🔪דקסטר:דם חדש🩸

didalf

Well-known member
קודם כל צריך לזכור שכל יוצר יכול לברוא דמות שלו איך שהוא רוצה, לבנות אותה ולהחזיק בדעות לגביה איך שהוא רוצה.
אבל אחרי זה כל צופה יכול להחליט שהוא לא מסכים עם היוצר.
כלומר למשל משורר יכול לכתוב שיר עם משמעות מסויימת. אבל אחר כך כל אדם יכול לתת לשיר פרשנות משל עצמו וזה שזה לא כוונת המשורר זה לא משנה.
אז אם אתה רואה את דקסטר כאדם טוב זה לא צריך לשנות לך שהיוצר שלו "קבע" שהוא אדם לא טוב.

ולדעתי הגיוני מאוד שהיוצר חושב שדקסטר הוא לא בחור טוב.
זה מצב מבלבל עם דקסטר כי אנחנו לחלוטין חיים את הסדרה דרכו. ואנחנו יודעים שדקסטר מאוד רציני לגבי הקוד המוסרי שלפיו הוא פועל ולפיו הוא רוצח רק רוצחים.
אבל גם אני לא חושב שזה הופך את דקסטר לאדם טוב. קודם כל הוא רוצח. יש סיבה שיש מערכת צדק ולא נותנים לאדם אחד לקבוע מה יחיה ומי ימות.
אנחנו גם יודעים שהיו בעבר מקרים שבהם דקסטר טעה לגבי מי שהוא רצח, הוא שהוא גרם למוות של מישהו שלא הגיע לו. או הפליל מישהו חף מפשע.
הרי את דוקס הוא הפליל בתור הbay harbor butcher ואומנם הוא לא רצח אותו, אבל הוא הביא אותו למצב שהוא נרצח על ידי ליילה (עונה 2).

דקסטר הוא חלק משרשרת של גיבורי סדרות שהם אנטי-גיבורים. גיבורים שמצד אחד אנחנו אוהבים, אבל מצד אחד הם אנשים במקרה הטוב פגומים מאוד ובמקרה הרע ממש רעים - טוני סופרנו, דון דרייפר, פרנק אנדרווד, וולטר ווייט, ויק מאקי.

עוד פרק הסתיים (ממש לפני דקה)
ואני כל כך אוהב את זה. (אני לא מבין איך זה בנתיים קיבל ביקורות פושרות כל כך)

קודם כל אני מאוד אוהב את הקטעים עם דב. לא הייתי נלהב כשהבנתי שדב תהיה דמות נלווה כסוג של אשליה שלו שמטיפה לו (נראה לי שאבא שלו היה ככה לפעמים בעבר)
אבל בפרק הזה לדעתי עשו את זה נהדר. איך שהיא כל הזמן תוקפת אותו. על כך שהוא מתקרב אל האריסון, על כך שהוא מרגיש סיפוק מזה שהוא הצליח לצאת בשלום מעוד רצח. ואיך שעשו אותה לא רק תקיפה, אלא גם אלימה איתו באשליות שלו. ומבחינה פוטוגנית זה שהיא רוב הזמן מחוץ לפוקוס זה עשוי ממש טוב.
ברור שהיא מייצגת מחשבות שלו וזה שהיא כל כך בקונלפיקט איתו מראה עד כמה הוא למעשה חלוק לגבי מה שהוא עושה.

חוץ מזה אני מאוד מסוקרן לאן תלך העלילה עם האריסון.
אוסווין שאל:

אז מבחינתי מצד אחד אהבתי את הסיפורים של דקסטר ואני אשמח לעוד כאלו גם אם זה יהיה עוד מאותו סוג.
אבל התקווה שלי היא שהם כן מנסים לספר סיפור חדש, משהו שהם לא יכלו לספר לפני עשר שנים - וזה הסיפור של האריסון.
אומנם בנתיים לא נראה שהאריסון הוא כמו דקסטר. הוא לא ביישן, אלא ניגש אל אנשים בקלות (אומנם דקסטר כזה בהווה אבל הוא תיאר גם בפרק הזה וגם בעבר שכשהוא היה צעיר היה לו מאוד קשה עם אנשים והוא היה צריך ללמוד איך להעמיד פנים עם אנשים כדי להסתדר איתם)
הוא גם לא מבין למה דקסטר מתכוון כשהוא אומר dark tendencies.
אבל אנחנו עדיין לא יודעים יותר מידי. אנחנו כן ראינו איך הוא השתתק כשהנושא של האמא הביולוגית שלו עלה. האם הוא מודע לכך שהיא נרצחה מול העיניים שלו?
האם יש לו איזה זיכרון מכך שהוא נחטף כשהוא היה בערך בן שנה?

מאוד עצוב שהוא חשב שדקסטר נטש אותו בגלל שהוא חשב שיש לו איזשהו dark tendencies. שמחתי שדקסטר הסביר לו שהוא התכוון שלו עצמו יש כאלו. אפילו שהוא לא פירט.

בכל מקרה גילינו הרבה תשובות לשאלות שהיו לי - זה שהאריסון באמת חי בארגנטינה עם האנה. זה שהוא חזר אחרי שהיא מתה מסרטן. זה שהוא מצא את דקסטר כי דקסטר שלח מכתב אחד והשתמש בשם ש"ג'ים לינדזי".
לא הוזכרו בכלל שני הילדים הבוגרים של ריטה (קודי ואסתר נראה לי) שהם חצי אחים של האריסון ועברו לגור עם הסבא וסבתא שלהם. אם הוא חי בבתי אומנה היה הגיוני שהוא ינסה למצוא אותם. בעיקרון אני לא רואה סיבה למעורבות שלהם בעלילה של העונה, אבל אני מרגיש שצריך להתייחס לקיום שלהם בשביל הסדר של הדברים.

