🔪דקסטר:דם חדש🩸

didalf

Well-known member
שרשור לעונה החדשה של דקסטר!

ובכן אני החולה נשארה להתפנק בבית של ההורים ובשיטוט קל בVOD ראיתי שיש את הפרק החדש כבר היום.
מניחה שכמו שיימלס שואטיים מעלים את הסדרות שלהם לאתר שלהם כבר בלילה.
למי מכם שאין הפרק ישודר מחר ב22:00 ביס אקשן.

נערך לאחרונה ב:
שרשור לעונה החדשה של דקסטר!

ובכן אני החולה נשארה להתפנק בבית של ההורים ובשיטוט קל בVOD ראיתי שיש את הפרק החדש כבר היום.
מניחה שכמו שיימלס שואטיים מעלים את הסדרות שלהם לאתר שלהם כבר בלילה.
למי מכם שאין הפרק ישודר מחר ב22:00 ביס אקשן.
מבקר עיתון 'הארץ' גמר על דקסטר המחודש. ראיתי רק פעם אחת דקסטר אז, פרק אחד, לא ממש אהבתי. אז כנראה לא אתאמץ.
מהצד השני צפיתי אתמול ב"זו שיודעת" המחודש, אחחחחחחח, א-מחייה, כמו שאני אוהב. הרבה רעל, הרבה צדקנות, שחקניות ושחקנים יפי תואר - רק עקרות בית אמיתיות עם המפלצת בתאני [יהודייה, אגב ] משתווה.

didalf

Well-known member
פרק 1
יאא איזה מוזר לראות שוב דקסטר אחרי כ"כ הרבה שנים.
אז דקסטר עכשיו חי תחת השם ג'ים לינזדי (שדומה בכוונה לשם של הסופר שכתב את הספרים במקור?) בעיירה קטנה ומושלגת שבה כולם חברים שלו ואפילו יוצא עם שוטרת. איך הוא אוהב תמיד להשאר קרוב מידי למשטרה. והוא עובד בחנות של ציוד דיג שיש בה גם רובים וסכינים, כי כמובן.
טיפלה באסה עם כל השלג הזה כי אחד הדברים שאהבתי בדקסטר זה השמש של פלורידה עם כל הרציחות האלה, ולא עוד סדרת מתח קודרת. אבל לא נורא. איך בנאדם ממיאמי מתרגל לחיות בקור כזה (ספוילר לסוף הפרק: הוא לא).
וחוצמזה הוא מדבר בדמיונות שלו עם דב. יאא איך התגעגעתי אליה|לב| והוא לא רצח כבר 10 שנים!! כל הכבוד.

אבל לא באנו לפה בשביל לצפות בחיים השלווים שלו לכן שכמובן דברים מתחילים להסדק. איזה אסהול עשיר רוצה לקנות רובה ציד משוכלל ולא בא לדקסטר טוב. עלק הוא אומר לו "תשבור קצת חוקים מידי פעם" חה לו רק ידעת עם מי אתה מדבר. אותו אסהול עשיר מסתבר היה אחראי לתאונת סירה שבה מתו 5 אנשים כי הוא שיחק צ'יקן עם עוד מישהו והתנגש בו למרות ששהוא פרש. דקסטר לא אוהבבבבבב.

חוץ מזה מישהו נראה עוקב אחרי דקסטר. הווו זה האריסון:-0 הבן שלו שראינו לאחרונה בגיל מה? 4. ועכשיו הוא טינאייג'ר. בהתחלה דקסטר בעידודה של רוח דב מכחיש שזה הוא ומגרש אותו כדי להגן עליו. תכלס בצדק. דב ציינה את כל האנשים הקרובים אליו שמתו בגללו, איזה בלאסט פרום דה פאסט שמות שכבר שכחתי. והיא כמובן השם הכי חשוב ברשימה. מה שזהכיר לי שאני לא זוכרת איך היא מתה. מישהו זוכר?

יש לדקסטר קטע עם איזה אייל לבן שהוא כל יום רודף אחריו אבל לא מסוגל לירות בו. זה מטאפורה למשהו? למה? בסוף דקסטר גם מתחבר אליו רק כדי שאסהול עשיר ירה בו. זה הקש ששבר את דקסטר שמביא לו מכה חזקה עם הרובה ומעלף אותו. ו-אופס הנוסע האפל מתעורר. אהבתי איך כל הפרק כשהוא היה אדם נורמטיבי לא הייתה את הקריינות הרגילה וברגע שהוא חזר לרצוח גם הקריינות חזרה. והנהההההה דקסטר הולך פול דקסטר עם הניילונים והנייר דבק והכל. והוא לוקח מזכרות יאא שכחתי מזה. ואז נהבלתי כשהקורבן היה עדיין חי אבל אז נזכרתי שבעצם דקסטר תמיד עושה ככה, מעמת את הקורבן עם הפשעים שלו ואז הורג אותו.
ואחרי קצת קשקשת (כולל נסיון עלוב של הקורבן לתרץ את מניאקיותו ב"ילדות עשוקה" שלא מרשימה את דקסטר) דקסטר רוצח אותו כמו פעם! בום רצף של 10 שנים נשבר. היה קצת משמח לראות את זה שוב. (משהו לא בסדר בי?)
ודקסטר הולך להשליך אותו איפשהו.
אבל אופססססס מישהו קצת חלוד כי יש עקבות דם בשלג!!!

דקסטר שמרגיש כמו עצמו מפעם עוצר את הריסון בתחנה, מודה שזה הוא ומביא אותו לבית שלו. מרגיש לי ביג מיסטייק. היוג'.

עוד דברים:
-דקסטר והחברה השוטרת שלו דווקא חמודים ביחד. חשדתי שזה הקטע כשהיא עצרה אותו.
-הנערה הזאת זאת הבת שלה? היא נראית גם גדולה מידי וגם השוטרת נראית אינדינאית והילדה נראית לבנה?
-כיצד ישתלב איש העסקים העשיר שהפגינו נגדו?
-והבחורה שראינו בבר?
-וזה שהשוטרת ציינה משהו על נערות נעלמות נדמה לי?
-האם נראה עוד דמויות מהעבר? מי בכלל נשאר חי? באטיסטה?

יאיי בינתיים התחיל טוב מקווה שזה יסתיים טוב ויתקן את הטעם המר שהשאירה העונה האחרונה.

Lhuna3

Well-known member
אוי כל כך רציתי שוב את הפתיח הישן או לפחות פתיח חדש אבל עם אותה מוזיקה :-(

אבל וואו איזה כיף שהיה פרק טוב!!

מה שזהכיר לי שאני לא זוכרת איך היא מתה. מישהו זוכר?
זוכרת סצינה הזויה שלו עם הגופה שלה בסירה. אבל לא כל מה שקרה לפני זה.
במעורפל: נדמה לי שהיה מישהו שדקסטר הלך לרצוח וההוא ירה בה? אבל לא באמת זוכרת, גם אין לי שום זכרון מה גילו עליו בסוף בכלליות. כן זכרתי שהשאיר את האריסון עם האנה. מעניין אם נראה אותה.

