-

arana1

New member
הרשיתי לעצמי שימוש יצירתי במונח "כנופייה"

סליחה,הייתי צריך להתחשב בעובדה שאני מדבר עם נ"ט צפוף נורא

כוונתי הייתה למעגל האנשים הנרחב השותף לדעה ולנימה שאת משמיעה,מבחינתי זו קבוצה,אם היא נפגשת או לא זה לא משמעותי בעיני בכלל

את טענותי לתקווה שטחתי במסרים פרטיים הרבה פעמים(אני מקבל ממנה הרבה אזהרות וקריאות לסדר והודעות על מחיקות כך שהיו לה מספיק הזדמנויות לשמוע את דעתי על הגישה שלה,גם במרחב הציבורי של הפורום לא הסתרתי ממנה או מאף אחד אחר את דעתי על גישותיה)

למה ציטוט מפייסבוק זה קריאה ללינ'ץ
את יכולה לצטט מהפייסבוק שלי כל מה שאתה רוצה
אין לי עם זה שום בעייה
היא השתמשה בפייסבוק בשביל לגייס בריונים ומלשינים
אנשים שבכלל לא משתתפים כאן בדיונים
אבל עם זה כמובן שאין לך בעייה
הציע להם לכבוש את המקום הזה בחזרה
תאמיני לי שאני ממש לא מצפה שתביני את ההבדל בין אלימות להתנהגות ראוייה אבל עובדה זו עובדה

עלי הדרכים המקובלות להתמודדות עם אלימות בחברה לא מקובלות בכלל
עובדה שהן לא ממש עוזרות
גם לא מקבל את ההנחות של אנשים כמוך שאוטיסטים הם רגישים יתר על המידה
הם רגישים במידה שנכונה ומתאימה להם
ומנסיוני הרבה יותר מועיל וראוי ואנושי ומוסרי לחפש את הסיבות לאלימות דרך חשיפה של מקורותיה
שלדעתי הן התנגשות בין תפישות שונות וצרכים שונים
וזו גם הסיבה שאני כותב כאן נגד התפישה של אוטיזם כלקות
כי אנשים שתופשים אוטיזם כלקות לא מחפשים בכלל את שורשי האלימות
כי כמוך הם תופשים את האוטיסטים כמקור הבעייה
הרי הם הלקויים ולא סביבתם
הם רגישים מדי
לדעתך
לי אין ספק שהנורמטיבים פשוט לא רגישים מספיק

אז הרבה פעמים אנשים נורמטיבים יוצאים צחים כשלג מהתנהלויות הכי מטריפות בדיוק בגלל שכמוך הם מקפידים לדבר רק במילים יפות ולהתנהג בדיוק לפי התבניות הכי מחורבנות
אותי זה מרגיז

ויש לדבר קשר לאוטיזם
אפילו מאוד
כי אוטיסטים נפגעים כל הזמן מבלי שמישהו בכלל יתפוש שהם נפגעים,
אף אחד גם לא ממש מחפש למה הם נפגעים
כי אין סיבה לחפש סיבות להתנהגות של אוטיסט
כל עוד הסיבה ברורה למפרע

ונגד הגישה הזאת אני כותב עקרונית
וזה מה שמוציא מהדעת אנשים כמו אלה שאת ממהרת להגן עליהם

שליטה עצמית זה חשוב
אבל אם יש אנשים שצריכים כל הזמן לשלוט בעצמם זה אומר שבעצם יש לנו כאן בעייה סביבתית
אי אפשר לחיות כל הזמן שליטה עצמית
וזה נורא ואיום ביחוד שמי שמתבקש לכך כל הזמן ובכל מקום זה דווקא אנשים עם זהות שנוטה להדדי
ובגלל זה הם נרמסים
אבל את זה אף אחד לא רואה
אז הם תמיד אשמים