אז לעלילה - לפני שלדקסטר יש זמן לחשוב ממש כל המשטרה מגיעה לפתח ביתו כדי לחפש את האסהול שהוא הרג. מזל שהוא הספיק לנקות קצת דם ומוצא שיטה להסתיר את היתר הדם על ידי כך שהוא נוסע עליו. אפילו יוצא לו טוב שמסתבר שהירי בצבי הזה היה לא חוקי וזה נתן לו סיפור סביר שהאסהול ברח מזירת הפשע.
הכל מתאים כי הייתה לדקסטר כפפה לשתול במקום טוב והאסהול באמת ירה בצבי ויש הוכחות לכך.
אבל אז בסוף היום מגיע האב של האסהול והוא משוכנע שהבן שלו לא ברח ומשכנע את כולם שצריך להמשיך לחפש כי הבן שלו נמצא איפשהו.
בלי לדעת שהגופה נמצאת קבורה ממש מתחתם. (מסתבר שדקסטר לא זרק את הגופה לאגם)

אגב, אני חשבתי שנגלה שהאבא של האסהול הוא המיליונר שהפגינו נגדו בפרק הקודם, אבל מסתבר שזה מישהו אחר.
יש עניין שלם עם המיליונר ההוא שכנראה מזהם. אבל גם תורם הרבה כספים לאינדיאנים. ויש לו הליקופטר שהוא תורם למאמץ החיפוש.

יש גם עניין שלם של מתח בין תושבי העיירה ותושבי שמורת האינדיאנים. כשהשוטרת (מפקדת המשטרה) תקועה באמצע של זה כי היא בעצמה אינדיאנית.
חלק מהמתח הזה כנראה בגלל בנות אינדיאניות שנעלמו (כנראה חלק מהנשים החטופות שמפקדת המשטרה חוקרת).

וזה מוביל אותי לקו עלילה המקביל שבו רואים את הנערה מהפרק הקודם שנמצאת איפשהו במה שנראה כמו חדר מלון. היא שותה הרבה ונעשית חולה ובאופן כללי נמצאת המון זמן בחדר ההוא לפני שהיא מגלה שלושה דברים: הטלפון שלה נעלם, הדלת נעולה, ויש מצלמות שמצלמות את החדר (אה כן, ולידם כתוב משהו כמו "את כבר מתה")
מישהו צופה דרך המצלמה אבל לא רואים מי. האבא של האסהול והמיליונר הם בראש הרשימה שלי. מה שאומר שזה כנראה לא אחד מהם.

חוץ מזה האריסון חושף די מיד שהוא הבן של דקסטר, אבל מתייחס אליו בתור ג'ים ולא הורס את סיפור הכיסוי שלו.
אם כי לבת של מפקדת המשטרה הוא מספר שהאמא החורגת שלו מתה כבר לפני כמה שנים, בעוד השוטרת בטח חושבת שברגע שהאמא שלו מתה הוא עבר לגור עם "ג'ים".
השוטרת (וואו, ממש יעזור אם אני אבדוק מה השם שלה) לא ממש כועסת על דקסטר שהסתיר ממנה שיש לו בן, אלא רואה את זה כדבר הגיוני שהוא שמר בסוד.
אבל היא גם לחלוטין חושבת שהוא פשוט אב גרוש. אין לה מושג שהוא נטש את הבן שלו לפני עשר שנים והשאיר אותו לחשוב שהוא מת.

בסופו של דבר האריסון די מתחבר עם הבת של השוטרת. החברים שלה די מניאקים ומסתכלים לו בתיק, אבל לא מוצאים שום דבר חשוד.
בסוף האריסון מסכים לגור עם דקסטר לתקופה מסויימת לפחות
אבל אמרתי שאני לא מרשה בראשון נכון?:-[

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל אמרתי שאני לא מרשה בראשון נכון?:-[
חחחחח האמת ששכחתי לחלוטין שביקשת.
אבל גם אם הייתי זוכר, אני אמרתי שאני אראה כשאני אוכל.

אם זה עוזר לך, אז עכשיו אני מעוצבן שיקח עוד יום עד שתגיבי

דיברגנט חדש

Well-known member
קודם כל צריך לזכור שכל יוצר יכול לברוא דמות שלו איך שהוא רוצה, לבנות אותה ולהחזיק בדעות לגביה איך שהוא רוצה.
אבל אחרי זה כל צופה יכול להחליט שהוא לא מסכים עם היוצר.
כלומר למשל משורר יכול לכתוב שיר עם משמעות מסויימת. אבל אחר כך כל אדם יכול לתת לשיר פרשנות משל עצמו וזה שזה לא כוונת המשורר זה לא משנה.
אז אם אתה רואה את דקסטר כאדם טוב זה לא צריך לשנות לך שהיוצר שלו "קבע" שהוא אדם לא טוב.

ולדעתי הגיוני מאוד שהיוצר חושב שדקסטר הוא לא בחור טוב.
זה מצב מבלבל עם דקסטר כי אנחנו לחלוטין חיים את הסדרה דרכו. ואנחנו יודעים שדקסטר מאוד רציני לגבי הקוד המוסרי שלפיו הוא פועל ולפיו הוא רוצח רק רוצחים.
אבל גם אני לא חושב שזה הופך את דקסטר לאדם טוב. קודם כל הוא רוצח. יש סיבה שיש מערכת צדק ולא נותנים לאדם אחד לקבוע מה יחיה ומי ימות.
אנחנו גם יודעים שהיו בעבר מקרים שבהם דקסטר טעה לגבי מי שהוא רצח, הוא שהוא גרם למוות של מישהו שלא הגיע לו. או הפליל מישהו חף מפשע.
הרי את דוקס הוא הפליל בתור הbay harbor butcher ואומנם הוא לא רצח אותו, אבל הוא הביא אותו למצב שהוא נרצח על ידי ליילה (עונה 2).