יש לדקסטר קטע עם איזה אייל לבן שהוא כל יום רודף אחריו אבל לא מסוגל לירות בו. זה מטאפורה למשהו? למה?
אני גם תהיתי אותו דבר.
אהבתי איך כל הפרק כשהוא היה אדם נורמטיבי לא הייתה את הקריינות הרגילה וברגע שהוא חזר לרצוח גם הקריינות חזרה.
לא שמתי לב - יפה!
ואחרי קצת קשקשת (כולל נסיון עלוב של הקורבן לתרץ את מניאקיותו ב"ילדות עשוקה" שלא מרשימה את דקסטר) דקסטר רוצח אותו כמו פעם! בום רצף של 10 שנים נשבר. היה קצת משמח לראות את זה שוב. (משהו לא בסדר בי?)
כן, אבל כנראה בכולנו :-D גם אני שמחתי.
ואפילו יוצא עם שוטרת
שמזכירה קצת "במקרה" את דברה? |תוהה|
-הנערה הזאת זאת הבת שלה? היא נראית גם גדולה מידי וגם השוטרת נראית אינדינאית והילדה נראית לבנה?
הורה וילד/ה מגזעים שונים

(בחיי אני רואה את זה עכשיו בכל סדרה פשוט.)
-והבחורה שראינו בבר?
כן ללא ספק, כולם.

מה שמעניין אותי זה האם ימשכו אותנו שוב עם "מתי השוטרת/הבת זוג שלו מגלה את האמת עליו" כמו שעשו לנו בעבר.

לסיכום: פתיחה מעודדת ומעוררת ציפיות.

Lhuna3

Well-known member
בקשר למטאפורה של האייל הלבן - אני חושבת שאולי הוא סימל את הטוהר, את ההשתחררות של דקסטר מהנוסע האפל, שיש לו מלחמה פנימית איתו, שזה המאבק עם עצמו בין להרוג את האייל או לא, ואז ברגע שהוא הצליח כמעט להגיע ולהתחבר אליו (אל הטוהר, לזנוח לגמרי את הנוסע האפל) - מגיע חלאה שמתאים לקוד של הארי והורג את הטוהר הזה בכך שהוא לכאורה מפתה את דקסטר לרצוח אותו.

דיברגנט חדש

Well-known member
פרק 1
יאא איזה מוזר לראות שוב דקסטר אחרי כ"כ הרבה שנים.
אז דקסטר עכשיו חי תחת השם ג'ים לינזדי (שדומה בכוונה לשם של הסופר שכתב את הספרים במקור?) בעיירה קטנה ומושלגת שבה כולם חברים שלו ואפילו יוצא עם שוטרת. איך הוא אוהב תמיד להשאר קרוב מידי למשטרה. והוא עובד בחנות של ציוד דיג שיש בה גם רובים וסכינים, כי כמובן.
טיפלה באסה עם כל השלג הזה כי אחד הדברים שאהבתי בדקסטר זה השמש של פלורידה עם כל הרציחות האלה, ולא עוד סדרת מתח קודרת. אבל לא נורא. איך בנאדם ממיאמי מתרגל לחיות בקור כזה (ספוילר לסוף הפרק: הוא לא).
וחוצמזה הוא מדבר בדמיונות שלו עם דב. יאא איך התגעגעתי אליה|לב| והוא לא רצח כבר 10 שנים!! כל הכבוד.

אבל לא באנו לפה בשביל לצפות בחיים השלווים שלו לכן שכמובן דברים מתחילים להסדק. איזה אסהול עשיר רוצה לקנות רובה ציד משוכלל ולא בא לדקסטר טוב. עלק הוא אומר לו "תשבור קצת חוקים מידי פעם" חה לו רק ידעת עם מי אתה מדבר. אותו אסהול עשיר מסתבר היה אחראי לתאונת סירה שבה מתו 5 אנשים כי הוא שיחק צ'יקן עם עוד מישהו והתנגש בו למרות ששהוא פרש. דקסטר לא אוהבבבבבב.

חוץ מזה מישהו נראה עוקב אחרי דקסטר. הווו זה האריסון:-0 הבן שלו שראינו לאחרונה בגיל מה? 4. ועכשיו הוא טינאייג'ר. בהתחלה דקסטר בעידודה של רוח דב מכחיש שזה הוא ומגרש אותו כדי להגן עליו. תכלס בצדק. דב ציינה את כל האנשים הקרובים אליו שמתו בגללו, איזה בלאסט פרום דה פאסט שמות שכבר שכחתי. והיא כמובן השם הכי חשוב ברשימה. מה שזהכיר לי שאני לא זוכרת איך היא מתה. מישהו זוכר?

יש לדקסטר קטע עם איזה אייל לבן שהוא כל יום רודף אחריו אבל לא מסוגל לירות בו. זה מטאפורה למשהו? למה? בסוף דקסטר גם מתחבר אליו רק כדי שאסהול עשיר ירה בו. זה הקש ששבר את דקסטר שמביא לו מכה חזקה עם הרובה ומעלף אותו. ו-אופס הנוסע האפל מתעורר. אהבתי איך כל הפרק כשהוא היה אדם נורמטיבי לא הייתה את הקריינות הרגילה וברגע שהוא חזר לרצוח גם הקריינות חזרה. והנהההההה דקסטר הולך פול דקסטר עם הניילונים והנייר דבק והכל. והוא לוקח מזכרות יאא שכחתי מזה. ואז נהבלתי כשהקורבן היה עדיין חי אבל אז נזכרתי שבעצם דקסטר תמיד עושה ככה, מעמת את הקורבן עם הפשעים שלו ואז הורג אותו.
אבל אופססססס מישהו קצת חלוד כי יש עקבות דם בשלג!!!

דקסטר שמרגיש כמו עצמו מפעם עוצר את הריסון בתחנה, מודה שזה הוא ומביא אותו לבית שלו. מרגיש לי ביג מיסטייק. היוג'.

עוד דברים:
-והבחורה שראינו בבר?

יאיי בינתיים התחיל טוב מקווה שזה יסתיים טוב ויתקן את הטעם המר שהשאירה העונה האחרונה.
כשהוא רואה דם, העיניי יוצאות לו, אך הוא מתאפק, הצליח להחזיק 10 שנים ללא רציחה של אף אחד :)

didalf

Well-known member
אוי כן רציתי לציין גם שחסר לי הפתיח. אולי בפרקים הבאים יהיה?
לפחות בסיום היה את אותה מוזיקה של הסיום.

במעורפל: נדמה לי שהיה מישהו שדקסטר הלך לרצוח וההוא ירה בה? אבל לא באמת זוכרת, גם אין לי שום זכרון מה גילו עליו בסוף בכלליות. כן זכרתי שהשאיר את האריסון עם האנה. מעניין אם נראה אותה.
כן זה כל מה שאני זוכרת לא עזרת|שפם|
ירו בה? כי כשהיא אמרה לדקסטר שהיא גם מתה בגללו והוציאה משהו מהפצע לא הייתי בטוחה אם זה קליע או משהו אחר.

כן, אבל כנראה בכולנו :-D גם אני שמחתי.
טוב בכל זאת אם לא היינו נהנים מזה לא היינו צופים בסדרה הזאת בכלל:-D

את חושבת? לא הזכירה לי. כי השוטרת נראתה לי אינדינאית.

הורה וילד/ה מגזעים שונים

(בחיי אני רואה את זה עכשיו בכל סדרה פשוט.)
:-D:-D:-D
לונה על הכבוד על שימוש בממים נכון למרות גילך הקשיש:-P:
כן טוב אולי אבא שלה לבן.

