1 במאי 2007 כנס עובדי קבלן

1 במאי 2007 כנס עובדי קבלן

החרות שבעבדות המודרנית מבחן הסולידריות החברתית הוא מבחנה של הדמוקרטיה הישראלית הקורסת לנגד עיננו אמרתי בכנס באונ' בן גוריון בנושא זכויות עובדי הקבלן באוניברסיטה, מבחן הסולידריות החברתית הוא במרד עובדי הקבלן בעבדות המודרנית, מבחן הסולידריות החברתית הוא בהכשרת התודעה החברתית שיש חרות בעבדות המודרנית , החרות למימוש הזכות לחופש ההתאגדות, והזכות הזאת היא לא קנינו של הפרט אלא של הכלל, גם אם אתם מועסקים כעובדי קבלן בעבדות מודרנית יש לכם את החרות להניף את דגל המרד במדינה דמוקרטית נגד העבדות ולהתחיל להתאגד בקבוצות עובדי קבלן שיעמדו כחומה בצורה למימוש זכויותיהם כעובדים, עד אתמול בעלי ההון ניצחו ועשקו את זיעת אפנו בגלל ששתקנו ולא מימשנו את זכותנו לחרות, מהיום לא עוד עבדות מודרנית! יש לנו עובדי הקבלן את החרות לממש את הזכות לחופש ההתאגדות, אנחנו ננצח את מפלצת העבדות המודרנית מפני שמאבק צודק סופו לנצח ואין קדוש יותר ברוח האדם ממאבק לחרות... למאמר המלא הזמנה להרשמה: לכנס 1 במאי 2007 מניפים את דגל הסולידריות למען זכויות עובדי הקבלן קריאה להשתתפות בכנס 1 במאי 2007 לאות הזדהות ותמיכה עם הפועלים הגיבורים מדימונה שהשתתפו באומץ ובאחריות חברתית בסרט התעודה - "זהב לבן עבודה שחורה" ובסרט - "שביתה", אני קורא לכם להגיע לעיר דימונה ולהביע את תמיכתכם, בפועלים שרצו לממש את זכותם לזכויות ולחופש ההתאגדות ונפגעו קשות! ביחד נאבק ונלחם על הזכות לחופש ההתאגדות.

צרפו אליכם גם את משתתפי ויסקונסין

כי גם הם עובדי קבלן לכל דבר, אם לא אפילו הרבה יותר גרוע מהם. וכמובן, בהצלחה!

אם אתה כבר קשור איכשהו לחוגים

האקדמיים, אז תגיד לי, בבקשה, ה"מרצה מן החוץ" זה גם נחשב לעובד קבלן? הרי תנאיי ההעסקה של מרצים מן החוץ הם ברבריים והייחס אליהם לא יותר טוב ואף גרוע מזה של היחס לפועלי בניין זרים.

עצוב לענות אבל קבל תשובה..

ההיתי שמח מאוד אילו המרצים באוניברסיטאות היו מתניעים את המהלך למען זכויות הפועלים, עובדי הקבלן והעובדים בכלל בישראל. עצוב לי מאוד שהמרצים האקדמאיים באוניברסיטאות מחכים.....(?) שעובדי קבלן ידברו בשמם וילחמו את מלחמתם. אני תקווה שהמרצים שהם עובדי קבלן בכל מובן של העסקה יתעוררו ויצטרפו למחאה.

הדבר האחרון שמעניין את המרצים

והסטודנטים שלנו, זה מה יעלה בגורלם של עובדי הקבלן, או כל אחד אחר מלבדם. עצוב שבמדינה שלנו, בניגוד לשאר המדינות שבהם הסטודנטים הם חוד החנית של כל מאבק חברתי, הסטודנטים שלנו יוצאים למאבקים חברתיים רק כאשר מדובר בהם ובטובתם האישית. בושה וחרפה שאתה הסטודנטים שלנו ועוד יותר מזה בושה וחרפה שהם רוצים שיעזרו להם מתי שהם בצרות, אך לא נרתמים לשום מאבק חברתי שלא נוגע להם ישירות.