דקסטר הוא חלק משרשרת של גיבורי סדרות שהם אנטי-גיבורים. גיבורים שמצד אחד אנחנו אוהבים, אבל מצד אחד הם אנשים במקרה הטוב פגומים מאוד ובמקרה הרע ממש רעים - טוני סופרנו, דון דרייפר, פרנק אנדרווד, וולטר ווייט, ויק מאקי.

עוד פרק הסתיים (ממש לפני דקה)
ואני כל כך אוהב את זה. (אני לא מבין איך זה בנתיים קיבל ביקורות פושרות כל כך)

קודם כל אני מאוד אוהב את הקטעים עם דב. לא הייתי נלהב כשהבנתי שדב תהיה דמות נלווה כסוג של אשליה שלו שמטיפה לו (נראה לי שאבא שלו היה ככה לפעמים בעבר)
אבל בפרק הזה לדעתי עשו את זה נהדר. איך שהיא כל הזמן תוקפת אותו. על כך שהוא מתקרב אל האריסון, על כך שהוא מרגיש סיפוק מזה שהוא הצליח לצאת בשלום מעוד רצח. ואיך שעשו אותה לא רק תקיפה, אלא גם אלימה איתו באשליות שלו. ומבחינה פוטוגנית זה שהיא רוב הזמן מחוץ לפוקוס זה עשוי ממש טוב.
ברור שהיא מייצגת מחשבות שלו וזה שהיא כל כך בקונלפיקט איתו מראה עד כמה הוא למעשה חלוק לגבי מה שהוא עושה.

חוץ מזה אני מאוד מסוקרן לאן תלך העלילה עם האריסון.
אוסווין שאל:

אז מבחינתי מצד אחד אהבתי את הסיפורים של דקסטר ואני אשמח לעוד כאלו גם אם זה יהיה עוד מאותו סוג.
אבל התקווה שלי היא שהם כן מנסים לספר סיפור חדש, משהו שהם לא יכלו לספר לפני עשר שנים - וזה הסיפור של האריסון.
אומנם בנתיים לא נראה שהאריסון הוא כמו דקסטר. הוא לא ביישן, אלא ניגש אל אנשים בקלות (אומנם דקסטר כזה בהווה אבל הוא תיאר גם בפרק הזה וגם בעבר שכשהוא היה צעיר היה לו מאוד קשה עם אנשים והוא היה צריך ללמוד איך להעמיד פנים עם אנשים כדי להסתדר איתם)
הוא גם לא מבין למה דקסטר מתכוון כשהוא אומר dark tendencies.
אבל אנחנו עדיין לא יודעים יותר מידי. אנחנו כן ראינו איך הוא השתתק כשהנושא של האמא הביולוגית שלו עלה. האם הוא מודע לכך שהיא נרצחה מול העיניים שלו?

מאוד עצוב שהוא חשב שדקסטר נטש אותו בגלל שהוא חשב שיש לו איזשהו dark tendencies. שמחתי שדקסטר הסביר לו שהוא התכוון שלו עצמו יש כאלו. אפילו שהוא לא פירט.

בכל מקרה גילינו הרבה תשובות לשאלות שהיו לי - זה שהאריסון באמת חי בארגנטינה עם האנה. זה שהוא חזר אחרי שהיא מתה מסרטן. זה שהוא מצא את דקסטר כי דקסטר שלח מכתב אחד והשתמש בשם ש"ג'ים לינדזי".
לא הוזכרו בכלל שני הילדים הבוגרים של ריטה (קודי ואסתר נראה לי) שהם חצי אחים של האריסון ועברו לגור עם הסבא וסבתא שלהם. אם הוא חי בבתי אומנה היה הגיוני שהוא ינסה למצוא אותם. בעיקרון אני לא רואה סיבה למעורבות שלהם בעלילה של העונה, אבל אני מרגיש שצריך להתייחס לקיום שלהם בשביל הסדר של הדברים.

אז לעלילה - לפני שלדקסטר יש זמן לחשוב ממש כל המשטרה מגיעה לפתח ביתו כדי לחפש את האסהול שהוא הרג. מזל שהוא הספיק לנקות קצת דם ומוצא שיטה להסתיר את היתר הדם על ידי כך שהוא נוסע עליו. אפילו יוצא לו טוב שמסתבר שהירי בצבי הזה היה לא חוקי וזה נתן לו סיפור סביר שהאסהול ברח מזירת הפשע.
הכל מתאים כי הייתה לדקסטר כפפה לשתול במקום טוב והאסהול באמת ירה בצבי ויש הוכחות לכך.
אבל אז בסוף היום מגיע האב של האסהול והוא משוכנע שהבן שלו לא ברח ומשכנע את כולם שצריך להמשיך לחפש כי הבן שלו נמצא איפשהו.

אגב, אני חשבתי שנגלה שהאבא של האסהול הוא המיליונר שהפגינו נגדו בפרק הקודם, אבל מסתבר שזה מישהו אחר.
יש עניין שלם עם המיליונר ההוא שכנראה מזהם. אבל גם תורם הרבה כספים לאינדיאנים. ויש לו הליקופטר שהוא תורם למאמץ החיפוש.

