🐲 כישור הזמן🐍

Lhuna3

Well-known member
אוקיי השגתי אותכם |מזיע|

עוד משהו - היה קטע אחד יחסית בתחילת הפרק (נראה לי בין זה שמוריין אומרת שצריך ללכת לכפר ההוא ולפני שאנחנו רואים את רנד ואבא שלו) שרואים מה שנראה בהתחלה כמו הרים מאוד תלולים, אבל אז נראה שזה בעצם גורדי שחקים שצמחו עליהם צמחים. האם העלילה מתרחשת כאילו בעתיד של העולם שלנו?
סחתיין ששמת לב לזה, אני פספסתי.
כן!! העידן של לפני 2000-3000 או "עידן האגדות" הוא מעשה העולם שלנו ושילוב של מד"ב-פנטזיה. ואז אחרי שבירת העולם העולם חזר אחורנית מבחינת טכנולוגיה וכ'ו. כישור הזמן זה לא פנטזיית ימי ביניים קלאסית, אלא יותר לכיוון מה היה קורה לעולם שלנו אחרי שורה של אסונות טבע או לא יודעת שואה גרעינית או משהו בסגנון.
זה מעורר אצלי הרבה שאלות... ממה שאת כותבת בסוף אני מבינה שאין תשובות ממש מדויקות בספרים, אלא שהיתה אפוקליפסה ושזה דבר שחוזר על עצמו שוב ושוב ושאותן נשמות נולדות כל פעם מחדש אחרי כל אפוקליפסה כזאת (שנגרמת ע"י "הדרקון"), או לפחות זה מה שאנשי העולם בזמן של הסדרה מאמינים.
מה לגבי שאלה אחת מאוד פשוטה - האם את קוסמת? (או המילה לזה)
כל אישה שהוא פוגש הוא פשוט שואל אותה את זה ואין בעיה כי הן לא יכולות לשקר. זה קצת טיפשי.
תכלס :-D
איך שזה עלה חשבתי שאולי זאת תהיה עיר מתה מהעולם שלנו למשל ניו-יורק או משהו כזה. אבל כנראה שלא.
אני מאוד אוהב את זה אם יראו עוד דברים מהעולם "שלנו". אבל לא נראה לי שזה יקרה (עדי אל תגלי 😬 ).
נראה שאגוויין מנסה כושפות (או איך שאת קוראת לזה? תיעול?) ואולי מצליחה אבל לא ברור מי הדליק את האש.
לי זה היה נראה ברור שהיא.
הדבר העיקרי שהפריע לי זה הסיבה שהם בכלל נפרדו ככה ל3 קבוצות כשהם ברחו מהעיר. הרי כולם מצאו את עצמם מחוץ לעיר. הם יכלו פשוט ללכת מסביב לעיר כדי לחפש את האחרים. לא ברור לי איך לברוח מהעיר הביא אותם למצב שהם במרחקים כל כך עצומים זה מזה.
צודק.
וגיליתי שאני בעצם ראיתי כבר את אחד השחקנים בעבר בסרט הקצר ההולנדי הזה:
בסדרה התלתלים שלו יותר יפים (מעצבי השיער שרדו את האפוקליפסה.)
1. את קראת את כל הספרים בסדרה? (אם הבנתי נכון 25 ספרים באנגלית אבל בעברית כל ספר פוצל לשניים ככה שזה 50)
:eek: WTF
הגזמת!:-D יש 15 ספרים באנגלית. בעברית כול ספר פוצל ל-2 אז יש 28,
אוקיי אבל עדיין :eek: WTF רק בקצת יותר קטן.
מה זה היה די ברור לא?
גם אני חשבתי. [שהסכין שמאט מצא בעיר המתה זה מה שעורר את השחור]
ניסיתי פרק וחצי ולא התחברתי 😔 ואני חובבת פנטזיה גדולה, או שלפחות ככה חשבתי. מבאס
עצוב.
אבל יותר עצוב שבלי קשר אנחנו לא רואים אותך פה כמעט
|כן||כן||כן|
1637610626226.png
:-D אהבתי את זה והייתי רוצה שיהיו יותר קטעים כאלה בסדרה.