Haemek

New member
ואני לתומי הייתי בטוח שההסתדרות

אמורה להיות זאת שמובילה את המאבק... או שמאז פרץ, ההסתדרות עוזרת רק לעובדי חברת חשמל? כי מה יעזרו לה מרצים חיצוניים? עובדי חברת חשמל משופעים בכסף ובקשרים ובמאפיה בשלטון, להם כדאי לעזור (או כמו שפרץ אמר בזמנו בתמומות: "מה, להם לא מגיע הגנת ההסתדרות?"). ראו כמה רחוק הגיע פרץ החלול, על גבי המאפיה של חברת חשמל. זה ההסתדרות, עוד אחת מיצירות הפאר של מפא"י, כמו העבודה דהיום.

InDaHouse

New member
מי שבאמת צריך מהפכה חברתית

לא מגיע כלל לאוניברסיטה... להזכירך רוב הציבור היום ימני ולכן לא שם קצוץ על עובדי הקבלן. הציבור רוצה צמיחה ואילו אני ואתה לא השכלנו להסביר לו כיצד צמיחה הופכת אותך לצמח. כדי שהסטודנטים יאורו לחיים, על הכלכלה למות.

עדכאן

New member
ההגיון אומר שאם רוב הציבור ימני

אז רוב 'עובדי קבלן' גם הם ימניים... לא הצמיחה הופכת לצמח, אלא דרך חלוקת העוגה היא שמרחיבה את מעגל הנזקקים ומעשירה את העשירים. הידוק הפיקוח על חברות כוח אדם, הגברת האכיפה, החמרה בענישה והשלמת חקיקה, אלה הכלים ההכרחיים כדי לשים קץ לתופעה המבישה. בעולם המערבי חברות כוח אדם נועדו לספק בעיקר עובדים מיומנים זמניים למי שזקוק להם. בכל העולם אחוז העובדים דרך חברות כוח אדםנמוך פי שלושה עד ארבעה מזה שבישראל ! הסיבה ברורה - בישראל עושים שימוש בחברות כוח אדם כדי שלא לקיים את חוקי העבודה והשכר ולא כדי לספק צורך זמני של לכוח אדם מיומן. התוצאה - החלשים ביותר, שמתקשים לעמוד על זכויותיהם, ושזכויותיהם לעתם קרובות לא ידועות להם. הם הקורבנות של חברות כוח אדם ושל חלק גדול מחברות הניקיון והשמירה.

InDaHouse

New member
מסכים חוץ מבנושא הצמיחה

הצמיחה אכן תהפוך אותך לצמח משום שהיא מתרכזת ביצירת צרכים בניגוד לקפיטליזם הקלאסי שעסק במענה לצרכים. כיום יש לנו רק 24 שעות ביממה ו987,435,712 דברים להוציא עליהם כסף. פלא שארה"ב זו אומה בדיכאון? אני אומר שהגענו לשלב שבו עלינו לעשות רוויזציה בתור אנושות ולהבין שכדור הארץ זוהי מערכת סגורה וצמיחה בתוך מערכת סגורה משמעותה סרטן - ממש כמו בגוף האדם.

טעות, צמיחה שאינה מתחלקת נכון

בתוך מערכת סגורה, משמעותה סרטן. לא צמיחה שמתחלקת נכון לכל האוכלוסייה ומשפרת את רמת החיים שלה.

עדכאן

New member
לפחות מסכימים על משהו...

יחד עם זה, נראה לי שהההבחנה שלך בין קפילטיזים קלאסי לאחר לא במקומה. מאז ומתמיד השוק החופשי (הקפיטליזים), עודד צריכה לא פחות ממה שענה לצרכים. הטכנולוגיה של היום, בעיקר טכנולוגיות של תקשורת המונים, הפכו את עידוד הצריכה לאמנות של ממש (שאני מתעב, ובכל זאת לא חדל להתפעל מהכישרון, החוצפה והכוחניות שנלווים אליה). אלא שהפוטנציאל נמצא בשיטה הכלכלית הקיימת מאז ומתמיד, ומבחינה עקרונית, אין הבדל. אגב, בארצות סקנדינוויה, שהן מופת למדינות סוציאל דמוקרטיות, הקף ההתאבדויות הוא הגבוהה בעולם... (זה בנוגע לאומה בדיכאון...)

