1 במאי 2007 כנס עובדי קבלן

SupermanZW

Well-known member
אין בשבדיה שכר מינימום

יש הסכמי שכר איגודיים. ע"פ יוקר המחיה בשבדיה 1750 יורו הם בעלי כוח קניה של 4800 ש"ח בישראל. אל תשכח גם שבשבדיה המע"מ בגובה 25% ושמס הכנסה משלמים בשבדיה החל מהקרונה הראשון, בשבדיה עם לא ידעת עדיין משתמשים בקרונה ולא ביורו.

SupermanZW

Well-known member
הוא לא יכול לקבל שכר מינימום היכן שאין

שכר מינימום.

InDaHouse

New member
הוא קורא לזה שכר מינימום

הוא אומר שאין אנשים שמרוויחים פחות מזה.

SupermanZW

Well-known member
אז הוא אומר, אז מה.

זה שהוא לא מכיר לא אומר שאין. חוץ מזה אם זה היה נכון לא היו שם עניים כלל, עובדה שיש. כמו כן כל מי שעובד היה חי טוב, עובדה שזה לא כך.

InDaHouse

New member
בניגוד למדינת הציונים

בדנמרק העניים הם אלה שלא עובדים. בישראל העניים הם דווקא אלה שעובדים.

SupermanZW

Well-known member
גם בדנמרק יש עובדים עניים

המדינה היחידה בעולם בה אין עובדים עניים היא לוקסמבורג, אולי זה יפתיע אותך, אבל לוקסמבורג היא קפיטאליסטית.

InDaHouse

New member
לקוסמבורג היא מדינה של בנקאים

זה כמו שתגדיר את רמת אביב ג' כמדינה.

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo6.gif בטח, כולם בלוקסמבורג בנקאים ../images/Emo6.gif

אין מלצרים, אין מנקי רחובות, אין פקידים, אין סדרני סחורה בסופר מרקטים, אין מתדלקים, אין הופכי המבורגרים, כולם עובדים בבנקים ואם תמצא שם מישהו שעובד במקום שאינו בנק זה חייב להיות רובוט שרק נראה כמו בן אדם

InDaHouse

New member
יופי לקחת שכונה וחצי ואתה משליך

את זה על כל העולם. העולם הוא קפיטליסטי ובעולם הקפיטליסטי יש בגדול פערים כלכליים, פשע ושחיתות. הממשלות כולן צועדות אל עבר קריסתן וממשלת ישראל כבר נראית כמו גבינה לקוסמבורגית מחוררת. למה? כי אין פה מספיק קפיטליזם? תעשה לי טובה.

SupermanZW

Well-known member
מה שחשוב הוא להקטין את העוני עד כמה שניתן, לא

את הפערים. כיום הפערים באוקראינה הם הנמוכים בעולם ובארה"ב מהגבוהים בעולם, מוטב להשתייך לעשירון השני בארה"ב מאשר לעשירון התשיעי באוקראינה. עובדה היא שדווקא במדינות בעלות הפערים הגדולים ביותר (שאינן מדינות עולם שלישי) שיעורי העוני הם הנמוכים ביותר.

InDaHouse

New member
אתה לא עני

אני עני - אני רוצה לצמצם את הפער אני לא רוצה עוד 500 שקל למשכורת, אני רוצה כסף כמה שהמוצר שאני מייצר שווה. ככה אני רוצה ואתה לא יכול לעצור אותי.

שוב אתה לא מדייק

תוחלת העוני בקרב משפחות בהן שני בני הזוג עובדים היא 3%. כאשר בתוך ה- 3% מן הסתם יש כמה מסוממים, שיכורים, או מרובי ילדים עד מאוד שעקב כך נחשבים עניים. תוחלת העוני במשפחות בהן בן זוג אחד עובד היא 16%. במשפחות בהן אף אחד לא עובד -> 60%. שיעור האבטלה הוא קצת מתחת ל- 8% (נעגל ל 10% לצורך נוחות החישוב) כך שהסיכוי האוביקטיבי להיות עני שלא מבחירה במדינת ישראל הוא כדלקמן: 1% * 60% = 0.6% + 81% * 3% = 2.4% (בערך) + 9% * 2 * 16% = 3.1% (בערך) = 6.1%. זאת כאשר אנחנו במצב רע מאוד כאשר חלק גדול המאוכלוסיה בוחר שלא לעבוד מבחירה (חרדים וערבים) ולו היו עושים כן, המדינה הייתה יכולה לעזור הרבה יותר. סביר להניח כי בהינתן זה ניתן היה בקלות לקצץ בחצי את ההסתברות להיות עני שלא מבחירה.

InDaHouse

New member
מי אמר שאני רוצה לעבוד?

למה אני צריך לעבוד קשה כדי לא להיות עני? למה חבר שלי בדנמרק עובד רק שלושה ימים בשבוע וכל הריהוט ומכשירי החשמל שלו הוא מצא ברחוב?! האם זה בגלל מדיניות כלכלית ימנית?

אף אחד לא אמר זאת

אתה טענת שבישראל העניים עובדים ואני הראתי לך שזה לא נכון. כמובן שאתה לא יכול לקחת דוגמה בודדת ולנסות להסיק ממנה משהו. אל תהיה מצחיק. גם בארה"ב יש אנשים שבקושי עובדים וחיים יפה יפה.

הוא צודק, בישראל העניים עובדים

רוב העניים החדשים שנוספו לדו"ח העוני ב6 השנים האחרונות, הם אנשים עובדים, חלקם במישרות חלקיות והשאר במישרות מלאות בשכר רעב, כמו עובדי קבלן ועובדי חברות כו"א למיניהם. כמו כן אפשר להוסיף אליהם את משתתפי תוכנית ויסקונסין שנחשבים על הנייר לעובדים למרות שהם לא מקבלים משכורת, וכמובן את העניים הקלאסיים: הנכים, המוגבלים והחולים, כמו גם הילדים והקשישים, אוכלוסיות חלשות שאי אפשר לצפות מהם שיפרנסו את עצמם בכוחות עצמם והמדינה חייבת לעזור ולתמוך בהם, כי זו חובתה של מדינה כלפי אזרחיה. חובה ואחריות שלצערי המדינה שבה אנו חיים היום מנסה להתנער ממנה בכל מחיר. ואת המחיר משלמים אזרחיה, לא קברניטיה.

לא, הוא לא צודק

רוב העניים שנוספו הם משפחות ברוכות ילדים, חרדיות וערביות. אלו נתונים מדוח העוני. תהפוך את זה איך שתרצה, כאשר 3% בלבד מהמשפחות בהן שני בני הזוג עובדים נמצאות מתחת לקו העוני, המסקנה המיידית היא שעבודה מוציאה מעוני. אני יודע שלך זה קשה להבין, אבל לכל בר דעת זה ברור.

למעלה