:-D קראתי את זה כ indian ולא הבנתי על מה אתה מדבר :-D hoodie
גם אני! [ניק כתב הודי על הקפוצ'ון של מישהו]
אף פעם לא הבנתי את זה... כל פרק בספר יכול להיות פרק בסדרה, ואז זו גם סדרה שתרוץ לתקופה ארוכה. למה להתרחק כל כך מהמקור?
אני לא חושבת שסביר להפוך פרק בספר לפרק בסדרה, זה שני מדיומים עם קצב מאוד שונה וצרכים שונים. מכל מיני סיבות.
גם כי להראות זה הרבה יותר מהיר מלתאר. תיאור של מקום חדש שמגיעים אליו בספר או דמות חדשה שפוגשים יכול לקחת כל דבר בין פסקה אחת לעמוד שלם (ואצל סופרים מסוימים גם יותר), בעוד שעל המסך זה יכול לקחת בין שניה ל-5 שניות להראות.
רגשות ומחשבות של הדמויות הופכים לפעמים להבעות פנים ומשחקי צילום ועריכה.
וכולי.
אני כן מסכימה עם הסיומת - שלא בהכרח צריך להתרחק מאוד מהמקור. זה כבר עניין להעדפה של היוצרים.
בינתיים לא קוראת ספוילרים של עדי
כנ"ל.
אז באמת מה היה הקטע באמבטיה?!
יואו איזה שמרנים כולם פה :-D אז שני אנשים מבוגרים שיש ביניהם קשר אינטימי אבל לא מיני נכנסו יחד לאמבטיה, זה עולם שיש בו מפלצות, יכולים להיות מקובלים בו גם דברים כאלה!
טוב לדעת! אני חושבת שאלך על זה באמת
את אמיצה! 22 ספרים!!
😬
ווי איך? אני שומעת שיש מאתיים ספרים זה מיד מוריד לי את החשק (לא שהיה לי כוונה כלשהי אי פעם)
בדיוק. (דווקא היה לי קצת חשק אחרי דברים שהבנתי מהשרשור פה, אבל ברגע שראיתי את הכמות...)
כבר ראינו בסדרה אחרת אנשים לובשי לבן שחושבים שהם יותר טובים מאחרים...
פור אול מאן קיינד!!!
הם לבושים ממש דומה מיד חשבתי עליהם!
אויש, די, למה אתם משווים? :-( בסדרה "האחרת" הם היו מעצבנים, אבל בואו, לא קרובים בכלל לסייקו המפחיד הזה שאוהב לאכול ציפורים שלמות בשביל שהרגליים שלהן יחתכו לו את החך :sick:)

טוב חשבתי שאצליח להגיב על הכל בהודעה אחת, אבל חפרתם המון אז אעשה את בשלבים.
אני סקרנית להגיע לויכוח הפילוסופי שלכם ולראות על מה הוא ולהגיד לכם מי צודק.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקיי השגתי אותכם |מזיע|
אני מצד אחד מאוד שמח
ומצד שני עצוב שלא המשכת Foundation
(וקצת כועס על עצמי כי אם הייתי כותב על כל פרק אז אולי זה היה דוחף אותך יותר)
:-D
זה מעורר אצלי הרבה שאלות... ממה שאת כותבת בסוף אני מבינה שאין תשובות ממש מדויקות בספרים, אלא שהיתה אפוקליפסה ושזה דבר שחוזר על עצמו שוב ושוב ושאותן נשמות נולדות כל פעם מחדש אחרי כל אפוקליפסה כזאת (שנגרמת ע"י "הדרקון"), או לפחות זה מה שאנשי העולם בזמן של הסדרה מאמינים.
זה גם גורם לי לתהות דברים כמו... האם רנד הוא הנשמה שלי שנולדה שוב בעתיד?
(כלומר בהנחה שהוא לא הדרקון)
(או אולי אני הדרקון)
לי זה היה נראה ברור שהיא.
דווקא נראה לי שבהבערת המדורה (בפרק 3?) שזאת לא הייתה אגוויין. כי ראינו בפרק 5 איך שכשהי מתעלת רואים בפירוש את הכוח האחד זורם דרך היד שלה. ואז לא ראינו שום דבר כזה.
בסדרה התלתלים שלו יותר יפים (מעצבי השיער שרדו את האפוקליפסה.)
כמו שאמרנו כבר שהוא אומנם ממשפחה כפרית, אבל כנראה די עשירה לפי הלבוש שלו. וכנראה גם היה לו מעצב שיער קבוע.
גם אני חשבתי. [שהסכין שמאט מצא בעיר המתה זה מה שעורר את השחור]
דברים מסויימים אני שם לב שבקושי אחרים שמים לב. אבל לזה בכלל לא שמתי לב.
גם אני! [ניק כתב הודי על הקפוצ'ון של מישהו]
אני כתבתי הודי כי המילה הודי בשביל קפוצ'ון הייתה לי בראש מהסדרה Only murders in the building.
אני לא חושבת שסביר להפוך פרק בספר לפרק בסדרה, זה שני מדיומים עם קצב מאוד שונה וצרכים שונים. מכל מיני סיבות.
גם כי להראות זה הרבה יותר מהיר מלתאר. תיאור של מקום חדש שמגיעים אליו בספר או דמות חדשה שפוגשים יכול לקחת כל דבר בין פסקה אחת לעמוד שלם (ואצל סופרים מסוימים גם יותר), בעוד שעל המסך זה יכול לקחת בין שניה ל-5 שניות להראות.
רגשות ומחשבות של הדמויות הופכים לפעמים להבעות פנים ומשחקי צילום ועריכה.
וכולי.
אני כן מסכימה עם הסיומת - שלא בהכרח צריך להתרחק מאוד מהמקור. זה כבר עניין להעדפה של היוצרים.
מסכים
יואו איזה שמרנים כולם פה :-D אז שני אנשים מבוגרים שיש ביניהם קשר אינטימי אבל לא מיני נכנסו יחד לאמבטיה, זה עולם שיש בו מפלצות, יכולים להיות מקובלים בו גם דברים כאלה!
גם מסכים
את אמיצה! 22 ספרים!!
😬
בסוף אמרנו שזה רק 15 ספרים, לא?
או 28 ספרים אם קוראים בעברית.
*האמת שככל שאני רואה יותר פרקים זה יותר ויותר מפתה אותי גם לקרוא. אבל זה באמת המון ספרים.
ואני גם לא בטוח אם אני מוכן לעבור למצב שבו אני מתעצבן מכל שינוי שנעשה מהספרים.
לדעתי ככל שנמשיך הם יסטו יותר ויותר מהספרים עד שעדי|נחש| תהיה יותר מעוצבנת מאשר מרוצה מהסדרה.
אויש, די, למה אתם משווים? :-( בסדרה "האחרת" הם היו מעצבנים, אבל בואו, לא קרובים בכלל לסייקו המפחיד הזה שאוהב לאכול ציפורים שלמות בשביל שהרגליים שלהן יחתכו לו את החך :sick:)
הם בהחלט סייקוז יותר (לא כל כך בגלל הציפורים, יותר בגלל העינויים)
אבל ההשוואה לה100 גורמת לי לחשוב אולי הם בעצם צודקים באמונה שלהם. הרי עם כמה שהדיסייפלז היו מעצבנים, הם בסופו של דבר די צדקו בכל האמונה שלהם. לפחות לגבי הרוב.

