ראיתי את שני הפרקים ביחד והם מחוברים לי בראש אז לא רוצה להגיב יותר מידי כי אני לא משוכנעת מה היה באיזה פרק. אבל, ״אישה בלונדינית״?! באמת לונהוחוץ מזה יש סצינה עם אישה בלונדינית (או עם פיאה) שפורצת לאיזה בית ומוצאת שם משהו ועושה שם משהו ואומרת בטלפון משהו למישהו, מרגיש לא קשור לשום דבר שאנחנו יודעים עד עכשיו או שלא הבנתי כלום.
אה אוקיי סליחה אומה!אבל, ״אישה בלונדינית״?! באמת לונהזו אומה ת׳ורמן! תני לה את הכבוד המגיע לה!
![]()
סיפרתי לאחותי שיצא עוד ספינאוף ועכשיו היא רוצה שנראה ביחד גם אם זה לחכות שבוע איך אני מסבירה לה שאני צריכה לדבר עם חברים באינטרנט?כבר קמתי מוקדם בלי כוונה, אמרתי אני אצל את זה שאצל ההורים יש יס מלא ולא סטינג, אבל לא עלו הפרקים. מתי הם מתכוונים להעלות את זה?![]()
כבר קמתי מוקדם בלי כוונה, אמרתי אני אצל את זה שאצל ההורים יש יס מלא ולא סטינג, אבל לא עלו הפרקים. מתי הם מתכוונים להעלות את זה?![]()
די לאסוף תירוצים.סיפרתי לאחותי שיצא עוד ספינאוף ועכשיו היא רוצה שנראה ביחד גם אם זה לחכות שבוע איך אני מסבירה לה שאני צריכה לדבר עם חברים באינטרנט?![]()
ראיתי גםדקסטר: התחיה - פרק 1X01
A Beating Heart...
זאת הסיבה שאני תמיד מבקש מאנשים לירות בי בשלג.אממממ טוב בקצרה:
דקסטר שרד את היריה של האריסון, דהחרטוט כלשהו שקשור לשלג.
חחחח "חודשיים וחצי". האמת שהוא די נראה לי אותו דבר, אבל צודקת הוא כן מרגיש חתיך יותר.האריסון גדל די הרבה יחסית לזה שעברו רק חודשיים וחצי
נהיה חתיך אבל.
אגב לא היה לי ברור אם הם יודעים שהוא ישן בחדרי מלון או לא. נראה לי שחלק מהעובדים יודעים (כמו האישה שהוא דיבר איתה בהתחלה) אבל לא המנהל.נסע לניו יורק, השיג עבודה בבית מלון.
האמת שלא חשבתי על זה שהעניין עם ההסתחבקות זה כמו עם דקסטר, אבל באמת יש בזה משהו.הסצינה שלו מגיע בבוקר לעבודה ומסתחבק עם כולם שם מזכירה מאוד את הסצינה הראשונה של דקסטר במיאמי מטרו.
אני גם תהיתי לגבי זה. נראה לי שכל האנסים שדקסטר רצח בעבר גם היו הורגים את הקורבנות שלהם.ואז הוא נתקל שם באיזה אנס סדרתי כזה ורוצח אותו (אני לא חושבת שהקוד המקורי של הארי כלל אנסים שהם לא רוצחים, אבל כנראה שהוספנו אותם).
כן טירוף. אבל לפחות זאת מוטיבציה נהדרת לנקיון. אולי אני צריך לרצוח מישהו בבית שלי וזה יגרום לי לעשות ניקוי מעמיק.אוף זה המון עבודה לנקות.
אלא אם כן אתה דקסטר בסדרת הפריקוול שלו, שם הוא עשה את זה ולא הייתה בעיה.ואחרי כל העבודה הזאת הוא לא דואג להחביא כמו שצריך, לא זורקים חלקי גופות לזבל סתם, צריך לפחות להשליך לאיזה אגם, זה אלף בית של רצחנות סדרתית!
היה עוד מישהו לא? או רק אבא שלו?בינתיים אבא דקסטר מחלים לאיטו ובחלומותיו מבקרים אותו החברים/אויבים, אבל רק מהעונות הטובותטריניטי, ההוא שגילם ג'ימי סמית'ס, ודואקס המסכן...
