📖the story OFF us📚

didalf

Well-known member
כן. כל מי שנולד ב-2025 נחשב דור בטא.

לא. אלפא זה מ-2013 עד 2024.
וואלה
טוב מוזר

זה לא מונח רשמי.
זה כמו שנגיד שלונה שייכת לדור X אבל מתנהגת כמו בומרית. אין קשר לשנת לידה שלה ולאיזה עשור היא קרובה יותר.
(ולמען הסר ספק, גם אני identify כבומרית).
נכון זה מה שאמרתי.
זה תרבותי יותר
כי יש דברים שמשותפים לי ולך ויש דברים שמשותפים יותר לי ולמישהו שנולד ב98. 25 שנה זה המון. אז האנשים באינטרנט המציאו כל מיני מונחים לחיתוכים האלה של תתי דורות.

חצופה, את מתנהגת כמו בומרית!!!!!!!!!!
אני הכי פה מבינה בטכנולוגיה ועניינים, יותר ממך |שפם|
את כמו ההורים שלי בומרית מתקדמת טכנלוגית:-D

אבל לא, החצופים הראשונים זה אתם, עובדה שחשבתם שהכל מתחיל איתכם.
ואתם חושבים עוד הרבה דברים כאלה.
אוקי אבל טכנית טיילור היא מילנאלית והעולם אכן התחיל איתה, אז אנחנו צודקים.
חוצמזה אני יודעת מה שאמרת על דור הX ושמיקי טעתה חח רק לא שמתי לב/היה לי מספיק אכפת לתקן.

LeAnnDyIan

Well-known member
אני הכי פה מבינה בטכנולוגיה ועניינים, יותר ממך |שפם|
אגב אני רוצה להדגיש שזה לא שאת *מבינה* הכי הרבה. זה פשוט שאת *משתמשת* הכי הרבה.
אבל זה בגלל שאת זקנה וזקוקה לסיוע טכנולוגי כדי לתפקד.
אנחנו המילניאלים עדין צעירים בגופנו אז אנחנו יכולים להסתדר גם בלי רובוט צמוד שעוזר לנו לשירותים כי שכחנו איך ללכת בלי ליפול…

(Too soon?)

Lhuna3

Well-known member
חוצמזה אני יודעת מה שאמרת על דור הX ושמיקי טעתה חח רק לא שמתי לב/היה לי מספיק אכפת לתקן.
בדיוק כי את מילניאלית וכמו כולכם מרוכזת רק בעצמך!

ושתיכן עוד תבואו אלי לבקש סליחה על ארבע אחרי שהחברים הרובוטים שלי ישתלטו!

didalf

Well-known member
בדיוק כי את מילניאלית וכמו כולכם מרוכזת רק בעצמך!