dilia snake

Well-known member
נתחיל מזה שיש 7 עידנים שחוזרים על עצמם שוב ושוב וכול עידן יכול להתרחש על פני אלפים שנים. העידן הראשון שהוא העידן שלנו למשל חוזר על עצמו פעם ב-7 סיבובים בצורה דיי זהה, ז"א יכול להיות שסיבוב אחד למשל ארה"ב תגיע ראשונה לירח ויכול שבפעם הבאה שהעידן "שלנו" יחזור זו תהיה רוסיה- אבל תמיד תהיה נחיתה על הירח. זה חלק מה-LORE של הסדרה/ספרים.
עכשיו לא חייב שכול עידן הסתיים באפוקליפסה, יש עידנים שכן יש עידנים שלא. הרבה פעמים מדברים על זה שתמיד יש איזון בעולם של כישור הזמן אז אם העידן השני הסתיים באפוקליפסה אז אולי העידן השלישי(העידן שבו האירועים של הסדרה קורים) דווקא הסתיים בשלום וכ'ו. אף אחד לא חוזר רק פעם אחת בעידן(אולי חוץ מהדרקון, שהוא אחד מסוגו) אלא אנשים חוזרים שוב ושוב לא באותו אופן בדיוק אבל הנשמה או המהות שלהם זהה.

אני מקווה שזה ברור ולא סיבכתי אתכם יותר ואני ממש מקווה שבסדרה יסבירו את זה יותר טוב ממני(ניסיתי לחפש משהו ביוטיוב שיסביר לכם את זה אבל לא אהבתי את הסרטון שמצאתי, אני אמשיך לחפש אולי יש משהו יותר טוב).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
נתחיל מזה שיש 7 עידנים שחוזרים על עצמם שוב ושוב וכול עידן יכול להתרחש על פני אלפים שנים. העידן הראשון שהוא העידן שלנו למשל חוזר על עצמו פעם ב-7 סיבובים בצורה דיי זהה, ז"א יכול להיות שסיבוב אחד למשל ארה"ב תגיע ראשונה לירח ויכול שבפעם הבאה שהעידן "שלנו" יחזור זו תהיה רוסיה- אבל תמיד תהיה נחיתה על הירח. זה חלק מה-LORE של הסדרה/ספרים.
עכשיו לא חייב שכול עידן הסתיים באפוקליפסה, יש עידנים שכן יש עידנים שלא. הרבה פעמים מדברים על זה שתמיד יש איזון בעולם של כישור הזמן אז אם העידן השני הסתיים באפוקליפסה אז אולי העידן השלישי(העידן שבו האירועים של הסדרה קורים) דווקא הסתיים בשלום וכ'ו. אף אחד לא חוזר רק פעם אחת בעידן(אולי חוץ מהדרקון, שהוא אחד מסוגו) אלא אנשים חוזרים שוב ושוב לא באותו אופן בדיוק אבל הנשמה או המהות שלהם זהה.

