🐲 כישור הזמן🐍

dilia snake

Well-known member
קודם כל לדעתי יש גם מקומות של ביניים. למשל כן להרים גרזן כדי להגן על המשפחה שלך ממוות, אבל לא ללכת אחר לנקום במי שהרג אותם. - עניין הרצון בנקמה הוא לדעתי חלק הרבה יותר משמעותי במעגל הדמים מאשר להגן על עצמך (או לגן על מישהו שמותקף ממש לידך).
זו הנקודה. יש הבדל בין הגנה עצמית/על האנשים שקרובים לך, לבין ללכת ולנקום במישהו. דרך העלה שוללת אלימות מכול סוג שהוא אבל זה לא עומד במבחן המציאות. אם אני אתן למישהו להרוג את כול המשפחה שלי בקטע פציפיסטי זה לא ישפר את החיים שלי, וזה לא יוביל בהכרח להפסקת האלימות כי אנחנו בכול זאת בני אדם ויש גבול ולמה שאפשר לסבול.

didalf

Well-known member
נכון, אבל זה בדיוק מה שהם מנסים להסביר. אם אנחנו נגיב/ ננקום אז שני הצדדים יפגעו - פיזית או נפשית טראומטית. כשצד אחד בוחר לא להגיב בכלל - ברור הוא ימות, אבל לפי הפילוסופיה שלהם הוא מתאחד עם הטבע ויחזור בדרך אחרת, שזאת גישה מאוד יפה לחיים. במקום לחפש חיי נצח ריקים מתוכן, הם בוחרים לראות את עצמם כחלק מתהליך עגול ומחזורי יפה.
ההתנגדות לאלימות חייבת להיות חד משמעית. אי אפשר להגיד שאני "מתנגדת לאלימות, אבל", כי אז אנחנו ממשיכים להיות חלק מאותו מעגל אלים וזה לא ייגמר. זה בדיוק מה שהם מנסים לעשות ובעיני זה נורא יפה
קודם כל לדעתי יש גם מקומות של ביניים. למשל כן להרים גרזן כדי להגן על המשפחה שלך ממוות, אבל לא ללכת אחר לנקום במי שהרג אותם. - עניין הרצון בנקמה הוא לדעתי חלק הרבה יותר משמעותי במעגל הדמים מאשר להגן על עצמך (או לגן על מישהו שמותקף ממש לידך).
זו הנקודה. יש הבדל בין הגנה עצמית/על האנשים שקרובים לך, לבין ללכת ולנקום במישהו. דרך העלה שוללת אלימות מכול סוג שהוא אבל זה לא עומד במבחן המציאות. אם אני אתן למישהו להרוג את כול המשפחה שלי בקטע פציפיסטי זה לא ישפר את החיים שלי, וזה לא יוביל בהכרח להפסקת האלימות כי אנחנו בכול זאת בני אדם ויש גבול ולמה שאפשר לסבול.
כן הם די אמרו מה שרציתי להגיד.
אני יכולה להבין את הפציפיזם הקיצוני בקטע של לא לנקום לאחר מעשה.
אבל כשתוקפים אותך צבא של טרולוקים רצחניים מה הם אמורים לעשות? להגיד בוא טרולוק מכוער הרוג אותי והפוך אותי לדשא או לארוחת ערב שלך? לא לתקוף חזרה ולהגן על עצמם והמשפחה שלהם?
הפילוסיפיה שלהם יפה בתיאוריה אבל שזה מגיע ל-לא להגן על עצמך ולתת לאחרים להרוג אותך בזמן התקיפה ממש זה כבר נהיה נאיבי מידי ולא ריאליסטי, ואפילו קצת התאבדותי.

