה כזאות ולא מזמן גיליתי שם סוס חום..... הוא נראה לי ממש מסכן..... מישהו קנה אותו אבל אין לו ממש תנאים לגדל את הסוס, וגם סמתי לב שאין לו פרסות על 2 הרגליים האחוריות..... ראיתי מהחלון אנשים רוכבים על הסוס בלי אוכף כול הזמן, וזה בהחלט מזיק לעמוד השדרה של הסוס.... ופני כמה ימים סמתי לב לשייח קטן חום פצוע, ובקושי הולך וממש לא מטופח...... אני כול יום הולכת לסוסים מביאה להם איזה פירות או ירקות... לפעמים גם לחם...... קיצור.... מה אתם חושבים שאני צריכה לעשות?? הנה כמה תמונות של הסוס הגדול, בקרוב אני יצלם את תנאי המחייה שלהם, ואת הסוס הקטן...... (אל תשימו לב אליי..) http://img132.imageshack.us/img132/6302/p71200720cg.jpg ועוד אחת: http://img132.imageshack.us/img132/411/p71200657bi.jpg ואני הייתי חייבת להשים את התמונה הזאות, סתקלו על הגב שלו...... (אני לא קשורה לעניין פשוט הוא כול הזמן זז ולא יכלנו לצלם אותו אז עליתי עליו....) http://img82.imageshack.us/img82/899/p71200642xn.jpg

הממממ. קודם כל לא להביא להם לחם.

זה מזון לבני אדם והוא לא טוב לסוסים, אז להוריד את הלחם מהתפריט. בקשר לסייח אם המצב הוא עד כדי כך גרוע והוא ממש לא רנאה טוב את יכולה לומר את זה לאחת מהאגודות למען בעלי החיים כמו צער בעלי חיים. בקשר לסוס. זה בסדר שהוא מפורזל רק רגליים קדמיות. לא חייבים לפרזל ולשים פרסות לכל סוס על כל 4 הרגליים שלו, אפשר גם רק על הקדמיות או רק על האחוריות. זה תלוי בפרסה ובשימוש. רכיבה בלי אוכף כל הזמן היא באמת מאוד מזיקה לגב של הסוס ולכן אם את יכולה לדבר עם בעל הסוס ולהמליץ לו לקנות אוכף ושמיכה זה יהיה טוב מאוד אם הוא יקשיב. אם לא לי אין רעיון המ לעשות אבל למשיהו מהפורום בטח יצוץ איזה משהו. לפי התמונות חוץ מהגב שלו הוא נראה די בסדר לדעתי, אבל יהיה יותר טוב אם תביאי תמונה של הסוס שאת לא עליו ושרואים מהצד את כל הגוף של הסוס, ככה מי שמבין פה יותר ממני בסוסים יוכל לחוות דיעה יותר טובה בקשר לגב שלו ולשאר הגוף.

stary1

New member
הממ

כמו שהציעו,תפני לצב"ח בעניין ההזנחה. ואני במקומך לא הייתי נכנסת ככה לתוך ה"תא" של הסוס ובטח שלא עולה עליו, את צריכה לזכור שזה לא הבע"ח שלך..

כמה דברים

קודם כל לביא יותר ירקות מאשר פירות (בפירות יש חומציות מסוימת, כנ"ל גם בעגבניות). תדברי עם מנהל המקום, ואם יש לך זמן כוח וכו' אולי תעזרי לו בגידול, תבואי פעם ביום להבריש ואולי לעשות עבודה בסיסית. הסוס לא ניראה עד כדי כך רע, מצד שני לא יצא לי לראות את הרגליים והבטן שלו, ומשום מה גם תמונה של הסייח לא מצאתי. יכול להיות שעם מסתובב סביב הסוס הזה סייח, אז הסוס הזה הוא בעצם סוסה שעברה הריון (וזה יכול להסביר את הצורה של הגב שלה). בקשר לשתי הפרסות האחוריות, יש הרבה סוסים שלא שמים להם פרסות אחוריות מכמה וכמה שיקולים, אבל זה בסדר ועושים את זה דיי הרבה. מותר לשאול באיזה עיר זה?

foxxy cliopatra

New member
....

אני יודעת... אני בעיקר מביאה להם כול מיני ירקות... ולפעמים גם תפוחים ודברים כאלה... אני ניסיתי כבר כמה פעמים לדבר על הבעלים של הסוסים אבל הוא לא מקשיב לי... אבל אני מידי יום בא לסוסים נותת להם את האוכל (תערובת של זרעים וחציר..) אני מברישה אותם, ומנקה את הפרסות.... הוא ראה אותי כמה פעמים שאני מטפלת לו בסוסים והוא לא אמר כלום הוא רק ניגש ואמר תודה... ואפילו לא השאיר מפתח... אני צריכה לטפס מעל הגדר.. אבל זה לא ממש אכפת לי העיקר שאני עוזרת לסוסים... ואני בטוחה ב-100% שהוא זכר.. אני רוכבת 9 שנים אז אני עוד יכולה להבדיל בין זכר לנקבה... חוץ מזה השייח כבר דיי גדול..... וזה בק.אתא...