אני מקווה שזה ברור ולא סיבכתי אתכם יותר ואני ממש מקווה שבסדרה יסבירו את זה יותר טוב ממני(ניסיתי לחפש משהו ביוטיוב שיסביר לכם את זה אבל לא אהבתי את הסרטון שמצאתי, אני אמשיך לחפש אולי יש משהו יותר טוב).
אוקי, אז נראה לי שאני מבין קצת יותר טוב עכשיו.
ויחד עם זה גם קצת יותר מבולבל.
אז הגלגל חוזר על עצמו כל 7 עידנים אבל הדרקון מופיע מחדש בכל עידן?
אני חשבתי שרק כשהגלגל עושה סיבוב שלם אז הדרקון חוזר.
וזה מעניין מה שאת אומרת שהזמן שלנו הוא בעצם באותו גילגול של הגלגל, רק בעידן אחר.
הדוגמה שאמרת על הנחיתה על הירח היא משהו שאת המצאת, או שזה משהו שממש נאמר?
אני פשוט גם לא מבין אם כל עידן הוא כל כך ארוך אז איך הם יודעים שזה חוזר על עצמו כל 7 עידנים?
בכלל עד כה היה נראה בסדרה שלכולם ברור שיש את גלגל הזמן הזה - אבל האם זאת פשוט אמונה שיש לחלק מהאנשים? האם יש אנשים שמאמינים במשהו אחר? האם יש להם "הוכחות" לקיום הגלגל?

Lhuna3

Well-known member
לי מהפרק הראשון נראה ברור שהציפיה היא שרנד הוא הדרקון בגלל שברור שהוא דמות ראשית יותר בסדרה מאשר שלושת האחרים. או לפחות יותר ממאט ופרין.
אבל גם הגיוני שזאת הטעיה.
וגם קצת עלתה לי מחשבה שאולי בסוף כל ארבעת איכשהו הדרקון. (או חמישתם)
גם את כל המחשבות האלו היו ועוד יש לי.
מאט ורנד והטרובדור מגיעים לאיזה חווה וזוממים להתגנב ולנוח בלילה ורנד החמוד שואל בתמימות "למה שלא נבקש". ואז בעל החווה מאיים עליהם ורנד כפרעליו אומר את האמת "אנחנו רק רוצים מקום ללילה אנחנו חמודים"
:-D:-D:-D
את החמידות שלו אי אפשר להכחיש.
עדי|חזיר| כתבתנו לענייני גייז מיד שמה לב לשני עוצרים שיושבים מחובקים יאיי חמודים|לב|* ואז באה האסס אדאיי שלהם יש להם אותה אחת? הם שלישיה? הם דפלנטלי זוג אבל היא גם כן בקטע? הם טרופל?:-D
זה חמוד איך הם סוגדים לאס אדאי שלהם כל העוצרים.
כן בא לי גם עוצר כזה.
אוגווין מזכירה לי את מרת'ה של הדוקטור. ממש דומה לה
וואי נכון.
אבל כמה שכבות אני יכולה לשים כדי שלא אקפא. כשאני מתלונננת שקר לי, זה ברמה של בריינפריז ספונטנים כי אני נושמת אוויר קר, וכאבים מאחורי האוזן ואצבעות ידיים ורגליים שמתקשות ומלבינות מרוב קור. זו לא הגזמה. וחוץ מה - לא ביקשתי להדליק את החימום, רק ביקשתי לכבות את הקירור כי בכל זאת קר.
אז אני צודקת B-|
א. את צודקת.
ב. בשבוע האחרון היה יום במשרד שהמזגן דלק (על קירור) בשביל המעצבנים שחם להם, ואני ישבתי עם מפזר חום דלוק ליד הרגליים :-D
ליאנדרין היא כמו המכשפה הרעה מאגדת ילדים. ולמה היא נגעה במוריין בצורה כזאת?
לגמרי זה גרם לי לחשוב שיש/היה ביניהן קטע רומנטי/מיני.
המרגלים של מוריין לא משהו, אם שני הבנים הצליחו להיכנס שכול מה שמסתיר אותם זה ברדסים של גלימות ולנייניב הספיקו חמש דקות עם לויאל.
תכלס :-D
למה היינו צריכים לראות את הסצנה הזאת של אגווין מופשטת ומקולחת ע"י גברים? זה לא היה בספרים וזה היה מיותר! למה אי אפשר היה לעשות את זה בבגדים שלה? בזמן שאת פרין עינו שהוא עדיין בבגדים שלו? (n) גדול, זה לא מתאים לסדרה, זה לא מתאים לספרים. וזה לא משחקי הכס פה.
|כן| צודקת, וטוב לפחות לדעת שזה לא מתאים לספרים. נחמה קטנה.
והאמת שמאוד פחדתי שהגלימות הלבנות פשוט יטבחו בהם. אבל לפי מה שהבחור הצעיר אמר הם לא יהרגו אותם, אלא רק ירביצו להם.
זה קטע שקצת מבלבל אותי, כי מצד אחד נראה שהמנהיג שלהם הוא סופר-אכזרי ופסיכופאת, ורודף ורוצח את האאס-סדאי, ומענה את פרין. מצד שני יש גם את הקטע הזה שהוא אמר שהם לא יהרגו אותם וגם את הקטע שאגווין מתריסה בפניו שהוא לא יהרוג אותה כי היא לא עשתה כלום והיא נראיית מאוד משוכנעת שזה כלל כזה.
ויש גם את עדי|נחש| שהעירה משהו שזה נראה שהיוצרים מאוד רוצים שהצופים ישנאו את הגלימות הלבנות, שאני אולי מבינה מזה שהם לא נחשבים כאלו נוראיים בספרים?

