1 במאי

haimgl

New member
1 במאי

מישהו מתכוון להגיע לצעדה המרכזית בתל אביב?

haimgl

New member
הצעדה

ה1 במאי הוא חג הפועלים הבינ"ל. בכל העולם יש צעדות של ה1 במאי. הצעדה במרכזית בארץ תתמקד בעיקר בנושא ניצול בני נוער ומבוגרים בעבודה, ואיך לא, בגזירות הכלכליות.

עלק אני הומו

חתיכת דביל אפילו לא נימקת את עצמך... די תסתום ת'פה כבר אתה מתנהג מהרגע שהלכת לתנועת נוער אתה מזיין את השכל כאילו אתה מקסיסט-קומוניסט בדיעות הפוליטיות שלך ואתה הולך נגד התוכנית הכלכלית ובעד ההסתדרות, פתאום נהיית "פועל" שחוגג את ה-1 במאי כמו מרקסיסט גאה כשבעצם כל החיים שלך אתה חי כמו קפיטליסט-ליברל. אז תסתום את הפה כבר כשתהיה "פועל" אז תדבר, מזדהה עאלק, זה כנראה מה שהתנועות נוער מסוגלות לעשות לאנשים כמוך.

גרי רשף

New member
מר קרלאונה הנכבד..../images/Emo22.gif

כל כך מסובך להביע את דעתך בלי קללות? מה הקטע? הנהלת הפורום מודה לך מקרב לב על תשומת ליבך..

haimgl

New member
הבהרה

דבר ראשון כן נימקתי את עצמי שאמרתי שאני אישית הולך לצעדה בעיקר בגלל התוכנית הכלכלית שנרקמה בזדוניות ע"י שר האוצר ה"חביב" שלנו. אני לא "פועל" כהגדרתך וגם לא מרקסיסט. אני הולך לצעדה הזאת כדי להפגין נגד התוכנית הכלכלית. מקווה שהבהרתי את עצמי. יום טוב וחג שמח.

לhaimgl

אתה סתם מפגר וקורבן של הנוע"ל, מתי תבין שבעצם שכל המפגרים שמזיינים לך בשכל ועושים לך שטיפת מוח על שיוויון וכו.. הם אותם האנשים שהחברה לא רוצה לקלוט אותם כי הם מפגרים חסרי השכלה (או תעודת בגרות), הם עלוקות של החברה ורוצים שאנשים כמוך יצטרפו אליהם. אתה נחשב לעליטה של המדינה הישראלית ויש לך כל מה שאתה רוצה, לעומת רוב המדריכים בתנועות הנוער (וזאת מניסיוני הפעוט בשמו"ץ) ומכאן הנסיונות העלובים שלהם לנסות לשנות את המצב (בתירוץ עלוב של שיוויון). דבר נוסף, אם הייתם מבינים יפה כלכלה הייתם מבינים שהתוכנית הכלכלית החדשה היא טובה!(פרט לקיצוץ האדיר בחינוך), הכלכלה הישראלית חולה סרטן כבר המון שנים, וצריך להרוג אותו כדי להחזיר את הכלכלה לחיים. דבר נוסף היא העובדה שהתוכנית הכלכלית מעודדת בעלי הון להשקיע במדינה, דבר שגורם לצמיחה ובעיקר ע-ב-ו-ד-ה לכל אותם המובטלים במדינה. כל מדינה מתוקנת בעולם עשתה את הצעדים הללו, אז די לזיין בשכל! הדבר היחיד שבאמת דפוק בתוכנית החדשה היא הקיצוץ האדיר בחינוך שיגרום לכך שהדור הבא יצמח להיות מוגבל, וחבל...

תומר היקר...

בתור קורבן נוסף (וגאה ) של הנוער עובד והנלומד,אני רק רוצה לציין, שלא כל מי שמוחו נשטף יוצא שטוף. ולהפגנת אחד במאי אין קשר לשטיפת המוח,יש לה קשר להפגנת אכפתיות למדינה שלך, שרוב אזרחיה החליטו לנטוש אותה(לאו דווקא פיזית) אני אלך להפגנה לא בגלל שנאתי היוקדת לתוכנית הכלכלית (שפשוט לא קיימת,אני אפילו חושבת +- כמוך בנושא)אלא בשביל להראות שאכפת לי ממה שקורה. להפגין נוכחות.