מה שמעניין אותי זה האם ימשכו אותנו שוב עם "מתי השוטרת/הבת זוג שלו מגלה את האמת עליו" כמו שעשו לנו בעבר.
הא שאלה טובה.

בקשר למטאפורה של האייל הלבן - אני חושבת שאולי הוא סימל את הטוהר, את ההשתחררות של דקסטר מהנוסע האפל, שיש לו מלחמה פנימית איתו, שזה המאבק עם עצמו בין להרוג את האייל או לא, ואז ברגע שהוא הצליח כמעט להגיע ולהתחבר אליו (אל הטוהר, לזנוח לגמרי את הנוסע האפל) - מגיע חלאה שמתאים לקוד של הארי והורג את הטוהר הזה בכך שהוא לכאורה מפתה את דקסטר לרצוח אותו.
כן גם לי נראה משהו כזה אבל ניסחת את זה יפה מאד.

אל תתלהבו אבל מלראות בימי ראשון כי אני לא תמיד אהיה חולה אצל ההורים ובדירה יש לי סטינג ואין בVOD שם, רק בשידור בערוץ ביום שני. אז משבוע הבא רואים בשניB-|

רוב הזמן נח

Well-known member
כשהוא היה קטן היתה לו מעבדה ואחות מעצבנת וכשגדל הפך לרוצח. הגיוני.

לא חשוב, סתם בדיחה מפגרת :ROFLMAO:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אל תתלהבו אבל מלראות בימי ראשון כי אני לא תמיד אהיה חולה אצל ההורים ובדירה יש לי סטינג ואין בVOD שם, רק בשידור בערוץ ביום שני. אז משבוע הבא רואים בשניB-|
אין סיכוי שאני אחכה סתם עוד יום כדי לראות את זה.
אבל בגלל שאני לרוב מסתמך על הקלנדר שלי כדי לזכור מה לראות אז יש סיכוי טוב שאני אשכח לראות ביום ראשון (כמו שהייתי שוכח לראות את שיימלס ביום ראשון)

אז דקסטר עכשיו חי תחת השם ג'ים לינזדי (שדומה בכוונה לשם של הסופר שכתב את הספרים במקור?)
לא חשבתי על זה
בעיירה קטנה ומושלגת שבה כולם חברים שלו ואפילו יוצא עם שוטרת. איך הוא אוהב תמיד להשאר קרוב מידי למשטרה.
כן, גם לי זה מרגיש קצת כאילו הוא יוצא עם אחותו.
ומזכיר לי שהיה קטע מוזר שהיא נמשכה אליו בשלב מסויים.
*ועכשיו נזכרתי שהשחקנים גם היו נשואים לתקופה מסויימת.
והוא עובד בחנות של ציוד דיג שיש בה גם רובים וסכינים, כי כמובן.
זאת חנות של fish and game כשהמשמעות של game היא ציד.
אני אוהב את זה שעשו בכך היפוך מוחלט. כמו שהוא ניסה לשנות את כל החיים שלו לחלוטין.
(תכלס ממה שידוע לי החום בפלורידה הוא כל כך נוראי שאני יכול לדמיין שהוא גם היה גורם לי לאבד את זה ולהתחיל לרצוח אנשים. זאת הייתה הנחה נכונה שללכת למקום קר יותר ירגיע את היצרים שלו) (אני בעצם רק חצי צוחק כאן)
יגאל עמיר לא רצח אף אחד כבר 26 שנים, אני לא בטוח שכל הכבוד זה הדבר הנכון לומר.
למקרה שלא היה ברור מהשניה הראשונה שראינו את הבחור שדקסטר עומד להרוג אותו, הוסיפו גם את סיפור הסירה.
למרות שזה היה מצחיק שבמעמד הרצח זה היה ברור שלדקסטר לא באמת היה אכפת מעניין הסירה אלא מהאייל.
חוץ מזה מישהו נראה עוקב אחרי דקסטר. הווו זה האריסון:-0 הבן שלו שראינו לאחרונה בגיל מה? 4. ועכשיו הוא טינאייג'ר. בהתחלה דקסטר בעידודה של רוח דב מכחיש שזה הוא ומגרש אותו כדי להגן עליו. תכלס בצדק. דב ציינה את כל האנשים הקרובים אליו שמתו בגללו, איזה בלאסט פרום דה פאסט שמות שכבר שכחתי.
לא. לא צודקת. זה היה נוראי כשהוא שלח משם את האריסון בלי להודות שהוא אבא שלו. במיוחד כשזה ברור שהאריסון לא האמין לו.
וגם הוא בכלל לא יודע מה המצב של האריסון. אולי הוא חסר בית. מה קורה עם האנה?
חוץ מזה כיצד האריסון גילה איפה דקסטר חי? (או שדקסטר בכלל חי כי הרי חשבו שהוא מת)
הגיוני שדקסטר ירצה לגלות את זה.
מה שזהכיר לי שאני לא זוכרת איך היא מתה. מישהו זוכר?
במעורפל: נדמה לי שהיה מישהו שדקסטר הלך לרצוח וההוא ירה בה? אבל לא באמת זוכרת, גם אין לי שום זכרון מה גילו עליו בסוף בכלליות.
כן זה כל מה שאני זוכרת לא עזרת|שפם|
ירו בה? כי כשהיא אמרה לדקסטר שהיא גם מתה בגללו והוציאה משהו מהפצע לא הייתי בטוחה אם זה קליע או משהו אחר.
כן, כמובן שהיא הוציאה קליע מתוכה.
בעונה האחרונה הוא "נלחם" באח המטאפורי שלו. כלומר בבן של הפסיכיאטרית שעיצבה את הכללים שלפיהם הארי חינך אותו.
הבחור הזה ירה בדב כדי לפגוע בדקסטר.
הקטע הנוראי הוא שהיא לא ממש מתה, אלא הגיעה למצב של מוות מוחי בגלל שהיא איבדה כל כך הרבה זמן. אבל היא עדיין הייתה טכניצת חיה בבית חולים והוא לקח אותה ללא רשות לספינה שלו לתוך סופה.
*את הבחור שהרג אותה הוא הרג בתוך תחנת המשטרה כשהוא כבר היה במאסר. הוא גרם לכך שהבחור יתקוף אותו ואז "הגן על עצמו" והרג אותו.
יש לדקסטר קטע עם איזה אייל לבן שהוא כל יום רודף אחריו אבל לא מסוגל לירות בו. זה מטאפורה למשהו? למה?
זה בערך בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב.
בסוף דקסטר גם מתחבר אליו רק כדי שאסהול עשיר ירה בו. זה הקש ששבר את דקסטר שמביא לו מכה חזקה עם הרובה ומעלף אותו. ו-אופס הנוסע האפל מתעורר. אהבתי איך כל הפרק כשהוא היה אדם נורמטיבי לא הייתה את הקריינות הרגילה וברגע שהוא חזר לרצוח גם הקריינות חזרה.
רק קצת אחרי שזה התחיל קלטתי שבעצם הקריינות חזרה. והיא כנראה התחילה רק בנקודה שהנוסע האפל התעורר.
ואז נהבלתי כשהקורבן היה עדיין חי אבל אז נזכרתי שבעצם דקסטר תמיד עושה ככה, מעמת את הקורבן עם הפשעים שלו ואז הורג אותו.
שכחת שהוא משאיר את הקורבן חי. אני לחלוטין ציפיתי לשיחה שתהיה לו איתו.
מה שלא זכרתי מיד זה הקטע הישן שלו לקחת דגימת דם מכל קורבן שלו. אבל נראה שהוא מוותר על זה בסוף.
כמובן שמשהו לא בסדר בכולנו.
אני מניח שהוא ישליח אותו דרך החור באגם שהוא דג דרכו.
השאלה היא האם האגם יפשיר בקיץ? והאם הוא דאג ששום דבר לא יצוף (הגיוני שהוא יעשה את זה, אבל הוא חלוד)
אני ממש לא מסכים. אני יודע שזה סכנה, אבל יש לו מחויבות לבן שלו והוא אפילו לא יודע מה קורה איתו.
אז כמו שאמרתי יש הרבה שאלות שהוא צריך לשאול את האריסון על מצבו ומה קורה עם האנה (ואני רוצה שגם ישאל אם יש לו קשר עם שני האחים למחצה שלו - הילדים הבוגרים של ריטה). וכמובן איך הוא מצא אותו.
אבל חוץ מזה אם הוא משאיר את האריסון שם אז הוא צריך שהאריסון ישקר לאנשים שהוא פוגש לגבי מי הוא ומה הוא עושה שם.
עוד משהו מעניין לגבי האריסון זה משהו שנבנה עוד מעונה 4 של הסדרה - האם האריסון יהפוך להיות כמו דקסטר. הרי כמו שדקסטר בתור תינוק ראה את אמא שלו נרצחת בברוטליות וישב בתוך הדם שלה - וזה מה שגרם לו להפוך לרוצח סדרתי - גם האריסון היה עד לרצח של אמא שלו בתור תינוק וישב בדם שלה. בנוסף לזה שנתיים מאוחר יותר הוא נחטף על ידי רוצח מטורף (קולין האנקס בעונה 6). ואז רק נוסיף לזה שדקסטר נתן להאנה, עוד רוצחת סדרתית, לגדל אותו. ומי יודע מה היא עשתה.
בקיצור אני לא אתפלא אם יחקרו את הכיוון הזה.
לא כל כך חשדתי כמו שראיתי את כל הקטע בטיזר לעונה.
גם לי היא השוטרת נראית צעירה מידי בשביל בת גדולה כל כך. אבל את עניין הגזע השונה קל להסביר בכמה דרכים. אופציה שמסבירה את שני הדברים זה שהיא מאומצת.
אני מניח שזה האבא העשיר של האסהול שדקסטר רצח. (זה שעכשיו יחפש לגלות מה קרה לבן שלו)
-והבחורה שראינו בבר?
ניחוש מידי שלי לגבי הבחורה מהבאר זה שהיא תעלם גם.
אני בכלל חשבתי שאולי נגלה שהאסהול גם רוצח נערות. אבל לאור זה שדקסטר כבר הרג אותו אז אני חושב שלא.
באטיסטה, הבחור האסייתי שניהל את המעבדה של המשטרה, קווין...
אני מוכן שקווין יחזור רק אם דקסטר יהרוג אותו. אני שנאתי אותו.
אני גם מתגעגע לפתיח. אבל לפחות ראינו אותו מטגן לעצמו בשר במחבת ושופך רוטב אדום על הבשר. נוד ברור לפתיח הישן.
אוי כן רציתי לציין גם שחסר לי הפתיח. אולי בפרקים הבאים יהיה?
לך לא מגיע הפתיח כי את תמיד מעבירה קדימה פתיחים.
(אם כי הפתיח של דקסטר באמת היה כל כך ארוך שזה היה כמעט בלתי אפשרי לשבת לכל האורך שלו)
משכו אותנו המון המון המון זמן עם זה.
למעשה ריטה אף פעם לא גילתה.
ודב גילתה רק בסוף עונה 6!!! אני חיכיתי שהיא תגלה מאז עונה 2 וזה הטריף אותי שזה לוקח כל כך הרבה זמן.
איכשהו יש לי תחושה שכיום יוצרים פחות סבלניים עם דברים כאלו ולכן הבת זוג/שוטרת תגלה כבר בסוף העונה הזאת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא היה מקום לכל מה שכתבתי:

עוד כמה דברים:
בהחלט פרק טוב ואני מאוד מצפה להמשך.
לגבי ההמשך אני מצפה לדברים עם האריסון כמו שכתבתי למעלה.
אני מניח שחוץ מזה יהיו שני קוי עלילה חשובים: החקירה של ההעלמות של האסהול שדקסטר רצח.
והחקירה לגבי הנערות הנעלמות.
כשדקסטר בטח יגלה בשלב מסוים מי העלים את הנערות וירצח גם אותו.
העניין הוא שזה מצב מאוד שונה ממה שהיה במיאמי כי כאן זאת עיירה קטנה. אם מישהו מעלים נערות באזור אז זה מישהו מקומי ואז יש סיכוי שדקסטר בעצם מכיר אותו.
בנוסף זאת עיירה קטנה אז הגיוני שאין בה כמעט אנשים אחרים שעומדים בחוק הארי לגבי אשמה במשהו שאפשר לרצוח עליו.
כלומר הנוסע האפל התעורר, אבל הוא במקום שאין בו הרבה אופציות.

סתם לציין - זאת סדרה ב2021 אז חייב להיות מישהו הומו ובמקרה הזה זה הבוס של דקסטר.
אני מניח שנכיר בהמשך את הבן זוג של הבוס של דקסטר וגם נגלה שהוא רוצח פסיכופאט בעצמו. זאת הדרך היחידה להסביר לקרוא לכלב בשם גארפילד.

עוד קצת 2021 זה אקטביזם סביבתי.
לעומת זאת פרק שלם של סדרה שמרגיש שלא מתקשר בשום דרך לעניין BLM... זה כמעט מחשיד. אין פלא שהם היו צריכים לעשות טיק על כמעט כל קופסה אפשרית אחרת (כולל מישהי בכיסא גלגלים).

ומשהו אחר גם הרגיש לי מאוד מוכר בפרק - עיירה קפואה, אישה אינדיאנית, גבר לבן שמסתיר סוד ענק, תעלומת רצח, שוטרי עיירה קטנה, ילד/נער שיודע משהו שאחרים לא יודעים. זה Resident Alien (רק בלי חייזר).

כשהוא היה קטן היתה לו מעבדה ואחות מעצבנת וכשגדל הפך לרוצח. הגיוני.

לא חשוב, סתם בדיחה מפגרת :ROFLMAO:
חחחח
מה שמצחיק שלשני הדקסטרים יש אחות מפריענית שהשם שלה מתחיל בD.
חוץ מזה גם דקסטר מורגן עבד בסוג של מעבדה.

didalf

Well-known member
אבל בגלל שאני לרוב מסתמך על הקלנדר שלי כדי לזכור מה לראות אז יש סיכוי טוב שאני אשכח לראות ביום ראשון (כמו שהייתי שוכח לראות את שיימלס ביום ראשון)
אני לגמרי בונה על זה.
יגאל עמיר לא רצח אף אחד כבר 26 שנים, אני לא בטוח שכל הכבוד זה הדבר הנכון לומר.
אני יודעת שזאת בדיחת ניק מטומטמת אבל דקסטר הוא רוצח סדרתי ומצליח להתאפק כבר עשור, ההוא רצח פעם אחת מסיבה אידיאולוגית. (חוצמזה לך תדע ממה שלמדתי באוז כולם בכלא רוצחים מתישהו)

למרות שזה היה מצחיק שבמעמד הרצח זה היה ברור שלדקסטר לא באמת היה אכפת מעניין הסירה אלא מהאייל.
זה היה אייל ממש יפה!