ציינתי למעלה שזה היה דפוק ברמות. (רמות של סדרת הפריקוול)וגם מתברר שהוא כאילו כבר נוקה מכל חשד בצורה הרבה יותר מיד קלה ונוחה, החברה שלו השוטרת שגילתה עליו את האמת עזבה את המקום עם הבת שלה, והשריף החדש אפילו שואל אם הוא רוצה לתבוע את משרד השריף. זה הרגיש לי כל כך נוח בצורה מגוכחת שחשדתי שזה גם חלק מההזיות של דקסטר, וגם משהו בתאורה שם גרם לכל הסצינות שלו בבי"ח הזה כולל עם באטיסטה להרגיש לא אמיתיות.
חחחח לא חשבתי על זה.אבל אז הוא מגלה שהתגלתה הגופה בניו יורק אז זה חייב להיות במציאות.
ובאטסיטה בבירור לא באמת מאמין לו יותר, הוא יודע את האמת על דקסטר וזה באמת היה כבר מביך אם הוא לא היה, אחרי כל כך הרבה עובדות שמצביעות עליו.
ואז דקסטר גם נכנס להיסטריה ונראה לי מתנהג ממש בטיפשות באופן שבו הוא בורח משם.
(וגם למה שקווין יתקשר לבי"ח הזה לדבר עם באטיסטה, למה שהוא לא יתקשר אליו לנייד?)
האמת שממש לא זכרתי שהוא אי פעם אמר שהוא לא יכול לבכות.אבל הוא חייב להגיע לניו יורק וישר למצוא את האריסון ולרצות לבכות, אבל אז להזכר שבעונה 1 הוא אמר לנו שהוא לא יכול לבכות כי אין לו רגשות אז הוא צריך להיות עקבי(כאילו שזה עקבי...)
וואי לחלוטין קלישאה נפוצה מאודובחקירה בינתיים גילינו שיש בלשית רצח "מיוחדת" כזאת שהיא גאונה ולא נחמדה לאנשים. (מרגיש לי קלישאה על הרבה מאוד דמויות גאונים באפיון הזה שכבר ראינו, האוס הוא רק הראשון שקופץ לראש).
די בטוח שזאת הייתה אומה תורמן.וחוץ מזה יש סצינה עם אישה בלונדינית (או עם פיאה) שפורצת לאיזה בית ומוצאת שם משהו ועושה שם משהו ואומרת בטלפון משהו למישהו, מרגיש לא קשור לשום דבר שאנחנו יודעים עד עכשיו או שלא הבנתי כלום.
אני מקווה שעוד היום אני אגיע לזה.פרק 2 כנראה מחר.
באמת בלי תירוצים.סיפרתי לאחותי שיצא עוד ספינאוף ועכשיו היא רוצה שנראה ביחד גם אם זה לחכות שבוע איך אני מסבירה לה שאני צריכה לדבר עם חברים באינטרנט?![]()
די לאסוף תירוצים.
יאללה בסוף עלה ביס וראינו ביחד כמו בני אדם בטלוויזיה עם כתוביות.באמת בלי תירוצים.
דקסטר שרד את היריה של האריסון, דהחרטוט כלשהו שקשור לשלג.
זה גם לא היה בכוונה ותכנון ומעקב, זה היה רגע של זעם. תכלס הוא היה קקה והגיע לו.ואז הוא נתקל שם באיזה אנס סדרתי כזה ורוצח אותו (אני לא חושבת שהקוד המקורי של הארי כלל אנסים שהם לא רוצחים, אבל כנראה שהוספנו אותם).
חחחחח ממש, איי קוד נבר רק בגלל זהאוף זה המון עבודה לנקות.
באמת, רשלנות!ואחרי כל העבודה הזאת הוא לא דואג להחביא כמו שצריך, לא זורקים חלקי גופות לזבל סתם, צריך לפחות להשליך לאיזה אגם, זה אלף בית של רצחנות סדרתית!
בינתיים אבא דקסטר מחלים לאיטו ובחלומותיו מבקרים אותו החברים/אויבים, אבל רק מהעונות הטובותטריניטי, ההוא שגילם ג'ימי סמית'ס, ודואקס המסכן...
