1 במאי

shay or eli

New member
אכן מתוכננות

הפגנת מטה המאבק החברתי-כלכלי: יום ד' 30 לאפריל בשעה 12:00 בצהריים, מול משכן הכנסת בירושלים. http://www.meretz.org.il הפגנת פורום האירגונים החברתיים: יום ה' 1 במאי בשעה 17:00, נפגשים ברחבת מוזיאון ת"א וסיום בעצרת ברחבת הוועד הפועל של ההסתדרות. http://www.geocities.com/ckrus/1may.html הפגנה משותפת ישראלית-פלסטינית: יום ה' 1 במאי בשעה 13:30, צומת א-ראם במזרח ירושלים. http://www.hadash.org.il טקס הנפת הדגל האדום מעל בניין ההסתדרות: יום ה' 1 במאי בשעה 11:00 בבוקר, חצר הוועד הפועל של ההסתדרות בת"א. http://www.hadash.org.il

Mנטה

New member
וכרגיל כל ההפגנות: נופלות על שעות

עבודה ואי אפשר להגיע אליהן. אחר כך מתפלאים למה אין מספיק אנשים בהפגנות.

shomerpoliti

New member
כמובן

ביום חמישי ה-1 במאי יציינו חניכי ומדריכי תנועת השומר הצעיר את חג העובדים הבינלאומי. השנה חשיבות מיוחדת בגלל התכנית הכלכלית של הממשלה ונתניהו, הפוגעת אנושות בעובדים, בהסכמי העבודה ובמנגנוני ההגנה על האזרחים. בשעה 12:00 עד 13:30 יתקיימו הסדנאות בבית ההנהגה הראשית בתל אביב. ד"ר דב חנין (חד"ש) - "הקפיטליזם והגלובליזציה- אויביהם של איכות הסביבה, החברה והכלכלה" אילן גילאון (לשעבר, ח"כ במרצ, ובוגר קן אשדוד) "חשיבותם של מאבקים חברתיים בעת הזו" לילה, טל חכים (השומר הצעיר)- קפיטאליזם ודיכוי נשים בשעה 14:00 - ח"כ חיים (ג`ומס) אורון על כשלי התכנית הכלכלית של הממשלה בשעה 15:45 הליכה מבית ההנהגה לרחבת מוזיאון תל אביב. 17:00 תחילת מצעד ה-1 במאי בו ייקחו חלק תנועות הנוער, ארגונים חברתיים וההסתדרות 18:00 עצרת ברחבת הוועד הפועל בהסתדרות לפרטים: תמר ברגר 064840619 רועי שפיגלר 064840767 כרמל אשר 064840762 מיכל מרטון 064840641 אביב לשם 064840620 יותם קדוש 055236261 בברכה, יותם קדוש, מחלקה פוליטית, השומר הצעיר, תשס"ג.

Mנטה

New member
וגם על הפלנטה שלכם אנשים לא

עובדים או לומדים בצהריים. מה יהיה ? איך בכלל אפשר להרים התנגדות ופעילות של הרבה אנשים כשכל הפעילויות, הפגנות, הרצאות, מפגשים וכל שאר הדברים נופלים על שעות עבודה ?

shay or eli

New member
שעות עבודה

אם תשימי לב בהיסטוריה הכללית (וגם הציונית) האיגודים המקצועיים וועדיי העובדים נהגו להשבית את המשק לציון האחד במאי. זה שהאיגוד המקצועי הממשי היחיד אצלנו נמצא בקרשים זה כבר עניין אחר (למרות שכניראה תהיה שביתה למרות זאת). בכל אופן, הפגנת פורום האירגונים החברתיים מאורגנת מחוץ לשעות העבודה, הצעדה מתחילה בחמש אחה"צ והעצרת מתקיימת הרבה אחרי כן.

Mנטה

New member
ההפגנה מתקיימת בחמש, העצרת בשש

אני עובדת עד שבע ואני עוד גרה קרוב. מי שגומר לעבוד בחמש בירושלים, חיפה או עפולה, ממש אין לו סיכוי. וחוצמיזה, מי גומר בימינו לעבוד בחמש ?

shay or eli

New member
אז במקרה הזה

את מוזמנת להאשים את ראשי ההסתדרות וועדי העובדים שלא השביתו את המשק לכבוד ה- 1 במאי. כל המטרה היא שביתה כללית של יום אחד והפגנות ענק בשביל להלחם על הנושאים שעל הפרק. אבל כמו שאמרו פה, הפגנות זה לאו דווקא הדבר ה-כ-י חשוב. כל המטרה שלהן להעלות מודעות. גם אם לא תגיעי לא נורא.

underdog30

New member
מה קורה?