מילי08

Well-known member
אבל איפה עובר הגבול? בסדר אם מישהו ייגש אלי וישדוד אותי באיומי אקדח ברור שאני אתן לו את התיק שלי, אבל אם מישהו הורג מישהו באמצע הרחוב אני לא אעמוד בצד ואתחיל להגיד לו שלהרוג זה רע או אחכה למשטרה אני אתערב גם אם זה אומר לפגוע במישהו. הם לא מתייחסים לנושא הזה בכלל. ובמצב כמו בסדרה, האם לא תרימי גרזן כדי להגן על המשפחה שלך? על האנשים שגדלת איתם כול החיים שלך?
ברור שזה האינסטינקט שלנו, אבל זה לא אומר שזה נכון. כלומר הפעולות האינסטינקטיביות שלנו נובעות מתוך מצב אמוציונלי וחשיבה שהיא לא בהכרח רציונלית, ולכן לא בטוח שזו פעולה נכונה. שוב - אינסטינקטיבית - ברור שזה מה שנעשה, אבל השאלה היא אם נרגיש טוב עם עצמנו אחר כך. האם נרגיש שניצחנו ברגע שהרמנו את הגרזן ופגענו בפושע/ טרולוק? יכול להיות, אבל התחושה הזאת תהיה קצרת טווח כי אחר כך נהיה עסוקים בזוועה שהיינו חלק ממנה. ולדעתי זה מה שהם מנסים להסביר. זה שהרמת את הגרזן לא הופך אותך לבן אדם רע, אבל עכשיו אתה חי את חייך עם הידיעה שלקחת חלק בזוועה ובסוף גם לא הצלחת להציל את מי שרצית להציל.
קראתי פעם כתבה בווינט, אני די בטוחה היא היתה מפוברקת מההתחלה ועד הסוף, אבל היא העלתה שאלות למחשבה. סופר שם עם אבא ישראלי שגילה שהבת שלו נאנסה ובאישזהו שלב (לא זוכרת את הפרטים) הוא פגש את האנס ופגע בו או רצח אותו, לא זוכרת בדיוק, ואז כביכול הוא נכנס על זה לכלא ואמר שהוא לא מצטער. אם נתעלם ממידת האמינות הנמוכה של הסיפור, מה שקרה בעצם זה שהבת שלו בסוף נשארה לבד. אז נכון - אבא שלה "הגן" על כבודה, נקם את נקמתה ועדיף שיהיה פחות חלאה אחת בחוץ, אבל הבת שלו נשארת עם הטראומה של האונס ועם העובדה שאבא שלה רחוק ממנה ובכלא.
עניין הרצון בנקמה הוא לדעתי חלק הרבה יותר משמעותי במעגל הדמים מאשר להגן על עצמך (או לגן על מישהו שמותקף ממש לידך).
נכון. וברור שהצוענים לקחו את זה לקיצוניות אחרת, אבל אני יכולה להבין את הגישה שלהם, שאומרת שבשלב מסוים מישהו, כלשהו אמור להפסיק את האלימות. זה בדיוק כמו הסיפור שלנו עם הפלסטינים. מישהו מתחיל והשני מחזיר והראשון נוקם והשני ממשיך וזה מעגל ש(וואי, ברחה לי המילה. מכיל?) את עצמו ומלבה את עצמו. אז הצוענים אומרים שהם לא רוצים לקחת בזה חלק, על אחת כמה וכמה כשהגישה שלהם היא שהם לא נעלמים עם המוות. הם יחזרו. אמנם כמשהו אחר, אבל יחזרו
אם אני אתן למישהו להרוג את כול המשפחה שלי בקטע פציפיסטי זה לא ישפר את החיים שלי, וזה לא יוביל בהכרח להפסקת האלימות כי אנחנו בכול זאת בני אדם ויש גבול ולמה שאפשר לסבול.
אבל כשתוקפים אותך צבא של טרולוקים רצחניים מה הם אמורים לעשות? להגיד בוא טרולוק מכוער הרוג אותי והפוך אותי לדשא או לארוחת ערב שלך? לא לתקוף חזרה ולהגן על עצמם והמשפחה שלהם?
הפילוסיפיה שלהם יפה בתיאוריה אבל שזה מגיע ל-לא להגן על עצמך ולתת לאחרים להרוג אותך בזמן התקיפה ממש זה כבר נהיה נאיבי מידי ולא ריאליסטי, ואפילו קצת התאבדותי.
סבבה, אבל מה זה יתרום לך בסופו של דבר? את לא בהכרח תצליחי להציל אותם והתחושה הרעה פשוט תמשיך ללוות אותך עד סוף ימיך. וגם אם כן תצילי - כולכם תחיו בטראומה עמוקה.
אני לא אומרת שאני הייתי פועלת אחרת, אבל אני כן מבינה את הפילוסופיה שלהם.
אני מצטער גם על זה, אבל בתור זה שתמיד סובל מחום ורוצה בהדלקת המזגן אני מרגיש צורך לעמוד קצת בצידו.
הטיעון המנצל כאן הוא שמי שקר לו תמיד יכול להתלבש יותר חם. מי שחם לו לא יכול להתפשט.
אבל כמה שכבות אני יכולה לשים כדי שלא אקפא. כשאני מתלונננת שקר לי, זה ברמה של בריינפריז ספונטנים כי אני נושמת אוויר קר, וכאבים מאחורי האוזן ואצבעות ידיים ורגליים שמתקשות ומלבינות מרוב קור. זו לא הגזמה. וחוץ מה - לא ביקשתי להדליק את החימום, רק ביקשתי לכבות את הקירור כי בכל זאת קר.
אז אני צודקת B-|

dilia snake

Well-known member
זה שהרמת את הגרזן לא הופך אותך לבן אדם רע, אבל עכשיו אתה חי את חייך עם הידיעה שלקחת חלק בזוועה ובסוף גם לא הצלחת להציל את מי שרצית להציל.
ואם כן היה אפשר להציל? ואם זה היה נגמר למשל בזה שהוא לא היה הורג את אשתו? האם זה לא עדיף?
קראתי פעם כתבה בווינט, אני די בטוחה היא היתה מפוברקת מההתחלה ועד הסוף, אבל היא העלתה שאלות למחשבה. סופר שם עם אבא ישראלי שגילה שהבת שלו נאנסה ובאישזהו שלב (לא זוכרת את הפרטים) הוא פגש את האנס ופגע בו או רצח אותו, לא זוכרת בדיוק, ואז כביכול הוא נכנס על זה לכלא ואמר שהוא לא מצטער. אם נתעלם ממידת האמינות הנמוכה של הסיפור, מה שקרה בעצם זה שהבת שלו בסוף נשארה לבד. אז נכון - אבא שלה "הגן" על כבודה, נקם את נקמתה ועדיף שיהיה פחות חלאה אחת בחוץ, אבל הבת שלו נשארת עם הטראומה של האונס ועם העובדה שאבא שלה רחוק ממנה ובכלא.
אני מסכימה שנקמה לא מובילה לשום מקום ורק יוצרת עוד אלימות וכאב שלא נדבר על ההיבט של אנרכיה, אבל יש הבדל בין נקמה להגנה עצמית.
סבבה, אבל מה זה יתרום לך בסופו של דבר? את לא בהכרח תצליחי להציל אותם והתחושה הרעה פשוט תמשיך ללוות אותך עד סוף ימיך. וגם אם כן תצילי - כולכם תחיו בטראומה עמוקה.
אבל פה אנחנו נכנסים לטריטוריה של הרע במיעוטו, האם לא עדיף שכולם יהיו בחיים אבל בטראומה מאשר שכולם ימותו? אני ממש לא מסכימה עם זה שהטראומה זה פקטור, כי אפשר להתגבר על טראומה ולצאת ממנה חזקים יותר זה, זה חלק מהטבע שלנו כבני אדם! והאם לדעת שלא ניסיתי בכלל זה לא טראומטי? אני מעדיפה לחיות עם הידיעה שניסיתי ונכשלתי ואולי אחרי זה מהמקום של הטראומה לצמוח ולהפוך לאדם יותר טוב, או כמו שאילה אמרה לפעול כדי שהעולם יהיו מקום טוב יותר שהם יחזרו בגלגול הבא, מאשר לדעת שהתחבאתי מתחת למיטה בזמן שכולם נרצחו.

dilia snake

Well-known member
ואו, עוד פרק ממש טוב.