לא חשבתי שזה הזיות אבל זה ממש הרגיש מגוחך כמה בקלות הוא יצא מזה.וגם מתברר שהוא כאילו כבר נוקה מכל חשד בצורה הרבה יותר מיד קלה ונוחה, החברה שלו השוטרת שגילתה עליו את האמת עזבה את המקום עם הבת שלה, והשריף החדש אפילו שואל אם הוא רוצה לתבוע את משרד השריף. זה הרגיש לי כל כך נוח בצורה מגוכחת שחשדתי שזה גם חלק מההזיות של דקסטר, וגם משהו בתאורה שם גרם לכל הסצינות שלו בבי"ח הזה כולל עם באטיסטה להרגיש לא אמיתיות.
כל הכבוד באטיסטה. מקווה שזה לא יוביל לסופו כמו כל מי שגילה את האמת.ובאטסיטה בבירור לא באמת מאמין לו יותר, הוא יודע את האמת על דקסטר וזה באמת היה כבר מביך אם הוא לא היה, אחרי כל כך הרבה עובדות שמצביעות עליו.
חחחח ממש!!!(וגם למה שקווין יתקשר לבי"ח הזה לדבר עם באטיסטה, למה שהוא לא יתקשר אליו לנייד?)
אבל הוא חייב להגיע לניו יורק וישר למצוא את האריסון ולרצות לבכות, אבל אז להזכר שבעונה 1 הוא אמר לנו שהוא לא יכול לבכות כי אין לו רגשות אז הוא צריך להיות עקבי(כאילו שזה עקבי...)
לגמריובחקירה בינתיים גילינו שיש בלשית רצח "מיוחדת" כזאת שהיא גאונה ולא נחמדה לאנשים. (מרגיש לי קלישאה על הרבה מאוד דמויות גאונים באפיון הזה שכבר ראינו, האוס הוא רק הראשון שקופץ לראש).
אמממ "אישה בלונדינית"???? את מתכוונת אומה תורמן???וחוץ מזה יש סצינה עם אישה בלונדינית (או עם פיאה) שפורצת לאיזה בית ומוצאת שם משהו ועושה שם משהו ואומרת בטלפון משהו למישהו, מרגיש לא קשור לשום דבר שאנחנו יודעים עד עכשיו או שלא הבנתי כלום.
תודה דילן!אבל, ״אישה בלונדינית״?! באמת לונהזו אומה ת׳ורמן! תני לה את הכבוד המגיע לה!
![]()
כן זה היה זורם ונחמד, הרבה יותר מהספינאוף המשעמם.אני אהבתי יותר ממה שחשבתי שאני אוהב
כן ממשבמיוחד היה מטופש לדעתי ההסבר לכך שהוא לא בכלא.
אני לא זוכר מספיק את מה שהיה בפרק האחרון של הסדרה שם אבל אני זוכר שהוא רצח את השוטר בכלא. אז המציאו איזה תירוץ עלוב על זה שזה נחשב הגנה עצמית כי השוטר ירה לתוך התא. ומילא השוטר האדיוט כנראה שמונה לשריף ולא מבין ממה שקורה, אבל אני ממש לא מאמין שאנג'לה אחרי זה מוכנה פשוט לתת לדקסטר להשתחרר.
זאת הסיבה שאני תמיד מבקש מאנשים לירות בי בשלג.
גם לי נראה אותו דברחחחח "חודשיים וחצי". האמת שהוא די נראה לי אותו דבר, אבל צודקת הוא כן מרגיש חתיך יותר.
גם לי לא ברור, נראה לי שלא.אגב לא היה לי ברור אם הם יודעים שהוא ישן בחדרי מלון או לא. נראה לי שחלק מהעובדים יודעים (כמו האישה שהוא דיבר איתה בהתחלה) אבל לא המנהל.
כן טירוף. אבל לפחות זאת מוטיבציה נהדרת לנקיון. אולי אני צריך לרצוח מישהו בבית שלי וזה יגרום לי לעשות ניקוי מעמיק.