לכולם חשוב צדק
רק שאף אחד לא יודע מה זה צדק

אני מסתכלת על ילדי

ועל חבריו לכתה כאנשים מדהימים. הם יצירתיים, מצחיקים וחכמים בטירוף, וכן...גם מאוד מאוד רגישים.
אצל בני הרגישות באה לידי ביטוי ברצון לתקוף ולפגוע, ולזה אני לא מסכימה. אני לא מרגישה שאני מאמללת אותו, אני יחד איתו, בדיוק כמו שאני למען בני הבכור הנ"ט לא מסכימה שיפגעו בו, ומלמדת אותו להגיב לפגיעה בדרכים מקובלות בחברת בני אדם, זהו! לא מוצאת מה לא ברור...
לגבי "גיוס בריונים ומלשינים", מעניין לאילו בריונים ומלישינים אתה מתכוון, אני רואה פה אך ורק הורים, ילדים וא"סים שמטרתם לתמוך זה בזה, לא רואה פה בריונים, חוץ ממך ומאמירותייך הפוגעניות. אם יש אדם שמטיל מורא פה בפורום זו לא תקווה אלא אתה עם לשונך המושחזת היטב(זה יאמר לזכותך) והאופן בו אתה מצליף באמצעותה ללא רחמים בהורים, שלא שותפים לתפיסת עולמך.
ואגב- זה אולי יצחיק אותך אבל הקטע הכי מדהים הוא, שאני נוטה הרבה יותר לקבל את תפיסתך את האוטיזם, ואת דרכי ההתמודדות עם ילדי, מאשר תפיסותיה של תקווה כפי שנחשפתי אליהן פה בפורום, אבל דרכך אינה דרכי.
ברור שלא אשכנע אותך, אתה מאוד מבוצר בעמדותייך, אבל לפחות אל תיתמם, כאילו לא היתה לך כוונה לפגוע, כי הדרך בה פעלת היא אלימות בהתגלמותה.
בזה סיימתי, מקווה שאולי מעט מדברי יחלחלו ויגעו בך, ואם לא...אז לא...
היה לי חשוב להביע את דעתי, לאור ההסכמה הגורפת כאן בגבר היותבה של תקווה המכשפה מהמערב, ולדעתי היא רחוקה מאוד מהאופן בו הצטיירה כאן.

arana1

New member
עם זה גם אני לא מסכים

וגם לא מעודד פגיעה באחרים,בדיוק להפך,שלכן אני מנסה לקדם גישות שיחקרו את הסביבות והסיבות לכך שאנשים יצירתיים ומצחיקים וחכמים מוצאים את עצמם במצב כה פגיע כל הזמן
מצב שמוביל להתפרצויות וחרדות ופגיעות אנושות בסיכויים שלהם לגבש זהות שקטה ומקבלת יותר
אז לדעתך ולדעת אחרים כאן אני בריון
ולדעתי אין בריונות יותר קשה מאשר לתייג אוטיזם כלקות
שזה חלק מהבעייה שגם מובילה לכך שאנשים מאוד טובים לא מוצאים להם מוצא אלא באלימות
מה שהורס אותם מבפנים
אלא שבגלל שאת כמו כל הנ"ט קשובה רק או לפחות בעיקר לשטחי אז בעינייך להיות בן אדם זה משהו שמתחיל ונגמר בלדבר יפה ובלהתנהג יפה
אלא שלצערך להיות בן אדם זה דבר הרבה יותר מורכב מזה
ולראייה,הפסיכופאטים הכי גדולים הם אלה שגם מדברים הכי יפה
אז אני מחפש התמודדות עמוקה יותר עם הנסיבות
כזאת שגם שואלת שאלות על המובן מאליו לכאורה

ממש לא ניסית לפגוע בתקווה
מישהו תייג אותי מתחת לפוסט שלה וחשבתי שאולי יש בזה עניין למישהו למרות שזה לא היה נראה לי מעניין במיוחד כי הרי דעותיה וגישותיה והתנהלותה ידועות כאן בפורום כבר מזמן ואין בפוסט שם שום דבר יוצא מהכלל