האמת שמשלושת אלו אני זוכר במיוחד את השיחה של לאן עם סטפין המסכן.
מסיבות מובנות.

הצחיק אותי שהיצור התעקש שהוא *שכחתי מה השם* כי הוא ג'ינג'י.
אבל אני בטוחה שהוא צודק איכשהו.
בכל מקרה זה טיפה שעשע אותי כי זה היה ממש כמו שעשו לישו, רק חסר שיצלבו אותו בסוף.
לי זה הזכיר את תהלוכת SHAME ממשחקי הכס.
סטפין ושאר העוצרים בשיחת בנים מרגשת, זה נחמד בנים קשוחים שחולקים רגשות בעולם כזה, גוד פור יו!
אכן נחמד.
ובינתיים הוא חותך לו את הגב אעהאההה די!!
סצינה שהיתה לי ממש קשה לצפיה והייתי צריכה להסתיר את המסך.
אבל איזה זאבים חמודים בחיי האחד הזה שלא תקף אותם איזה פרצוף חמוד.
חחחחחחחחחחח הכל חמוד אצלך בצפיה :-D
למה מישהו כן אוהב אותם??? בספר הם לא מפלצות??
זהו גם לי זה גרם לתהות.
חשבתי שזה היה בראש של מאט.
גם אני. כי זה נראה שרנד לא ראה את זה בכלל, וגם אף אחד אחר, ואז הוא כאילו מעורר את מאט מההזיה.
אמרלד סיטי זה עיר האזמרגד מהקוסם מארץ עוץ:-D
חחח התגובה בראש שלי היתה זה שזה מהסדרה אוז, אבל בכלל שכחתי שזה במקור מהקוסם :-D (שהוא המקור לשם הסדרה).
בינתיים הוא לא מראה קווי דימיון.
אה, רגע, אתה אומר את זה כי אתה גם ג'ינג'י? (פתאום נזכרתי שאתה ג'ינג'י).
(כלומר בהנחה שהוא לא הדרקון)
(או אולי אני הדרקון)
זה מתחיל להשמע כמו דיון על "הזמר במסכה".
הם בהחלט סייקוז יותר (לא כל כך בגלל הציפורים, יותר בגלל העינויים)
אני ממש הייתי רוצה לראות סקר בנושא. מבחינתי אין שום שאלה שהוא יותר סייקו.
ועוד חייבת לכם תגובות על ה-LORE ועל הדיון הפילוסופי בהמשך.

dilia snake

Well-known member
הדוגמה שאמרת על הנחיתה על הירח היא משהו שאת המצאת, או שזה משהו שממש נאמר?
זה לא מופיע במפורש כי עם הזמן הדברים מטשטשים ונהיים לאגדות ומיתוסים אבל יש סיפור על מישהי בשם LENN שטסה לירח בתוך עיט בוער או משהו.

אני פשוט גם לא מבין אם כל עידן הוא כל כך ארוך אז איך הם יודעים שזה חוזר על עצמו כל 7 עידנים?
בכלל עד כה היה נראה בסדרה שלכולם ברור שיש את גלגל הזמן הזה - אבל האם זאת פשוט אמונה שיש לחלק מהאנשים? האם יש אנשים שמאמינים במשהו אחר? האם יש להם "הוכחות" לקיום הגלגל?
אין לי תשובות לכול השאלות האלו, אולי חלק מהדברים האלו הוסברו ע"י הסופר המקורי אני רק מסבירה לכם מה שאני יודעת על העולם הזה והמיתולוגיה שלו מסרטונים ודברים שקראתי על הספרים מאז שגיליתי אותם.

כול ספר בסדרה מתחיל ככה:
"כישור הזמן סובב לו, עידנים באים וחולפים, משאירים אחריהם זיכרונות שנעשים אגדה. האגדה נמוגה ונעשית מיתוס, ואף המיתוס נשכח לבסוף כשחוזר העידן אשר נתן לו קיום. בעידן אחד שיש הקוראים לו העידן השלישי , עידן שטרם בא, עידן שחלף מזמן...אין התחלה או סוף לכישור הזמן. אבל זאת הייתה התחלה אחת.

didalf

Well-known member
השרשור הזה מדהים, רגע אחד יש לנו דיון פילוסופי ורגע אחר יש דיון על יכולת ייצור והשגה של בגדים באיכות טובה בחברה טרום-תעשייתית.
אנחנו רחבי אופקים ומגוונים.

