-

סתוונית333

Well-known member
למה? אני מקבל את חוסר ההסכמה כעובדה שאין לי שליטה עליה. ישנם דברים שהם צריכים להחליט לבדם. כל עוד אינם מסכימים אני (בהכללה) נאלץ לקחת את הצעדים להגן על עצמי מפניהם.

זה רעיון מאוד מעשי. תמיד היה. ישראל ופלסטין אינם שתי האוכלוסיות הראשונות המתחלקות לשתי מדינות .
הסיבה שהדבר הופך לא בר מימוש היא העקשנות שלהם מחד ומדיניות התנחלות המקיפה אותם ולא מאפשרת להם שטח טריטוריאלי רציף מאידח.
ביום שפתרון חלוקה לא יהיה אפשרי עוד נאלץ לחלוק את הכל לכל.

מצטערת,
אתה לא יכול להציב עובדה בלי ההסכמה שלהם. זה לא עובד ככה.
הרעיון הוא לא מעשי כי אנחנו לא שוויצריה ולא מדינה אירופאית.

אלפיני

Well-known member
מצטערת,
אתה לא יכול להציב עובדה בלי ההסכמה שלהם. זה לא עובד ככה.
הרעיון הוא לא מעשי כי אנחנו לא שוויצריה ולא מדינה אירופאית.
מה קרה לך? הם לא מסכימים כרגע. לא הגענו אתם לעמק השווה. זאת העובדה.

הרעיון החלופי הוא מדינה משותפת . לשם בדיוק הם מנסים לחתור. מתאים לך?

סתוונית333

Well-known member

מדינה משותפת חלילה וחס
ומדינה פדרלית זה חזון אוטופי שאין סיכוי שיתממש בגלל החומר האנושי.
אני לא רואה שתי אוכלוסיות שחיות זו בצד זו בשלום ושישתפו פעולה בפיתוח , כלכלה , מסחר , רפואה , תרבות ומדע כמו בהולנד ובלגיה.
האוכלוסיה הפלסטינית היא נחשלת , ענייה,שיעור ילודה גבוה ודתית וגם לנו יש נטל כמוה שאנחנו סוחבים על הגב.
מה גם שהסכסוך המתמשך לא יהפוך לאהבה ולהכרה הדדית בין לילה.

צריך להרוג את הרעיון באיבו בדיוק כמו שהיינו צריכים להרוג את הרעיון של גוש אמונים בזמנו . וחבל שלא עשינו זאת.
הסדר פדרלי לא יעבוד כאן.
שתי מדינות לשני עמים!

נערך לאחרונה ב:

איציק5111

Well-known member

כרגע הם לא מסכימים? אתה מאמין שבעתיד הם יסכימו?

ושוב אני מדבר בכלל על ערבי 48 ולא על 67 , ערבי 48 עשו את הפרעות ודיברו על הנאכבה ואמרו שרוב הפרעות היו בגלל הנאכבה ואל עקצא, כלומר לאומני ודתי.

מתאים לי הפרדה מוחלטת ולא להגיד לי 2 מדינות ל2 עמים ולהשאיר את ערבי ישראל פה ולפנות את היהודים מיו"ש.

במבצע האחרון ערבי ישראל התפרעו והיו חיילי חמאס ולא ערבי יו"ש או לפחות הרבה פחות מערבי ישראל.

עוד דבר ערבי יו"ש בראשות אבו מאזן הגיעו להלווית שמעון פרס, ההנהגה של ערבי ישראל החרימה את הלווית שמעון פרס.

מי יותר קיצוני? ערבי ישראל או ערבי יו"ש?

איציק5111

Well-known member
למה? אני מקבל את חוסר ההסכמה כעובדה שאין לי שליטה עליה. ישנם דברים שהם צריכים להחליט לבדם. כל עוד אינם מסכימים אני (בהכללה) נאלץ לקחת את הצעדים להגן על עצמי מפניהם.