אין לי מושג מי את, אבל

מאד משמח אותי לדעת שאת חושבת ככה! ואם את הולכת לשם בגלל הסיבה שציינת אז יפה מאד!
אני באתי בטענות לכל האלה שהתנועה עשתה להם שטיפות מוח והולכים לצעדה בגלל הסיבות הלא נכונות (כמו שכמה ציינו כבר בעץ הזה...) דבר נוסף, מי את?

haimgl

New member
לתומר

"מתי תבין שבעצם שכל המפגרים שמזיינים לך בשכל ועושים לך שטיפת מוח על שיוויון וכו.. הם אותם האנשים שהחברה לא רוצה לקלוט אותם כי הם מפגרים חסרי השכלה (או תעודת בגרות), " לידיעתך האישית הקומונרית והרכזת קן שלי עשו 5 יחידות במתמטיקה וקיבלו תעודת בגרות מכובדת ביותר, ולא חסרה הרשימה של קומונרים\בוגרי תנועה שגם להם יש תעודת בגרות מעולה. "אתה נחשב לעליטה של המדינה הישראלית ויש לך כל מה שאתה רוצה" דבר ראשון אני ממליץ לקרוא את השיר "בתחילה לקחו" של מרטין נימולר (שיר מפורסם) ואם אתה רוצה אני אפילו אעלה אותו לפורום בשבילך ומקווה שהוא יבהיר בשבילך כמה דברים, ודבר שני, אולי עכשיו אני נחשב ל"אליטה" של המדינה, אבל מאיפה לי לדעת שאפילו אם תהיה לי תעודת בגרות מכובדת ותואר באוניבריסטה אני לא אתדרדר לשוק האבטלה ומקבלי קצבאות ביטוח לאומי? לצערי לא חסרים מפוטרי הייטק רבים אקדמאים בעלי תואר שני שאין להם עבודה, וגם לידע כללי, אחת המנקות שלנו בבצפר היא רופאה. "אם הייתם מבינים יפה כלכלה הייתם מבינים שהתוכנית הכלכלית החדשה היא טובה" לידיעתך, התוכנית החדשה תדרדר עשרות ואפילו מאות אלפי משפחות אל מתחת לקו העוני. מה טוב בזה, תסביר לי אתה. הכלכלה אמורה לשרת את האדם, לא האדם את הכלכלה, ובמקרה שלנו הכלכלה לא ממש משרתת את האדם, אתה לא חושב? "הכלכלה הישראלית חולה סרטן כבר המון שנים, וצריך להרוג אותו כדי להחזיר את הכלכלה לחיים" את המטאפורה המדהימה הזו אמר ביבי יקירנו רק במילים קצת שונות. אותו ביבי שמקבל משכורת עתק, נוסע בוולוו עם נהג צמוד ומחזיק בבנק סכומים אסטרונומים מכל ההרצאות שלו בארה"ב, והוא עוד אומר לאדם הפשוט שצריך להקריב למען הכלכלה. "התוכנית הכלכלית מעודדת בעלי הון להשקיע במדינה, דבר שגורם לצמיחה ובעיקר ע-ב-ו-ד-ה לכל אותם המובטלים במדינה. כל מדינה מתוקנת בעולם עשתה את הצעדים הללו" הבעיה של המדינה היא שהיא מחכה ל"אביר על הסוס" הלבן שיבוא ויושיע את מדינה ע"י הקמת מפעלים ותעשיה. הבעיה היא שבגלל המצב הבטחוני למה שמישהו ירצה לבוא ולהשקיע פה? אם למשל היו נותנים לך לבנות בית על קצה צוק (שיש לו סכנה גבוהה להתמוטט) בחצי מהמחיר של בית רגיל היית בונה אותו ועובר לגור בו? וחוץ מזה, המדינה גם יכולה ליזום בעצמה מפעלים ולא לחכות לבעלי ההון מחו"ל שישקיעו בה. דוגמא מעולה לכך היא שבארה"ב לאחר המשבר הכלכלי הגדול יזם הנשיא רוזוולט (או שזה היה מישהו אחר
) את ה"ניו דיל". במסגרת ה"ניו דיל" הממשלה פיתחה מקומות עבודה לאזרחים ללא שום עזרה מגורמים חיצוניים. אם זה קרה שם במשבר כלכלי גדול פי מיליון ממה שיש לנו כאן, אין סיבה שדבר כזה לא יוכל לקרות גם כאן. "הדבר היחיד שבאמת דפוק בתוכנית החדשה היא הקיצוץ האדיר בחינוך שיגרום לכך שהדור הבא יצמח להיות מוגבל, וחבל... " לצערי זה לא הדבר היחיד שדפוק בתוכנית, אבל זה עדיין דפוק.