חשבת שאני הבעתי שאלה? אני הבהרתי שזה ברור.
אה באמת אין שם סימן שאלה|פנים|

אוקיי השגתי אותכם |מזיע|
כל הכבוד!

:-D אני, תמיד אני. (אם כי אני וניק באותו צד הפעם)

חחח מה הלבוש ממש דומה!

כי אתה ג'ינג'י?
זה קטע שקצת מבלבל אותי, כי מצד אחד נראה שהמנהיג שלהם הוא סופר-אכזרי ופסיכופאת, ורודף ורוצח את האאס-סדאי, ומענה את פרין. מצד שני יש גם את הקטע הזה שהוא אמר שהם לא יהרגו אותם וגם את הקטע שאגווין מתריסה בפניו שהוא לא יהרוג אותה כי היא לא עשתה כלום והיא נראיית מאוד משוכנעת שזה כלל כזה.
אולי הם ממש נאמנים ללהרוג רק מכשפות?

חחחחחחחחחחח הכל חמוד אצלך בצפיה :-D
חח מהההה יש לו פרצוף של כלב!!

גם אני. כי זה נראה שרנד לא ראה את זה בכלל, וגם אף אחד אחר, ואז הוא כאילו מעורר את מאט מההזיה.
בדיוק!! ואז חוזרים לכלוב ורואים ששהוא בכלל שמוט ראש כזה.

dilia snake

Well-known member
בדיוק!! ואז חוזרים לכלוב ורואים ששהוא בכלל שמוט ראש כזה.
זה קרה בצורה דומה גם בספר. אבל אי אפשר להרחיב יותר מזה.

בקשר לגלימות הלבנות/ילדי האור: גם בספרים כולם שונאים אותם כי הם חבורת פוצים שחושבים שהם יותר טובים מכולם. 90-95% ממה שהם עושים זה רק רעש אבל הם גם עשו דברים רעים כאילו בשם הצד הטוב. אבל לא ברמה של לשרוף נשים חפות מפשע(למרות שהם מאמינים שהכוח האחד זה הכוח של אדון האופל וכול מי שמשתמש בו הוא יציר צללים ולכן זה סבבה לרצוח אותו).

dilia snake

Well-known member
אני מחפשת לכם סרטונים ביוטיוב על LORE אבל כולם מכילים התייחסות לדברים או אירועים שאולי יוזכרו בשלב מאוחר יותר ואולי לא והרבה מידע שלא נחוץ כרגע. וחלק מהם עלולים לרמוז באופן עקיף מי הדרקון על סמך דברים שראינו כבר בסדרה:-/.

didalf

Well-known member
אני מחפשת לכם סרטונים ביוטיוב על LORE אבל כולם מכילים התייחסות לדברים או אירועים שאולי יוזכרו בשלב מאוחר יותר ואולי לא. וחלק מהם עלולים לרמוז באופן עקיף מי הדרקון על סמך דברים שראינו כבר בסדרה:-/.
לא הבנתי אבל מה זה LORE|מובך| זה ראשי תיבות של משהו?

didalf

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 38437

צפה בקובץ המצורף 38438

למשל הLORE של הMCU הוא כל העניין עם היצירה של אבני האינסוף והשמימיים.
הכוונה בין היתר למיתולוגיה, ציר הזמן/היסטוריה של העולם שבו מתרחש הסיפור(או ככה אני מפרשת את זה).
אה.
מרגישה שהייתי צריכה לדעת את זה|מובך||פנים|
חחח ואז חיפשתי בגוגל בין השאר היה כתוב "זה החלק של ה"לור" במילה "פולקלור" " ועכשיו בכלל אני מרגישה סתומה:-D

Lhuna3

Well-known member
אוקי מגניב.

עכשיו לא חייב שכול עידן הסתיים באפוקליפסה, יש עידנים שכן יש עידנים שלא. הרבה פעמים מדברים על זה שתמיד יש איזון בעולם של כישור הזמן אז אם העידן השני הסתיים באפוקליפסה אז אולי העידן השלישי(העידן שבו האירועים של הסדרה קורים) דווקא הסתיים בשלום וכ'ו.
אוקיי זה קצת מבלבל אותי. כי חשבתי שבכל עידן האנושות מתחילה "מההתחלה", כלומר שכל או רוב האנשים מתים, אז בעצם מה המשמעות של עידן שנגמר אם הוא נגמר בטוב? שפשוט מתחיל שלב אחר מתקדם יותר בתרבות?
יכול להיות שהספרים לא מסבירים את זה בדיוק...
והאם בספרים הכל מתרחש בעידן השלישי הזה שאנו רואים, או שיש גם ספרים שהם על עידנים אחרים?
אותה שאלה לגבי האם יש אירועים ממחזורים אחרים של כישור/גלגל הזמן?