יש גם עניין שלם של מתח בין תושבי העיירה ותושבי שמורת האינדיאנים. כשהשוטרת (מפקדת המשטרה) תקועה באמצע של זה כי היא בעצמה אינדיאנית.
חלק מהמתח הזה כנראה בגלל בנות אינדיאניות שנעלמו (כנראה חלק מהנשים החטופות שמפקדת המשטרה חוקרת).

וזה מוביל אותי לקו עלילה המקביל שבו רואים את הנערה מהפרק הקודם שנמצאת איפשהו במה שנראה כמו חדר מלון. היא שותה הרבה ונעשית חולה ובאופן כללי נמצאת המון זמן בחדר ההוא לפני שהיא מגלה שלושה דברים: הטלפון שלה נעלם, הדלת נעולה, ויש מצלמות שמצלמות את החדר (אה כן, ולידם כתוב משהו כמו "את כבר מתה")
מישהו צופה דרך המצלמה אבל לא רואים מי. האבא של האסהול והמיליונר הם בראש הרשימה שלי. מה שאומר שזה כנראה לא אחד מהם.

חוץ מזה האריסון חושף די מיד שהוא הבן של דקסטר, אבל מתייחס אליו בתור ג'ים ולא הורס את סיפור הכיסוי שלו.
אם כי לבת של מפקדת המשטרה הוא מספר שהאמא החורגת שלו מתה כבר לפני כמה שנים, בעוד השוטרת בטח חושבת שברגע שהאמא שלו מתה הוא עבר לגור עם "ג'ים".
השוטרת (וואו, ממש יעזור אם אני אבדוק מה השם שלה) לא ממש כועסת על דקסטר שהסתיר ממנה שיש לו בן, אלא רואה את זה כדבר הגיוני שהוא שמר בסוד.
אבל היא גם לחלוטין חושבת שהוא פשוט אב גרוש. אין לה מושג שהוא נטש את הבן שלו לפני עשר שנים והשאיר אותו לחשוב שהוא מת.

בסופו של דבר האריסון די מתחבר עם הבת של השוטרת. החברים שלה די מניאקים ומסתכלים לו בתיק, אבל לא מוצאים שום דבר חשוד.
בסוף האריסון מסכים לגור עם דקסטר לתקופה מסויימת לפחות
נראה לי שהבן שלו מתוסבך לא פחות ממנו ותכשיט לא קטן :)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

דיברגנט חדש

Well-known member
שים |לב| חשוב לשים הסתרת ספוילר על כך דבר שמדבר על מה שקורה בסדרה. בין אם זה מהפרק 1 או מפרק 2 של העונה.
אני תמיד מקפיד על כך, רק שבמקרה הנדון, לא כתבתי משהו מיוחד שקרה בסדרה אלא כתבתי בצורה מעומעמת כפי שדקסטר כתב במכתב על בנו שרק אם התנהגותו תהיה כזאת, שאנה תודיע לו :)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני תמיד מקפיד על כך, רק שבמקרה הנדון, לא כתבתי משהו מיוחד שקרה בסדרה אלא כתבתי בצורה מעומעמת כפי שדקסטר כתב במכתב על בנו שרק אם התנהגותו תהיה כזאת, שאנה תודיע לו :)
אבל עצם זה שהבן שלו מופיע בסדרה זה ספוילר

didalf

Well-known member
פרק 2
ובכן האנה גם כן מתה. והריסון מצא את דקסטר בגלל פשלה של קבוצת הבאולינג באיסנטגרם? חובבן! (דקסטר)
המכתב המדובר הזה זה משהו שראינו בעונה הקודמת ואני לא זוכרת? מסכן אבל הריסון חשב כל הזמן שאבא שלו נטש אותו כי הוא חשב שהוא (הריסון) מסוכן.

אנג'לה מספרת שהבת שלה מאומצת. לעעעע לא שמנו לב:-D

בינתיים דקסטר הצליח לכסות את העקבות שלו. מאד נוח כשיש שלג בכל מקום.

אז יש שני מבוגרים עשירים, אחד הזה עם הנפט והשני אבא של המאט הזה. אני לא בטוחה אבל נראה לי שהעין שצפתה בנערה המסכנה בחדר זה של האבא של מאט?
אז מה קשור איש הנפט?

אה ונזכרתי במשהו דבילי שהצחיק אותי - וינסנט ואן גואט:-D

לא הוזכרו בכלל שני הילדים הבוגרים של ריטה (קודי ואסתר נראה לי) שהם חצי אחים של האריסון ועברו לגור עם הסבא וסבתא שלהם.
אהה באמת תהיתם לגביהם לא זכרתי מה איתם. הריסון בכלל יודע שיש לו אחים?

יכול להיות, זה באמת מעניין.

גם זה שהוא לא רוצה "שוטרת שתחטט בעניינים שלו" ושהוא יודע לפרוץ מנעול די חשוד לגבי מה הוא כבר עשה.
אגב אני חשבתי שהבקתה שהנערים פרצו אליה זה איפה שדקסטר ביצע את הרצח ובגלל זה החליפו מנעול וכשהם יפרצו לשם הם יגלו דברים, אבל לא.

מה מי חטף אותו? מה יהיה עם הזיכרון שלי? וממתי אתה כן זוכר דברים???

כן לא הבנתי איפה הגופה בדיוק??? סתם קבורה בשלג?

אמרתי לך שקלטתי שמות משפחה שונים!|למטה|
אני גם חשבתי אבל היו להם שמות משפחה שונים לא? שאני לא זוכרת עכשיו.