דם ואפר, מסעות ג'יין קל רגל. כן, אנחנו בכישור הזמן:-].

לויאל! אני לא אוהבת את איך שהוא נראה, אבל הקול שלו ואיך שהוא מדבר ומתנהג! ואו צמרמורת.

אבל למה לא להסביר לאנשים מה זה אויגר?

טאר וולון! והמגדל הלבן (y) .

ליאנדרין היא כמו המכשפה הרעה מאגדת ילדים. ולמה היא נגעה במוריין בצורה כזאת?

המרגלים של מוריין לא משהו, אם שני הבנים הצליחו להיכנס שכול מה שמסתיר אותם זה ברדסים של גלימות ולנייניב הספיקו חמש דקות עם לויאל.

אהבתי את לאן עם סטפין, את השיחה של נייניב עם מוריין ואז את השיחה של נייניב עם רנד.

גם הפגישה של רנד עם לויאל, כמעט אחד לאחד מהספר הראשון.

הסיפור של נייניב על אגווין היה בספר הראשון בגרסה קצת שונה, בספר נייניב תיעלה בלי לדעת בפעם הראשונה וריפאה את אגווין.

הקטע שלוגיין עובר והמבט שלו מצלב עם זה של אחד הבנים ומתחיל להתחרפן גם זה לקוח מהספרים. רק שטאר וולון לא הייתה בספר הראשון זה היה בקאמלין והם ויתרו על כול קו העלילה הזה.

הם ממש רוצים שאנשים לא יאהבו את הגלימות הלבנות נכון? קשה להבין למה.

למה היינו צריכים לראות את הסצנה הזאת של אגווין מופשטת ומקולחת ע"י גברים? זה לא היה בספרים וזה היה מיותר! למה אי אפשר היה לעשות את זה בבגדים שלה? בזמן שאת פרין עינו שהוא עדיין בבגדים שלו? (n) גדול, זה לא מתאים לסדרה, זה לא מתאים לספרים. וזה לא משחקי הכס פה.

לפרין יש עיניים זהובות! והקטע עם הזאבים בסוף(y).

ההלוויה בסוף, לא זוכרת כאלו רגשות מלאן אי פעם.

"מי יתן ותזכה לחיבוק האחרון של האם" זה משפט שמקובל בהלוויות של אנשי הגבול. לאן מארצות הגבול, מוריין לא.

אוי אוף עוד שלושה פרקים וזהו|בוכה|.

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
ספוילרים עד לספר 5 או 6 (לא זוכרת בדיוק מתי זה קרה) ובבקשה אל תכנסו סתם ואם יש לכם שאלות בהודעה נפרדת או אפילו בפרטי אני ממש לא רוצה להרוס לאנשים בטעות או שאנשים יהרסו משהו לאנשים אחרים בגללי|4U|.

ואו, היו כאן כמה רמיזות רציניות לספרים.

"ההר הזה, אני חושב שראיתי אותו פעם"- רנד. כן אתה רק מתת בזמן שיצרת אותו ואז נולדת עליו(שוב!).

רנד לוקח ספר שנקרא "מחזור קורתיאן"!!! במה הספר הזה עוסק? בנבואות הדרקון!

יש קטע חמוד שמאט ורנד מבטיחים שהם ידאגו אחד לשני אם אחד מהם הדרקון או יכול לתעל.

לויאל מתעקש שרנד איאלי. וזה קורה בפעם הראשונה. מה שמוזר זה שאם לאן ומוריין שמו לב לזה גם הם שמרו את זה לעצמם.

האם הזאב האחרון שראינו היה קפצן/הופר?

יש כאן רמז מטרים לכול הסיפור של מוריין-לאן-מירל מהספרים והעובדה שאשכרה לאן קפץ מאחות אחת לאחרת אחרי שהיא מתה.

יש בסט של סטפין 7 סכינים, אבל שלאן מתעורר יש שם 6. זה סימבולי בקטע מעניין.

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
ואו, עוד פרק ממש טוב.

דם ואפר, מסעות ג'יין קל רגל. כן, אנחנו בכישור הזמן:-].

לויאל! אני לא אוהבת את איך שהוא נראה, אבל הקול שלו ואיך שהוא מדבר ומתנהג! ואו צמרמורת.

טאר וולון! והמגדל הלבן (y) .

המרגלים של מוריין לא משהו, אם שני הבנים הצליחו להיכנס שכול מה שמסתיר אותם זה ברדסים של גלימות ולנייניב הספיקו חמש דקות עם לויאל.

אהבתי את לאן עם סטפין, את השיחה של נייניב עם מוריין ואז את השיחה של נייניב עם רנד.

גם הפגישה של רנד עם לויאל, כמעט אחד לאחד מהספר הראשון.

הסיפור של נייניב על אגווין היה בספר הראשון בגרסה קצת שונה, בספר נייניב תיעלה בלי לדעת בפעם הראשונה וריפאה את אגווין.