זה גם אותי מסקרן. אבל אני אגיד שאם אין לכך תשובה בספרים, אז ההנחה שלי היא שזה באמת ככה, שזו המציאות שהיא הבסיס לסיפור, ולא סתם אמונה דתית שאנשים המציאו. למרות שעדיין זה מטריד אותי איך האנשים "יודעים" את כל זה. כי נאמר לנו בפירוש שהם לא זוכרים גלגולים קודמים של עצמם.
חוץ מזה מעניין אותי מה קורה בסופו של כל גלגל בדיוק ואיך מתחיל מחדש. האם זה פשוט ריסט של הזמן..
(אני כאמור משערת שאין בהכרח תשובות לכל זה, אבל אקבל מה שיש. רק בלי ספוילרים כמובן.)

כול ספר בסדרה מתחיל ככה:
"כישור הזמן סובב לו, עידנים באים וחולפים, משאירים אחריהם זיכרונות שנעשים אגדה. האגדה נמוגה ונעשית מיתוס, ואף המיתוס נשכח לבסוף כשחוזר העידן אשר נתן לו קיום. בעידן אחד שיש הקוראים לו העידן השלישי , עידן שטרם בא, עידן שחלף מזמן...אין התחלה או סוף לכישור הזמן. אבל זאת הייתה התחלה אחת.
- אני רואה בזה סוג של "ראיה" לכך שזו אכן המציאות שהסופר המציא (בניגוד למציאות שהדמויות שלו המציאו).
אני מחפשת לכם סרטונים ביוטיוב על LORE אבל כולם מכילים התייחסות לדברים או אירועים שאולי יוזכרו בשלב מאוחר יותר ואולי לא והרבה מידע שלא נחוץ כרגע. וחלק מהם עלולים לרמוז באופן עקיף מי הדרקון על סמך דברים שראינו כבר בסדרה:-/.
טוב, אולי תביאי לנו בסוף העונה, אם יהיה משהו שאנחנו כבר נדע כל מה שרואים בו.

בכל מקרה תודה על ההסברים! |4U|

dilia snake

Well-known member
והאם בספרים הכל מתרחש בעידן השלישי הזה שאנו רואים, או שיש גם ספרים שהם על עידנים אחרים?
הוא כתב סדרה אחת על "העידן השלישי" אבל כן מוזכרים אירועים מהעידן השני כי הם חשובים לעלילה של הספרים.
אותה שאלה לגבי האם יש אירועים ממחזורים אחרים של כישור/גלגל הזמן?
לא בטוחה שהבנתי8-* האם יש אירועים שחוזרים על עצמם פעם בעידן? האם בספר מוזכרים אירועים מזמנים אחרים? הפרולוג של הספר הראשון מתחיל במה שקרה לדרקון הקודם וזה סוף עידן שני ואז הדבר הבא מתרחש בהווה של הסיפור.
אוקיי זה קצת מבלבל אותי. כי חשבתי שבכל עידן האנושות מתחילה "מההתחלה", כלומר שכל או רוב האנשים מתים, אז בעצם מה המשמעות של עידן שנגמר אם הוא נגמר בטוב? שפשוט מתחיל שלב אחר מתקדם יותר בתרבות?
כן, בדרך כלל לפי ה-LORE ומה שהסופר אמר כול עידן מסתיים בתגלית חשובה או משהו כזה ואז תיאוריה אחת אומרת שאולי העידן "שלנו" הסתיים בגילוי של הכוח אחד (יש איזה ספר שאני צריכה לקנות ואז אני אהיה חכמה יותר ונקרא The Wheel of Time Companion ושם כנראה כול הג'וס על ה-LORE נמצא).
טוב, אולי תביאי לנו בסוף העונה, אם יהיה משהו שאנחנו כבר נדע כל מה שרואים בו.
כן זה כזה מעצבן. הם טוענים שזה נטול ספוילרים וכול הסרטונים מתחילים באמת בהסבר על העולם והכול ואז הם מתחילים לפרט על אירועים בהיסטוריה של העולם ואז כזה "20 שנה לפני תחילת הסיפור בלה בלה בלה ואז הספר מתחיל בבלה בלה בלה" תמותו B-|.