טריניטי, מיגל, דוקס, אבא שלוהיה עוד מישהו לא? או רק אבא שלו?
כי אני זוכר שדסטר אמר משהו בסגנון "זה לא אמור להיות רק שלוש רוחות רפאים בדברים האלו?" (שזה רפרנס לכריסמס קארול)
משומה חשבתי שהוא מתגם תהיתי אם קווין בכלל אחרי כל השנים האלו עדיין עובד עם באטיסטה.
כן כנל!!חשבתי שנראה שבאטיסטה שואל את האחות מי התקשר ואז כשהוא שומע שזה קווין אז הוא חושד.
דהדי בטוח שזאת הייתה אומה תורמן.
נהנה בסוף ראיתי לפניךאני מקווה שעוד היום אני אגיע לזה.
אה אוקיי סליחה אומה!רק אל תרצחי אותי בבקשה עם המחבט-ניגן שלך!
![]()
אני גם לא מבינההההההה מה הוא מסתובב עם שמו האמיתי עכשיו?אני לא מבינה, דקסטר באמת לא קלט שבאטיסטה לא מאמין לו? הוא לא חושב שהוא יחפש אותו אחרי איך שהוא נעלם (אפילו אם הוא לא היה חושד בו)? וזה לא צריך להיות קשה למצוא כשהוא מוציא רישיון עם שמו האמיתי והכל.
אופסי דופסיהאריסון עושה בייביסיטר איזה חמודויש לו סיוטים מהאנס שהוא רצח, מסכן, לא מאשימה אותו שעושה סמים ומתפרע קצת בשביל לשכוח. אבל הוא בצרות עכשיו עם הבלשית החכמה שישר עלתה על המבט החשוד שלו.
אוקי ממש הצחיק אותי איך הוא נעלב באופן אישי שמישהו גנב לו את המותג שהוא המציא לעצמודקסטר מתעצבן שהרוצח הסדרתי העונתי גנב לו את השם של האלטר-אגו "הנוסע האפל" וזה מספק לו תירוץ לחזור למעלליו במקום להתמקד רק בלדאוג להאריסון.
אני לא אוהבת את זה שהוא שכר את הדירה אצל המהגרים הנחמדים שעוזרים לו, הוא מביא אליהם צרות וזה לא יפה.
נכון? הוא תמיד הציל אנשים והיה לו אכפת בעיקר מילדים, אבל גם סתם חפים מפשע.בסוף הפרק הוא מסכן את המשימה שלו בשביל להציל נהג אחד מרצח והארי שבדמיונו עושה מזה עניין שממתי כאילו אכפת לו להציל אנשים? לא יודעת, לי נראה שתמיד היה אכפת לו... אבל זה מרגיש לי כאילו מנסים למתג לנו אותו מחדש כגיבור מוסרי יותר.
* למה השריף של העיירה שדקסטר ברח ממנה נראה לי כמו אנדי סמברג עם שפם עושה פארודיה?![]()
עוד לא היה.* פיטר דינקלג' מופיע בקרדיטים של הפרק, ידעתי שהוא יהיה בעונה, אבל ראינו אותו בפרק הזה? ואם כן איפה?
נראה לי שזה אכן היה הראשון שלו בעקרון.עצוב לי שעל הרצח הראשון (?) שלו תפסו אותו למרות שהוא היה מאוד קפדן בכמה שהוא ניקה.
אל תדאג, יש לי הרגשה שגם להאריסון יהיה מזל ענק בעניין הזה, המגן עלילה של דקסטר יחול גם עליו.*זה בעיקר מעצבן אחרי סדרת הפריקוול על דקסטר שבה ראינו איזה גרוע דקסטר היה כשהוא היה צעיר ואיך הוא לא נתפס פשוט כי היה לו מזל ענק.