הקטע שלוגיין עובר והמבט שלו מצלב עם זה של אחד הבנים ומתחיל להתחרפן גם זה לקוח מהספרים. רק שטאר וולון לא הייתה בספר הראשון זה היה בקאמלין והם ויתרו על כול קו העלילה הזה.

למה היינו צריכים לראות את הסצנה הזאת של אגווין מופשטת ומקולחת ע"י גברים? זה לא היה בספרים וזה היה מיותר! למה אי אפשר היה לעשות את זה בבגדים שלה? בזמן שאת פרין עינו שהוא עדיין בבגדים שלו? (n) גדול, זה לא מתאים לסדרה, זה לא מתאים לספרים. וזה לא משחקי הכס פה.

"מי יתן ותזכה לחיבוק האחרון של האם" זה משפט שמקובל בהלוויות של אנשי הגבול. לאן מארצות הגבול, מוריין לא.

אוי אוף עוד שלושה פרקים וזהו|בוכה|.
מצאת כתוביות בעברית? באתר שאני לוקחת בד"כ יש רק אנגלית. עד עכשיו היה גם עברית די מוקדם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עוד פרק טוב
אז קודם כל זה מעולה שעשו קפיצת זמן של חודש אם זה אומר שהם כבר מגיעים למגדל הלבן. ככה גם משמרים את זה שזה באמת מאוד רחוק, אבל גם לא מורחים את זה על מיליון פרקים.

כבר קיוויתי שכולם יפגשו בפרק הזה, אבל זה היה כנראה יותר מדי. לפחות נייניב כן פגשה את רנד ומאט. אם כי זה בזכות האויגר הזה ודי הרבה מזל.
עדיין היא לא עוזבת את המגדל והם לא באים למגדל.

אז אגוויין ופרין בילו חודש עם הטינקרים והם בסדר.
אבל אז הגלימות הלבנות פוגשים אותם במקרה ובגלל שהבחור האיכסי ההוא מזהה אותם אז הוא רוצה לחקור אותם. הטינקרים מדגימים כיצד פציפיסטים מתנגדים. זה הזכיר לי הפגנות של היפים נגד מלחמה - כל שילוב הידיים וזה. והאמת שמאוד פחדתי שהגלימות הלבנות פשוט יטבחו בהם. אבל לפי מה שהבחור הצעיר אמר הם לא יהרגו אותם, אלא רק ירביצו להם.
בכל מקרה זה לא ממש עוזר כי הגלימות הלבנות תופסים את אגוויין ופרין.
המגעיל ההוא חוקר אותם ומבחינתו זה צדק שאם אגוויין היא לא מתעלת אז שפרין ימות מדימום.
פרין המסכן מתוודה על כך שהוא בטעות הרג את אשתו ולכן הוא ישמח לעונש.
אגוויין מצליחה לתעל, אם כי די רק קצת. והעיניים של פרין הופכות לזהובות.
אני לא בטוח בסופו של דבר אם החבלים של פרין נקרעו כתוצאה מהתיעול של אגוויין או כתוצאה מכוח כלשהו של פרין (זה היה נראה כאילו הם נשרפו, אבל אגווין לא כיוונה עליהם את הכוח שלה)
בכל מקרה פרין קם ומאיים על החוקר המגעיל. וזה מפוחד כשהוא רואה את העיניים של פרין. ואז איכשהו אגוויין משתחררת מהחבלים שלה (כנראה התיעול) והיא דוקרת את החוקר בגב.
הלוואי שהוא מת, אבל הוא בטח נשאר בחיים.
במקביל זאבים תוקפים את המחנה של הגלימות הלבנות. יאיי. תמותו.
*היה נדמה לי שאני שומע יללות זאבים ברקע של צעקות הכאב של פרין לפני כן, אבל לא הייתי בטוח.
אגוויין עדיין מפחדת מהזאבים, אבל פרין מרגיע אותה שהם לא יפגעו בהם. אבל אני לא חושב שהוא עדיין מבין מה בעצם הקטע שלהם.
אז הם בורחים אבל עדיין לא מגיעים לעיר עד סוף הפרק. אני מקווה שבתחילת הפרק הבא הם כן יגיעו.

מאט ורנד מגיעים גם הם לעיר כבר בתחילת הפרק.
השיער של רנד נראה לי ארוך יותר. אני טועה?
בכל מקרה מאט נראה במצב נוראי.
טום נתן להם טיפ על בעל מלונית שהוא מיודד איתו וכנראה זה נתן להם את החדר בגלל זה בחינם כי הם אומרים שזה מאוד יקר וקשה לי להאמין שיש להם כסף בשלב הזה. (חבל שהם מקלים שתי מיטות נפרדות ;))
הם יוצאים לצפות בתהלוכה שבה מובילים את לוגיין, הדרקון המזויף. לא ברור לי מה הקטע של לעשות כזאת תהלוכה איתו בכלוב. לא מספיק שלקחו לו את הכוחות?
ואז יש את הקטע שנראה לוגיין מזהה אותם (או רק את מאט) וצוחק עליהם.
בכל מקרה ברור למה רנד לא פשוט לוקח אותם למגדל.
מאט פוגש את האויגר הנחמד.
דווקא זה מפריע לך. גם לא הסבירו לנו מה זה טרולוק.
אוקי, אולי מעניין אותי אם רוב האויגרים הם כמוהו או שרובם פראיים יותר או משהו כזה.
בכל מקרה מאוד אהבתי את האויגר הזה. איך שהוא כל הזמן מדבר על בני אדם כמוזרים.
ובאופן כללי הוא חמוד.
והוא ממש משוכנע שהשיער האדום של רנד אומר שהוא מה שזה לא יהיה.

ואז בזכות האויגר נייניב מוצאת אותם. אז לפחות לא מרחו גם את המפגש הזה לעוד פרק. אם כי זה לא שהם עכשיו ממש מתאחדים כי היא חוזרת למגדל.