Lhuna3

Well-known member
לא בטוחה שהבנתי8-* האם יש אירועים שחוזרים על עצמם פעם בעידן? האם בספר מוזכרים אירועים מזמנים אחרים? הפרולוג של הספר הראשון מתחיל במה שקרה לדרקון הקודם וזה סוף עידן שני ואז הדבר הבא מתרחש בהווה של הסיפור.
רגע אז אולי אני בעצם לא הבנתי את העניין כמו שצריך.
מה שהבנתי ממך זה ככה:
יש 7 עידנים (העידן שלנו זה הראשון, של הסדרה שאנחנו רואים זה השלישי).
כשהעידן השביעי מגיעו לקיצו, אז חוזרים להתחלה ומתחיל שוב העידן הראשון, כלומר מעיין reset של העולם או הזמן, והכל חוזר על עצמו, בצורה כמו שכתבת לא בהכרח זהה לגמרי אבל דומה. נקרא לזה "סיבוב חדש של הגלגל"?
אז לזה מה שהתכוונתי ב"מחזורים אחרים" של גלגל הזמן, כלומר שאלתי אם יש ספר בסדרה או אירועים בה שמתרחשים בסיבובים אחרים של הגלגל, כלומר ברצף אחר של שבעת העידנים, מזה שבתוכו מתרחש העידן שבסדרה.

והאם בכלל הבנתי נכון?

dilia snake

Well-known member
רגע אז אולי אני בעצם לא הבנתי את העניין כמו שצריך.
מה שהבנתי ממך זה ככה:
יש 7 עידנים (העידן שלנו זה הראשון, של הסדרה שאנחנו רואים זה השלישי).
כשהעידן השביעי מגיעו לקיצו, אז חוזרים להתחלה ומתחיל שוב העידן הראשון, כלומר מעיין reset של העולם או הזמן, והכל חוזר על עצמו, בצורה כמו שכתבת לא בהכרח זהה לגמרי אבל דומה. נקרא לזה "סיבוב חדש של הגלגל"?
אז לזה מה שהתכוונתי ב"מחזורים אחרים" של גלגל הזמן, כלומר שאלתי אם יש ספר בסדרה או אירועים בה שמתרחשים בסיבובים אחרים של הגלגל, כלומר ברצף אחר של שבעת העידנים, מזה שבתוכו מתרחש העידן שבסדרה.

והאם בכלל הבנתי נכון?
לא. לפי המיתולוגיה של העולם כול פעם שעידן חוזר על עצמו כול מה שקרה בפעם הקודמת נשכח כבר לגמרי. כבר עכשיו כול מה שיש להם זה סיפורים משובשים על העידן הראשון( על הנחיתה על הירח, למשל) ועד ששוב פעם העידן הראשון יחזור גם זה כבר לא יישאר(זה גם נכון הגיונית, עוברים אלפי שנים בין התחלה של כול סיבוב מחדש זה סביר שאנשים ישכחו עד אז מה קרה)

didalf

Well-known member
לא. לפי המיתולוגיה של העולם כול פעם שעידן חוזר על עצמו כול מה שקרה בפעם הקודמת נשכח כבר לגמרי. כבר עכשיו כול מה שיש להם זה סיפורים משובשים על העידן הראשון( על הנחיתה על הירח, למשל) ועד ששוב פעם העידן הראשון יחזור גם זה כבר לא יישאר(זה גם נכון הגיונית, עוברים אלפי שנים בין התחלה של כול סיבוב מחדש זה סביר שאנשים ישכחו עד אז מה קרה)
זה כאילו לופ בתוך לופ?
7 עידנים שלכל אחד 7 סיבובים שחוזרים על עצמם?
לונה תחשבי על זה כפור בתוך פור:-D

Lhuna3

Well-known member
אולי אני באמת עייפה כי לא הצלחתי להבין את התשובה והקשר שלה לשאלה שלי :-D
אני מדברת על מה שקורה "במציאות" של הסיפור, לא על מה שאנשים שם זוכרים/לא-זוכרים.
זה כאילו לופ בתוך לופ?
7 עידנים שלכל אחד 7 סיבובים שחוזרים על עצמם?
לונה תחשבי על זה כפור בתוך פור:-D
:-D נו אבל זה מה שהבנתי!! זה לא מתאים למה שכתבתי?
מה אני מפספסת?

didalf

Well-known member
אולי אני באמת עייפה כי לא הצלחתי להבין את התשובה והקשר שלה לשאלה שלי :-D
אני מדברת על מה שקורה "במציאות" של הסיפור, לא על מה שאנשים שם זוכרים/לא-זוכרים.

:-D נו אבל זה מה שהבנתי!! זה לא מתאים למה שכתבתי?
מה אני מפספסת?
אם הבנתי נכון ואולי לא הבנתי נכון כל הספרים הם בעידן השלישי שמתאר את החיים של רנד והחבורה.
העולם "שלנו" היה בעידן הראשון וחזר על עצמו 7 פעמים עם קצת שינויים (קצת כמו המולטיוורס בוואט איף), אנחנו קיימים בסיפור הזה.
ועכשיו בעידן השלישי יש להם זכרונות מעוותים ושמועות על מה היה בעידן הראשון שלנו.
צדקתי עדי?|נחש| מגיע לי נקודות נחש?|זורו|

למעלה