לא. לא צודקת. זה היה נוראי כשהוא שלח משם את האריסון בלי להודות שהוא אבא שלו. במיוחד כשזה ברור שהאריסון לא האמין לו.
וגם הוא בכלל לא יודע מה המצב של האריסון. אולי הוא חסר בית. מה קורה עם האנה?
חוץ מזה כיצד האריסון גילה איפה דקסטר חי? (או שדקסטר בכלל חי כי הרי חשבו שהוא מת)
הגיוני שדקסטר ירצה לגלות את זה.
אבל כל קשר של דקסטר לעבר שלו פותח קופת שרצים מסוכנת ומסכן גם את כל מי שקרוב לו!!
באמת מטריד ומסקרן אבל איך הריסון בכלל מצא אותו.

בעונה האחרונה הוא "נלחם" באח המטאפורי שלו. כלומר בבן של הפסיכיאטרית שעיצבה את הכללים שלפיהם הארי חינך אותו.
הבחור הזה ירה בדב כדי לפגוע בדקסטר.
הקטע הנוראי הוא שהיא לא ממש מתה, אלא הגיעה למצב של מוות מוחי בגלל שהיא איבדה כל כך הרבה זמן. אבל היא עדיין הייתה טכניצת חיה בבית חולים והוא לקח אותה ללא רשות לספינה שלו לתוך סופה.
*את הבחור שהרג אותה הוא הרג בתוך תחנת המשטרה כשהוא כבר היה במאסר. הוא גרם לכך שהבחור יתקוף אותו ואז "הגן על עצמו" והרג אותו.
לא זכרתי כלום מזה:-0 פסיכיאטרית מה? איך אתה זוכר עם הזכרון דגיגון שלך? ראית ריקאפ כלשהו?

אני מניח שהוא ישליח אותו דרך החור באגם שהוא דג דרכו.
השאלה היא האם האגם יפשיר בקיץ? והאם הוא דאג ששום דבר לא יצוף (הגיוני שהוא יעשה את זה, אבל הוא חלוד)
אני גם תהיתי.

אני ממש לא מסכים. אני יודע שזה סכנה, אבל יש לו מחויבות לבן שלו והוא אפילו לא יודע מה קורה איתו.
כן. מחוייבות להגן עליו כמה שיותר רחוק ממנו!!!!! גם במחיר של לשקר לו.

אז כמו שאמרתי יש הרבה שאלות שהוא צריך לשאול את האריסון על מצבו ומה קורה עם האנה (ואני רוצה שגם ישאל אם יש לו קשר עם שני האחים למחצה שלו - הילדים הבוגרים של ריטה). וכמובן איך הוא מצא אותו.
ברור שזה מלא שאלות מסקרנות שאני רוצה לדעת ובטח גם דקסטר אבל לטובתו של הריסון הוא צריך להתרחק.

עוד משהו מעניין לגבי האריסון זה משהו שנבנה עוד מעונה 4 של הסדרה - האם האריסון יהפוך להיות כמו דקסטר. הרי כמו שדקסטר בתור תינוק ראה את אמא שלו נרצחת בברוטליות וישב בתוך הדם שלה - וזה מה שגרם לו להפוך לרוצח סדרתי - גם האריסון היה עד לרצח של אמא שלו בתור תינוק וישב בדם שלה. בנוסף לזה שנתיים מאוחר יותר הוא נחטף על ידי רוצח מטורף (קולין האנקס בעונה 6). ואז רק נוסיף לזה שדקסטר נתן להאנה, עוד רוצחת סדרתית, לגדל אותו. ומי יודע מה היא עשתה.
בקיצור אני לא אתפלא אם יחקרו את הכיוון הזה.
הא נכון, מעניין.

אני מניח שזה האבא העשיר של האסהול שדקסטר רצח. (זה שעכשיו יחפש לגלות מה קרה לבן שלו)
אני גם חשבתי אבל היו להם שמות משפחה שונים לא? שאני לא זוכרת עכשיו.

ניחוש מידי שלי לגבי הבחורה מהבאר זה שהיא תעלם גם.
וואלה יש מצב.

הבחור האסייתי שניהל את המעבדה של המשטרה,
חחחח מסוקה!! איזה קריפ.

אני מוכן שקווין יחזור רק אם דקסטר יהרוג אותו. אני שנאתי אותו.
אני אהבתי את קווין בעיקר כי הוא היה מאוהב בדב. בלעדיה אין לי צורך בו.

לך לא מגיע הפתיח כי את תמיד מעבירה קדימה פתיחים.
אני נותנת להם כבוד בפתיחת עונה וסוף סדרה.

משכו אותנו המון המון המון זמן עם זה.
למעשה ריטה אף פעם לא גילתה.
ודב גילתה רק בסוף עונה 6!!! אני חיכיתי שהיא תגלה מאז עונה 2 וזה הטריף אותי שזה לוקח כל כך הרבה זמן.
איכשהו יש לי תחושה שכיום יוצרים פחות סבלניים עם דברים כאלו ולכן הבת זוג/שוטרת תגלה כבר בסוף העונה הזאת.
נראה לי גם כי לא מתוכננות עוד עונות בינתיים.

העניין הוא שזה מצב מאוד שונה ממה שהיה במיאמי כי כאן זאת עיירה קטנה. אם מישהו מעלים נערות באזור אז זה מישהו מקומי ואז יש סיכוי שדקסטר בעצם מכיר אותו.
בנוסף זאת עיירה קטנה אז הגיוני שאין בה כמעט אנשים אחרים שעומדים בחוק הארי לגבי אשמה במשהו שאפשר לרצוח עליו.
כלומר הנוסע האפל התעורר, אבל הוא במקום שאין בו הרבה אופציות.
יאפ, בעיה.

את סדרה ב2021
חחח אם כבר אז רציתי לציין שבלוח שנה היה דצמבר 2021, הסדרה הזאת מגיעה מהעתיד.

אני מניח שנכיר בהמשך את הבן זוג של הבוס של דקסטר וגם נגלה שהוא רוצח פסיכופאט בעצמו. זאת הדרך היחידה להסביר לקרוא לכלב בשם גארפילד.
:-D:-D