ושתיכן עוד תבואו אלי לבקש סליחה על ארבע אחרי שהחברים הרובוטים שלי ישתלטו!
את ליטרלי איינדטיפיי יורסלף בתור הסבתא הזאת מה את מכחישה?:-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בדקתי בויקי והדאוג'ר נולדה ב1841. אני לא יודע איזה דור זה שייך.
לעומת זאת מגי סמית' נולדה ב1934 מה שאומר שהיא חלק מהדור השקט.
הדור הכי ישן שמצאתי עם שם זה הדור האבוד - אלו שנולדו בין 1883 ל1900. (אבוד בגלל שהם אלו שהלכו למלחמת העולם הראשונה)
כן. כל מי שנולד ב-2025 נחשב דור בטא.
לא שמעתי על זה עד עכשיו, אבל זה באמת הגיוני. וראיתי עכשיו שגם יש לזה ערך ויקיפדיה.
זה אומר שהנכדנית שלי עומדת להיות ג'ן בטא.
לאאא זה יותר דור Z החצופים האלה. יום אחד ראיתי סרטון שבו הם גילו את .... הקליפס לשיער!!!
יש סרטונים שמראים לזומרים (ג'ן Z) טלפון מחוגה והם לא מצליחים להבין בכלל מה זה.
חח בהופעה של אימי וטינה, לאיימי היה מונולוג נרחב על בדיוק זה. היא התחילה לדבר על דורות, והתחילה מהסיילנט ג׳ן ואז עברה לבומרים ואז למילאניילים ואז לג׳ן זי.
ואז היא כזה שכחתי מישהו? כמובן שהיא אמרה את זה בצחוק כי היא ג׳ן X ואז היא התחילה באיזה מכתב אהבה לדור הכי טוב ותיארה למה הם הדור הכי מוצלח😂😂
(הלוואי שהייתי זוכרת בדיחות ספציפיות מהמונולוג הזה כי הוא היה משובח, אבל האלצהיימר מתקדם ואני לא זוכרת😢)
זכור לי משהו שהיא סיפרה על זה בפודקאסט שלה, לא?
גם אני לא זוכר בדיוק.
כל הדיבור שבאמת התחיל במיוחד עם דור ה-X נוצר במקור (וברובו גם עכשיו מדבר על זה) בהקשר של שוק העבודה (האמריקאי בעקרון, למרות שזה כבר לא רק).
נכון שהיום מדברים על זה באופן יותר כללי.
הדור קיבל את השם קודם כל מהספר Generation X: Tales for an Accelerated Culture
אמרו גם משהו מעניין שכדי בכל זאת להבדיל בין זמנים אנחנו יותר שמים עכשיו דגש על דורות, וזה מרגיש לי דיי נכון, כאילו מי דיבר בדורות פעם?
כן, כמו שלונה אמרה זה דברים אחרים.
מה שקורה בשנות ה20 (כמו הקורונה) קורה לכל האנשים שחיים בעשור הזה בין אם הם מבוגרים או צעירים.
אבל החוויות של דור X לעומת הבומרים או המילניאלים או הזומרים הן שונות בגלל שהם גדלו בזמן שונה, נכנסו לשוק העבודה בזמן אחר, למדו בזמן אחר, קנו בית ראשון בזמן אחר.
העניין בבומרים הוא לא כל כך שהם גדלו בזמן אירועים של השנים 45 עד 65 אלא זה שהם נכנסו לשוק עבודה טוב שבו הם יכלו בקלות להרוויח מספיק כסף בשביל לקנות בית.
ג'ן אלפא נולדו או גדלו כילדים קטנים בשנות הקורונה, אבל העניין הוא איך זה ישפיע עליהם בתור גדולים.

אני נזכר עכשיו שיש משהו שמכונה בטיק טוק the milenial pause

It's Always Sunny

Well-known member
תגובה זומרית קלאסית (אולי?)
מה זה אומר????

אורושששששששש דאגתי לך! מה שלומך?|חיבוק||חיבוק|
תודה על הדאגה |4U|
זה תלוי בשעה, נע בעיקר בין "שיט, נמאס לי מהחיים" לבין "העסק הזה סביר, אפשר להתמודד עם זה עוד קצת".
מה שכן, יש לי מזל שלהרבה אנשים אכפת ממני, זה די נחמד, מגביר את הרצון לחיות.
מה איתך?

didalf

Well-known member
תודה על הדאגה |4U|
זה תלוי בשעה, נע בעיקר בין "שיט, נמאס לי מהחיים" לבין "העסק הזה סביר, אפשר להתמודד עם זה עוד קצת".
כן זה כולנו.
כלומר אצלך זה בעוצמות חזקות יותר אז אני מקווה שתשעני כמה שיותר לצד השמאלי של ההודעה שלך.
מה שכן, יש לי מזל שלהרבה אנשים אכפת ממני, זה די נחמד, מגביר את הרצון לחיות.
אני שמחה לשמוע|חיבוק||חיבוק|
סיימ אולד סיימ אולד
את כבר בתקופת מבחנים או עדיין סמסטר?