אולי תלכי אליו, תבקשי ממנו לטפל

בסוסים בתמורה שתוכלי טיפה לעבוד איתם (לאוו דווקא רכיבה אלא עבודת קרקע) ולתקן להם קצת את התאים )המסמרים שם ניראים לי מסוכנים לחלוטין)

foxxy cliopatra

New member
אני ישאל אותו

ברגע שאני יראה אותו.... אבל לא נראה שהוא יסכים..... הוא עקשן נורא....

מה אכפת לו?

את עושה לו טובה הרי... את מטפלת לו בסוסים ומאמנת אותם כדי שכשהוא ירצה לעשות דאווין עם הסוסים שלו שהוא לא יפול יחד עם הסוס... בקשר למסמרים... האמת היא שאני ממליצה על לקחת חתיכת עץ ולכסות איתה את המסמרים. הגב של הסוס- אני לא מומחית אבל זה יכול להיות אני מניחה משתי סיבות עיקריות- או שפשוט הסוס הזה הוא לא הכי משו משו מעולם וככה הוא בנוי (מה לעשות גם לסוסים יש "איכויות"). ואם לא סביאר להניח שהסוס הזה לא עבד נכון כל כך הרבה זמן שהגב שלו נפל. מצרפת תמונה של הרצוי והמצוי (סילחו לי על העילגיות שבציור). כחול- בריא ומטופח וחזק ובעל מבנה שקסי, אדום- לא. עבודה טובה בלונג' יכולה לשפר את זה. אם יש לך ציוד את יכולה להציע לאיש שתעשי לסוס קצת לונג' "לשמור אותו בכושר".

foxxy cliopatra

New member
תודה :)

אני אשאל אותו...... נראה לי שלא כל כך אכפת לו.... כי כשהוא ראה אותי שאני מברישה ומנקה את הפרסות אצל הסוס.. אז הוא התקרב אלי ואמר תודה..... בקשר ללונג'... אז אני לא יכולה לעשות לו בגלל שאין לי מפתח למנעול אז אני לא יכולה להוציא את הסוס, ובמיוחד בלי הרשות שלו..... אם הוא יסכים- אז בשמחה...

foxxy cliopatra

New member
תודה על העצות....

אני גרה בקרית אתא.... ו... אני בטוחה שהסוס הוא זכר.... מחר אני ילך לצלם את הסוסים.... אני מקווה שהסוס הגדול יהיה רגוע ואני יוכל לצלם אותו בלי לעלות עליו.... אני ניסיתי כמה פעמים לדבר עם האיש שרכב על הסוס אבל הוא לא הקשיב לי....

PinkHorse

New member
כן יש לי רעיון נהדר

אל תעלי עליו!!!! כי זה הדבר הכי מפגר לעשות מאיפה בכלל הבאת את הרעיון שאת מרגיעה אותו ככה?! ותתלבשי, לפחות כשאת כ"כ קרובה לסוסים.. ואם את באמת רוצה לעזור לו את תביאו לו פירות ולחם כי הדבר היחיד שאת מסייעת לסוס בו זה להגיע למוות הכי קרוב. אני אציע לך להתקשר לעמותה להגנת הסוס כי לי ממש לא נראה כאילו את אחראית מספיק כדי להשתלט על המצב..

primetime1

New member
הסוס נראה לי בסדר גמור

את בטוחה שלא סתם המצאת את הסיפור הזה כדי לשים כאן תמונות שלך?

foxxy cliopatra

New member
כן, אני בטוחה..חח

אם הייתי רוצה לשים תמונות שלי הייתי שמה בפורום דוגמנות... אני מדברת ברצינות.....

popi199

New member
אמממ

דבר ראשון- כמו שפינקהורס אמרה רק יותר בעדינות- אל תעלי על סוס שלא שלך ככה סתם. מה גם שכמו שהבנתי לא ביקשת אישור מהבעלים שזה בכלל חמור ביותר...אם סוס משתולל או עומד בחוסר סבלנות אז זה לא פתרון לעלות עליו ולשכב לו על הגב. אם הייתי באה לאורווה ורואה ילד על הסוס שלי הייתי מתחרפנת! ואני בטוחה שרוב בעלי הסוסים היו מגיבים ככה...וגם הייתי מאוד מאוד מאוד כועסת אם הייתי מגלה שמישהו האכיל את הסוס שלי. אז אני מציעה לך בתור התחלה להפסיק. זו הסגת גבול וזה קצת חצוף. לגבי הפרסות. כמו שאמרו פה זה לא דבר נדיר לפרזל רק קדמיות זה אפילו מאוד מקובל. לא תמיד צריך לפרזל 4 רגליים...בארצנו הקטנטונת זה יפה שיש בכלל לסוס מנעלים... הסוס לא נראה רזה אלא רק בעל מבנה ממש לא משהו (בניסוח עדין) מה גם ששקע כזה יכולים לראות על סוסים מבוגרים או על סוסים שלא עובדים נכון. את יכולה לומר להסביר לבן אדם שרכיבה יומיומית ללא אוכף מזיקה לסוס, את יכולה גם להוציא מאמר מהאינטרנט שמדבר על חשיבות האוכף. כנראה שהבעיה העיקרית של הסוס הזה זה שהבעלים שלו קמצן. אבל לפי התמונות לא הייתי ממהרת להתקשר לצב"ח, לא מחרימים סוסים על דברים הרבה יותר גרועים מרכיבה ללא אוכף. אה. ותתלבשי.