לא ידעתי שהיתה כוונה כזאת. בכל מקרה הוא הולך להיות עסוק עכשיו בתור דאמבלדור אני מניחה (ליהוק מושלם בעיני לתפקיד הזה, למרות שאני עדיין לא רוצה לצפות בזה).דבר נוסף שאהבתי זה הופעות האורח של רוחות רפאים. בעיקר ג'ון ליתגו בתפקיד טריניטי (אני מקווה שעזבו את הרעיון של לעשות סדרת פריקוול עליו)
רגע למה חחחח? חודשיים וחצי זה אכן הזמן שעבר מסוף העונה/סדרה ההיא, ככה נאמר.חחחח "חודשיים וחצי". האמת שהוא די נראה לי אותו דבר, אבל צודקת הוא כן מרגיש חתיך יותר.
וואלה.מה שהיה לי ברור יותר רפרנס לדקסטר זה ההתארגנות בבוקר כמו עם החוט הדנטלי.
כן טירוף. אבל לפחות זאת מוטיבציה נהדרת לנקיון. אולי אני צריך לרצוח מישהו בבית שלי וזה יגרום לי לעשות ניקוי מעמיק.
רק בגלל שהוא דקסטר ויש לו את ה"מזל" של דמות ראשית.אלא אם כן אתה דקסטר בסדרת הפריקוול שלו, שם הוא עשה את זה ולא הייתה בעיה.
יופי אתה רק מקשה עלי יותר כי עכשיו אני צריכה גם להתאפק ולא לקרוא גם את זהאני חושב שאני יודע מה היא עשתה שם, אבל זה בגלל הספוילר הדי גדול שנחשפתי אליו בטריילר לעונה ולכן אני לא אכתוב.
בעצם אני אכתוב תחת אזהרת ספוילר נוספת
בדיוק מה שחשבתיחחחחח ממש, איי קוד נבר רק בגלל זה
באמת צריך לבדוק איפה הוא.וואי אני ואחותי נקרענו מדוקס
קיוויתי שגם אח שלו יבוא לבקר. מי ישמע מה השחקן הזה עושה שלא היה זמין לא ראיתי אותו בכלום מאז דקסטר.
חחח לא חשבתי על זה!הזכיר לי גם את הראשון מבאפי.
טוב תרגעו כבר הבנתי שזאת אומה תורמן!!!אמממ "אישה בלונדינית"???? את מתכוונת אומה תורמן???
הוא לא אותו דבר, הוא גדל ועשה תסרוקת יפה והתחתך משמעותית!גם לי נראה אותו דבר
נכון, כלומר זה מצלמות מהמעלית אבל ראינו שהן פונות למסדרות.וואי יש לו בעיקר מזל שהמלון הזה כושל במצלמות אני ואחותי חצי פרק השתגענו למה אף אחד לא בודק מצלמות במסדרון????????????
שמחה שכתבת את זה, כי גם אני בהתחלה לא הייתי בטוחה אם זה דקסטר או מי שהוא אחר.ואהבתי שהאיש שניצל אמר שהרוצח היה דומה לדקסטר כי בתחילת הפרק אני ואחותי היינו טיפה מבולבלות חשבנו שזה דקסטר אבל האף היה מוזר וגם ההתנהגות לא הכי מתאימה.
אה תודה. אז למה הם סתם מבלבלים? (כי יש עוד ליהוקים שפורסמו שיהיו בעונה ולא הופיעו בקרדיטים של הפרק, כמו אריק סטונטרייט)עוד לא היה.
חחחחח להגנתי לא ציפיתי שהטריילר יהיה כזה ספוילרי עד שכבר היה מאוחר מידיקודם כללניק ועדי
על זה שצפוי בטריילר ועכשיו יודעים ספוילר ככל הנראה גדול, ואני מצד אחד חוששת לדעת אותו ומצד שני זה יהיה מעצבן לי עכשיו לא להבין דברים שאתם כן מבינים בגלל זה.
sameחחחחח להגנתי לא ציפיתי שהטריילר יהיה כזה ספוילרי עד שכבר היה מאוחר מידי![]()
כנראה שהיא כן רצחה אותואה אוקיי סליחה אומה!רק אל תרצחי אותי בבקשה עם המחבט-ניגן שלך!
![]()
האמת שלא חשבתי על זה.אני לא מבינה, דקסטר באמת לא קלט שבאטיסטה לא מאמין לו? הוא לא חושב שהוא יחפש אותו אחרי איך שהוא נעלם (אפילו אם הוא לא היה חושד בו)? וזה לא צריך להיות קשה למצוא כשהוא מוציא רישיון עם שמו האמיתי והכל.