נייניב מגיעה למגדל עם מוריין, לאן וכל שאר הקבוצה ההיא.
סטפין באבל גדול. מסתבר שיש אפשרות שהוא יתחבר עם אאס סדאי אחרת וגם משהו דובר על לנתק את הקשר שהיה לו עם האאב סדאי שלו.
בכל מקרה הוא לא רוצה שום דבר כזה, אבל יחד עם זה כן מדבר בסוף על האופציה של להתחבר עם שני הוורדנים האלו שהם זוג ולהיות וורדן שלישי לאאס סדאי שלהם. מצחיק שהוא מדבר על כך שהוא לא היה אף פעם עם גבר אחר ואז לאן אומר "שני גברים".
אהבתי גם שהוא סיפר על העבר שלו וכיצד הוא הכיר לראשונה את האאס סדאי שלו. זה מסקרן אותי לגבי סיפור המקור של לאן.
ואז הוא מתאבד. וזה לא בלתי צפוי כי זה הרגיש כמו משהו שאולי הוא יעשה כל הפרק. אבל זה עדיין עצוב מאוד.
והוא כנראה השתמש בתרופת השינה של נייניב כדי לגרום ללאן להרדם כדי שלא יעצור אותו.

חוץ מזה המגדל מלא בפוליטיקה שאני לא ממש עוקב אחריה. כלומר מדברים על האאס סדאי הראשית (אמרלד סיט או משהו כזה) ועל כוח שנצבר על ידי ליאנדרין וכוח אפשרי שמוריין יכולה להשיג. אבל לא ברור מה המדיניות השונה של האאס סדאי השונות. אבל זה די ברור שהמגדל הוא לא מקום הכי בטוח, בטח לא בשביל הדמויות הראשיות שלנו.

זה מרגיש כאילו רמזו למשהו אינטימי בינהן.
אה, לויאל זה האויגר. אוקי.
וכן, ציפיתי שהמרגלים של מוריין ידווחו לה עליהם. במיוחד כשהם כבר בעיר כמה ימים כנראה.
עוד יותר אם נייניב נפגשה איתם. הייתי חושב שיהיו לה אנשים שמשגיחים על נייניב כל הזמן.
אולי בכלל אין לה אנשים וזה הכל התרברבות.
כלומר יש לך פטיש לשיחות באופן כללי :-P:
האמת שמשלושת אלו אני זוכר במיוחד את השיחה של לאן עם סטפין המסכן.
אבל לא יכלתי שלא לשים לב שנייניב לא סיפרה לרנד שהיא מתעלת בעצמה. באופן כללי חשבתי שאחרי שהיא מוצאת אותו ואת מאט היא כבר לא תחזור למגדל, אבל אז היא שם בהלוויה של סטפין.
גם בסיפור בפרק זה הרגיש כאילו היא עומדת להגיד שהיא הרגישה שהיא הבריאה אותה והיא לא בטוחה איך היא עשתה את זה. הפתיע אותי שזה לא הלך לשם.
הם די נוראיים.
לא חשבתי על זה, אבל זה באמת לא הגיוני. במיוחד אם חושבים שהיא אאס סדאי, אז למה לא לחקור אותה מיד עם ידיים קשורות? מה עוזר לשטוף אותה?
אבל יש כזה קטע שכשסדרה מסויימת מאוד מצליחה אז סדרות אחרות מנסות להיות דומות לה. ובמקרה הזה משחקי הכס. אני בהחלט יכול לדמיין איזה מפיק שלא מרוצה מזה שאין מספיק סצנות סקס אז מכניס כל מיני דברים כאלו סתם.
*אם כבר רוצים להוסיף סצנות סקס אז בשביל זה יש לנו את רנד ומאט חולקים חדר.
זה היה מאוד מגניב
זה היה חזק ועצוב. באופן כללי הצליחו לגרום גם לנו הצופים מאוד להתחבר עם סטפין שהוא לא דמות ראשית ורק בשני פרקים.

didalf

Well-known member
פרק 5
הופס קפצנו חודש וכולם מגיעים למגדל הלבן, יופי.
חחח מה זה רנד נראה כמו רובין הוד עם ההודי הירוק הזה וחץ וקשת:-D מאט נראה זוועה, מסכן.

מוריין טוענת שיש לה עיניים ואזניים בכל העיר ובכן לא מאד טובות אם היא לא גילתה שמאט ורנד גם הגיעו.

גם הצוענים מגיעים לאזור אבל שיייייייייייייייייייייט נתקלים בפסיכים בלבן, שרוצים את אגווין ופרין. אנשי העלה מסרבים. ובכן בהמשך לדיון שלנו היה מעניין לראות אותם מיישמים את דרך העלה שלהם ועושים חומה אבל נותנים לגלימות הלבנות שלהם בלי להכות חזרה. קצת מטומטם אם תשאלו אותי אבל יש משהו יפה בכמה הם נאמנים לזה. אבל הגלימות הלבנות תופסים אותם בכל זאת:-(

רנד פוגש בספריה יצור מוזר מה זה לעזאזל?8-* הצחיק אותי שהיצור התעקש שהוא *שכחתי מה השם* כי הוא ג'ינג'י. אבל הוא יצור מאד נחמד. הזכיר לי קצת את המורה המינטואור מוויקד.

האסס אדיי מעבירות את ישו המזוייף בתהלוכת השפלה. תכלס לא יפה כי אם הכוח הזה גורם להם להשתגע ואין להם באמת שליטה על מה הם עושים ברגע שזה תופס אותם לא צריך להשפיל אותו אח"כ צריך לעזור לו להשתקם. בכל מקרה זה טיפה שעשע אותי כי זה היה ממש כמו שעשו לישו, רק חסר שיצלבו אותו בסוף. מאט חושש שזה גם הגורל שלו.