דווקא התגובה שלך הרבה יותר מרגיזה אותי
כי אם יש משהו שגורם לקיום האוטיסטי להימתח כל הזמן עד לקצות העצבים זה שתמיד וללא יוצא מהכלל עצם נסיונו של האוטיסט להתגונן מפני האלימות הבלתי פוסקת המושתת עליו
אלימות שהיא מבחינת המובן מאליו בחברה שבה הוא חי
נתפשת כאלימות
וזה עוול אין סופי
גישה שאין חונקת ואין מדכאת ממנה
ורוב האוטיסטים חיים אותה כשיגרה

מה שאת כותבת כאן לא נוגע לי ולא נוגע בי בכלל
פעם הוא היה מרגיז אותי היום למדתי להבינו כסיוט שלמזלי כבר איני נתון בכבליו
את מתארת לי בדיוק את טראומת העבר שלי ומצפה שהיא תגע לי בלב
מקווה שאת סולחת לי על זה שבחרתי לחיות

אתה אלוף העולם בלקחת דברי אחרים ולהוציא אותם

או להכליל משפט שמתייחס להבט אחד של החיים, ולקבוע שזו ראייתו הכוללת של האדם על כלל המצבים האנושיים הקיימים.
השינאה שלך כלפי נ"טים מצמררת.
הדעות הקדומות שלך כלפי נ"טים מבעיתות.
מבחינתך מגוון צרכים וצורות אנושיות קיימות רק בקרב אנשי הספקטרום והנ"טים כולם הם מקשה אחת, רדודה, חסרת רגש, נבובה, אכזרית ומה לא...
אתה פאשיסט בדעותייך, ואתה לא תקדם שום עיניין הקשור לאוכלוסיה האוטיסטית לעולם, כי אין בך יכולת להידבר, לראות את האחר, לדעת שגם לשונה ממך לגיטימיות.
נכון אנשים מתייחסים לאוטיסטים במגוון התייחסויות מרחמים ועד התעמרות ופגיעה ממשית(אני יודעת כי להכירך אני לא אוייב, הילד שלי סובל את כל מה שאתה חווית או חווה).
אבל אוטיזם בתפקוד גבוה, שאלו בד"כ האנשים שבאים במגע יומיומי עם החברה, ונפגעים על- ידה(אני מדברת מתוך המשבצת שלי כמובן, כי איני מכירה אוכלוסיות אחרות על הספקטרום), זו אבחנה חדשה יחסית. אנשים לא מודעים לה ולצרכיה המיוחדים, אנשים צריכים ללמוד, יש צורך בהסברה, אבל לאמר שכל מה שנ"טי מוקצה מחמת מיאוס(כך לפחות אני מבינה מכל הודעותייך ללא יוצאת מהכלל), ולצפות לרגישות, קבלה, הכלה והקשבה- זה לא יקרה. כי תתפלא- גם לה"ט יש רגשות, גם לו יש עומקים, גם לו יש פחדים ורצונות וצרכים וכמובן התמודדויות ותסכולים, וכמו הא"ס הוא לא מושלם, כולנו בני-אדם (כולל א"סים).
ולא- אין לי בעיה עם זה שבחרת לחיות, רק שלעיתים אני מקבלת תחושה שלך יש בעיה להתמודד עם קיומי(ואני מדברת כמובן באופו מטאפורי, ומתכוונת לא אלי ספציפית, אלא אלי ואל כנופייתי- "כנופיית הנ"טים"כולה).

ולא רק אוטיסטים צריכים להתמודד עם תגובות

הפוכות לשלהם, או עם התלהמות כלפיהם. רק ראה כמה התלהמות יש פה בשירשור הזה כלפי תקווה, כמה אלימות יש בתגובות של אנשים מסויימים כתגובה לשאלותיהם של הורים שזה עתה קיבלו אבחנה ואינם יודעים עוד מימינם ומשמאלם. זה לא אישי נגד אוטיסטים, זוהי דרכו של עולם, וכולנו סובלים מתופעות של פגיעות אישיות קשות, לנוכח דברינו או מעשינו, גם כשאנו בטוחים שברור שדברינו נכונים וצודקים, פעמים רבות מנקודת מבטו של האחר, אנחנו דווקא נתפסים כפוגעניים ומכעיסים, כי זהו המגוון, וזו עצם השונות , ואף אחד מאיתנו לא דומה לאחר. אין שני א"סים דומים, ואין שני נ"טים דומים, וזוהי דרכו של עולם, ולא רק התמודדותך שלך.

