סוף סוף ראיתי- אז סוג של סיכום עונה. הסוף הציל את העונה הזאת קצת. מי שאוהב את הדמות של דקסטר לא יאהב את ההודעה שלי.
אני חושבת שבשיחה עם אנג'לה קלטתי כמה אני שונאת את דקסטר פתאום, כי רמת הגאזלייטינג שהוא האכיל אותה הייתה בלתי נסבלת מבחינתי, ואז קלטתי איך שהוא עשה את זה כמעט לכל דמות בסדרה המקורית, כולל דמויות טובות שהוא טען שאכפת לו מהם. והתחלתי לשנוא אותו יותר, כך שלא רק שמחתי שהוא מת בסוף, אלא בעיר שמחתי שהוא מת ע"י הריסון ושמחתי על המונולוג הסופי שלו שהבהיר לדסטר בדיוק מה הוא. לא סופר הירו לוחם צדק (שגם איתם יש לי בעיות), אלא מניפולטור פסיכוטי שפוגע בכל מי שהוא טוען שחשוב לו. היה משהו מספק לדעת שדקסטר מת בדיוק אחרי שנשבר לו הלב ממה שהאריסון אמר.
בוואלה הייתה ביורת ממש טובה שאני חותמת על רובה. אני לא אהבתי את קורט, לא אהבתי שגם בעונה הזאת היו חייבים להביא רוצח סדרתי שאיכשהו יראה יותר רע מדקסטר. הם עשו את זה בכל עונה בסדרה (כי אתם יודעים, זה הגיוני כל הזמן לפגוש רוצחים סדרתיים פסיכוטים שאתה תראה בהשוואה פחות רע מהם... למי זה לא קורה? כל העולם הם רוצחים סדרתיים שרוצחים את הקורבנות שלהם בצורה חולנית בגלל איזה טראומה שהם חוו בעבר, אבל בשבילם זה לא בסדר, רק בשביל דקסטר זה כן). בפרק 9 בכלל נמלאתי מעט בחילה כשחשבתי שהכיוון שילכו אליו זה שהאריסון יצטרף לדקסטר ושניהם יסעו להם עם הנוסע האפל שלהם, אז מהפרק האחרון ציפיתי כמעט לכלום, והסצנה שהאריסון לא נותן לדקסטר לבלשט אותו יותר הייתה הפתעה מרעננת שהצליחה להציל עבורי קצת את העונה, ובדיעבד את הסדרה, כי עד לרגע הזה כל העונה הזאת לא רק גרמה לי לשנוא את דקסטר של העונה הזאת, אלא את דקסטר של כל הסדרה.
אה, וגם מי אתם אנשים שכ"כ מתלוננים שלא היה איזה איחוד/קונפליקט בין דקסטר לבטיסטה, מי ישמע, היה להם קשר כזה מעניין בסדרה שדרש איזה קלוז'ר, ג'יזס.
טוב בכל מקרה הנה הביקורת של וואלה ואני אצטט מתוכה כמה מהקטעים הטובים:
"דקסטר: דם חדש" הצליחה לתקן את הטעם הרע שהשאירה הסדרה האם. העונה כולה הייתה טובה ומבדרת, וסיפקה לבסוף את הסיומת שהסדרה, הגיבור והמעריצים היו ראויים לה
e.walla.co.il
"לאורך חייה של "דקסטר", רוב הזמן הדמות שבמרכזה לא באמת צוירה כאנטי-גיבורה. עבורנו הצופים דקסטר היה לוחם צדק שקשה לא להריע לו. אך זה מה שהזכירה העונה האחרונה בכלל והפרט האחרון בפרט: הנזק ההיקפי האנושי שהוא אחראי לו פשוט עצום. השוטר לוגן היה הפיסה האחרונה והאכזרית בפאזל הזה. כעדות נוספת לבנייה הנבונה של "דם חדש", לוגן לא היה רק שוטר אלא גם מאמן, אדם חביב ושוחר טוב, מישהו שהריסון באמת חיבב. במקרה הזה היה קשה מאוד להריע לדקסטר על הבריחה הנועזת."