1 במאי 2007 כנס עובדי קבלן

אבל זה מצדיק את מה שאני אומר

מה המשמעות של גידול במיוחד במספר הילדים העניים? בדיוק, גידול בעוני במשפחות ברוכות הילדים. כך, ורק כך, אחוז הילדים העניים יכול לעלות.

אתה טועה

אני במקומך הייתי מתחיל לבדוק את המשכורת הממוצעת של המהגרים המוסלמים במדינה.

בינתיים העבדים היחידים הם בקאפיטליזם

שים לב לשוק העבדים של תוכנית ויסקונסין, שים לב לשוק העבדים הזרים, שים לב מה קורה בעיירת הגבול חוארז בין ארה"ב למקסיקו, למעלה מ5000 פועלות מכסיקניות שלא די בכך שנאלצות לעבוד תמורת 5$ ליום, נאנסו ונרצחו בעשור האחרון בגלל הסכם הסחר החופשי הצפון אמריקני NAFTA בין ארה"ב למקסיקו, והממשלות משני צידי הגבול, עשו הכל בכדי לטייח ולהעלים את העובדה המזוויעה הזאת, כי לשתיהן היה מה להפסיד אם הדבר יתפרסם ויתגלה ברבים. עכשיו יצא לאקרנים הסרט Bordertown עיר גבול, בכיכובם של ג'ניפר לופז ואנטוניו באנדראס. הסרט שמבוסס על אירועים אמיתיים שהתרחשו וממשיכים להתרחש גם עכשיו באיזור חוארז, שם מוקמים מפעלי העבדים שמייצרים מכשירים אלקטרוניים עבור האמריקנים בשכר רעב של 5$ ליום לכל פועלת. הסרט שיצא לאחרונה לאקרנים עורר שערוריה לא קטנה, אך אף הוא, לא משהו שיגרום לאמריקנים הנהנתנים והנצלנים לצאת מגידרם ולבקש לבטל את מפעלי העבדים באיזור חוארז. לכל היותר הסרט הזה יכול לגרום לכמה מהם לנוע באי נוחות בכורסתם, לא יותר מזה. כי בסופו של דבר במה מדובר? בפועלות מכסיקניות. לא משהו שמזיז ממש לאמריקנים שלא איכפת להם אפילו מבני עמם שנזרקים לרחובות וחיים כמו הומלסים.

InDaHouse

New member
אמרתי שאין עבדים בקפיטליזם?

אמרתי שאין סוציאל דמוקרטיה בלי סחר עבדים. אי אפשר לכפות מיסים כבדים על העשירים ולצפות מהם שלא יתחמקו מתשלום המס או יעבירו עסקיהם למדינות בהן סחר העבדים מותר.

זה שהעשירים המושחתים

מעדיפים לסחור בעבדים, רק בשביל לא לשלם מיסים, לא קשור כלל לסוציאל דמוקרטיה. זה קשור רק לנפש המושחתת והמטריאליסטית של קאפיטליסטים מושחתים, שרוצים להישאר בכל מחיר, גם במחיר ניצול עבדים וסחר בבני אדם, קאפיטליסטים מושחתים.
אך תאמין לי שמדינה סוציאל דמוקרטית שאנשים כאלה עוזבים אותה, יכולה להרוויח מכך, שכן יש פחות מושחתים במדינה, והשחיתות היא הדבר הכי גרוע עבור מדינה דמוקרטית.

InDaHouse

New member
הלוואי והיו עוזבים - הם לא עוזבים!