לחיים

תראה אין לי מה לומר לך בקשר לסיבה לדיעה הפוליטית של התנועה שלך ולדעתי אין קשר בכלל לרקע של המדריכים אבל מה שכן היא עשתה לך שטיפת מוח לא-נורמלית בפעם הבאה שתחליט לרדת על התוכנית הכלכלית ועל כל הליברלים באשר הם (תצוטט את זה בתגובה שלך) תבדוק גם את הצד שלהם, אתה אחד שדוגל בסוציאליזם אז תנסה להבין גם את הליברלים, האנשים שרוצים חופש, שרוצים לפתח את עצמם, שלא רוצים שהמדינה תעצור את ההתפתחות שלהם, תחשוב על איש שרוצה לפתוח עסק והוא יהיה מסוגל לכך בגלל עול המיסים הכבד שהשיטה הסוציאליסטית מטילה עליו, תחשוב מה היה קורה אם הוא היה פותח עסק, תחשוב מה היה קורה אם העסק היה מצליח, תחשוב על מקומות העבודה שהוא שהעסק יכל היה לתת, תחשוב קצת תצא מחומת הברזל שהתנועה שלך בנתה לך בראש. וכתגובה לדברייך בשיטת עמית קרפ : "לידיעתך, התוכנית החדשה תדרדר עשרות ואפילו מאות אלפי משפחות אל מתחת לקו העוני. מה טוב בזה, תסביר לי אתה. הכלכלה אמורה לשרת את האדם, לא האדם את הכלכלה, ובמקרה שלנו הכלכלה לא ממש משרתת את האדם, אתה לא חושב?" איך התוכנית החדשה תדרדר מאות אלפי משפחות אל מתחת לקו העוני ??? אתה לא מנמק את עצמך... אולי בגל גל הפיטורים שיהיה פה, אבל מה שאתה מתקשה להבין (כנראה בגלל שהתנועת נוער שלך דאגה לכך שלא תבין) זה שלאחר מכן יהיו משרות חדשות עם שכר גבוה יותר ובהבדל ממך אני גם אסביר איך - לא רק שיגיעו לכאן משקיעים מחו"ל לא-יהודיים, אלא גם יגיעו לכאן משקיעים יהודיים שבעיקר בגללם נבנתה התוכנית, אני לא ממש זוכר את שמו אבל אחד מהם הסכים להשקיע בישראל 5 מיליארד יורו בתור התחלה, אתה יודע איזה סכום עצום ???? אתה יודע כמה עסקים חדשים ייבנו כך ???? חשבת על כל העסקים שיוכלו להפתח ללא המיסים הללו ???? "וחוץ מזה, המדינה גם יכולה ליזום בעצמה מפעלים ולא לחכות לבעלי ההון מחו"ל שישקיעו בה. דוגמא מעולה לכך היא שבארה"ב לאחר המשבר הכלכלי הגדול יזם הנשיא רוזוולט (או שזה היה מישהו אחר ) את ה"ניו דיל". במסגרת ה"ניו דיל" הממשלה פיתחה מקומות עבודה לאזרחים ללא שום עזרה מגורמים חיצוניים. אם זה קרה שם במשבר כלכלי גדול פי מיליון ממה שיש לנו כאן, אין סיבה שדבר כזה לא יוכל לקרות גם כאן" לא ממש נראה לי שלמדינה שלנו יש את הכסף לפתוח את המפעלים האלה, חוץ מזה אתה לא יכול להשוות את ישראל לארה"ב אפילו בתקופתה הקשה ביותר. ועכשיו ללא כל קשר תשאל אנשים מה קרה לאירלנד בעשור האחרון,כיצד היא התפתחה באופן מסיבה אחרי שנים של היכשלות, בגלל זה קוראים לפרוייקט החדש, לתוכנית של ביבי "תוכנית אירלנד", ובבקשה תנמק הפעם את הדברים שלך. הרב"ח

למעלה