אוטיסטים הם לא פופולרים
אז בואו נפעיל גם את העובדה הזאת נגדם,כאילו שלא חסרים להם צרות בחיים
אוטיסטים הם מיעוט,אוטיסטים שמנסים לבטא משהו מנקודת ראות אוטיסטית הם מיעוט קטן מאוד בתוך הקהילה האוטיסטית,רוב האוטיסטים כל כך מוטרפים ומוטרדים וכואבים ושרופים רוב הזמן שבאמת העניין הזה הוא הרבה מעבר לכוחותיהם
ההורים שעזבו הם קהל מאוד מאופיין,כאלה ששואבים את יציבותם ואת זהותם מזיהוי האוטיסטים כנחותים,כמי שתמיד ובכל מצב טועים
נסיון לסמן מעט אפשרויות הדדיות יותר מוציא את האנשים האלה מדעתם
מבחינתם לא יכול להיות שילד שמחרבן בתחתונים ומתנהג כמו פרא אדם ועושה בדיוק את הכל ההפך מהצפוי הוא אדם עם זהות מורכבת שראוייה לנסיון להתייחסות מורכבת
הם בסדר והוא לא
כל נסיון לרמוז אחרת מערער אותם
בשיחה שהייתה לי עם תקווה היא טענה שהורים שמקבלים כל הזמן ביקורת על ההתנהגות של הילד שלהם צרכים מקום שבו יקבלו אותו ואותם כמו שהוא ולא יעבירו עליהם ביקורת
שאלתי אותה איך זה יכול להיות אם כך שדווקא קולות כמו שלי שכל הזמן מנסים למצוא זכות ולגיטימיות ויופי ואהבה גם בהתנהלויות שנראות מופרעות לחלוטין הן אלה שמפחידות הורים כאלה
לא קיבלתי תשובה לשאלה זו
הורים שמחים לשמוע מהמומחים שהילדים שלהם פגומים,זה מאשר את תחושת שלמותם ואת זכותם לשליטה ,עם זה אין להם בעייה,הבעייה שלהם מתחילה שכשמישהו מנסה לומר להם שלא בטוח בכלל שזה המצב
אדם כזה מבקש מהם להתבונן גם אל עצמם
ואת זה אנשים שונאים לעשות
אז לדעתי לא נורא בכלל אם הורים כאלה לא יהיו כאן
את תחושות האבל והחרדה והכאב על החיים עם אוטיסטים מעולם לא ביקרתי
דווקא אנשים הרבה יותר פופולרים כאן ביקרו אותם כל הזמן
אני לא חושב שזו גאווה גדולה להיות אוטיסט
וגם לא בושה
ולא מכחיש שזה קושי מטורף גם לאוטיסט עצמו וגם למשפחה
דווקא בגלל זה נדמה לי שיש טעם לנסות לדבר גם על היופי והתקווה
כי יש באוטיזם הרבה מאוד דברים מאוד יפים
שהם כאמור לא סיבה לגאווה אבל בשביל להקל גם על המשפחה וגם על האוטיסט חשוב לנסות להתייחס גם אליהם בצורה עניינית ככל האפשר
אוטיזם זה לא כוכב נולד
זה ההפך מכוכב נולד
זה קיום קשה גם בגלל שהוא כל כך מופנם ורגיש ולא פופולרי בכלל בחברה שכולה בלא בלא בלא שחצני להפליא
מי שמוכר את זכויות האוטיזם לקול תמורת רייטינג צריך להתבייש בעצמו
אוטיזם זה לא כנסים נוצצים של חוקרים מנופחים שמתופפים לעצמם על החזה
זה התמודדות מתישה וקשה על כל שנייה של אוויר לנשימה
על נסיון למצוא קול ומשמעות בתוך עולם אלים וכאוטי להפליא
נסיון שמושתק כל הזמן על ידי מי שמתיימרים להורות אותו ולטפל בו