*מזכיר לי שאחות של באטיסטה הייתה הבייביסיטרית של האריסון. החיים הם מעגל. (או לפחות סדרות)האריסון עושה בייביסיטר איזה חמודויש לו סיוטים מהאנס שהוא רצח, מסכן, לא מאשימה אותו שעושה סמים ומתפרע קצת בשביל לשכוח. אבל הוא בצרות עכשיו עם הבלשית החכמה שישר עלתה על המבט החשוד שלו.
תירוץ קצת עלוב. הייתי יותר קונה את זה שפשוט הוא צריך שוב לרצוח מישהו.דקסטר מתעצבן שהרוצח הסדרתי העונתי גנב לו את השם של האלטר-אגו "הנוסע האפל" וזה מספק לו תירוץ לחזור למעלליו במקום להתמקד רק בלדאוג להאריסון.
אגב, הבלסינג הזה הוא האדם הכי בוטח בעולם. הוא הכיר מישהו. תוך שניה הוא מזמין אותו לארוחה בבית שלו ושניה לאחר מכן הוא משכיר לו דירה. (באופן מצחיק אחרי שהבחור ששרד את הרוצח אומר שעד כמה שהוא יודע דקסטר יכול היה להיות הרוצח)אני לא אוהבת את זה שהוא שכר את הדירה אצל המהגרים הנחמדים שעוזרים לו, הוא מביא אליהם צרות וזה לא יפה.
כן, אני מקווה שזה לא קטע של מיתוג מחדש.בסוף הפרק הוא מסכן את המשימה שלו בשביל להציל נהג אחד מרצח והארי שבדמיונו עושה מזה עניין שממתי כאילו אכפת לו להציל אנשים? לא יודעת, לי נראה שתמיד היה אכפת לו... אבל זה מרגיש לי כאילו מנסים למתג לנו אותו מחדש כגיבור מוסרי יותר.
היא שיחקה בכל מיני דברים שאני לא ראיתי. אבל אולי עדי* הבלשית הזאת מוכרת לי, נדמה לי שאני יודעת מאיפה אבל צריכה לבדוק תיכף.
חחחחחח* למה השריף של העיירה שדקסטר ברח ממנה נראה לי כמו אנדי סמברג עם שפם עושה פארודיה?![]()
כן, חתיכת עבודה הוא קיבל שהוא מופיע בקרדיטים של סוף כל פרק אבל עוד לא ראינו אותו. (או שאולי הוא היה שם אבל לא שמנו לב אליו כי הוא נמוך* פיטר דינקלג' מופיע בקרדיטים של הפרק, ידעתי שהוא יהיה בעונה, אבל ראינו אותו בפרק הזה? ואם כן איפה?
או עם החרב האטורי האנזו שלה
![]()
אני מסכים עם הקטע הבעייתי בזה. אם כי כמו שאמרתי למעלה אני גם מבין סיבות לזה.אני גם לא מבינההההההה מה הוא מסתובב עם שמו האמיתי עכשיו?
כנראה אין מצלמות במסדרונות שם.וואי יש לו בעיקר מזל שהמלון הזה כושל במצלמות אני ואחותי חצי פרק השתגענו למה אף אחד לא בודק מצלמות במסדרון????????????
כן, לא מתאים לדקסטר לא להבין שבתור אדם לבן הוא לא בדיוק ימשוך אותה תשומת לב.ואהבתי שהאיש שניצל אמר שהרוצח היה דומה לדקסטר כי בתחילת הפרק אני ואחותי היינו טיפה מבולבלות חשבנו שזה דקסטר אבל האף היה מוזר וגם ההתנהגות לא הכי מתאימה.
עוד לא הבנתי אם הרוצח הזה מטרגט כל נהג או ספציפית נהגים מהגרים? כי זה היה נראה שמהגרים, ואם כך לדקסטר לא יעזור להיות נהג עכשיו.
הקטע שהוא מתלהב כל כך מאוכל היה גם בעבר?היו מלא דברים שהצחיקו אותנו, בעיקר שנוגעים לחוסר אמינות או לחזיריות של דקסטר איך שהוא כל הזמן אוכל![]()
עכשיו בא לי שניצליםואהבתי שהאיש שניצל אמר...