סטפין ושאר העוצרים בשיחת בנים מרגשת, זה נחמד בנים קשוחים שחולקים רגשות בעולם כזה, גוד פור יו!

הוו לאאאאא מה הם עושים לאגווין??? איזה השפלה איזה נורא;-( לפחות מקלחת. ואז האיש הלבן המגעיל קושר אותה ואת פרין ומתעקש שתתעל או שפרין ימות ובינתיים הוא חותך לו את הגב אעהאההה די!! והעיניים של פרין נהיו מוזרות בכל פעם משהו יצא משם!

האדומה הביצ'ית מכניסה לנייביב רעל לראש פויה לכי! מסתבר שהאדומות שונאות גברים, קלירלי לסביות (סליחה|מובך|). אבללל לפחות בזה שהיא כוונה אותה לגנים היצור המוזר מצא אותו והביא לרנד יאיי!! איחוד מספר 1! אוף אבל יש לה מלא כוח שתרפא את מאט בבקשה הוא נראה כ"כ מסכן.

איש לבן מגעיל חוזר להתעלל באגווין ופרין וכשהוא ממשיך לחתוך אותו היא מצליחה לתעל קצת כוח! אבל פרין מצליח יותר ואיש הזאב שבו יוצא!!! וכל הזאבים תוקפים את הלבנים הרעים ווהו!!! אבל איזה זאבים חמודים בחיי האחד הזה שלא תקף אותם איזה פרצוף חמוד. יאיי איש הזאבים! עכשיו להתאחד עם האחרים קדימה!!

לאן המותק רוצה לארח לסטפין לחברה כל הלילה, במה שהסתבר מאוחר יותר כמשמר התאבדות לא מוצלח במיוחד. הצחיק אותי שהוא כזה "אף פעם לא הייתי עם גבר אבל אולי אם אני אתחבר עם ההיא..." ולאן "שני גברים":-D אולסו הוא מזכיר את זה שיש קטע כלשהו בין לאן ונאבייב. אני בעד.
אניוואי מסתבר שסטפן סימם אותו באיזה תה שינה וברח להתאבד בכל זאת:-( הו לא:-(
ואז יש לוויה ולאן עצוב מאד אוקי הקטע שהוא צרח ככה היה טיפה מוזר.

ממש, קריפית. וכי היא מאוהבת בה בסתר:-P:

חחח זה מה שאמרתי:-D

אולי גם עכשיו היא לא הבינה שזה מה שהיא עשתה וזה לא היה רק כוח רצון.

למה מישהו כן אוהב אותם??? בספר הם לא מפלצות??

ממש!!

אז קודם כל זה מעולה שעשו קפיצת זמן של חודש אם זה אומר שהם כבר מגיעים למגדל הלבן. ככה גם משמרים את זה שזה באמת מאוד רחוק, אבל גם לא מורחים את זה על מיליון פרקים.
בדיוק.

עדיין היא לא עוזבת את המגדל והם לא באים למגדל.
אה כן רציתי לציין מתי היא חזרה והאם היא סיפרה למוריין שהיא יצאה ומצאה אותם?

גם לי, הגיוני אחרי חודש בדרכים. דווקא יפה שהם דאגו לפרט הזה.

(חבל שהם מקלים שתי מיטות נפרדות ;))
:-D:-D

ואז יש את הקטע שנראה לוגיין מזהה אותם (או רק את מאט) וצוחק עליהם.
חשבתי שזה היה בראש של מאט.

אם הבנתי נכון אז כי הם חוששים שמאט השתגע מהכוח וחוששים שיעשו לו כמו שעשו לישו.

(אמרלד סיט או משהו כזה)
אמרלד סיטי זה עיר האזמרגד מהקוסם מארץ עוץ:-D

מה יהיה?:-D
סתם נכון אבל. גם לפחות אם אתם רוצים עירום וסקס תעשו סצנות סקס רומנטיות שבהן שני הצדדים עירומים, אל תענו ילדה מסכנה בעירום.

