אחת הבעיות הגדולות שלנו כחברה
היא שאנשים מאבדים לאט את היכולת לקרוא: כתבתי " איפה את מוצאת את עצמך בין כל האפשרויות האלו (כמה להשקיע בכל אפיק)- זה תלוי בעיקר בך" לא אמרתי לך שאת צריכה לבוא להפגנה של 1 במאי, ואני לא יודע איזו אימפקט יש להפגנות כאלו. הרי ברומא היתה הפגנה של מיליון בני אדם, לא ראיתי את הקפיטליזם קורס בגלל זה. בכל זאת להפגנות יש משמעות : - הן יכולות להעלות נושאים לדיון (WTO) - הן יכולות ללגטם עמדות או לתת להן הכרה - כמו "אנטי גלובליצטורים" או "אנריכסטים". - הן מעידות על כוח מסויים, ויתנו מראה של כוח, מי שירצה לפגוע באיש על רקע דעותיו יתקשה יותר לעשות זאת אם הוא יודע שיש ציבור גדול שמאמין בדעה של אותו אדם. - אולי הן גם משפיעות על הפוליטקאים עצמם או על "דעת הקהל" או על מה מותר ומה אסור לפרסם בעיתונים. האלה יודעת. בכל מקרה. אני ממש לא בעד שתפסידי יום עבודה או שלא תעזרי למישהו - וכתבתי זאת מפורשות. אני לא בה לרוב הפעילות של אוכל במקום פצצות בדיוק בגלל הסיבה שלך - ואני חושב שאת צודקת בנושא שהרבה פעילות קורות מוקדם מידי (מצד שני יש קשיי הפקה, אם הארוע יסתיים מאוחר מידי בני נוער לא יוכלו לחזור בתחבורה ציבורית לדוגמא, כך שאני מאמין שגם המארגנים היו רוצים לערוך את הארוע מאוחר יותר אבל אין להם ברירה). - אני ממליץ לך לחפש אפיקי פעולה אחרים - לדוגמא תרגום. לדוגמא לנסות לארגן קהילה, לחקור (למה אף אחד עוד לא תרגם כלום על בנקאות קהילתית, אני צריך לעשות את כל העובדה בעצמי?), להפיץ מידע, ליצור קשרים עם ארגונים שפועלים בשדה החברתי ולהעשיר את הפעילים שלהם באלטרנטיבות, דעות, מידע וכו', להתנדב בשעתך הפנויה לסלון מזל, לארגון "צדק חברתי" , ויש עוד הרבה דברים לעשות. לבוא להפגנות זה כמעט הדבר האחרון (וכמעט הכי פחות מועיל לדעתי ) שאפשר לעשות .