1984 מהדורת 2003

hillelg

New member
1984 מהדורת 2003

צעיר ירק על אנדרטה לזכר רבין, עוכב לחקירה ופוטר ממקום עבודתו. לאחר מכן הגיע לאנדרטה, הניח זר, והתנצל. מה הלאה? - ייחקק חוק יסוד "רבין הקדוש". כל מי שמזכיר את השם רבין יחוייב לומר באותה נשימה: "הקדוש", או, לחילופין, "זצ"ל". כן יחוייב להזכיר את דרכו של רבין (הקדוש זצ"ל) ועד כמה שאנו מחוייבים ללכת בדרכה. - כל המביע סימני זלזול ברבין (הקדוש) האיש או בדרך שאותה ייצג המנוח (זצ"ל), יישלח לגולגים בערבות הנגב (או לחילופין במוקטעה), לחינוך מחדש. - ייקבע נושא חובה לבגרות בשם "רבין (זצ"ל), דרכו, ומחויבותנו ללכת בה". - כל הזכרה של אירועים לא נעימים מחייו של רבין (זצוקלל"ה) יצונזרו על פי סעיף קטן ג3 "אחרי מות קדושים אמור" לחוק יסוד "רבין הקדוש". - כל המזכיר את הרצח/הרוצח יאמר מיד: "הנתעב"/"הנאלח", וכן יזכיר את מאפייני הלבוש של האיש, בדגש על ראשו. - מי שלא יזכיר זאת, יישלח לגולגים כנ"ל. - השיר "האיש ההוא" ייהפך לשיר על רבין (זצ"ל), ולהמנון הלאומי. - חוק היסוד לא יהיה ניתן לביטול, גם לא על ידי משאל עם או רוב בכנסת, בהתאם למורשתו של המנוח (הקדוש). טוב, אני צוחק. לא באמת צריך חוק כזה בשביל שזה יתבצע.

לא הבנתי מה רצית להגיד

אתה בוודאי מסכים איתי שיש מרחק רב בין יריקה על מצבה (גם אם היא של יריב פוליטי ובוודאי לא במקרה הזה, בשל הנסיבות המיוחדות של הופעת המצבה שם) שפירושה זלזול עמוק, ובעיקר התרסה כלפי האדם (שכבר אינו בין החיים, וכלפי מי שמכבד את זכרו ומתייחס בכובד ראש לנסיבות מותו - לבין כל מה שמנית בהמשך. או שמא אני טועה? (סליחה, יצא משפט קצת מסורבל, אבל שיישאר כך)

hillelg

New member
לי זה נראה השיא

של קמפיין להאלהת רבין, והנצחת דרכו על ידי הפיכת האיש למרטיר או שאהיד. נסיבות מותו - אינן ממין העניין כאן. יריקה על האנדרטה, פירושה אמירה נגד דרכו של האיש, ונגד כל הקרנבל שמתחולל סביבו בשנים האחרונות. מעצר ופיטורין של אדם העושה זאת - 1984. "התנהגות שאינה הולמת במקום ציבורי"! בעעע.

מעניין

אם היית מתייחס באופן דומה ליורקים על קבר של רב שמת. לא כהתרסה , רק כדי להביע אי הסכמה עם דרכו. אני חושבת שהגזמת. רבין אינו קדוש, אבל הוא מרצח בגלל שהיה אדם אחד שפרש את אי ההסכמה איתו כרשיון לרצח.

hillelg

New member
עניתי כבר לשושן ולשאר

א. אני מבחין בין קבר לאנדרטה. ב. אילו היו יורקים על אנדרטה המייצגת דרכו של רב, הייתי מזדעזע, אבל האיש לא היה נעצר, לא היה מפוטר, לא היה עובר מסע לחצים להתנצל, והתקשורת כולה לא הייתה מזדעזעת מהנושא, וספק אם מאזכרת אותו.

לא היה נעצר, לא היה מפוטר ../images/Emo20.gif

האיש ומשפחתו היו סופגים איומים, פגיעות ברכוש, מכות, ואולי גם גרוע מזה. אגב, שמעת חדשות הבוקר? גם מזכ"ל ההסתדרות כבר מקבל איומים על חייו.

Idan91

New member
הלל,

מרגיז אותך שלא כולם מזדעזעים מאותם הדברים שמזעזעים אותך?

hillelg

New member
לא.

