2 ביקורות

אושר מ

New member
בר יין, נחלת בנימין

אני וש' מזמן לא ישבנו בבר יין (ביקור קודם בבין 281 למי שזוכר). אז באופן ספונטני החלטנו לצאת בראשון בערב (סליחה ינשופית) ולבקר בבר יין שלא היינו בו המון זמן. אנחנו תמיד קצת מתבאסות ללכת לשם. לא כי המקום לא טוב, אלא כי הוא מעורר בנו געגועים לבנימין ששכן לא רחוק ואותו ממש אהבנו. בחרנו בקבוק אדום איטלקי (שכרגע ברח לי שמו, אבל אם מישהו מכיר קצת את התפריט ממונטפוליצ'יאנו אבל לא הרוסו). אמרו לנו שהוא חמחמץ אבל אנחנו מצאנו בו דווקא טעמים יותר עדינים שם פחות מה שרצינו, אבל עדיין נהננו ממנו. בגזרת האוכל: שרימפס ים תיכוני על לאבנה באפלו - לטעמי המנה החלשה של הערב כיוון היתה חסרה תיבול. הלבנה (שהוציאו מקופסא של גד, מקווה שזה רק לאחסון) היה מאוד עדין והיה חסר לי טעמים של לימון וקצת שום במנה שיקנו לה רובד נוסף של טעם (השרימפסים מתובלים בעשבי תיבול ועגבניות שרי לפני שעולים על הפלאנצ'ה). ברוסקטות טרטר בקר: לבקשתנו הוגשו ללא הפטרוזליה. היתה מנה מצויינת. טובה כמעט כמו הטרטר של יועזר. אם יום אחד אעשה פוסט טרטרים, המנה הזו בהחלט תכנס ל - 5 הגדולות. לדעתי הטרטר היה משייטל, אבל לא שאלנו. הוא תובל בעשבי תיבול וזיתי קלמטה והוגש על ברוסקטות עם איולי שהם מכינים במקום (שאמרו שיש בו גם ג'ינג'ר). שייטל צרוב עם סלט מלפפונים חריפים: עוד מנה מצוינת. טעמים מיוחדים. מלפופנים שמרגישים במרק קצת כמו איטריות בתיבול אסיאתי עם סויה ולימון, מעל כמות נאה של שייטל. אני רציתי גם גבינות, אבל לפי זכרוננו הצלחת שם אינה VFM וש' גם ככה לא כל כך רצתה, אז ויתרנו. הוספנו 3 כוסות של יין איטלקי נוסף מוצלח יותר (ושוב שכחתי את השם.. ) והלכנו רק כשגירשו אותנו. בסה"כ מקום שנעים לשבת בו, עם מנות מעניינות. היו עוד כמה מנות בתפריט שקרצו לנו והיינו מוכנות לנסות. שירות בסה"כ בסדר, אם כי התבאסתי שהייתי צריכה כל המזן לבקש עוד מים. הכוסות ממש קטנות ולא משאירים על הבר בקבוק לשימושנו, אז צריך כל פעם לבקש מחדש. חייבת לציין שנהנתי מאוד לראות את הבחור שעבד בבר. הוא עובד בצורה מדוייקת, נקיה ונעימה.

הברוסקטה נשמעת טוב מאוד

בהחלט הגיע הזמן לביקור ראשון שלי . נשמע שהיה לכן ערב כייפי....

זה בסדר גמור דרלינג... גם ככה היה לי סופ"ש עתיר קלוריות במיוחד... הצעה לעוד מסעדה ביום ראשון כבר היתה בשבילי יותר מידי. next time

חייב לשאול

לגבי הלבנה - למה בדיוק את מקווה שהקופסה של גד היא רק לאכסון? בעייה ספציפית עם מחלבות גד או שמא את מצפה ממסעדות העיר שיכינו את הלבנה שלהן בעצמן? ואם זו הייתה לבנה של יעקבס, או של קורנמל, או של רג'ב מטמרה זה היה בסדר? אני יודע שזה נשמע כמו התעקשות קטנונית, אבל זה משום מה קפץ לי לעין. ואגב, גם אני מאוד מתגעגע לבנימין. מאוד. לפני כמה זמן נתקלתי בחגי (המנהל) בקפה 48. הלוואי ששוב יהיה מקום שאפשר יהיה ליהנות בו מהאווירה המיוחדת שהוא יודע ליצור. ולגבי הטרטרים הגדולים - את הבורגר טרטר של טאפאס בנמל כבר דגמת? אם לא - חובה!

החתולית

New member
מסכימה איתך לגבי הלבנה

הלבנה של גד מצויינת ואין שום סיבה לא להגישה במסעדות.

prizman

New member
חייב לציין שגם לי זה קפץ לעין

אבל מסיבה טיפה שונה וכאן באמת אין לי מידע. בישראל יש גידול של בפאלו מחוץ לחווה במושב ביצרון? אם כן יעניין אולי לדעת איפה, סתם לידע כללי. אם לא אז מהיכן יש לגד חלב בפאלו לייצור מסחרי?

prizman

New member
תודה.

מצאתי את זה ברשת. את חושבת שאם שתי החוות היו מספקות את התוצרת רק ליצרן חיצוני זה היה מספיק לשיווק תעשייתי? עד כמה שאני מבין עיקר התוצרת מופנה לשיווק עצמי. איך שאני קורא את הדברים משהו טיפה מוזר לי כאן. לגבי הארטישוקים כבר הבנתי כששאלתי. מדובר ביבוא. מה קורה עם גבינות הבפאלו אם יש לך מושג לגבי זה? זה ממש רק מתוך סקרנות. אין מצב שאעבור ליבוא גבינות מחיי בטלה נוחים.

passioneta

New member
אני הבנתי שכיוון שאמרו שזה מחלב בפאלו זה

לא יכול להיות ממחלבות גד, ולכן או שזה לא בפאלו או שזה לא גד. זו אמירה הגיונית לטעמי.

מוזר, דווקא אני מבנימין ממש לא התלהבתי

הייתי שם פעמיים ואני זוכרת שהרגשתי בעיקר יומרה גדולה עם מעט מידי מאחוריה - קראו למקום "בית יין ומעדנים" (והקפידו להכניס בכל פינה הצהרות על כמה את הכל הם מכינים במקום, את החמוצים, את הריבות, הכל הכל מכינים מאפס...) אבל זה פשוט לא היה מספיק טוב.

אושר מ

New member
הבעיה שלי היא שעד כמה שאני יודעת

גד לא מייצרים מחלב באפלו. לי מפריע שכותבים לבנה באפלו ומגישים לבנה מחלב בקר.

אושר מ

New member
ולגבי הטרטרים

הבורגר של טאפאס בנמל נמצא גם הוא בחמישי. יחד עם יועזר, הבסטה ומאראבו. זה לא אומר שלא היו אחרים טעימים, אבל אלו ללא ספק המוצלחים בעיני. יועזר בסגנון אמריקן, עם הרבה מיונז חרדל. מאראבו יותר בכיוון קלאסי אבל נפלא, במיוחד עם הסלט עגבניות חריף לצדו. ואגב, אם כבר אז הגרוע ביותר שאכלתי היה ברוקח 73, שם פשוט נשאר על הצלחת.

אני בפנים!!!!!

לפני כמה זמן נכנסנו עם חברים לבר יין לקינוח. אחד אמר טירמיסו, אחד הזה עם הבננות - אני, בלי להתבלבל - "טרטר" :)

למעלה