2 חידות מאתגרות מאוד

oreg7

New member
2 חידות מאתגרות מאוד

לפניכם ארבע שאלות, פתרו אותן כאוות נפשכם ובלבד שלא תיווצרנה סתירות: 1. Your answer to this question must be the same as that to question 2 if the answers to questions 3 and 4 are identical to each other, and otherwise the same as that to question 3. 2. Your answer to this question must be different from that to question 3. 3. Your answer to this question must be the same as that to question 8 if the answers to questions 1 and 2 are identical to each other, and otherwise the same as that to question 4. 4. Your answer to this question must be "chiff-chaff", whether you like it or not. למי שעדיין יש כח לחידה נוספת ( חידה שלא נגמרת ), הנה הלינק: http://httpd.chello.nl/~p.cooijmans/gliaweb/tests/colt/ בהצלחה

oreg7

New member
תיקון טעות

במשפט מספר 3: 3. Your answer to this question must be the same as that to question 8 if the answers to questions 1 and 2 are identical to each other, and otherwise the same as that to question 4. במקום question 8, question 1

oreg7

New member
גם לא...

במשפט מספר 3 כתוב שאם 1 ו 2 זהים, אז גם 3 יהיה זהה להם.. למעשה, אני פשוט אוכיח לכם שזה לא נכון: אם נפשט את המשפטים, ונשים אותם בנוסחאות, יווצר המצב הבא: 1. 3=4 -> 1=2 2. 3<>4 -> 1=3 3. 1=2 -> 1=3 4. 1<>2 -> 3=4 5. 2<>3 ישנם שני מצבים אפשריים ביחס בין 1 ו 2: 1=2 -> 1=3 -> 2=3 -> לא מקיים את התנאי החמישי. 1<>2 -> 3=4 -> 1=2 -> סותר את הנחת היסוד. המצב היחיד בו אני מאמין שיש פיתרון ממשי לחידה הוא בהבנה של השאלה, אולי ישנו איזהשהו קאץ'.

E s t e b a n

New member
הבנת נכון.

מה שעשית כאן נקרא פורמלית "הצרנה", וזה נלמד בשיעור ראשון או שני במתמטיקה דיסקרטית או מבוא ללוגיקה. הדרך הבטוחה לטפל בבעיות כאלה היא להצרין את כל המשפטים ולשרשר עם הכלל המתאים (במקרה זה, "וגם" או בשמו הלוגי קוניונקציה). בקיצור, אין פתרון שבו כל המשפטים מתקיימים בו זמנית, לפחות לא לפי כללי הלוגיקה. אם מישהו מתעקש שקיים פתרון, אז יש לחפש אותו בכיוונים אחרים ולא ע"פ ההגיון: במילים אחרות, לשבור הנחה מסויימת (למשל, ההנחה שכל המשפטים חייבים להתקיים בו זמנית, או ההנחה שאין אפשרות פשוט לא לענות).

neko

New member
יש פתרון פשוט ללא סתירות ../images/Emo58.gif:

1. chiff-chaff 2. oreg7-gives-weird-riddles 3. chiff-chaff 4. chiff-chaff

oreg7

New member
הפתרון של neko שגוי, זה בלתי אפשרי

אני עברתי על כל הדרכים, והגעתי למסקנה כי אין פתרון. למרות שהמקום בו הופצה החידה גורס כי ישנה תשובה ממשית לחידה. בקשר לפתרון של neko, הוא פשוט אינו מקיים את שאלה מספר 1.

neko

New member
וואלה, צודק, פיספסתי משהו.

טוב נו, מחר יהיה יותר כוח

neko

New member
ניסיתי עכשיו, אבל השאלה השניה

נראית לי בלתי אפשרית (או יותר נכון, יש אינסוף תשובות נכונות...)

oreg7

New member
עד איזה עמוד הגעת? הגעתי רק ל2

בעמוד השני אני גם חושב שיש אין סוף תשובות אבל לא יוצא

neko

New member
אם יש אינסוף תשובות (מה שדי ברור

שנכון), אז אין פתרון אחד שאפשר לתת...

neko

New member
מי אמר שזה אפשרי? אי פעם נתקלת

במישהו שעבר אותו? לא צריך IQ גבוה במיוחד בשביל לראות שאין לאן להמשיך במצב כזה...

inbal76

New member
../images/Emo45.gif

אני הגעתי לעמוד 6. האם הצלחת לעבור אותו?

למעלה