השוטרת (וואו, ממש יעזור אם אני אבדוק מה השם שלה)
אנג'לה

היא טובה מידי, בטח תמות המסכנה.

אנחנו קפדנים, גם ספוילר מרומז או מעומעם הוא ספוילר ומסתירים אותו.

נערך לאחרונה ב:

LeAnnDyIan

Well-known member
טוב אני רק רוצה להגיד שהתחלתי לראות וקלטתי שאני לא זוכרת שום דבר שקרה אחרי לומן (וגם זה רק בגלל שראיתי את העונה הזאת לא מזמן)
נראה לי אני אעשה בינג׳ של העונות האחרונות לפני שאמשיך|חבול|

didalf

Well-known member
טוב אני רק רוצה להגיד שהתחלתי לראות וקלטתי שאני לא זוכרת שום דבר שקרה אחרי לומן (וגם זה רק בגלל שראיתי את העונה הזאת לא מזמן)
נראה לי אני אעשה בינג׳ של העונות האחרונות לפני שאמשיך|חבול|
ווי זה מלא. לא עדיף למצוא ריקאפ ביוטיוב?

LeAnnDyIan

Well-known member
אני גם לא, אבל לצפות בעונות מלאות מרגיש לי יותר מידי עבודה.
(אני גם לא זוכרת כלום כמעט, אז אני פשוט נזכרת תוך כדי או שואלת כאן שאלות)
הבעיה בריקאפים (או לצורך הענין לשאול שאלות פה) זה שזה לא עוזר לי להיזכר בכלום.
זה לא כאילו ששלוש ד׳ ריקאפ של פרק יעזרו לי להיזכר בכל שאר הדברים שקרו בפרק. אני פשוט אדע מה קרה בשלוש ד׳ ריקאפ ולרוב זה יבוא לי בלי הקשר.
נגיד קראתי כאן הודעות שלכם ו[ספוילר לכל הסדרה]אפילו לא זכרתי שדב מתה. או מי זו לעזאזל האנה אז לא, ריקאפים ושאלות כאן לא יעזרו לי.
אני צריכה לראות את הפרקים עצמם.

didalf

Well-known member
הבעיה בריקאפים (או לצורך הענין לשאול שאלות פה) זה שזה לא עוזר לי להיזכר בכלום.
זה לא כאילו ששלוש ד׳ ריקאפ של פרק יעזרו לי להיזכר בכל שאר הדברים שקרו בפרק. אני פשוט אדע מה קרה בשלוש ד׳ ריקאפ ולרוב זה יבוא לי בלי הקשר.
נגיד קראתי כאן הודעות שלכם ו[ספוילר לכל הסדרה]אפילו לא זכרתי שדב מתה. או מי זו לעזאזל האנה אז לא, ריקאפים ושאלות כאן לא יעזרו לי.
אני צריכה לראות את הפרקים עצמם.
טוב בהצלחה.
אבל תעשי את זה מהר שתגיעי לדבר איתנו גם על העונה הנוכחית.

LeAnnDylan

Well-known member
טוב בהצלחה.
אבל תעשי את זה מהר שתגיעי לדבר איתנו גם על העונה הנוכחית.
אה, לא התכוונתי לבוא להגיב פה אתכם בכל מקרה. אני סתם סטוקרית
(+הבטחתי לסהר שנחכה שתסתיים העונה כדי שנעשה בינג' ביחד אז אל תגלו לו שראיתי 2 פרקים🤫)

תיאוריית קונספירציה: האריסון ואודרי יתאהבו ובפרק הסיום הוא יהפוך לרוצח כמו אבא שלו וירצח בשביל אודרי את מיליארדר הנפט באקט של טרור אקולוגי.

אני אסביר.

שימו לב שהשם של הפרק האחרון של העונה, שישודר ב-9 בינואר, הוא "Sins of the Father". צירוף המילים הספציפי והמסוים הזה צלצל לי מוכר משהו אז גיגלתי את זה ומצאתי קצרמר בויקיפדיה באנגלית שכתוב בו כך:
"Sins of the Father or Sins of the Fathers derives from biblical references primarily in the books Exodus, Deuteronomy, and Numbers to generational sin, the sins or iniquities of one generation passing to another".

השם מרמז לנו שהאריסון יהפוך לרוצח כמו אבא שלו וזה בעצם יהיה סיום העונה הדרמטי ולא זה שדקסטר יחסל את היריב העיקרי שלו בעונה הזאת-קורט קולדוול. כלומר, אולי דקסטר עדיין יהרוג את קורט אבל זה לא יהיה הקליימקס. כמו כשבעונה 3 דקסטר הרג את מיגל אבל הקליימקס האמיתי היה העימות עם פושט העורות. או כמו בעונה 7 כשחשבנו שהקליימקס יהיה שדקסטר יהרוג את אייזק אבל הקליימקס היה העימות עם לגוורטה.

ההפיכה של האריסון לרוצח היא קצת הגיונית. לא הרבה אבל קצת אז זה כן אפשרי ברמה התסריטאית וברמת האמינות. כי כאילו, תחשבו על כל מה שקרה לו. האנה מתה והשאירה אותו לבד בעולם ואז הוא עבר בין כמה בתי אומנה ואולי עבר שם דברים לא נעימים כמו בריונות וכל מיני. ואז הוא גם גילה שאבא שלו בחיים ונורא נפגע ממנו על זה שהוא לא רוצה אותו.

