-

dina199

New member
עדיף כאן .

כדאי לקרוא את כל התגובות שם.
מאחר והכל פתוח בשני המקומות , אין כאן שום הודעות מנהלתיות , ואין שום בעיה לדון כאן.

קישור

ומאוד 'נחמד' לקרוא את זה : "בינתיים יש התפתחות משמחת. אחד הכותבים בפורום שיתף את ההודעה שלי בפורום, כך שכולם שם יודעים עכשיו שהשתלחויות והתבטאויות פוגעניות לא יורשו יותר בפורום, ונראה לי שהמלאכה תהיה יותר קלה עכשיו. לפעמים מספיק לצאת בהצהרת כוונות כדי לשנות אוירה. תחזיקו לי אצבעות."

arana1

New member
הזוי לחלוטין

איזה כיף לחיות בבועה שבה כל מה שמתרחש מתפרש רק בדרך שמרוממת את האגו שלך,אולי זה קצת חשוך אבל מי סופר

הרי התגובות שהופיעו כאן סותרות לחלוטין את מה שהיא הוזה
לא חשוב
העיקר ההרגשה הטובה
(משום מה כשאני קורא את התגובה שהבאת בקישור אז מצלצל לי ברקע יאצק עם האקורדיון,עם ישראל חי,יה)

randy1982

New member
נראה לי שמישהי כאן חיה בסרט

המשפט שציטטת שיעשע אותי.
אוי, עכשיו אני יודעת שאסור להגיד שABA זה התעללות, למשל,
ושלהגיד לילד שלך שהוא אסון זו גם התעללות.
עכשיו אני ממש אשב בשקט ואדבר רק אם תקווה תבקש.
ממש.

dina199

New member
על הנושא הנוכחי עדיף להגיב כאן בשרשור הנוכחי

למרות שלצערי זה יעלה רייטינג.
לגבי כל השאר את צודקת. על כל נושא שמדובר כאן אפשר לדבר בקומונות .

חשכת ימי הביניים

ההודעה הזו...
אני תוהה למה השם שלה עדיין מאתר את 'הנהלת' הפורום אחרי השתלחויות שכאלה

כבר יומיים שאני קוראת את ההודעה הזו שוב ושוב

אני ל כך בשוק מהברוטליות תקווה , בהחלט המקום הזה כבר לא נעים כמו שהיה בעבר אבל הפורום הזה הוא שלנו ולא של תקווה

arana1

New member
תלונות על אבדן תמיכה נשמעות גם במקומות אחרים

"זה נורא", אמרה בשקט אחת המשתתפות הוותיקות בכנס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, "בכל הארוחות שהלכתי אליהן היה איזה זמזום מטריד על האי־שוויון. אני לא באה לכאן כדי לשמוע את זה".

הגברת, יורשת מיליארדים אמריקאית, לא קוראת כנראה את TheMarker ולכן הרגישה בנוח לשתף אותי ברגשותיה. כמה דקות לאחר מכן התיישב לידנו יזם של חברת אינטרנט צעירה ומצליחה, ואמר לפתע: "זה נורא הדבר הזה. רוב החברות האמריקאיות כלל לא משלמות מסים. מדברים על אי־שוויון, אבל כולם כאן עסוקים בהתחמקות מתשלום מסים".

הגברת הביטה בו בתיעוב מהול בפליאה. "אתה בדרך להיות מולטי־מיליונר, הוזמנת לדאבוס, למה אתה מדבר ככה? אתה מקלקל את האווירה". לאחר שהלך הרגעתי אותה: "זאת הפעם הראשונה שלו כאן, הוא התעשר רק באחרונה, בעוד שנה־שנתיים הוא כבר יבחר את החברים שלו, יבין מה לא כדאי להגיד כאן בקרב החבר׳ה - או שהוא לא יהיה פה"."

מציע לקרוא גם את המשך המאמר,כי כמו שלא מעט אנשים יודעים או לומדים לדעת אז כל התהליכים בעולם קשורים אחד בשני ומניעים אחד את השני
וזה לא מקרי שגם מועדון העלוקות מתמרמר על גישות ודיבורים שחדרו אליו ממה שהיה נחשב עד לא מזמן לשוליים קיצוניים ומפריעים לו להתבוסס בביצת הפריבלגיות המזוהמת והמזהמת שלו
כן,קשים חייו של הנרקסיסט,הממזרים שינו את הכללים
אוי אוי אוי
כמה דמעות תנין נשפכות ונשפכו בפורום הזה מטעם אנשים שכל נסיון לרמוז שהנתינה שלהם היא בעיקר אינטרסנטית והשקפת עולמם היא אגוצנטרית בטירוף נשמע להם כהתקפה והפרעה לא מוצדקת לאהבתם העצמית האין סופית
די לקרוא בדף הפייסבוק האמור את ההתלקקות ההדדית של המכותבים בשביל לחוש בחילה שבעצם מתארת את המתרחש טוב יותר מכל מילה

איזה כיף לעשות לינץ'

אין כמו לקרוע מישהו לגזרים תחת איצטלה של תמיכה בחופש הביטוי...אה והעיקר שהוא יכוון כלפי איזה נ"ט עלוב....
פשוט מקסים

אגב- לי יש אבא על הספקטרום, שלא טופל ובמשך שנים הכה את אמי באכזריות בטענה ש:"היא גורמת לו... ו"היא לא מבינה אותו..."