יופי ניק, עכשיו גם לי בא שניצלעכשיו בא לי שניצלים
הוא יכול לצבוע את הפנים שלו בשחור, זה לא כזה קשה. (אז מה אם זה יגרום לקינסול מיידי של השחקן, הסדרה, וכל מי שמעורב ביצירתה?כן, לא מתאים לדקסטר לא להבין שבתור אדם לבן הוא לא בדיוק ימשוך אותה תשומת לב.
זה זכור לי כמשהו שהדגישו בפריקוול המשעמם, זה לא זכור לי במיוחד מהסדרה המקורית או מדם חדש.הקטע שהוא מתלהב כל כך מאוכל היה גם בעבר?
כאן זה עוד יחסית די ברור, בארץ זה הרבה יותר בעייתי כי אתה אף פעם לא יודע אם השעות כתובות מימין לשמאל (כמו שאמורים בעברית) או משמאל לימין (כמו שרובנו נוהגים לכתוב מספרים ושעות), אז כשכתוב נגיד 7:00-19:00 אני אף פעם לא בטוחה אם זה מ-7 בבוקר עד 7 בערב או להיפך.אני מכיר כאלו גם בארץ.
אז סליחה אבל אני קצת אוריד: מבחינתי זה לכל היותר "בסדר". זה מרגיש כמו הסדרה המקורית, אבל הרבה אחרי שמיציתי אותה. לא בטוחה שהייתי צופה אם לא היה לנו פה דיון משותף. (וגם כל הפרסומים על הקאסט המפואר קצת סקרנו אותי)אז לא כתבתן את זה מפורשות (אולי כדי להמנע מג'ינקס שאני עכשיו הורס) אבל נראה שאתן מסכימות איתי שזה די טוב בנתיים.
מה? ברור שזה 7 בבוקר עד 7 בערב.אז כשכתוב נגיד 7:00-19:00 אני אף פעם לא בטוחה אם זה מ-7 בבוקר עד 7 בערב או להיפך.
בכל מקום שאנשים רגילים כותבים זה נכון.מה? ברור שזה 7 בבוקר עד 7 בערב.
בחיים לא חשבתי לקרוא את זה הפוך![]()
אז הם סתומים.בכל מקום שאנשים רגילים כותבים זה נכון.
אבל לפי חוקי העברית זה להיפך, ולכן מקומות שמקפידים (כמו שלטים רשמיים לפעמים) זה יכול להיות הפוך.
![]()
האקדמיה ללשון העברית
חשוב לדעת כי טווח של מספרים נכתב בעברית מימין לשמאל על פי כיוון הכתיבה הרגיל בלשוננו. למשל: בשעות 14:00–16:00, בשנים 1985–1991, עמ' 24–37. כבר סיפרנו כאן בעבר ששאלת כיוון הכתיבה אף הגיעה...www.facebook.com
כן זה קביעה מטומטמת גם לדעתי, במיוחד שאנחנו בעידן הדיגיטלי וכל התוכנות כותבות מספרים משמאל לימין גם בתוך טקסט עברי, אז אם רוצים לכתוב לפי האקדמיה "7 עד 19" אז בפועל צריכים להקליד את זה הפוך כלומר קודם לכתוב 19, אז מקף, ואז 7.אז הם סתומים.
כי השלטים כן כתבים בצורה נכונה וגם צריך לקרוא אותם משמאל לימין. הם פשוט נתנו דוגמה למישהו חכם שהחליט לדפוק את המערכת. אבל בשום מקום בארץ לא ראיתי שלטים עם שעות שרשומות מימין לשמאל. זה כל כך מגוחך אמאלה.
*אני כמובן לא באה בטענה אליך. אבל זה פשוט מעצבן אותי שמנסים בכוח לכפות חוקים לא הגיוניים.
אני אף פעם לא נתקלתי בשלט שכתוב הפוךוזה לא בהכרח נכון שכל השלטים כתובים משמאל לימין, ולכן אני תמיד לא בטוחה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.