כשבן-אדם כל-כך נדפק ברמה הפסיכולוגית עד כדי כך שהוא הופך לרוצח בהמשך, בדרך כלל הדברים הרעים שקרו ושהפכו אותו לרוצח קרו בילדות המוקדמת כי זה הזמן שמעצב את כל האישיות ואת כל האדם. הדברים הרעים שקרו להאריסון לא קרו לו אמנם בתקופת הילדות המוקדמת אבל הם קרו לו בגיל הנעורים. קצת גבולי אבל עוד בסדר.

זה גם מרמז על זה שהאריסון, אם יהיה רוצח, הוא עלול להיות רוצח שונה מאבא שלו. לדקסטר יש את "הנוסע האפל". הדחף להרוג. באיזשהו מקום הוא צריך את זה. זה צורך שקיים בו. כי זה פשוט כמה מוקדם הגיעו אליו הקשיים והרוע שבחיים האלו ובעולם הזה. במקרה של האריסון, הרוע והקשיים של החיים והעולם לא הגיעו אליו בילדות המוקדמת, לפחות לא בילדות המוקדמת מאוד, ככה שזה עלול שלא להיות "מוטבע" בו, והוא בעצם פשוט יבחר להרוג. בדעה צלולה ותוך כדי כשירות נפשית מלאה. האריסון, אם הוא יהיה רוצח, לא יהיה לו "נוסע אפל". הוא פשוט יבחר לעשות את זה.

השאלה היא אם זה יהיה משהו של פעם אחת כשהוא ואודרי יתאהבו והוא יהרוג בשבילה את מיליארדר הנפט או שהוא יהפוך לטרוריסט אקולוגי של ממש על בסיס קבוע.

אם האריסון יהרוג בקביעות, אני חושב שזה יהיה מסיבות שונות מאשר דקסטר ולא יהיה לו "דחף" שכזה אלא זה יהיה עיניין של בחירה, אבל בגלל שרציחות הטרור האקולוגי של האריסון יהיו על רקע אידיאולוגי ומסיבות "מוצדקות", אז למרות שהוא יהיה רוצח שונה במעט מאשר אבא שלו, הוא עדיין יהיה, כמוהו, "רוצח טוב". ולכן, בגלל ששניהם יהיו "רוצחים טובים" הם לא יעלו על מסלול לעימות ולא ינסו להרוג זה את זה.

מה דעתכם? האם האריסון ואודרי יתאהבו ובפרק סיום העונה הוא יהרוג את מיליארדר הנפט?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תיאוריית קונספירציה: האריסון ואודרי יתאהבו ובפרק הסיום הוא יהפוך לרוצח כמו אבא שלו וירצח בשביל אודרי את מיליארדר הנפט באקט של טרור אקולוגי.

אני אסביר.

שימו לב שהשם של הפרק האחרון של העונה, שישודר ב-9 בינואר, הוא "Sins of the Father". צירוף המילים הספציפי והמסוים הזה צלצל לי מוכר משהו אז גיגלתי את זה ומצאתי קצרמר בויקיפדיה באנגלית שכתוב בו כך:
"Sins of the Father or Sins of the Fathers derives from biblical references primarily in the books Exodus, Deuteronomy, and Numbers to generational sin, the sins or iniquities of one generation passing to another".

השם מרמז לנו שהאריסון יהפוך לרוצח כמו אבא שלו וזה בעצם יהיה סיום העונה הדרמטי ולא זה שדקסטר יחסל את היריב העיקרי שלו בעונה הזאת-קורט קולדוול. כלומר, אולי דקסטר עדיין יהרוג את קורט אבל זה לא יהיה הקליימקס. כמו כשבעונה 3 דקסטר הרג את מיגל אבל הקליימקס האמיתי היה העימות עם פושט העורות. או כמו בעונה 7 כשחשבנו שהקליימקס יהיה שדקסטר יהרוג את אייזק אבל הקליימקס היה העימות עם לגוורטה.

ההפיכה של האריסון לרוצח היא קצת הגיונית. לא הרבה אבל קצת אז זה כן אפשרי ברמה התסריטאית וברמת האמינות. כי כאילו, תחשבו על כל מה שקרה לו. האנה מתה והשאירה אותו לבד בעולם ואז הוא עבר בין כמה בתי אומנה ואולי עבר שם דברים לא נעימים כמו בריונות וכל מיני. ואז הוא גם גילה שאבא שלו בחיים ונורא נפגע ממנו על זה שהוא לא רוצה אותו.

כשבן-אדם כל-כך נדפק ברמה הפסיכולוגית עד כדי כך שהוא הופך לרוצח בהמשך, בדרך כלל הדברים הרעים שקרו ושהפכו אותו לרוצח קרו בילדות המוקדמת כי זה הזמן שמעצב את כל האישיות ואת כל האדם. הדברים הרעים שקרו להאריסון לא קרו לו אמנם בתקופת הילדות המוקדמת אבל הם קרו לו בגיל הנעורים. קצת גבולי אבל עוד בסדר.

זה גם מרמז על זה שהאריסון, אם יהיה רוצח, הוא עלול להיות רוצח שונה מאבא שלו. לדקסטר יש את "הנוסע האפל". הדחף להרוג. באיזשהו מקום הוא צריך את זה. זה צורך שקיים בו. כי זה פשוט כמה מוקדם הגיעו אליו הקשיים והרוע שבחיים האלו ובעולם הזה. במקרה של האריסון, הרוע והקשיים של החיים והעולם לא הגיעו אליו בילדות המוקדמת, לפחות לא בילדות המוקדמת מאוד, ככה שזה עלול שלא להיות "מוטבע" בו, והוא בעצם פשוט יבחר להרוג. בדעה צלולה ותוך כדי כשירות נפשית מלאה. האריסון, אם הוא יהיה רוצח, לא יהיה לו "נוסע אפל". הוא פשוט יבחר לעשות את זה.