סתם סקרנות.. את לא גם בפורום של מחשבים? או מובטלי היי טק? ...אני צודק?

אוכל במקום פצצות

שלום כולם השבוע באחד במאי, נחגוג שנה לאוכל במקום פצצות בארוחה חגיגית בכיכר דיזינגוף הארוחה השבוע חשובה במיוחד הן בגלל שזהו האחד במאי- יום נגד קפיטליזם וניצול והן בגלל יום ההולדת שלנו איסוף האוכל יערך בניצוחה של נועה ביום רביעי, למעונינים לעזור(אנא תתענינו...): נועה-056408349 נבשל ביום חמישי בסלון מזל(מונטיפיורי 30 - פינת אלנבי) משעה 13:00 ונגיש בסביבות 17:00 בכיכר דיזינגוף. אנא בואו בהמוניכן/ם לפרטים ,ערן-058815827

clbcatq

New member
מוצרי מזון..

שלום אשמח לעזור אם אוכל בתרומה של מוצרים - אם תוכל לתת רשימה של מוצרים בסיסיים שאתם צריכים - או כל מוצר אחר שתצטרכו (כולל סכו"ם וצלחות)..

Mנטה

New member
מאוד רוצה לבוא ! מאוד ! אבל לא אבוא

ולמה ? כי גם אתם עושים את זה על שעות עבודה.

goldyboy

New member
מנטה, את לא היחידה שעובדת

יש פה הרבהמאתנו שלומדים ועובדים ומי שממש רוצה מוצא את הזמן לבוא. גם אני עובד, קשה והרבה שעות וגם בתקופות שיש לחץ אני דואג לפנות לי ימים בשביל להשתתף בפעילות. אני פשוט מודיע בעבודה שיש לי משהו חשוב ודואג לשריין לי את אותו אחה"צ. אני משתדל להרגיל את הבוסים שלי שיש לי גם חיים מחוץ לעבודה ושיש לי דברים אחרים חשובים שצריכים להיעשות. אז עושים קצת פרצופים לפעמים, לא נורא. שיתרגלו. עם העבודה שאני עושה להם אין להם מה להתלונן. אז פשוט תתחילי לעשות אותו הדבר, לפנות לעצמך זמן. אוכל במקום פצצות מאורגן ע"י אנשים שעובדים ולומדים ועושים הכל בין לבין. מסתדרים. מי שרוצה לעשות - מוצא זמן!

Mנטה

New member
גולדי אני לא יודעת במה אתה עובד

אבל אני לא יכולה להפסיד עבודה. אני עובדת בלעזור לאנשים ואם אני מפסידה עבודה כדי לעזור לאחרים זה קצת מגוחך, אתה לא חושב ?

underdog30

New member
Mנטה..אם את באה גם אני בא!!

אם את מגיעה גם אני מגיע !! ( : . נכון קשה להפסיד יום עבודה מסכים איתך...

הי מנטה

כל הכבוד שאת עוזרת לאנשים אבל יש כל מיני סוגי עזרה: א. עזרה אישית ומיידית - כמו למשל מתן תרומה ברחוב לקבצן. ב. עזרה אישית יותר ארוכת טווח (חכות במקום דגים) - כמו לדוגמא ללמד ילד מקצוע או עבודה סוציאלית. שני הדברים האלו חשובים מאוד, וכבודם במקומם מונח. שכן ללא אלו (ודברים כמו הבטחת הכנסה) העניים והחלשים יהיו במצב איום (ראו דיקנס). ג. מחאה מול הממשלה ושינוי מדיניות בחקיקה על ידי לחץ ציבורי. זה בערך ההפגנה שמתארגנת. ללא שינוי ברמה הזאת העוני והמסכנות של האנשים יהיו גדולים לעין ערוך, והעזרה שנצטרך להשקיע כחברה ב2 הסיעפים הראשונים היא הרבה יותר גדולה. -דוגמאות - הפגנות, לחץ לחקיקת חוקים סוציאלים , שיפור החינוך והגדלת השיוויון בו וכו'. ד. בניית אלטרנטיבות - היות ומחאה בגדול לא ממש עובדת- שכן הלחץ הבינלאומי של ההון פועל מול כל המדינות ביחד, ואלו מתחרות זו בזו מי יתרן תנאים טובים יותר להון (לדוגמא על ידי ביטוי חוקים סוציאלים, או סביבתיים), והיות וההון קובע חלק גדול מהתוכן בעיתונות ואת קווי המדיניות של הממשלה - האפקט של לחץ ציבורי יכול לעבוד רק עד גבול מסויים. מעבר לזאת יש לפתח לבד ובלי קשר למוסד המדינה אלטרנטיבות לשוק. דוגמאות - בולו' בולו, מטבע מקומי - מחרוזת , פשטות מרצון , שבוע כיבוי טלוויזה, אינדימדיה, סלון מזל, פרמקלצ'ר, בנקאות הדדית ונקווה שעוד. איפה את מוצאת את עצמך בין כל האפשרויות האלו (כמה להשקיע בכל אפיק)- זה תלוי בעיקר בך.