arana1

New member
אבל אין לי בעייה עם דומות או שונות

העובדה שמי שיש בעייה עם זה,מי שמחריג,מי שלא מסוגל לקבל שונות ומי שמאבחן אנשים מגוונים מדי כלקויים זה לא אני אלא האנשים והשיטות שמקודמות לא רק בפורום הזה אלא בכל המרחב הנורמטיבי
את טופלת עלי חוסר סובלנות אבל אני חסר סובלנות רק לאנשים חסרי סובלנות
לדעתי אסור להיות סובלני כלפי חוסר סובלנות
אני סבלני כלפיה
וסופג את עיוותיה בשקט ובשלווה יחסית מהיום שנולדתי
אבל זה שאת מצפה ממני להיות סובלני כלפי זה רק ממחיש לי שאין לך מושג על מה את מדברת

arana1

New member
יופי,מצאת את האשם

זה אני שמדיר את השונים ומתאכזר לחריגים ומפלה אותם
אחרי זה את מתלוננת על זה שאני לא מוצא טעם בדיאלוג פתוח עם נ"ט ?

כבר מזמן אני לא מצפה כבר לרגישות או קבלה או הכלה מצד הנ"ט
הייתי כבר בסרט הזה
היה מאוד משעמם
וכואב
העלילה לא התפתחה,הייתה צפויה ושבלונית וחוזרת על עצמה

אני יודע שגם לאנשים נורמטיבים יש פחדים ורצונות וצרכים והתמודדויות מאוד קשות ותסכולים
ותמיד,או לפחות בדרך כלל,פעלתי ואני פועל בדרך שמנסה ככל האפשר להתחשב בזה
גם במחירים מאוד לא פשוטים עבורי
לצערי,כמו שגם את יודעת להעיד מנסיונך האישי,ברוב מוחלט של המקרים זה ממש לא הדדי
ולכן נדמה לי שחשוב לבטא גם את העובדה הזאת בפורום שעוסק באוטיזם על נגזרותיו

אין לי בעייה להתמודד עם קיומך
פשוט בחרתי לא להתמודד איתו בכלל
לדעתי הפתרון של התנתקות מהכנופיה הנ"ט הוא סביר וטוב ובעל ערך לא מבוטל או לפחות ראוי לדיון כאפשרות
יש גבול לכמה אנשים יכולים לסבול

randy1982

New member
יש כאן יותר מאיש אחד ואולי אפילו כמה עשרות

כולל אותי,
שהביטוי "לזרוק אותם לצינוק" מה זה לא נשמע להם משעשע.

אני שמחה שהנהלה מאחורי תקווה.

האווירה פה לא בריאה, אנשים נמנעים מלכתוב הודעות, להשתתף בדיונים. ברוב השרשורים מבעים דעה שוב ושוב אותו קומץ של אנשים
עם אותו קו ידוע. בכל ניסיון לפתח דיון לכיוון אחר, השרשור מיד מתמלא בהודעות פרובוקטיביות ותוקפניות בכמות שלא מאפשרת דיון שלא
מוצא חן בענייהם של אותם ''קבועים''. זה פורום של 20 -25 איש.
די.

arana1

New member
מי שמטיפה להכלה והקשבה יודעת רק להשתיק ולחסום

כאילו שחסר כאן מקום

עוד המחשה לקשר בין טריטוריאליות כחנית לצביעות מחרידה

schlomitsmile

Member
מנהל
כאן נמחקו הודעות למרות סערת הרוחות המובנת, נא לא לרדת לפסים אישיים.

למעלה