לאף אדם אין זכות לפגוע באחר בשום מצב, ולא משנה כמה הוא רואה עצמו נפגע, בין אם הוא נ"ט או א"ס. ואדם שמקבל לגיטימציה לפגוע, כי "לא מבינים אותו", נ"ט או א"ס בסופו של דבר יהפוך למפלצת.
גם אני כנ"טית ספגתי עלבונות ופגיעות בימי חיי, כמו כל אדם אחר, וזה לא קשור לנטיות או אסיות בעולם הזה מסתובבים כל מיני טיפוסים, ומסתבר שלא כולם נעימים.
אני מציעה לכל הורה לחנך את ילדו כאילו היה נ"ט, ולצפות ממנו לאותם אמות מידה שמצפים מילד נ"ט. הילד לא יפגע הוא רק ירוויח מכך.

ואראנה יחסית לאדם שכ"כ נוח להיפגע ולזעוק חמס לנוכח כל אמירה פעוטה, שאינה הולמת את תפיסת עולמך, ולזעוק כמה פגיעה יש בה כלפי כל האוטיסטים באשר הם, שאתה משום מה תופס עצמך כנציגם(אין לי מושג מי שמך, אבל שיהיה...) לא מהסס לפגוע בברוטאליות באחרים.
אבל טוב...הרי תקווה היא נ"טית ולפיכך דמה מותר, לשיטתך...
צודק!

תקווה משוחחת עם חבריה

בדף הפייסבוק שלה, וכשמדברים עם חברים לרוב הדברים לא עוברים עריכה, ונהוג לאמר דברים, שממהצד עלולים להישמע נורא. מי שישמע אותי ואת חברותי מדברות יהיה בטוח שאנחנו על סף גירושין למשל, אבל זו לא המציאות, אנחנו מגזימות את המציאות כי זה משעשע.
אני בטוחה שאילו תקווה היתה כותבת כאן היא היתה מעדנת את דבריה, ואין לי ספק שאין כוונתה סתימת פיות, שהרי רובם של הקולות הנשמעים כאן הפוכים לכאורה לתפיסת עולמה, אז על מה הזעקה?
לקחת דברים אל הקצה זה משעשע ונחמד, עד שהדברים הופכים למסע הכפשות מרושע כלפי אדם זה או אחר.
כך אני רואה את הדברים.

arana1

New member
אני רואה את תהדברים דרך הזכרון שלי

והזכרון שלי שהוא אוטיסטי ולכן אבסולוטי כולל חלק גדול מחילופי הדברים שהיו לי ולאנשים אחרים כאן עם החברות הפצועות של תקווה
ובעל רקע זה תגובותיהן נשמעות לי כל כך נלעגות
כל כך מתחסדות
כל כך אטומות לעניין האוטיסטי וכל כך אינטרנסנטיות בדרכן הצבועה שזה שפשוט נראה לי רלוונטי להביא אותן לכאן
ביחוד שמדובר באנשים שמשקיעים המון אנרגיה בלהרוס חיים של אוטיסטים ותמורת סכומים מפולפלים

הרשת היא משרתת טובה מאוד של האמת
אנשים שוכחים שהיום הרבה יותר קשה לבנות על הסתרה
הרבה לקחים מאוד קשים מחכים לאנשים האלה

לא מסכימה איתך, מספרת

אין שום דבר אישי בשיחה שמנהלת פורום ציבורי כותבת בדבר אותו פורום באופן גלוי וציבורי בפייסבוק, בה היא קוראת לאנשים מחוץ לפורום להצטרף אליו כדי לעזור לה להשליט קו מסוים ולא אחר, בכל האמצעים.
היא יודעת היטב שדבריה יקראו גם כאן, ואם לא נדון בזה כאן, אז איפה?

לצטט ישירות דברים שאדם בעל תפקיד ציבורי פרסם בשמו במקום ציבורי באינטרנט - איך זה בדיוק לינץ׳?
אנשים בעלי סמכות נדרשים לקחת אחריות על מה שהם כותבים ומפרסמים.