הם מעזיבים את העסקים שלהם ויוצרים אבטלה. ואז הם משתמשים בכסף שלהם כדי להפיץ תעמולה שתשכנע את המובטלים שהם במצב הזה בגלל הכלכלה הסוציאל דמוקרטית. ואז הם ממציאים כל מיני אויבים מדומים כמו האסלאם הקיצוני ושולחים את המובטלים למות בשבילם בקרב. סוציאל דמוקרטיה זו לא הדרך לנצח את בעלי ההון, זה עובד רק במדינות בהם האנשים משום מה, מוסריים יותר. אי אפשר לבנות על מוסר של אנשים או מוסר של יהודים (נא לא להתפקע מצחוק בבקשה). פינלנד זו המדינה הכי פחות מושחתת בעולם ושמה משום מה אחוז ההתאבדויות הכי גדול. מה אני אגיד לך. עוד לא הגיע הסוציאל דמוקרט שהצליח לשכנע אותי שהשיטה שלו מנצחת את בעלי ההון. להפך. איך אתה מתכוון לתקן את המוסר של בעלי ההון? של הפוליטיקאים? אתה כולה מרוויח שכר מינימום. היה לך כוח ביד כדי לתת עצמה להמונים ואתה בחרת לוותר עליו. אתה רוצה לשמוע משהו מפתיע - אין דבר כזה מוסר! לא קראת את מרקס? הכל זה מלחמות על כסף. כל ההיסטוריה, כל הדתות, כל האידיאולגיות נובעות סביב הרצון של האדם להשיג עוד ועוד עצמה כלכלית ופוליטית. אם אתה אגואיסט חכם ומבין שיהיה לך טוב רק אם לאחרים יהיה טוב, הצטרף לכוחות המהפכניים ותעשה טובה, תנסה לגרד מאבא שלך איזה משהו...הא?

כאן אתה טועה, כסף זה לא הכל בחיים

כסף זה רק אמצעי, זה לא מטרה, ואסור לו להיות מטרה. אם זה היה תלוי בי לא היה כסף בעולם, שכן האמצעי הזה הפך להיות הסיבה מס' 1 לשחיתות. מי שמאמץ את השיטה שכסף זה הכל בחיים, לא שונה כלל מהקאפיטליסטים שבהם הוא נאבק. ומוסר זה דבר שקשור במצפון. למי שאין מצפון, אין גם מוסר. על כן אני לא מתכוון "לתקן" את המוסר של בעלי ההון המושחתים, כי כדי לתקן משהו, צריך שקודם יהיה לך אותו.

InDaHouse

New member
אם כך קשה להגדיר אותך סציאליסט

אבי הסוציאליזם קרל מרקס, הציג ראיה מטריאליסטית של ההיסטוריה - הכל זה כסף. בוודאי שכסף הוא אמצעי ולא מטרה - אמצעי לעשות עוד כסף. בסופו של דבר רוב המדינות הקפיטליסטיות בעולם נמצאות במינוס בבנק - קוראים לזה גרעון. המטרה של מדינות רבות היא "שלא יהיה להן כסף" כלומר הן מבזבזות את כל הכסף ונשארות עם מינוס שאותו הן מתחייבות לכסות - מתישהו. אנשים פרטיים קונים את החובות הללו ואם המדינה מחזירה היא מחזירה עם ריבית וכך האדם הפרטי עושה עוד כסף - קוראים לזה אג"ח - אגרות חוב. שיטת הכסף היא שיטה טובה ויעילה למסחר. הכסף אינו הבעיה שלך - הבעיה שלך היא הכסף בתוך ההקשר של המשחק הבלתי הוגן הקפיטליסטי המנוגד לכל מה שמוכר וידוע בטבע. הכסף הוא הבעיה שלך משום שאין לך שליטה אמיתית על מי שמדפיס אותו ועל הכמויות שהוא בוחר להדפיס. בבתי כלא אסירים סוחרים זה עם זה באמצעות סיגריות. קוראים לזה - כסף טבעי. משהו קטן ונוח שאפשר לקחת ממקום למקום, אינו מתקלקל וערכו נקבע על ידי הסוחרים עצמם ולא על ידי גורם היררכי כצד ג'. מה שאתה באמת רוצה הוא לא להוציא את הכסף מחוץ לחוק אלא להוציא את השליטה בו מידי אנשים שאינם דואגים לרווחתך ואתה נאלץ לשלם יום יום על טעויותיהם. אני חושב שאם תבחן את הדברים לעומק תגלה שאתה תומך בכסף הטבעי ומתנגד לכסף ההיררכי. אתה מדבר ממש כמתוך להט דתי, כמוני בהתחלה. על מנת להרגיע קצת את עצביך, לא יזיק לך ללמוד מעט תיאוריה סוציאליסטית וקפיטליסטית, כדי להבין את התהליכים המתרחשים סביבך ולא רק לקבוע שהם רעים. בלי הבנה של המכאניקה של הרוע, לא תוכל לעולם להתגבר עליו. שים לב שהתורה הקוראן והברית החדשה עוסקים יותר בחטאים מאשר בדברים הטובים - בלי להבין את הרוע אי אפשר לתקן אותו. אני מגדיר טוב ורע על פי מה שטוב ורע לי וקודם כל לי. אינני מתהדר באצטלה של מה מוסרי ומה לא משום שבויכוחים כאלה אי אפשר לנצח. עובדה שהנצרות והאסלאם מהר מאוד עברו להשתמש בכוח על מנת לצבור מאמינים - אי אפשר לשכנע את כולם לעולם ואם אפשר אף אחד עוד לא גילה איך.