השאלה היא אם זה יהיה משהו של פעם אחת כשהוא ואודרי יתאהבו והוא יהרוג בשבילה את מיליארדר הנפט או שהוא יהפוך לטרוריסט אקולוגי של ממש על בסיס קבוע.

אם האריסון יהרוג בקביעות, אני חושב שזה יהיה מסיבות שונות מאשר דקסטר ולא יהיה לו "דחף" שכזה אלא זה יהיה עיניין של בחירה, אבל בגלל שרציחות הטרור האקולוגי של האריסון יהיו על רקע אידיאולוגי ומסיבות "מוצדקות", אז למרות שהוא יהיה רוצח שונה במעט מאשר אבא שלו, הוא עדיין יהיה, כמוהו, "רוצח טוב". ולכן, בגלל ששניהם יהיו "רוצחים טובים" הם לא יעלו על מסלול לעימות ולא ינסו להרוג זה את זה.

מה דעתכם? האם האריסון ואודרי יתאהבו ובפרק סיום העונה הוא יהרוג את מיליארדר הנפט?
קודם כל - מאוד מאוד חשוב לשים דיבורים שכוללים מידע על העונה הזאת בתיבת ספוילר. אל בגלל שאתה מנחש על מה שיקרה אלא בגלל שאתה מתייחס לדברים שקרו בשני הפרקים הראשונים. שים לב שבשרשור הזה כל הדיבורים על הפרקים עצמם מוסתרים בתיבות ספוילר.
*אם אתה לא יודע כיצד ליצור תיבת ספוילר אפשר להסביר לך.
בקצרה - צריך לסמן את הטקסט שאתה רוצה ואז לבחור בתפריט בראש ההודעה את האופציה של "ספוילר" (זה סימן של עין עם קו עליה)
ואז אתה כותב מה שאתה רוצה שיהיה התיאור של הספוילר.

עכשיו לתגובה על מה שכתבת:
אני בהחלט חושב שיש סיכוי שהאריסון יהפוך גם הוא לרוצח. לא חשבתי על דווקא שירצח את המיליונר הזה או שיהפוך להיות פעיל אקולוגי.
נראה לי יותר סביר שהוא בסופו של דבר ירצח את מי שזה לא יהיה שחוטף נערות צעירות. אולי אחרי שהוא גם יחטוף את אודרי.

אני מסכים עם חלק ממה שאתה אומר, אבל אתה שוכח שהאריסון כן חווה אירועים קשים מאוד בילדות המוקדמת שלו.
הדבר העיקרי זה שאמא שלו (ריטה) נרצחה כנראה מול העיניים שלו - כשדקסטר מצא את הגופה של ריטה באמבטיה האריסון ישב על הרצפה ליד כשמסביבו מלא דם. (סוף עונה 4)
דבר נוסף שקרה להאריסון זה שהוא נחטף על ידי רוצח בסוף עונה 6 (הרוצח ששיחק קולין הנקס).

אבל לפחות עושה רושם שהדברים האלו לא השפיעו על האריסון כמו שהאירוע מהילדות של דקסטר השפיע עליו - כי דקסטר אמר שהוא הרגיש שונה ומוזר מגיל מאוד צעיר. האריסון לא עושה רושם כזה.

תודה רבה לך. באמת לא ידעתי איך עושים תיבת ספוילר. ועכשיו לעניינינו.

אני בהחלט חושב שיש סיכוי שהאריסון יהפוך גם הוא לרוצח. לא חשבתי על דווקא שירצח את המיליונר הזה או שיהפוך להיות פעיל אקולוגי.
נראה לי יותר סביר שהוא בסופו של דבר ירצח את מי שזה לא יהיה שחוטף נערות צעירות. אולי אחרי שהוא גם יחטוף את אודרי.
אני מצטער, אבל אני חולק עליך. האריסון לא יכול להיות זה שירצח את הבחור שחוטף את הנערות. הבחור שחוטף את הנערות נראה כמו מקצוען. לפי הטריילרים הוא גם צלף והכול. זאת לא הריגה שזה אמין ברמה התסריטאית שהאריסון יעשה. אסור לשכוח שגם צריך למצוא את הבן-אדם הזה כי לא יודעים מי הוא. איזה יכולות בלשיות כבר יכולות להיות להאריסון מורגן? בגלל שזה רוצח ברמה גבוהה, ובגלל שצריך לגלות קודם מי הוא, זאת נראית לי כמו הריגה בשביל דקסטר. זה פשוט לא אמין שהאריסון יהרוג את הבחור שחוטף את הנערות בגלל שני הסיבות שציינתי, ולכן לעניות דעתי, התסריטאים לא מתכוונים ללכת לשם. דקסטר יהרוג גם את הצלף וגם את קורט קולדוול.

האריסון יהרוג את מיליארדר הנפט. שנינו מסכימים שהאריסון יהיה רוצח, נכון? את הבחור שחוטף את הנערות הוא לא יהרוג משני הסיבות שכבר ציינתי, ואת קורט הוא לא יהרוג כי אני לא רואה למה לו להרוג אותו. מה שכן, אם האריסון יהיה רוצח, כפי מה שמצופה, ואם הוא ואודרי יהיו זוג, ואם אודרי היא פעילת אקלים, אז מיליארדר הנפט זאת כבר הריגה אמינה עבור האריסון. קודם כל, כולם יודעים מי זה מיליארדר הנפט. לא צריך עכשיו להיות בלש כמו מה שדקסטר מסוגל להיות לפעמים וללכת ולגלות מי זה הבן-אדם הזה. שנית כל, מיליארדר הנפט הוא לא רוצח מתוחכם ומיומן. זה בן-אדם רגיל שהוא פשוט ממש עשיר מנפט ומהרס הסביבה והרס כדור הארץ.