keren or5

Well-known member
טוב, אין הרבה להוסיף על מה שאמרתם, אבל טיפונת שאלות כי אני בקושי זוכרת משהו.
אז הזיכרון היחיד שלי שקשור לדקסר היה מהשוט הסופי של העונה הקודמת שראו אותו באיזה ביקתה. אבל באלוהים לא זכרתי למה בעצם הוא נמצא שם. עלו עליו? יודעים שהוא רוצח? למה בעצם הוא היה צריך להיעלם? את זה אני לא זוכרת.
אני זוכרת שתי סצנות שדב פצועה, אחת באמבולנס שהיא עם קווין ויש להם שיחה ממש יפה, ושניה שניה לפני שהיא מאבדת את ההכרה היא אומרת לקווין שהיא אוהבת אותו. סוף סוף (נראה לי בפעם הראשונה בסדרה) וכ"כ שמחתי! |מאוהב| אבל אז היא מתה :-[. לא יכלו לתת לה לחיות באושר ועושר עם קווין וזהו? נו שויין...
לא זכרתי גם איך היא הגיעה למצב שהיא הייתה ירויה הנחתי שהגיוני שזה קשור לדקסטר איך שהוא, ועכשיו ניק הסביר איך.
שמחתי לראות את דב באופן כלשהו בסדרה, גם אם בתור רוח. לא ראיתי בכלל שום פרומואים אז לא ידעתי מי יהיה ומי לא. אם כי זה לא מפצה על זה שהיא מתה, אבל זה לא שבאתי עם צפיות כלשהן, אז אני אקח מה שיתנו לי. יהיה מבאס אם זה רק לפרק הזה ולא להמשך.
חוץ מזה לגבי האריסון, אני קצת חושבת שדקסטר הרס לו את החיים ביום שהוא החליט להביא אותו לעולם. כאילו אבא טוב הוא לא יהיה, לכן לא ידעתי מה האופציה היותר טובה בשביל האריסון, שהוא יתנהג כאילו הוא לא מכיר אותו, כי להיות אבא שלו שהוא חזר להיות רוצח נראה לי יעשה לו יותר נזק.
אני גם מקווה שהעונה הזאת תהיה ככה שיעלו עליו מהר, אולי החברה השוטרת שלו אפילו, כי בגדול אני דיי רוצה שהסדרה תסתיים כבר, אז או שדקסטר ימות בסוף או שיעלו עליו וילך לכלא, אבל יאללה, תסגרו את הסיפור העונה הזאת. אין לי כוח לעוד שבעתאלפים עונות של הדבר הזה. איכשהו יש לי רעיון איך זה יסתיים, זה לחלוטין ניחוש שלי שלא מבוסס על כלום אבל אני ארשום את זה בספוילר סתם אם מישהו לא רוצה אפילו לשמוע תיאוריות התיאוריה שלי, או אולי יותר הציפיה שלי אפילו, כי כך הייתי רוצה שהסדרה תסתיים זה שדקסטר ימות, אבל האריסון ילך בדרכו והסצנה האחרונה תהיה של האריסון מבצע רצח כמו דקסטר|

אה, תזכירו לי שניה גם קצת על האנה. היא הייתה החברה הבלונדינית של דקסטר, שהיא משחקת עכשיו בסיפורה של שפחה נכון? אז היא הייתה רוצחת סדרתית כמוהו? והאריסון היה אמור להיות אצלה? טוב זה הכל מוביל לשאלה הראשונה שלי שאני לא זוכרת - למה בכלל דקסטר היה צריך להיעלם (ולכן לתת את האריסון למישהו)? בחיי שאני לא זוכרת.

didalf

Well-known member
חוץ מזה לגבי האריסון, אני קצת חושבת שדקסטר הרס לו את החיים ביום שהוא החליט להביא אותו לעולם. כאילו אבא טוב הוא לא יהיה, לכן לא ידעתי מה האופציה היותר טובה בשביל האריסון, שהוא יתנהג כאילו הוא לא מכיר אותו, כי להיות אבא שלו שהוא חזר להיות רוצח נראה לי יעשה לו יותר נזק.
זה מה שאני אומרת.

אז או שדקסטר ימות בסוף או שיעלו עליו וילך לכלא,
האמת לא בא לי שהוא ילך לכלא, אבל כן נראה לי ראוי לסיים את הסדרה בזה שהוא מת.

אה, תזכירו לי שניה גם קצת על האנה. היא הייתה החברה הבלונדינית של דקסטר, שהיא משחקת עכשיו בסיפורה של שפחה נכון? אז היא הייתה רוצחת סדרתית כמוהו? והאריסון היה אמור להיות אצלה? טוב זה הכל מוביל לשאלה הראשונה שלי שאני לא זוכרת - למה בכלל דקסטר היה צריך להיעלם (ולכן לתת את האריסון למישהו)? בחיי שאני לא זוכרת.
אני גם צריכה תשובה לכל השאלות שלך אני לא זוכרת כלום. חיפשתי ריקאפ אבל מצאתי רק אחד של 25 דקות והתעצלתי לראות|חבול|
אני זוכרת שהיא הייתה גם כן רוצחת, והם היו מאוהבים וזה היה די מעצבן. וגם יש לי זכרון מעורפל שהם התכוונו שלושתם לברוח לארגנטינה אבל מסיבות כלשהן דקסטר נשאר מאחור ורק האנה והאריסון ברחו. אבל מה השאיר את דקסטר מאחור? לא זוכרתתתתתתתת|חבול|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני גם מקווה שהעונה הזאת תהיה ככה שיעלו עליו מהר, אולי החברה השוטרת שלו אפילו, כי בגדול אני דיי רוצה שהסדרה תסתיים כבר, אז או שדקסטר ימות בסוף או שיעלו עליו וילך לכלא, אבל יאללה, תסגרו את הסיפור העונה הזאת.
אני דווקא רוצה שזה ימשיך עכשיו כמה עונות.
ואני נוטה לתקווה שבסוף הוא ילך לכלא.

וחלק קטן בי רוצה שהוא יהיה בכלא אבל ישתמשו ביכולת בילוש שלו כדי לחקור רוצחים אחרים. זה לחלוטין קלישאה, אבל עדיין קצת בא לי.

אני לא לחלוטין זוכר, אבל נראה לי שהאנה הייתה מבוקשת על ידי המשטרה בגלל רצח כלשהו. היא באה לבקר את דקסטר אבל הייתה בסכנה. ולכן הם החליטו לעבור לארגנטינה יחד. ודקסטר היה צריך לטפל בפסיכי שהיה הרע של העונה ולכן היא והאריסון נסעו קודם.
דקסטר לא היה צריך להעלם, אבל נראה לי שאחרי מה שקרה לדב הוא הבין שכל מי שקרוב אליו נמצא בסכנה קבועה ולכן עזב את החיים שלו לחלוטין.

Lhuna3

Well-known member
אני דווקא רוצה שזה ימשיך עכשיו כמה עונות.
גם לי בא!
ואני נוטה לתקווה שבסוף הוא ילך לכלא.
אני מקווה שלא, כי זה יבטל ניצחון שלי בהתערבות.
לפני כ-8 שנים כשהעונה האחרונה שודרה היתה לנו התערבות בצוות בעבודה על איך זה יסתיים, כולם חשבו שאו שהוא יתפס ויהיה בכלא, או שדברה תהרוג אותו או שקווין יהרוג אותו או שימות בדרך אחרת, ורק אני הימרתי שהוא יסיים את הסדרה חי וחופשי. כולם אמרו לי אין מצב, ואני צדקתי!! |פטיש|ואין יותר כיף מלצאת צודקת כשכולם מסביבי טועים.
אז עכשיו זה כנראה הולך לקלקל לי את זה. (אמנם אני כבר לא עובדת עם אותם אנשים אבל עדיין הם בטח יזכרו.)