foxxy cliopatra

New member
אני יודעת...

אבל הבעלים של הסוס ראו אותי לא פעם.... והוא לא אמר כלום.... אז לא נראה לי שיש לו בעיות עם זה... אחרת הוא היה אומר לי... חוץ מזה הרבה ילדים באים לשבת על הסוס המסכן... היום ראיתי נער בן 20 ומשו יושב על הסוס ומאחוריו עוד 4 ילדים בערך בגילי..... האיש שהסוס שייך לו לא אומר כלום.. מזל לפחות שהם לא עולים על השייח.... בקשר ללבוש.. לא התקוונתי בכלל לעלות על הסוס בגלל זה הכלתי ככה... אבל נורא רציתי לצלם תתמונה אז חברה שלי הציע את זה.... היום שאלכתי לפני שעה בערך הסוס הגדול לא היה שם, אולי הם יצאו איתו לרכיבה..... אבל מחר אני יביא לכם תמונות של הסוסים ושל שטח המחייה שלהם.... הסוס הגדול די בסדר אבל הוא נראה כזה מסכן וכול הזמן מתרוצץ בתא שלו אפילו לא יכולתי לצלם אותו..... לגבי השייח הקטן אז היה לו פצע ברגל.. דודה שלי שיש לה חוות סוסים מרחה לו משחה מיוחדת.... ו.. אממ זהו....

לא יותר מחאפר ממוצע לדעתי

אפילו לא הגרוע ביותר כי אז היית חוטפת מכות על החוצפה שבלהתקרב ולשבת על סוס לא שלך,להאכיל אותו ולהיכנס אליו לתא. לא צריך פה צב"ח ולא נראה שהם יעשו משהו. ובאשר לך? סלחי לי על הבוטות בבקשה אבל זה נוצר מנסיון אישי מר. לפי מה שאת הפגנת פה כרגע את לא בהרבה יותר טובה מהבעלים:את ילדה בת 14 שחושבת שבזה שהיא עלתה על הסוס היא מרגיעה אותו,לא יודעת הרבה על פרזול ומאכילה אותו במשהו שהוא בהחלט לא חלק מתזונה סדירה של סוס. אני לא יודע איך את רוכבת,או כמה טוב את עושה את זה (אני עצמי חשבתי שאני יודע אחרי 8 שנות ניסיון כשהייתי בגילך-טעות) אבל תיהי כנה עם עצמך ותשאלי "האם אני מספיק מנוסה לקחת אחריות כזו בעבודה עם חיה?" ההצעה שלי היא שתחפשי מדריך,רוכב,מאלף מקצועי באזור עם תעודה וניסיון ארוך שיהיה נחמד מספיק לגשת ולדבר עם הבעלים,לעבוד עם הסוס תמורת סכום סמלי או לתת עצות בכל הקשור בכלכלת הסוס והציוד המינימלי הדרוש.

foxxy cliopatra

New member
הבעיה שאין לנו אחד כזה באיזור...

אני ניסיתי וחיפשתי.... ואין אף מדריך או מאלף בסביבה...... ואכן בזה שעליתי על הסוס הרגעתי אותו.... ועדיף שאני יעשה מה שאני עושה עד שלא ימצא מישהו שיודע טוב מאוד לטפל בסוסים... כי יש ימים שהבעלים של הסוסים בכלל לא בא להביא להם אוכל!! ובקשר לתזונה שלו... אז אני מביא לו את התערובת שלו ואת החציר... ולפעמים גם פירות וירקות... אין לי משו אחר להביא לו.... אבל לפחות הוא אוכל משהו לא? תאמת הסוסים כבר רגילים אלי... אני די מנוסה בעניין כי כמו שאמרתי כבר לדודה שלי יש חוות סוסים ואני כול הזמן עוזרת לה...... ואני בהחלט מוכנה לקחת אחריות עד שמישהו בעל ניסיון רב מימני יוכל לקחת את זה בידים שלו!! אחרי הכול אני לא יכולה להשאיר את הסוסים בלי מים ואוכל.....

למעלה