זה רעיון מאוד מעשי. תמיד היה. ישראל ופלסטין אינם שתי האוכלוסיות הראשונות המתחלקות לשתי מדינות .
הסיבה שהדבר הופך לא בר מימוש היא העקשנות שלהם מחד ומדיניות התנחלות המקיפה אותם ולא מאפשרת להם שטח טריטוריאלי רציף מאידח.
ביום שפתרון חלוקה לא יהיה אפשרי עוד נאלץ לחלוק את הכל לכל.
נניח תחלק, נראה לך שהם יהיו שלמים עם החלוקה ל2 מדינות?

רק לאחרונה ראינו את ערבי ישראל בפרעות והם דיברו על 48 והנאכבה ולא על 67

אלפיני

Well-known member
נניח תחלק, נראה לך שהם יהיו שלמים עם החלוקה ל2 מדינות?

רק לאחרונה ראינו את ערבי ישראל בפרעות והם דיברו על 48 והנאכבה ולא על 67
מה זה לחלק. תור לעוגה. הם יאלצו לחתום על הסכם מחייב משפטית לפני כל חלוקה. בדיוק כמו רכישת נכס.
אני מקווה גם שההסכם הזה יכלול סעיפים לכך שהם יהפכו מדינה מפורזת ונוכחות לפרק זמן של כוחות ישראלים ואז בי"ל בשטחם. ואנחנו לא כך שבמצב שכזה מאוד לא ישתלם להם להמשיך להציק.

נערך לאחרונה ב:

איציק5111

Well-known member
מה נכון למדינת ישראל צריך לכוון כיצד היא צריכה להתנהל. אם אתה מאמין שפתרון חלוקה הוא נכון, אז צריך להפסיק להגדיל את מפעל ההתנחלויות
ולשמר אך ורק פעילות ביטחונית בשטחים עד שניתן יהיה להגיע לפתרון חלוקה. בין אם הדבר ייקח יום , יומיים, אלף שנה, או לעולם לא.
פתרון חלוקה זו ממש לא מילה מכובסת למדינה דו-לאומית. בדיוק ההפך. הוא שואף למצב שאילו ינהלו חייהם פה, ואילו שם.

העניין עם הפרבולות והמציצים של עולמנו זה האובססיביות בה הם מחפשים את הבעיות של הערבים מתחת לאבק של רגלי הנמלה אך ורק במטרה להצדיק את פשעי הנדל"ן והכיבוש שהם עצמם תומכים בהם שרק מוסיפים דלק מתמיד לבערת הסכסוך.

ממש דו- קוטביים הטיפוסים הללו: זה או הערבים רעים , או החבר הדמיוני מרשה לנו. שום אמצע ושום טעון על בסיס פרקטי.
כנראה שישנם דברים שקנאים לא ילמדו גם לאחר חורבן שני בתי מקדש.
לא צריך להתאמץ בשביל למצוא את הבעיות הערביות

אלפיני

Well-known member
לא צריך להתאמץ בשביל למצוא את הבעיות הערביות
אז מה אתה אומר בעצם שיש בעיה עם ערבים. יופי , תחזור על זה בפעם ה200 מיליון כי בפעמים הקודמות לא ידענו.
תגיד לנו, משהו פה ממליץ לפרק את צה"ל ולנטרל את היתרונות שלו? כי אם כן יש בשר להפחדות הללו.

זה שהערבים מתנהגים כמו אידיוטים לא נותן לנו גושפנקא להמשיך לההקיף אותם ולהתנחל סביב הביוב שלהם. אנחנו לא מזיקים רק להם בכך. גם לעצמנו.

איציק5111

Well-known member
בפעם המיליון ואחד: הפתרון אינו על בסיס מה שחושבים ערבים אלא מה נכון למדינת ישראל.
אז הוא אמר דברים דומים...נסיגה חד צדדית וכולי...

אבל אתה חושב שאפשר להגיע איתם לשלום? במיוחד שאתה מבין שהם לא מכירים בקיום שלך מבחינתם אין ישראל וכל ישראל לא לגיטימית

מוטי חוף

Well-known member

מכה לשמאל - הגודאי האלגירי סירב להתמודד מול הישראלי |כן|

(y)

כל מילה בסלע

השמאל הלא רלוונטי בטל ומבוטל

למעלה