לא שאני אוהבת כל מה שאי פעם נכתב כאן בפורום, לדעתי בהחלט יש כאן תוקפנות ואף סוג של אלימות לפעמים, מהרבה צדדים שונים בדיון (אם כי מחיקות וחסימות הן לא הדרך הנכונה להתמודד עם זה, לדעתי).
אבל לצערי, במקרה הזה נראה לי שהברוטאליות כולה בצד אחד - ולא מצד משתתפי הפורום. מתק שפתיים וניסוחים ״עדינים״ לא יסוו זאת.

arana1

New member
חבל שאת נהנית מזה,זה מעיד רק עלייך

הלינק שהבאתי מבטא תפישה עניינית,שאינה אישית אלא מתייחסת לדרך שבה אני רואה ומרגיש שינויים חברתיים
ניסיתי להתייחס עניינית ואפילו במידה מסויימת של אמפטיה לקושי של אנשים לשאת ולהכיל שינויים

גם הלינק הקודם שהבאתי,זה שפתח את השרשור הזה,לא הביא דברים שכתבתי אלא דווקא את הדברים האלימים שכתב האדם שאת נזעקת להגן עליו

זה שהיה לך אבא שהיכה נשים לא אומר שום דבר על הספקטרום
גם על חולי נפש טופלים אלימות למרות שמתברר שוב ושוב שהנתונים מראים שהם הרבה פחות אלימים מהאוכלוסייה הכללית למרות שהם הרבה יותר סובלים ממנה
אני מעולם לא הכיתי אדם,כלום,לעומת זאת חטפתי לא מעט מכות,תמיד מאנשים נורמטיבים

אני לא תופש את עצמי כנציג האוטיסטים,ממש לא,כל מה שאני עושה זה מבטא את תפישותי לגבי אוטיזם,ותפישה לגבי תופעה כוללת בתוכה גם מידה כזאת או אחרת של הכללה
לדעתי היא תקפה
ולדעתי אוטיסטים נוטים להיות קשובים יותר להדדיות ולהיות רגישים יותר לזולת ולכן הם מקבלים יחס מאוד לא הוגן בכל מקום
וזה מאוד קשה וצריך להתייחס לזה
וזה קורה בגלל שהרוב הנורמטיבי מיישם בכחניות אטומה ואכזרית את תפישותיו לגבי הדדיות ושיתוף בלי להתחשב ביופי ובחיוניות שיש לתפישות אחרות
זו דעתי ואותה אני אכתוב

ההבדלים האלה גם גורמים לכך שמה שנחשב בעינייך ובעיני פסוודו נורמלים אחרים כפעוט וזניח נתפש בעיני ובעיני דומי כחשוב ועיקרי
וחלק מהכחניות הספוגה בעמדתך המתחסדת מתבטאת כחוסר יכולת להבין אפילו את העובדה הפשוטה הזאת

מעולם לא פגעתי בברוטאליות באף אחד
אלא אנשים ברוטאלים תופשים כל נסיון לבקר את הברוטאליות שלהם כפגיעה קשה

הרי עובדות מעולם לא עניינו אותך ואת הכנופיה שלך
אני קראתי לחסימה והשתקה והרחקה של אנשים מכאן או ממקום אחר ?
אני ניסיתי לגייס אנשים שיבואו לכאן לעזור לי להשליט טרור ?
יכול להיות שאם היית קצת פחות עסוקה בלהגן על אנשים אלימים היה לך סיכוי לשים לב מדי פעם גם לעובדות
בסך הכל גם להן יש איזה שהיא חשיבות

"הכנופיה שלך"

זה מצחיק בטירוף, ורק מוכיח אילו טילי טילים של תפיסות מעוותות שכל קשר בינן לבין המציאות מקרי בהחלט, חוץ מאולי בתוככי מוחך הקודח. אני לא מכירה איש מהפורום הזה(מלבד אחת למען האמת, שיוצא לנו לשוחח אחת לחודשיים שלושה, והיא ממש לא לקחה שום חלק בשירשור הזה, ולמען האמת דעתה עליו לא ידועה לי, אבל מה איכפת לך, הרי לא תיתן לעובדות לבלבל אותך כל עוד רעיונותייך ההזויים משרתים את טיעונך.
ואגב- להכנס לדף פייסבוק של אדם ולצטט אותו, כפי שאתה עשית בעיני זו קריאה ללינץ', הרי ברור שלא טרחת ליצור קשר עם תקווה ולשטוח בפניה את טענותייך נגדה, לפני שרצת כמוצא שלל רב עם הציטוט האומלל, והשלכת אותו במטרה אחת- לפגוע בה, רק כי היא לא שותפה לתפיסת עולמך האלימה.
ואגב- תקווה לא מכירה אותי ואני לא מכירה אותה. גם אני קצת "אוטיסטית" כנראה וצדק מאוד חשוב לי, גם כשאינו נוגע לי אישית.
ועוד דבר...
אבא שלי אינו דוגמא חלילה לכל האוטיסטים, רק לאדם שקיבלך הצדקות לפגיעה באחרים ולא חינוך ראוי. ואין כל קשר בין אם מדובר באוטיסט או בנ"ט כאמור, גישה כזו במקום חינוך לשליטה עצמית, להתמודדות עם אלימות בדרכים מקובלות בחברה, גם אם מתחשק להכות מישהו, כן יש בה בכדי לגדל מפלצת, שלא תהסס לפגוע באנשים שיעמדו בדרכה בעתיד, רק מפני ש"העליבו" "פגעו" או "הציקו" לה.
ואגב- גם לבני מציקים, עולבים ופוגעים בו, ואין לזה צידוק, ואני נלחמת עבורו עד חורמה, אך באותה מידה לא מאפשרת לו להיות פוגעני כי הוא רגיש יתר על המידה בשל היותו אוטיסט.

למעלה