dilia snake

Well-known member
לגמרי. אבל אני חושבת על נייניב המסכנה מטיילת עם ליאנדרין ושאר הנשים, אין פלא שהיא הייתה עם הגברים כול הזמן הזה.
אגוויין מצליחה לתעל, אם כי די רק קצת. והעיניים של פרין הופכות לזהובות.
אני לא בטוח בסופו של דבר אם החבלים של פרין נקרעו כתוצאה מהתיעול של אגוויין או כתוצאה מכוח כלשהו של פרין (זה היה נראה כאילו הם נשרפו, אבל אגווין לא כיוונה עליהם את הכוח שלה)
אני חושבת שבסוף זה דיי ברור שהיא הצליחה לתעל מספיק כדי לשחרר את שניהם, רואים שהחבל נשרף.
*היה נדמה לי שאני שומע יללות זאבים ברקע של צעקות הכאב של פרין לפני כן, אבל לא הייתי בטוח.
אני גם חושבת ולדעתי ככול שהוא צעק יותר ככה הצבע עיניים שלו השתנה באופן הדרגתי מחום לזהב.
גם לדעתי, אבל גם עם הלכלוך אין לו זקן או לפחות קצת זיפים. שזה קצת מצחיק כי לא היה לו זמן להסתרק או להתנקות ויש לו ממש תלתלים אבל עם כול הצרות שהיו להם בדרך הוא תמיד מצא זמן להתגלח כמו שצריך כול בוקר גם אם שאר הפנים מלוכלכות|תוהה|.
הם יוצאים לצפות בתהלוכה שבה מובילים את לוגיין, הדרקון המזויף. לא ברור לי מה הקטע של לעשות כזאת תהלוכה איתו בכלוב. לא מספיק שלקחו לו את הכוחות?
כדי לבייש אותו ולהראות לכולם שהם הצליחו להשתלט עליו. זו יופי של הדגמת כוח מצד האאס סדאי.
והוא ממש משוכנע שהשיער האדום של רנד אומר שהוא מה שזה לא יהיה.
הצחיק אותי שהיצור התעקש שהוא *שכחתי מה השם* כי הוא ג'ינג'י
איאלי או איאל AIEL.
אמרלד סיט או משהו כזה)
:-D. כס האמירלין!
כלומר יש לך פטיש לשיחות באופן כללי :-P:
אבל זה היה מעניין כי למדנו דברים על הדמויות.
אבל לא יכלתי שלא לשים לב שנייניב לא סיפרה לרנד שהיא מתעלת בעצמה. באופן כללי חשבתי שאחרי שהיא מוצאת אותו ואת מאט היא כבר לא תחזור למגדל, אבל אז היא שם בהלוויה של סטפין.
למה שהיא תספר לו? וזה דווקא חכם לחזור למגדל כדי שמוריין ולאן לא יחשדו שהיא פגשה מישהו מהם.
8-):.
ממש, קריפית. וכי היא מאוהבת בה בסתר:-P:
זה נראה כאילו כולן יש קראש עליה, אני לא אתפלא אם אלנה היא בי או משהו.
למה מישהו כן אוהב אותם??? בספר הם לא מפלצות??
בספר הם הרבה רעש וצלצולים בלי ממש תוצאות בפועל. בספר הם תפסו את פרין ואגווין ואז לאן, מוריין ונייניב חילצו אותם ואז הם נפגשו עם שני הבנים בפונדק בקאמלין(שהם ויתרו עליה לגמרי, אבל אני חושבת שמה שיקרה זה שאחרי טאר וולון הם ימשיכו חזרה לקו של הספר ויגיעו לסוף של הראשון).
רנד חושב שהוא משתגע מהתיעול כי זה מה שטום אמר לו הוא לא חושב שזה ממשהו אחר.

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
גם לדעתי, אבל גם עם הלכלוך אין לו זקן או לפחות קצת זיפים. שזה קצת מצחיק כי לא היה לו זמן להסתרק או להתנקות ויש לו ממש תלתלים אבל עם כול הצרות שהיו להם בדרך הוא תמיד מצא זמן להתגלח כמו שצריך כול בוקר גם אם שאר הפנים מלוכלכות|תוהה|.
חחחחח תכלס:-D
אולי הוא מאלה עם הבייביפייס שלא מצליחים לגדל זקן.

אה טוב זה באמת דומה לאמרלד:-D
אני חושבת שבסוף זה דיי ברור שהיא הצליחה לתעל מספיק כדי לשחרר את שניהם, רואים שהחבל נשרף.
אה חשבתי שגם פרין תיעל שזה חלק מהכוח שלו לתקשר עם זאבים.

רנד חושב שהוא משתגע מהתיעול כי זה מה שטום אמר לו הוא לא חושב שזה ממשהו אחר.
נו כן ובגלל זה הם לא ממהרים ללכת למגדל הלבן לא? שלא יעשו למאט כמו לישו.

Lhuna3

Well-known member
הצטרפתי אליכם סופסוף, אני בערך באמצע פרק 3.
אני לא קוראת עדיין תגובות שלכם, כלומר קראתי רק קצת על פרק 1 והפסקתי, אקרא אחרי שאשיגכם.
אז אחרי שהגיעו לעיר המתה ומאט מצא את החרב ש(אני מניחה?) עוררה את המוות השחור שאוכל הכל והם נאלצו להתפצל ולברוח, ועכשיו מאט ורנד - שאני מנחשת שהם השיפ של ניק שהוא כתב בשרשור סכמ"ח שהוא בטח לא יתגשם - נשארו יחד והגיעו לאיזה עיירה, פרין המסכן ואגווין יחד, והאאס דאס או איך שאומרים את זה (מוריין?) המעולפת עם העוצר/שומר שלה שנאינייב שהצליחה לברוח לטרולוק ולהרוג אותו מצאה אותם ועכשיו היא מרפאת את ההיא.

אני חייבת להוציא מהסיסטם שלי ניטפוק קטנוני נורא: הבגדים שהם לובשים נראים לי יותר מידי מודרניים, אופנתיים, מדויקים ומעובדים (לא מדברת אפילו על כמה שהם נקיים עדיין) כמו משהו שהייתי קונה היום ב-H&M ושות', במיוחד המעילים וספציפית במיוחד המעיל היפהפה של רנד אבל גם אחרים. מילא האנשים מהמעמד הגבוה או עשירים כמו מוריין או האיש השחור המפחיד ואנשיו (שאוהב לאכול ציפורים בשלמותן), אבל לחבר'ה מהכפר הימי ביניימי הקטן והעלוב, לדעתי לא אמורים להיות בגדים מדוגמים כאלה.
אני מניחה שזה ככה בעוד/כל הסדרות מהז'אנר וסתם רק עכשיו פתאום שמתי לב וזה התחיל להציק לי. אני אחפש אחרי אח"כ תמונות של עניים ממשחקי הכס לבדוק.
זהו, מבטיחה לא להתלונן על זה יותר.

dilia snake

Well-known member
הצטרפתי אליכם סופסוף, אני בערך באמצע פרק 3.
אני לא קוראת עדיין תגובות שלכם, כלומר קראתי רק קצת על פרק 1 והפסקתי, אקרא אחרי שאשיגכם.
אז אחרי שהגיעו לעיר המתה ומאט מצא את החרב ש(אני מניחה?) עוררה את המוות השחור שאוכל הכל והם נאלצו להתפצל ולברוח, ועכשיו מאט ורנד - שאני מנחשת שהם השיפ של ניק שהוא כתב בשרשור סכמ"ח שהוא בטח לא יתגשם - נשארו יחד והגיעו לאיזה עיירה, פרין המסכן ואגווין יחד, והאאס דאס או איך שאומרים את זה (מוריין?) המעולפת עם העוצר/שומר שלה שנאינייב שהצליחה לברוח לטרולוק ולהרוג אותו מצאה אותם ועכשיו היא מרפאת את ההיא.