מרגיז אותי שקיימת הזדעזות סלקטיבית בתקשורת, ובאליטות-קובעות-הטעם-והדעת.

גנגי

New member
הלל, מה אתה מנסה לומר?

אתה מסכים שיריקה על קבר של מישהו, בלי קשר לדעותיו או לפעלו, היא מעשה פסול? אתה מסכים שחילול קברים, באשר הוא, פסול? אז למה הלעג הזה? רק כי המשטרה התערבה? כן, זה היה ראש ממשלה בישראל, לא אדם פרטי, ולכאלה מתייחסים ביתר רגישות או כבוד מאשר לאנשים אחרים, וזה בסדר, יש לכבד אנשים שעשו רבות למען המדינה (אפילו אם אינך מסכים לדעותיהם הפוליטיות). אבל מכאן ועד ללעוג ל"קידוש השם" של רבין? בחייך, רד מהענף הזה, זה לא יפה ולא מכובד, וודאי שלא מתאים לאדם כמוך.

hillelg

New member
לא קבר, כי אם אנדרטה

אם זה היה קבר, הרי שזה היה משהו אישי, וזה אכן פסול. אם זו הייתה אנדרטה של האיש כמייצג את המדינה, כראש ממשלה - זה עוד יותר חמור. אך מכיוון שהאנדרטה היא אנדרטה של האיש כאדם פוליטי - למשל, הכיתוב "נרצח על ידי אדם חובש כיפה", והפגנות השמאל המובהקות שנערכות לזכרו על האנדרטה הזאת - אז אולי לא הייתי עושה זאת, כי אני לא אדם שאוהב לירוק ולהביע זלזול, אלא להתעמת בצורה מנומסת, אבל מכאן ועד מעצר ופיטוריו של האיש? כמו שכתבתי לשיבולת, זה נראה לי שיא של הפסטיבל להאלהת רבין.

אלעד2

New member
כדאי לתת את הדעת ממה נובעים מעשים

אלה- מתחושה עמוקה של מחצית העם שהפתק שהוא שם בקלפי שווה כקליפת השום. שהוא אורח במדינה שהיא גם שלו. כל איש שמאל הגון צריך לענות לעצמו על השאלה איזו רעידת אדמה היתה מתרחשת בנתונים הקיימים בשינוי אחד במשוואה- ימין=שמאל, שמאל=ימין. ואין לכך כל קשר לכל ויכוח מי אשם ומה אשם ולדעת מי. כל שמאלני הגון מוכרח להודות שלא היה נשאר מהימין צל צילו של זכר. כולם עד האחרון היו נעלמים כמו בגין בשעתו. אז מה שנשאר לאחד שזעק 'אל תתנו להם רובים' (כמשל) ורואה את מה שקרה מאז והוא עדיין זה שצריך לתת הסברים- זה לירוק על אנדרטאות.

למה האנדרטה נמצאת דווקא שם?

חשבת על אפשרות של אנדרטה שמטרתה להנציח אירוע, ולא אדם? אני לא יודעת מה כתוב על האנדרטה, אבל נדמה לי שרוב אזרחי המדינה מתייחסים אליה כאנדרטה של האירוע, וכתזכורת קבועה למה שהתרחש שם. האנדרטה אינה פוליטית, ולכן ההתייחסות אליה לא יכולה להיות כזאת. העצרות וההפגנות שנערכות שם הן עניין שונה לחלוטין. לצערי הרב העצרת ביום השנה לרצח, היא עצרת פוליטית לכל דבר, ומתוך כך מוציאה באופן אוטומטי חלק גדול מן הציבור מהשתתפות בה, אבל אין קשר בין העמדה הפוליטית של כל אדם למידת הכבוד שראוי לתת לבר הפלוגתא שלו, על אחת כמה וכמה כשמדובר במת, שהוא איש ציבור, ושנרצח וכו' (מה שכבר אמרתי) מי שמביע זלזול כזה מעורר חשד שיש לו מידה מסויימת (או יותר ממסויימת) של הסכמה עם המעשה. זה לא אתה, נכון?

hillelg

New member
זו אנדרטה של האירוע?