חוץ מזה אני לא רוצה שהוא יהיה בכלא, הוא צריך להמשיך לנקות את העולם מחלאות כאלו.
וחלק קטן בי רוצה שהוא יהיה בכלא אבל ישתמשו ביכולת בילוש שלו כדי לחקור רוצחים אחרים. זה לחלוטין קלישאה, אבל עדיין קצת בא לי.
אויש לא |פנים|
(אני מוכנה לזה רק בתור קרוסאובר עם עונה מחודשת של ברוקלין 99. ובכלא שהוא יתחבר עם הקניבל הנחמד :-D)

ובדיון על האריסון אני נוטה יותר לצד של עדי. כלומר אני שמחה שהוא בסוף כן חזר אל האריסון ולקח אותו אליו, וכמובן עברו לי גם מחשבות שהוא עלול היה להפוך לתאב דם כמו דקסטר מאותה סיבה ושדקסטר אולי יכול לעזור לו... אבל אוביקטיבית והגיונית הדבר הנכון היה להמשיך להתרחק ממנו כי זה רק מסכן אותו.
תהיתי גם אני איך הוא מצא אותו. יכול להיות למשל שהוא כן שמר על קשר כלשהו עם האנה בשביל לפחות לדעת מרחוק מה שלומו של האריסון נגיד, והאריסון איכשהו גילה את זה.

נ.ב. תגובות המבקרים על החצי הראשון לפחות של העונה הזאת הן די גרועות... אז אני מנמיכה ציפיות כרגע.

Lion_Heart

Well-known member
את המקורית לא ראיתי ,אז אין לי כח לנסות את סדרת ההמשך

אוסווין

Active member
כמה דקות אחרי שהתחיל הפרק קלטתי שאין את המחשבות שלו, וחשבתי לעצמי שבטח כשהוא יחזור לרצוח, הוויס אובר יחזור גם הוא. אז טפחתי לעצמי על השכם כשצדקתי.
אבל יחד עם החזרה של הוויס אובר, גם התחלתי להרגיש שזה סתם כזה. זה מרגיש די דומה לאיך שהיה פעם. דקסטר הוא רוצח סדרתי, צריך להסתיר מהחברה שלו ומהחברים שלו במשטרה, דברים מסתבכים. אז כאילו, למה עוד פעם? ראיתי כבר 8 עונות כאלה, למה שוב אחרי 10 שנים? אם מחזירים, אז שתהיה סיבה לספר סיפור חדש. אבל זה מרגיש כמו אותו סיפור. הכתיבה חזקה בעיניי, כאילו הדיאלוגים ובניית העולם וכל זה, הכל אחלה, אבל הסיפור פשוט לא מעניין אותי כי אני מרגיש שראיתי אותו כבר.
עוד משהו שזרק אותי, זה שאתמול או היום בבוקר לא זוכר מתי, קראתי ראיון עם קלייד פיליפס היוצר והוא אמר שדקסטר הוא "לא בחור טוב". וזה הפתיע אותי. שהיוצר של הסדרה ככה קבע על הדמות שלו. אם זה מה שהוא חושב, אז ככה הוא כותב אותו? יכול להיות שזה ככה זרק אותי כי כשאני ראיתי דקסטר במקור הייתי נער וזה היה כבר לפני, טוב, 10 שנים. כנראה שראיתי את הסדרה אחרת. אולי גם אם הייתי רואה את YOU בתקופה ההיא הייתי מסתכל על ג'ו אחרת. אבל כאילו הוא שלל ממנו מורכבות. אולי זה חלק ממה שהיה לי מוזר. שהוא פשוט קבע שהוא לא בחור טוב.
היה לי נחמד לשמוע את דב מזכירה את האנה. קודם כל חשבתי על זה שהכותב "ירש" את הסוף של הסדרה הקודמת, והדמות של האנה זה בכלל לא דמות שהוא יצר, אבל הוא חייב להתמודד איתה. וזה היה קטע לשמוע את השם שלה יוצא מהפה שלו בעצם, שהדמויות שלו עכשיו מתייחסות לאירועים האלה. בכללי מעניין אותי מה עם האנה, לא בהכרח לראות אותה, אבל הריסון חזר אז מקווה שהוא יספר עליה, איך הוא גדל איתה, מה העניינים שם בארגנטינה וכאלה. אולי היא מתה. אולי היא שלחה אותו לדקסטר. אולי היא ודקסטר היו בקשר כל הזמן הזה. תמונות, התכתבויות, עניינים. קיצר נראה. אבל שוב, הכל מרגיש לי די אותו דבר כזה ואני אפילו לא יודע אם אצפה בסדרה במלואה.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עוד משהו שזרק אותי, זה שאתמול או היום בבוקר לא זוכר מתי, קראתי ראיון עם קלייד פיליפס היוצר והוא אמר שדקסטר הוא "לא בחור טוב". וזה הפתיע אותי. שהיוצר של הסדרה ככה קבע על הדמות שלו. אם זה מה שהוא חושב, אז ככה הוא כותב אותו? יכול להיות שזה ככה זרק אותי כי כשאני ראיתי דקסטר במקור הייתי נער וזה היה כבר לפני, טוב, 10 שנים. כנראה שראיתי את הסדרה אחרת. אולי גם אם הייתי רואה את YOU בתקופה ההיא הייתי מסתכל על ג'ו אחרת. אבל כאילו הוא שלל ממנו מורכבות. אולי זה חלק ממה שהיה לי מוזר. שהוא פשוט קבע שהוא לא בחור טוב.
קודם כל צריך לזכור שכל יוצר יכול לברוא דמות שלו איך שהוא רוצה, לבנות אותה ולהחזיק בדעות לגביה איך שהוא רוצה.
אבל אחרי זה כל צופה יכול להחליט שהוא לא מסכים עם היוצר.
כלומר למשל משורר יכול לכתוב שיר עם משמעות מסויימת. אבל אחר כך כל אדם יכול לתת לשיר פרשנות משל עצמו וזה שזה לא כוונת המשורר זה לא משנה.
אז אם אתה רואה את דקסטר כאדם טוב זה לא צריך לשנות לך שהיוצר שלו "קבע" שהוא אדם לא טוב.

ולדעתי הגיוני מאוד שהיוצר חושב שדקסטר הוא לא בחור טוב.
זה מצב מבלבל עם דקסטר כי אנחנו לחלוטין חיים את הסדרה דרכו. ואנחנו יודעים שדקסטר מאוד רציני לגבי הקוד המוסרי שלפיו הוא פועל ולפיו הוא רוצח רק רוצחים.
אבל גם אני לא חושב שזה הופך את דקסטר לאדם טוב. קודם כל הוא רוצח. יש סיבה שיש מערכת צדק ולא נותנים לאדם אחד לקבוע מה יחיה ומי ימות.
אנחנו גם יודעים שהיו בעבר מקרים שבהם דקסטר טעה לגבי מי שהוא רצח, הוא שהוא גרם למוות של מישהו שלא הגיע לו. או הפליל מישהו חף מפשע.
הרי את דוקס הוא הפליל בתור הbay harbor butcher ואומנם הוא לא רצח אותו, אבל הוא הביא אותו למצב שהוא נרצח על ידי ליילה (עונה 2).

דקסטר הוא חלק משרשרת של גיבורי סדרות שהם אנטי-גיבורים. גיבורים שמצד אחד אנחנו אוהבים, אבל מצד אחד הם אנשים במקרה הטוב פגומים מאוד ובמקרה הרע ממש רעים - טוני סופרנו, דון דרייפר, פרנק אנדרווד, וולטר ווייט, ויק מאקי.