ומתי טענתי שאני סוציאליסט?

אני לא סוציאליסט, לא קומוניסט, לא אנרכיסט ולא קאפיטליסט. אני סוציאל דמוקרט.

InDaHouse

New member
חוששני שאינך דבר מאלה

אתה מבולבל מאוד ורעיונותיך סותרים זה את זה... אני חושב שלא יזיק לך בכלל לקרוא קצת מאמרים וספרים רציניים ולהחליט לאיזה צד אתה שייך. מה שבטוח שמפלגת העבודה היא לא הכתובת לסוציאל דמוקרטיה. גם רבין הזכור לטוב המשיך במדיניות כלכלית תאצ'ריסטית של יצירת אי שיוויון מכוונת.

עדכאן

New member
מה שטוב אצל אנרכיסטים

שהם תמיד חיים בתוך מסגרת של מדינה, וכשהם יכולים להשמיע את הרעיונות שלהם, ולהאבק עבורם, זו גם מדינה דמוקרטית שמגינה עליהם ועל זכויותיהם. אותה מדינה שבפרוקה הם רוצים.

Haemek

New member
אני חושב שגם המרצים וגם עובדי הקבלן

מקווים שההסתדרות היא זאת שתעזור להם. זה לא ההסתדרות שאמורה לעזור לעובדי ארץ ישראל?

חובת ההוכחה עכשיו על ההסתדרות

על ההסתדרות להוכיח עכשיו שהיא תומכת במאבק עובדי הקבלן ובפרט להוכיח את דבריו של היו"ר עופר עיני שטען שהמאבק הבא שלו יהיה מאבק למען זכויות עובדי קבלן. בכל מקרה על ההסתדרות לדעת שהיא יוצרת חללים ולתוך החלל הזה נכנס מאבק עובדי הקבלן שנזנח ע"י ההסתדרות שנים רבות. הכנס בדימונה פתוח לכולם! ולכולם הזכות להגיע ולהשמיע את דברם.