InDaHouse

New member
חביבי במדינות סקנדינביה

יש חושך חצי שנה! צריך לבדוק את היקף ההתאבדויות לפני הסוציאל דמוקרטיה. האיש עם העיניים הכחולות... כנראה שכשאין לו כפרים לפשוט עליהם ונשים לאנוס - הוא הורג את עצמו.

עדכאן

New member
דווקא העלת טענה שמקובלת עלי...

מזה זמן אני טוען שחלק גדול ממה שמתרחש במדינות שונות בכל תחומי החיים יש לחפש ב... מזג האוויר ! אז אם אתה אומר ששיעור ההתאבדויות הגבוהה מקורו בחשיכה היורדת מוקדם, אולי יש מקום לבדוק את השפעת השמש הקופחת בארצות החמות על תחומים פחות הרי גורל כמו - כלכלה למשל. באשר להכללה לגבי אנשים בעלי עיניים כחולות... אפילו בתור בדיחה זה לא ממש מוצלח.

InDaHouse

New member
עוד משהו

מי אמר שסוציאל דמוקרטיה זה הפתרון הטוב ביותר לבני האדם? זה מחזק את הטענה שלי שכל מדינה זה רע.

סוציאל דמוקרטיה זה אכן הפתרון הטוב

ביותר לבני האדם, כי זה משלב בין כל השיטות ומבטל את הצורך בקאפיטליזם וקומוניזם, שתי השיטות הישנות והרעות שהגיע זמנם לחלוף מן העולם, וטובה שעה אחת קודם. בני האדם יכולים רק להרוויח מהסוציאל דמוקרטיה, בעוד שמשני השיטות הישנות הם יכולים רק להפסיד, ורק קומץ קטן ואגואיסטי מתוכם מרוויח. על כן הדרך השלישיץ, שהיא הסוציאל דמוקרטיה, היא השיטה הכלכלית הטובה ביותר עבור בני האדם, לא רק כאן בישראל, כי אם בכל העולם. והחלום שלי שיום אחד העולם כולו עוד יהיה סוציאל דמוקרטי.

InDaHouse

New member
סוציאל דמוקרטיה זה משעמ---ם |פיהוק|

מעבר לכך שזה דורש עושר אדיר של מחצבים והון אנושי. במדינת ישראל לא משקיעים בהון אנושי. המדינות הסוציאל דמוקרטיות נעשו כאלה רק בשל ניצול של שנים על גבי שנים את מדינות העולם השלישי. אין דרך להגיע לסוציאל דמוקרטיה בלי לעסוק בסחר עבדים במשך 400 שנה.

זה ממש לא נכון

המדינות הסוציאל דמוקרטיות כמו שבדיה ודנמרק, שהן הדוגמא הכי טובה היום למדינה סוציאל דמוקרטית, לא עסקו מעולם בסחר עבדים. אם כבר ארה"ב הקאפיטליסטית עסקה בסחר עבדים ועד היום היא מנצלת את מדינות השלישי ואת תושביהם כדי להתעשר על גבם. מלבד זאת, אפילו "משעמ---ם" עדיף על חזירי ועל ג'ונגל שבו רק החזקים שורדים וכל השאר נרמסים.

SupermanZW

Well-known member
הפתעה לגבי שבדיה ודנמרק

בשבדיה ובדנמרק לא קיים חוק שכר מינימום. ידעת את זה?

שום הפתעה

שבדיה ודנמרק זה לא ישראל, שם אין מעסיקים מושחתים ותאבי בצע שמשלמים שכר רעב לעובדיהם, שוללים את זכויותיהם ומתעשרים על גבם. שם אין כל צורך בחוק שכר מינימום, כי השבדים והדנים בניגוד לנו הישראלים עם תרבות הרמאות והקומבינות שלנו, משלמים לעובדיהם שכר הוגן על עמל כפם. ולמרות זאת בשנת 2004 למשל היה שכר המינימום בשבדיה 1750 יורו ברוטו לחודש. שבמונחיה של כלכלת ישראל, השכר הזה שקול לשכר מינימום של למעלה מ-6000 ש"ח. כך שהלואי אצלנו בישראל שכר מינימום כזה. אך אצלנו אפילו את שכר המינימום העכשווי לא טורחים לאכוף ומרשים למעסיקים סוררים ועברייני חוק לרמות את עובדיהם, לשלם להם שכר רעב ולשלול את זכויותיהם.

למעלה