אני מניחה שאצלי במשפחה לא היה את כל מה שאתה מתאר
את רוב החגים אנחנו עושים אצל המשפחה של אבא שלי ושם חלוקת התפקידים היא מאוד ברורה.
עושים את זה בבית הילדות של אבא שלי שעכשיו גרים בו חלק מהאחים שלו, אז 2 אחיות אחראיות לניקיון (והן עושות פסח כל שישי בערך. לייק ליטרלי מכבסות וילונות, כיסויי ספות, מטפסות על סולמות כדי לנקות חריצים בתקרות עץ וכו'),
אחות אחת אחראית לבישולים,
אחות אחת אחראית לאפייה,
אח אחד דואג לכל הבשרים,
אחד לכל הירקות/פירות,
אחד לסידורים לשולחנות (פרחים/עציצים) וכו'
התפקידים אגב ניתנים לרוב בהתאם לעיסוק של כל אחד מהאחים, נגיד הקצב אחראי על הבאת הבשרים.
כשהאחיינים (אני ובני הדודים שלי) מגיעים, אנחנו עוזרים לערוך את השולחן, ויש ממש שרשרת אנושית של הוצאת תבשילים מהמטבח וסידור השולחן וגם בסיום הארוחה, כדי לא ליצור עומס במטבח, 2 אחיינים אחראים על פינויי השולחן. בתחילת הערב לכל אחיין מוקצה תפקיד (אני למשל הרבה פעמים הייתי אחראית על חילוק מזלגות והייתי צריכה להניח אחד ליד כל צלחת בשולחן)
ובתאכלס חוץ מהדודה שמבשלת (היא צריכה לבשל לאיזה 50 אנשים כל פעם) שאר התפקידים לא כאלה קשים ולא מצריכים הרבה עצבים או לחץ. והדודה המבשלת עושה את זה כבר שנים, היא מתחילה כמה ימים לפניי, לפעמים היא לוקחת איזה אחות שתעזור לה לחתוך/לטגן אבל בגדול היא עושה הכל לבד (חוץ מהניקיונות לפני, תוך כדי ואחרי) והיא עושה את זה עם חיוך והנאה. למעשה היא אפילו קצת נעלבת אם מישהו אחר הביא איזה תבשיל שהכין בבית לארוחת החג. הדברים היחידים שהיא הייתה בסדר אם מישהו מביא זה סלט כלשהו או אם איזה בן/בת זוג של מישהו מהמשפחה מאיזה עדה אחרת ויש להם איזה מאכל ספציפי אחד שנהוג לאכול אצלהם בחג ואז אין בעיה שיביאו סיר של זה. או קינוחים, אף פעם לא הייתה בעיה שיביאו קינוחים. מה שכן, רוב המשפחה שם שומרת כשרות אז אם זה קינוח חלבי סביר להניח שלא יאכלו ממנו אז אין טעם לטרוח.
אחרי הארוחה תמיד מגישים אצלנו פירות, פיצוחים, עוגת שוקולד חמה (פרווה) ותה עם נענע כי אנחנו זקנים.

יש הרבה ילדים בחג אז תמיד נשפכים דברים על המפות, אבל לאף אחד לא אכפת כי יש מפה חדשה בכל חג (שניחשת נכון, יש אח שאחראי לזה) וגם, רוב הדברים שנשפכים על מפות יורדים בכביסה אז לא יודעת מה הביג דיל.
אקסטרה משפחה בשבילי זה הכי כיף. אני נהנית לראות את כולם ומאוד אוהבת את הבני דודים שלי. כמובן שאל חלקם אני הרבה יותר קשורה, אבל אין לי איזה מישהו שאם לא יגיע אני כזה "הו וול, לא אכפת לי" כן אכפת לי! אני צריכה שכולם יגיעו ויספרו מה עבר עליהם בחצי שנה שלא התראינו. ואני גם מאוד אוהבת שהם תמיד מסתכלים עליי ושואלים "באיזה כיתה את עכשיו?" מי עוד בחיי יגיד לי שאני נראית צעירה לגילי?
(כאילו חוץ מהברמן שמסרב להגיש לי משקאות בלי תעודה מזהה
)