אז על מה הוא ירק, על האירוע? ברור שהוא ירק על האנדרטה של רבין, לא של האירוע. הוא גם אמר את זה אחר כך (שהוא עשה את זה כי יש לו בטן מלאה על השמאל ועל מה שהוא עשה במדינה). וטרטקובר (נדמה לי) אכן כתב על האנדרטה את עובדת היותו של הרוצח חובש כיפה. ואני לא רואה איך יריקה על האנדרטה משמעה: "גם אני הייתי רוצח את רבין". נו, באמת.

אומר רק עוד דבר אחד

לגיטימי למחות על כל דבר (כמעט), אבל יש פעולות שאינן לגיטימיות במסגרת המחאה, למשל לרצוח את היריב או לירוק עליו. המשותף לשתי הפעולות הללו הוא שאין בהן ויכוח מהותי על הנושא, אלא פגיעה בגופו של המתעמת.

hillelg

New member
למשל לרצוח את היריב או לירוק עליו?

אין פה איזו דיס-פרופורציה מסויימת? אומר שוב: גם אני לא הייתי יורק. אבל מעצר ופיטורין בגלל זה, זה נראה לי השיא של פסטיבל-רבין. ועל כך דיברתי.

מעצר נשמע מוגזם ולא במקום

פיטורין הם עניין שבין המעביד לעובד, בתנאי שמדובר במקום עבודה פרטי. למעביד יש זכות לפטר עובד. מה המעביד חייב לעובד? מה שנקבע בחוזה העבודה בינם - פיצויי פיטורין, חודש התרעה, חופשות או שווה ערך וכו'. האיש פוטר ממקום עבודתו? אם המדינה היא המעסיק יש טעם לפגם. אחרת לא הבנתי על מה הקובלנה.

בבית הספר בו אני מלמדת

כתוב בין היתר בחוזה ההעסקה, שהמורים מחויבים להתנהגות הולמת. ההגיון מאחרוי הפסקה הזו היא שהמורה מייצג את המוסד בכל מקום.גם עובד עיריה הוא מייצג ולדעתי ראוי שינהג בכבוד כלפי האנדרטה. אם יש לו השגות כלפי "מה שהשמאל עשה למדינה" - שיכתוב מכתב לעיתונות, שיעלה לתכנית של מאזינים ברדיו, מצידי שיכתוב ספר. השמאל לא חמס את השלטון, הוא זכה בו באופן דמוקרטי. בדיוק כמו שהימין קיבל אותו עכשיו. וכל מנהיג נוהג על פי דרכו. לרצוח אותו בשל דרכו, לירוק על האנדרטה או על קברו (אני בטוחה שהצער לא חשב "הממ.. זה לא הקבר שלו, אז אני יכול לירוק") הן לא דרכים לגיטימיות למחות על "מה שהשמאל עשה למדינה"

hillelg

New member
ניתן להתווכח

על מידת הלגיטימיות שבה נחתמו הסכמי אוסלו (מישהו אמר מיצובישי?). ואתם מהממים אותי כל פעם מחדש: "לרצוח מישהו או לירוק על האנדרטה שלו..." - כך, בנשימה אחת? בסדר, זה לא יפה לירוק. זה לא נימוסי. עדיף שיכתוב מכתב יפה לעיתון. אבל אני בכלל מעביר את הזרקור מצעיר בן 18, למשטרה ולתקשורת: לעצור אותו בגלל זה?! לאן הגענו? אני מזכיר שוב: האנדרטה נבנתה כאנדרטה המייצגת את דרכו של האיש, ומשתמשים בה ככזאת (מרצח "חובש כיפה"; עצרות "לא נשכח ולא נסלח", וכו'). יריקה על האנדרטה, מסמלת יריקה על כל הפסטיבל הזה.

הסכמי אוסלו נתמכו ע"י ש"ס ../images/Emo20.gif

רק אחר כך נפל על הרב עובדיה פחד בעלי הזרוע, והוא הורה לחברי הכנסת שלו לפרוש מן הקואליציה. הייתי מציע לך לעלעל בעיתוני התקופה וללמוד את הסדר הנכון של האירועים, אבל אתה בטח לא מאמין למה שכתוב בעיתונים. אבל בדבר אחר אני מסכים איתך: האנדרטה מייצגת את דרכו של האיש. שהיא גם דרכם של כמה מאות אלפי יהודים, שעדיין חיים. היריקה מכוונת אליהם, וכל הדיבורים על אהבת ישראל ואחדות העם לא יטשטשו את זה.

למעלה