It's Always Sunny

Well-known member
סיימ אולד סיימ אולד
האם הכל נשאר אותו הדבר אחרי שטיילור סוויפט קנתה את הזכויות לשירים שלה?? (אני יודעת שזה בדיילי אבל מה לעשות, לוקח לי זמן לעבד מידע)

את כבר בתקופת מבחנים או עדיין סמסטר?
סמסטר, עוד כמה שבועות נגמר. לא מאוד מתלהבת מזה כי יש עבודות (יותר ממבחנים), אולסו, למרות שלפעמים נמאס לי מהסמסטר הזה, אני עצובה מהמחשבה שהוא ייגמר ופתאום לא אראה את החברים מהכיתה (יש אנשים שאני מקווה שייצא לי לפגוש בהמשך כי הם כל כך מקסימים) בימים כאלה או אחרים. אני אומנם מתלוננת אבל כנראה שהסמסטר ייגמר, אני אתגעגע לחלקים ממנו (אני מניחה שקל יותר לאהוב משהו בדיעבד מאשר באותו רגע :-D)

didalf

Well-known member
האם הכל נשאר אותו הדבר אחרי שטיילור סוויפט קנתה את הזכויות לשירים שלה?? (אני יודעת שזה בדיילי אבל מה לעשות, לוקח לי זמן לעבד מידע)
חחחחח מתמקדת במה שחשוב כל הכבוד!
כמובן שלא אותו דבר, העולם קצת טוב יותר (אבל רק במובן הזה השאר די רע)

סמסטר, עוד כמה שבועות נגמר. לא מאוד מתלהבת מזה כי יש עבודות (יותר ממבחנים), אולסו, למרות שלפעמים נמאס לי מהסמסטר הזה, אני עצובה מהמחשבה שהוא ייגמר ופתאום לא אראה את החברים מהכיתה (יש אנשים שאני מקווה שייצא לי לפגוש בהמשך כי הם כל כך מקסימים) בימים כאלה או אחרים. אני אומנם מתלוננת אבל כנראה שהסמסטר ייגמר, אני אתגעגע לחלקים ממנו (אני מניחה שקל יותר לאהוב משהו בדיעבד מאשר באותו רגע :-D)
אני ממש שמחה שהתחברת לאנשים ואפילו עד כדי כך שהם גורמים לך להעריך את הסמסטר.
ולא נורא תראי אותם שנה הבאה.

Lhuna3

Well-known member
אוקיי אני חייבת לברר אם רק אני אהבלה שחשבה ששם המבצע ''עם כלביא'' הוא ''עם kalbia'' ושאלתי את אבא שלי מה זה אומר בערבית כי הוא מבין קצת :-D

למקרה שעוד מישהו טעה, זה ''עם kelavi'' מתוך פסוק מהתנ''ך.

דורי 1981

Well-known member
אוקיי אני חייבת לברר אם רק אני אהבלה שחשבה ששם המבצע ''עם כלביא'' הוא ''עם kalbia'' ושאלתי את אבא שלי מה זה אומר בערבית כי הוא מבין קצת :-D

תוך, החילוני הממוצע לא מכיר תנ"ך עד הסוף. גם אני.

It's Always Sunny

Well-known member

לא היה לי מושג :-D🙈

Reutk

Active member
איזה מגניבבבבבבבבב שלומדים על זה בקורס כלכלה|זורו||זורו|
אם את צריכה עזרה בעבודה תגידי|זורו|
לא בכלכלה בניהול. בסוף באמת בחרתי בעבודה שמשווה בין אסטרטגיה של טיילור לאסטרטגיה של ג'יי-זיי לרכישת קטלוג המוזיקה שלהם. יכול להיות שאני התייעץ אתך לפעמים, שתתני לי קצת רקע: על כל המהלך שטיילור עשתה מהקלטה מחדש של האלבומים שלה, עד לרכישה שלהם לפני שבועיים.

למעלה