עוד פרק הסתיים (ממש לפני דקה)
ואני כל כך אוהב את זה. (אני לא מבין איך זה בנתיים קיבל ביקורות פושרות כל כך)

קודם כל אני מאוד אוהב את הקטעים עם דב. לא הייתי נלהב כשהבנתי שדב תהיה דמות נלווה כסוג של אשליה שלו שמטיפה לו (נראה לי שאבא שלו היה ככה לפעמים בעבר)
אבל בפרק הזה לדעתי עשו את זה נהדר. איך שהיא כל הזמן תוקפת אותו. על כך שהוא מתקרב אל האריסון, על כך שהוא מרגיש סיפוק מזה שהוא הצליח לצאת בשלום מעוד רצח. ואיך שעשו אותה לא רק תקיפה, אלא גם אלימה איתו באשליות שלו. ומבחינה פוטוגנית זה שהיא רוב הזמן מחוץ לפוקוס זה עשוי ממש טוב.
ברור שהיא מייצגת מחשבות שלו וזה שהיא כל כך בקונלפיקט איתו מראה עד כמה הוא למעשה חלוק לגבי מה שהוא עושה.

חוץ מזה אני מאוד מסוקרן לאן תלך העלילה עם האריסון.
אוסווין שאל:
אז כאילו, למה עוד פעם? ראיתי כבר 8 עונות כאלה, למה שוב אחרי 10 שנים? אם מחזירים, אז שתהיה סיבה לספר סיפור חדש.
אז מבחינתי מצד אחד אהבתי את הסיפורים של דקסטר ואני אשמח לעוד כאלו גם אם זה יהיה עוד מאותו סוג.
אבל התקווה שלי היא שהם כן מנסים לספר סיפור חדש, משהו שהם לא יכלו לספר לפני עשר שנים - וזה הסיפור של האריסון.
אומנם בנתיים לא נראה שהאריסון הוא כמו דקסטר. הוא לא ביישן, אלא ניגש אל אנשים בקלות (אומנם דקסטר כזה בהווה אבל הוא תיאר גם בפרק הזה וגם בעבר שכשהוא היה צעיר היה לו מאוד קשה עם אנשים והוא היה צריך ללמוד איך להעמיד פנים עם אנשים כדי להסתדר איתם)
הוא גם לא מבין למה דקסטר מתכוון כשהוא אומר dark tendencies.
אבל אנחנו עדיין לא יודעים יותר מידי. אנחנו כן ראינו איך הוא השתתק כשהנושא של האמא הביולוגית שלו עלה. האם הוא מודע לכך שהיא נרצחה מול העיניים שלו?
האם יש לו איזה זיכרון מכך שהוא נחטף כשהוא היה בערך בן שנה?

מאוד עצוב שהוא חשב שדקסטר נטש אותו בגלל שהוא חשב שיש לו איזשהו dark tendencies. שמחתי שדקסטר הסביר לו שהוא התכוון שלו עצמו יש כאלו. אפילו שהוא לא פירט.

בכל מקרה גילינו הרבה תשובות לשאלות שהיו לי - זה שהאריסון באמת חי בארגנטינה עם האנה. זה שהוא חזר אחרי שהיא מתה מסרטן. זה שהוא מצא את דקסטר כי דקסטר שלח מכתב אחד והשתמש בשם ש"ג'ים לינדזי".
לא הוזכרו בכלל שני הילדים הבוגרים של ריטה (קודי ואסתר נראה לי) שהם חצי אחים של האריסון ועברו לגור עם הסבא וסבתא שלהם. אם הוא חי בבתי אומנה היה הגיוני שהוא ינסה למצוא אותם. בעיקרון אני לא רואה סיבה למעורבות שלהם בעלילה של העונה, אבל אני מרגיש שצריך להתייחס לקיום שלהם בשביל הסדר של הדברים.

אז לעלילה - לפני שלדקסטר יש זמן לחשוב ממש כל המשטרה מגיעה לפתח ביתו כדי לחפש את האסהול שהוא הרג. מזל שהוא הספיק לנקות קצת דם ומוצא שיטה להסתיר את היתר הדם על ידי כך שהוא נוסע עליו. אפילו יוצא לו טוב שמסתבר שהירי בצבי הזה היה לא חוקי וזה נתן לו סיפור סביר שהאסהול ברח מזירת הפשע.
הכל מתאים כי הייתה לדקסטר כפפה לשתול במקום טוב והאסהול באמת ירה בצבי ויש הוכחות לכך.
אבל אז בסוף היום מגיע האב של האסהול והוא משוכנע שהבן שלו לא ברח ומשכנע את כולם שצריך להמשיך לחפש כי הבן שלו נמצא איפשהו.
בלי לדעת שהגופה נמצאת קבורה ממש מתחתם. (מסתבר שדקסטר לא זרק את הגופה לאגם)

אגב, אני חשבתי שנגלה שהאבא של האסהול הוא המיליונר שהפגינו נגדו בפרק הקודם, אבל מסתבר שזה מישהו אחר.
יש עניין שלם עם המיליונר ההוא שכנראה מזהם. אבל גם תורם הרבה כספים לאינדיאנים. ויש לו הליקופטר שהוא תורם למאמץ החיפוש.

יש גם עניין שלם של מתח בין תושבי העיירה ותושבי שמורת האינדיאנים. כשהשוטרת (מפקדת המשטרה) תקועה באמצע של זה כי היא בעצמה אינדיאנית.
חלק מהמתח הזה כנראה בגלל בנות אינדיאניות שנעלמו (כנראה חלק מהנשים החטופות שמפקדת המשטרה חוקרת).

וזה מוביל אותי לקו עלילה המקביל שבו רואים את הנערה מהפרק הקודם שנמצאת איפשהו במה שנראה כמו חדר מלון. היא שותה הרבה ונעשית חולה ובאופן כללי נמצאת המון זמן בחדר ההוא לפני שהיא מגלה שלושה דברים: הטלפון שלה נעלם, הדלת נעולה, ויש מצלמות שמצלמות את החדר (אה כן, ולידם כתוב משהו כמו "את כבר מתה")
מישהו צופה דרך המצלמה אבל לא רואים מי. האבא של האסהול והמיליונר הם בראש הרשימה שלי. מה שאומר שזה כנראה לא אחד מהם.

חוץ מזה האריסון חושף די מיד שהוא הבן של דקסטר, אבל מתייחס אליו בתור ג'ים ולא הורס את סיפור הכיסוי שלו.
אם כי לבת של מפקדת המשטרה הוא מספר שהאמא החורגת שלו מתה כבר לפני כמה שנים, בעוד השוטרת בטח חושבת שברגע שהאמא שלו מתה הוא עבר לגור עם "ג'ים".
השוטרת (וואו, ממש יעזור אם אני אבדוק מה השם שלה) לא ממש כועסת על דקסטר שהסתיר ממנה שיש לו בן, אלא רואה את זה כדבר הגיוני שהוא שמר בסוד.
אבל היא גם לחלוטין חושבת שהוא פשוט אב גרוש. אין לה מושג שהוא נטש את הבן שלו לפני עשר שנים והשאיר אותו לחשוב שהוא מת.

בסופו של דבר האריסון די מתחבר עם הבת של השוטרת. החברים שלה די מניאקים ומסתכלים לו בתיק, אבל לא מוצאים שום דבר חשוד.
בסוף האריסון מסכים לגור עם דקסטר לתקופה מסויימת לפחות

למעלה