בין כה וכה, אני די משוכנע שמיליארדר הנפט הולך למות מידיו של מישהו. אם לא האריסון אז דקסטר. מיליארדר הנפט הופיע בפרק הראשון בהפגנה של אודרי. ואז עוד פעם בפרק השני כשהוא הגן על עצמו מפני המחאה של אודרי בפניה של אנג'לה כשהיא ביקשה להשתמש במסוק שלו כדי למצוא את מאט. ראינו אותו עד עכשיו פעמיים, ובשני הפעמים דובר על ההרס שלו את הסביבה. הרי התסריטאים לא סתם המציאו עכשיו דמות בשביל הכיף. יש לו תפקיד בעונה הזאת. למיליארדר הנפט. התפקיד שלו, לדעתי, הוא להיות קורבן לרצח. זה גם מתאים לרוחה של התקופה. כמו מה שהתסריטאים מנסים לזרום עם רוחה של התקופה כשהם ממציאים את הדמות הזאת ומציגים הפגנת אקלים בפרק הראשון ומדובר על ההרס של מיליארדר הנפט את הסביבה בפרק השני, ככה בהתחשב בזה שהסדרה המדוברת היא "דקסטר", אז אם התסריטאים רוצים להמשיך ללכת בקו הזה של התאמה לרוח התקופה, אני לגמרי רואה את התסריטאים הורגים אותו. ובגלל שהוא הריגה קלה, זאת הסיבה למה הוא יהיה הריגה של האריסון, ועוד ההריגה הראשונה שלו. זה הכול מסתדר.

ועוד משהו-יכול להיות שהצלף יחטוף את אודרי, אבל לדעתי זה רק יוסיף לדרבן את דקסטר להרוג אותו כי אודרי היא הבת של אנג'לה, זה לא ידרבן את האריסון להרוג אותו כי היא הבת זוג שלו (או לפחות תהיה...נראה לי...).
אני מסכים עם חלק ממה שאתה אומר, אבל אתה שוכח שהאריסון כן חווה אירועים קשים מאוד בילדות המוקדמת שלו.
הדבר העיקרי זה שאמא שלו (ריטה) נרצחה כנראה מול העיניים שלו - כשדקסטר מצא את הגופה של ריטה באמבטיה האריסון ישב על הרצפה ליד כשמסביבו מלא דם. (סוף עונה 4)
דבר נוסף שקרה להאריסון זה שהוא נחטף על ידי רוצח בסוף עונה 6 (הרוצח ששיחק קולין הנקס)

לא שכחתי. האריסון היה בן רק כמה חודשים. לא זוכרים כלום מהגיל הזה כולל אירועים טראומתיים. לכן מותה של ריטה לא יכול להיות חוויה מעצבת עבור האריסון. בנוגע לרוצח יום הדין, האריסון היה אז נראה לי בן 3. גם מהגיל הזה לא זוכרים כלום, חוץ מאירועים טראומתיים אולי, אבל האריסון לא חווה את החטיפה על-ידי רוצח יום הדין כאירוע טראומתי בעבורו כי זאת הייתה חטיפה לא-אלימה ולא טראומתית שהתרחשה בדרך של עורמה. ממש אפשר לראות את האריסון בפרק ההוא ביחד עם רוצח יום הדין והוא נראה נינוח ולא מודאג. לכן זאת לא חוויה טראומתית, ובגלל שזאת לא חוויה טראומתית, אז בהתחשב בזה שהאריסון היה בן 3, הוא גם לא זוכר את התקרית.

לכן החוויות המעצבות האמיתיות עבור האריסון הן מותה של האנה, הכמה שנים בבתי אומנה, והגילוי על הנטישה של דקסטר.
אבל לפחות עושה רושם שהדברים האלו לא השפיעו על האריסון כמו שהאירוע מהילדות של דקסטר השפיע עליו - כי דקסטר אמר שהוא הרגיש שונה ומוזר מגיל מאוד צעיר. האריסון לא עושה רושם כזה
אכן. לכן האריסון יהיה רוצח בלי "נוסע אפל". את דקסטר אנחנו יכולים להשוות לדוגמה לטד בנדי, שפשוט היה לו דחף כזה ולכן היה חייב לרצוח, בעוד שאת האריסון אנחנו יכולים להשוות לטד קזינסקי, שבחר להרוג אנשים תוך כדי כשירות נפשית מלאה, בלי שום נוסע אפל, ובגלל שהוא עצמו בחר בכך בכל מאת האחוזים, בלי להרגיש את עצמו מאולץ או נדחף לכיוון הזה.

דיברגנט חדש

Well-known member

אני אסביר.

דיי שקוף שהוא יילך בעקבות אביו, אך בניגוד לאביו, לא יהיה לו את היידע לטשטש את הראיות וכאן ייכנס דקסטר לתמונה בעל כורחו ויטשטש אותם

דיי שקוף שהוא יילך בעקבות אביו, אך בניגוד לאביו, לא יהיה לו את היידע לטשטש את הראיות וכאן ייכנס דקסטר לתמונה בעל כורחו ויטשטש אותם

אפשרי לחלוטין. אולי דקסטר אפילו ילמד אותו את הקוד של הארי ודוקטור ווגל. רק יש לקוות שהאריסון יהיה תלמיד טוב יותר מאשר מיגל. ושהוא לא יירצח בעצמו כמו מה שקרה לזאק המילטון.

למעלה