ההסתדרות מזמן הפסיקה להיות

אירגון חברתי אם בכלל הייתה כזו פעם. נהפוך הוא, היא אחד הכרישים הקפיטליסטיים, בעלת הון עתק והיא הראשונה שבמפעלים שלה מנצלת את עובדי כוח אדם. יתרה על כך, "כוח אדם" זה פרי "היצירה" של ההסתדרות הנועד לעקוף את החוקים הסוציאליסטיים של מדינת ישראל. הרי בסןף שנות ה-80 היה ברור שהסוציאליזם זה דרך למבוי סתום עבור הכלכלה ואז "הראש היהודי" המציא מתכון איך לשמר את הסוציאליזם עבור תושבי הארץ הוותיקים על חשבון העולים החדשים שהתחילו לנהור לארץ בהמוניהם. החוק "80 על 20" מתקיים גם עכשיו. הרי 80% של הקביעותניקים הם ילידי הארץ ואילו 80% של עובדי קבלן הם העולים שבאו בשנות ה-90 וא"כ. האפליה של עובדי קבלן לעומת עובדים "קבועים" היא אחת הפגיעות החמורות ביותר בזכויות האדם ובשוויון ההזדמנויות. אפילו תינוק יודע שאי-אפשר לתת קביעות לכולם, הרי הכלכלה הישראלית לא לשרוד את המכה. לכן עיקר המאבק חייב להיות נגד האפלייה, חייבים למצוא הסדר אופטימאלי שמצד אחד יספק זכויות אלמנטאריות לעובדים (חוקי ההעסקה ברורים וחד משמעיים) אך מצד שני יפיח רוח חיים לשוק העבודה כדי שלמעסיק תהיה הזדמנות להיפטר מעובד עצלן וחצוף ו"חברתי" ולהחליף אותו בעובד חרוץ ומקצועי. התפקיד של האיגודים המקצועיים כאן זה לעזור לעובד לקבל הגנה משפטית ולא לעשות "בלגן ארצי" שנועד בעיקר לעיניי התקשורת ולא למטרה מעשית כלשהי. במידה ויש צורך לשביתה, השביתה חייבת להיות נגד מעסיק ש"סרח" ולא נגד העולם כולו.

צריך להלחם בהסתדרות אסור לפרק אותה

התגובה שלך חכמה, נכונה וצודקת לחלוטין. אנחנו חייבים להלחם בהסתדרות ודרכי התנהלותה. אנחנו חייבים להעביר ביקורת על ההסתדרות ודרכי פעילותה. אבל אסור לנו בשום אופן לפעול למען פירוק ההסתדרות. לפרק את ההסתדרות זה לתת מתנה לקפיטליזם!!!!

לא אמרתי "לחסל את האיגודים

המקצועיים" אלא אמרתי לפרק את האירגון שמזמן לא ממלא את תפקידו אלא בעצמו הפך לקפיטליסט מונופוליסטי. חייבים להקים איגודים מקצועיים מחדש. האיגוד המקצועי של עובדע שמירה ואבטחה "צנטוריון" שאינו תלוי בהסתדרות זה אחת הדוגמאות. אומנם היכולות שלו עדיין קטנות יחסית אך הם לפחות ישרים ועדיין לא הצמיחו ביורוקראטיה ענפה שמנצלת כל פתח למען גניבות ומעילות.

gershon17

New member
אין סיבה לפרק את ההסתדרות

זכותם של אנשים לתרום חלק ממשכורתם לעופר עיני ולמימון הגרעונות המדהימים שעמיר פרץ יצר אם זה מה שהם רוצים. צריך להגביל את יכולתה של ההסתדרות להשבית את המשק, כי לא הגיוני שעובדי בנק ישבתו בגלל שתנאי העבודה של עובדי חברת החשמל העתידיים עלולים להפגע. זכות השביתה צריכה להיות כזו שמאפשרת מידה סבירה של סולידריות, אבל לא מידה בלתי-מוגבלת כפי שנעשה כיום.

אולי גם צריך לחוקק חוק בכנסת...

שיאסור את חופש ההתאגדות ואת זכות השביתה, כפי שניסה לחוקק פטרונך המושחת נתניהו? למה רק לפרק את ההסתדרות? בוא נחליט שמעתה ואילך כל הכסף של המדינה יילך ישירות לעשירים המושחתים, וכל השאר ישמשו עבדים שלהם ויעבדו בשכר רעב וללא תנאים. אופס... בעצם זה מה שקורה עכשיו.

אל תסלף את דברי.

הרי פירוק המונסטר הביורוקראטי אשר משרת אך ורק את עצמו לא יפגע ואף יועיל לפעילות של האיגודים המקצועיים הבלתי תלויים שעוסקים במה שהם אמורים לעסוק: לסייע במאבק המשפטי למען עובדים שפוטרו ללא כחוק ולא לשחק בקקי הפוליטי.

למעלה