בדקתי בויקי והדאוג'ר נולדה ב1841. אני לא יודע איזה דור זה שייך.
לעומת זאת מגי סמית' נולדה ב1934 מה שאומר שהיא חלק מהדור השקט.
הדור הכי ישן שמצאתי עם שם זה הדור האבוד - אלו שנולדו בין 1883 ל1900. (אבוד בגלל שהם אלו שהלכו למלחמת העולם הראשונה)
כן. כל מי שנולד ב-2025 נחשב דור בטא.
לא שמעתי על זה עד עכשיו, אבל זה באמת הגיוני. וראיתי עכשיו שגם יש לזה ערך ויקיפדיה.
זה אומר שהנכדנית שלי עומדת להיות ג'ן בטא.
לאאא זה יותר דור Z החצופים האלה. יום אחד ראיתי סרטון שבו הם גילו את .... הקליפס לשיער!!!
יש סרטונים שמראים לזומרים (ג'ן Z) טלפון מחוגה והם לא מצליחים להבין בכלל מה זה.
חח בהופעה של אימי וטינה, לאיימי היה מונולוג נרחב על בדיוק זה. היא התחילה לדבר על דורות, והתחילה מהסיילנט ג׳ן ואז עברה לבומרים ואז למילאניילים ואז לג׳ן זי.
ואז היא כזה שכחתי מישהו? כמובן שהיא אמרה את זה בצחוק כי היא ג׳ן X ואז היא התחילה באיזה מכתב אהבה לדור הכי טוב ותיארה למה הם הדור הכי מוצלח

(הלוואי שהייתי זוכרת בדיחות ספציפיות מהמונולוג הזה כי הוא היה משובח, אבל האלצהיימר מתקדם ואני לא זוכרת

)
זכור לי משהו שהיא סיפרה על זה בפודקאסט שלה, לא?
גם אני לא זוכר בדיוק.
כל הדיבור שבאמת התחיל במיוחד עם דור ה-X נוצר במקור (וברובו גם עכשיו מדבר על זה) בהקשר של שוק העבודה (האמריקאי בעקרון, למרות שזה כבר לא רק).
נכון שהיום מדברים על זה באופן יותר כללי.
הדור קיבל את השם קודם כל מהספר
Generation X: Tales for an Accelerated Culture
אמרו גם משהו מעניין שכדי בכל זאת להבדיל בין זמנים אנחנו יותר שמים עכשיו דגש על דורות, וזה מרגיש לי דיי נכון, כאילו מי דיבר בדורות פעם?
כן, כמו שלונה אמרה זה דברים אחרים.
מה שקורה בשנות ה20 (כמו הקורונה) קורה לכל האנשים שחיים בעשור הזה בין אם הם מבוגרים או צעירים.
אבל החוויות של דור X לעומת הבומרים או המילניאלים או הזומרים הן שונות בגלל שהם גדלו בזמן שונה, נכנסו לשוק העבודה בזמן אחר, למדו בזמן אחר, קנו בית ראשון בזמן אחר.
העניין בבומרים הוא לא כל כך שהם גדלו בזמן אירועים של השנים 45 עד 65 אלא זה שהם נכנסו לשוק עבודה טוב שבו הם יכלו בקלות להרוויח מספיק כסף בשביל לקנות בית.
ג'ן אלפא נולדו או גדלו כילדים קטנים בשנות הקורונה, אבל העניין הוא איך זה ישפיע עליהם בתור גדולים.
אני נזכר עכשיו שיש משהו שמכונה בטיק טוק the milenial pause
Ahhh millennials. Known for avocado toast, iced coffee, and now...the Millennial Pause? This is a new term that has gained popularity with the rise of short-...
www.youtube.com