Neta558

New member
אני חושבת שהכוונה היתה אחרת

הרי היא לא ביקשה לבחור, היא נאלצה לבחור! טענתה בהודעות הקודמות היא שלו רק היו נערכות ההפגנות הללו בשעות מאוחרות יותר, היא היתה יכולה להגיע, כמו אנשים עובדים רבים אחרים. לא כולם יכולים להשתחרר מהעבודה, בטח לא כשכמעט כל שבוע יש איזו הפגנת צהרים. שינוי שעות ההפגנות יכול להגדיל במידה ניכרת את כמות המשתתפים.

Mנטה

New member
דרור אתה בעצם אומר לי

עזבי את העניים שאת מטפלת בהם, ותרי על יום עבודה (וכנסי גם את למעגל אלו שאין להם כסף) אבל העיקר שתבואי למחות ? זה לא מקובל עלי. אתה יכול באותה מידה לחלק אוכל במקום פצצות בשבע בערב. לא יקרה לך כלום. אולי אפילו יהיו יותר אנשים שיוכלו לבוא, אחרי העבודה, לעזור לך או לקבל ממך.

אחת הבעיות הגדולות שלנו כחברה

היא שאנשים מאבדים לאט את היכולת לקרוא: כתבתי " איפה את מוצאת את עצמך בין כל האפשרויות האלו (כמה להשקיע בכל אפיק)- זה תלוי בעיקר בך" לא אמרתי לך שאת צריכה לבוא להפגנה של 1 במאי, ואני לא יודע איזו אימפקט יש להפגנות כאלו. הרי ברומא היתה הפגנה של מיליון בני אדם, לא ראיתי את הקפיטליזם קורס בגלל זה. בכל זאת להפגנות יש משמעות : - הן יכולות להעלות נושאים לדיון (WTO) - הן יכולות ללגטם עמדות או לתת להן הכרה - כמו "אנטי גלובליצטורים" או "אנריכסטים". - הן מעידות על כוח מסויים, ויתנו מראה של כוח, מי שירצה לפגוע באיש על רקע דעותיו יתקשה יותר לעשות זאת אם הוא יודע שיש ציבור גדול שמאמין בדעה של אותו אדם. - אולי הן גם משפיעות על הפוליטקאים עצמם או על "דעת הקהל" או על מה מותר ומה אסור לפרסם בעיתונים. האלה יודעת. בכל מקרה. אני ממש לא בעד שתפסידי יום עבודה או שלא תעזרי למישהו - וכתבתי זאת מפורשות. אני לא בה לרוב הפעילות של אוכל במקום פצצות בדיוק בגלל הסיבה שלך - ואני חושב שאת צודקת בנושא שהרבה פעילות קורות מוקדם מידי (מצד שני יש קשיי הפקה, אם הארוע יסתיים מאוחר מידי בני נוער לא יוכלו לחזור בתחבורה ציבורית לדוגמא, כך שאני מאמין שגם המארגנים היו רוצים לערוך את הארוע מאוחר יותר אבל אין להם ברירה). - אני ממליץ לך לחפש אפיקי פעולה אחרים - לדוגמא תרגום. לדוגמא לנסות לארגן קהילה, לחקור (למה אף אחד עוד לא תרגם כלום על בנקאות קהילתית, אני צריך לעשות את כל העובדה בעצמי?), להפיץ מידע, ליצור קשרים עם ארגונים שפועלים בשדה החברתי ולהעשיר את הפעילים שלהם באלטרנטיבות, דעות, מידע וכו', להתנדב בשעתך הפנויה לסלון מזל, לארגון "צדק חברתי" , ויש עוד הרבה דברים לעשות. לבוא להפגנות זה כמעט הדבר האחרון (וכמעט הכי פחות מועיל לדעתי ) שאפשר לעשות .

למעלה