אני חייבת להוציא מהסיסטם שלי ניטפוק קטנוני נורא: הבגדים שהם לובשים נראים לי יותר מידי מודרניים, אופנתיים, מדויקים ומעובדים (לא מדברת אפילו על כמה שהם נקיים עדיין) כמו משהו שהייתי קונה היום ב-H&M ושות', במיוחד המעילים וספציפית במיוחד המעיל היפהפה של רנד אבל גם אחרים. מילא האנשים מהמעמד הגבוה או עשירים כמו מוריין או האיש השחור המפחיד ואנשיו (שאוהב לאכול ציפורים בשלמותן), אבל לחבר'ה מהכפר הימי ביניימי הקטן והעלוב, לדעתי לא אמורים להיות בגדים מדוגמים כאלה.
אני מניחה שזה ככה בעוד/כל הסדרות מהז'אנר וסתם רק עכשיו פתאום שמתי לב וזה התחיל להציק לי. אני אחפש אחרי אח"כ תמונות של עניים ממשחקי הכס לבדוק.
כישור הזמן זו לא פנטזיית ימי ביניים! זה דבר ראשון. ואני דיי בטוחה שהמשפחות של רנד ואגווין כן מבוססות כלכלית יותר מהאחרים אז הגיוני שהם יהיו לבושים קצת יותר טוב.

Lhuna3

Well-known member
כישור הזמן זו לא פנטזיית ימי ביניים!
בפנטזיית ימי ביניים הכוונה היא לסיפור שמתרחש בעולם שמבחינת הקידמה שלו זהה או דומה לזה של ימי הביניים בעולם שלנו.
כלומר עולם שלא התרחשו בו המהפכות התעשייתית והמדעית. == אין חשמל, אנשים מתניידים על סוסים/עגלות, רוב האנשים (פרט למעמד העליון) חיים בעיקר מחקלאות וחיות משק, תופרים ביד, משתמשים בצמחים שמלקטים וכותשים לרפואה, דולים מים מהבאר, אין תשתיות מים/ביוב/כבישים (אולי יש מינימליות), דואר/תקשורת... וכולי.
בינתיים נראה לי שהעולם פה הוא די כזה.
כמובן שבפנטזיה זה שונה מהעולם שלנו - בעיקר בכך שיש בו קסם, ויצורים מיתיים שלא קיימים במציאות.

נ.ב. כמובן אל תכתבי לי אם בהמשך מתברר משהו אחר, רוצה לגלות לבד :) אבל בכל מקרה הכפר שהם באו ממנו נראה לי לגמרי כזה.

didalf

Well-known member
דווקא הייתה איזה התייחסות לזה שרנד כנראה נחשב יותר עשיר ממאט ולזה שהמעיל שלו טוב יותר כי הוא מבוסס יותר.
החולצה הכחולה של רנד באמת נראית מודרנית למדי שאפשר לקנות בזארה אבל לא מפריע לי במיוחד.

Lhuna3

Well-known member
תגובה לשתיכן: גם לאנשים הקצת יותר עשירים בכפר ימי ביניימי עלוב, לא הייתי מצפה לבגדים כאלה. הם לא עשירים ברמה שיש להם תופרים אישיים, ובטח שאין להם סניף של זארה בסביבה.

dilia snake

Well-known member
תגובה לשתיכן: גם לאנשים הקצת יותר עשירים בכפר ימי ביניימי עלוב, לא הייתי מצפה לבגדים כאלה. הם לא עשירים ברמה שיש להם תופרים אישיים, ובטח שאין להם סניף של זארה בסביבה.
אבא של רנד הוא רועה צאן ומגדל טבק ואני חושבת שהמעיל הוא בטח תוצרת בית והחולצה הכחולה ההיא שהוא מסתובב איתה כול העונה זו כנראה החולצה הכי טובה שלו(כי בטח לבש אותה לכבוד החג, זו לא חולצת עבודה), למה שלאבא שלו לא יהיה מספיק כסף לקנות דבר כזה מרוכל שעובר בסביבה?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
השרשור הזה מדהים, רגע אחד יש לנו דיון פילוסופי ורגע אחר יש דיון על יכולת ייצור והשגה של בגדים באיכות טובה בחברה טרום-תעשייתית.
מצד אחד נראה לי שידוע שגם בתקופה טרום-תעשייתית עשו בגדים באיכות מדהימה. אבל לא היה ייצור נרחב ולכן זה עלה יותר.
ולכן ההבדל העיקרי שם הוא זה שאין להם תלבושות להחלפה. לכל אחד יש את הבגד שלו וזה הבגד שלו.
כן הגיוני אולי שהם יהיו מלוכלכים יותר. אפילו אם הם עוצרים לנקות, אני מניח שיכולת הורדת הכתמים נחותה יותר.
חשבת שאני הבעתי שאלה? אני הבהרתי שזה ברור.
אמרלד סיט או משהו כזה
אמרלד סיטי זה עיר האזמרגד מהקוסם מארץ עוץ:-D
אני מופתע מעצמי עד כמה הייתי קרוב.

למעלה