אז קודם כל זה מעולה שעשו קפיצת זמן של חודש אם זה אומר שהם כבר מגיעים למגדל הלבן. ככה גם משמרים את זה שזה באמת מאוד רחוק, אבל גם לא מורחים את זה על מיליון פרקים.
כבר קיוויתי שכולם יפגשו בפרק הזה, אבל זה היה כנראה יותר מדי. לפחות נייניב כן פגשה את רנד ומאט. אם כי זה בזכות האויגר הזה ודי הרבה מזל.
עדיין היא לא עוזבת את המגדל והם לא באים למגדל.
אז אגוויין ופרין בילו חודש עם הטינקרים והם בסדר.
אבל אז הגלימות הלבנות פוגשים אותם במקרה ובגלל שהבחור האיכסי ההוא מזהה אותם אז הוא רוצה לחקור אותם. הטינקרים מדגימים כיצד פציפיסטים מתנגדים. זה הזכיר לי הפגנות של היפים נגד מלחמה - כל שילוב הידיים וזה. והאמת שמאוד פחדתי שהגלימות הלבנות פשוט יטבחו בהם. אבל לפי מה שהבחור הצעיר אמר הם לא יהרגו אותם, אלא רק ירביצו להם.
בכל מקרה זה לא ממש עוזר כי הגלימות הלבנות תופסים את אגוויין ופרין.
המגעיל ההוא חוקר אותם ומבחינתו זה צדק שאם אגוויין היא לא מתעלת אז שפרין ימות מדימום.
פרין המסכן מתוודה על כך שהוא בטעות הרג את אשתו ולכן הוא ישמח לעונש.
אגוויין מצליחה לתעל, אם כי די רק קצת. והעיניים של פרין הופכות לזהובות.
אני לא בטוח בסופו של דבר אם החבלים של פרין נקרעו כתוצאה מהתיעול של אגוויין או כתוצאה מכוח כלשהו של פרין (זה היה נראה כאילו הם נשרפו, אבל אגווין לא כיוונה עליהם את הכוח שלה)
בכל מקרה פרין קם ומאיים על החוקר המגעיל. וזה מפוחד כשהוא רואה את העיניים של פרין. ואז איכשהו אגוויין משתחררת מהחבלים שלה (כנראה התיעול) והיא דוקרת את החוקר בגב.
הלוואי שהוא מת, אבל הוא בטח נשאר בחיים.
במקביל זאבים תוקפים את המחנה של הגלימות הלבנות. יאיי. תמותו.
*היה נדמה לי שאני שומע יללות זאבים ברקע של צעקות הכאב של פרין לפני כן, אבל לא הייתי בטוח.
אגוויין עדיין מפחדת מהזאבים, אבל פרין מרגיע אותה שהם לא יפגעו בהם. אבל אני לא חושב שהוא עדיין מבין מה בעצם הקטע שלהם.
אז הם בורחים אבל עדיין לא מגיעים לעיר עד סוף הפרק. אני מקווה שבתחילת הפרק הבא הם כן יגיעו.
מאט ורנד מגיעים גם הם לעיר כבר בתחילת הפרק.
השיער של רנד נראה לי ארוך יותר. אני טועה?
בכל מקרה מאט נראה במצב נוראי.
טום נתן להם טיפ על בעל מלונית שהוא מיודד איתו וכנראה זה נתן להם את החדר בגלל זה בחינם כי הם אומרים שזה מאוד יקר וקשה לי להאמין שיש להם כסף בשלב הזה. (חבל שהם מקלים שתי מיטות נפרדות

)
הם יוצאים לצפות בתהלוכה שבה מובילים את לוגיין, הדרקון המזויף. לא ברור לי מה הקטע של לעשות כזאת תהלוכה איתו בכלוב. לא מספיק שלקחו לו את הכוחות?
ואז יש את הקטע שנראה לוגיין מזהה אותם (או רק את מאט) וצוחק עליהם.
בכל מקרה ברור למה רנד לא פשוט לוקח אותם למגדל.
מאט פוגש את האויגר הנחמד.
אבל למה לא להסביר לאנשים מה זה אויגר?
דווקא זה מפריע לך. גם לא הסבירו לנו מה זה טרולוק.
אוקי, אולי מעניין אותי אם רוב האויגרים הם כמוהו או שרובם פראיים יותר או משהו כזה.
בכל מקרה מאוד אהבתי את האויגר הזה. איך שהוא כל הזמן מדבר על בני אדם כמוזרים.
ובאופן כללי הוא חמוד.
והוא ממש משוכנע שהשיער האדום של רנד אומר שהוא מה שזה לא יהיה.
ואז בזכות האויגר נייניב מוצאת אותם. אז לפחות לא מרחו גם את המפגש הזה לעוד פרק. אם כי זה לא שהם עכשיו ממש מתאחדים כי היא חוזרת למגדל.
נייניב מגיעה למגדל עם מוריין, לאן וכל שאר הקבוצה ההיא.
סטפין באבל גדול. מסתבר שיש אפשרות שהוא יתחבר עם אאס סדאי אחרת וגם משהו דובר על לנתק את הקשר שהיה לו עם האאב סדאי שלו.
בכל מקרה הוא לא רוצה שום דבר כזה, אבל יחד עם זה כן מדבר בסוף על האופציה של להתחבר עם שני הוורדנים האלו שהם זוג ולהיות וורדן שלישי לאאס סדאי שלהם. מצחיק שהוא מדבר על כך שהוא לא היה אף פעם עם גבר אחר ואז לאן אומר "שני גברים".
אהבתי גם שהוא סיפר על העבר שלו וכיצד הוא הכיר לראשונה את האאס סדאי שלו. זה מסקרן אותי לגבי סיפור המקור של לאן.
ואז הוא מתאבד. וזה לא בלתי צפוי כי זה הרגיש כמו משהו שאולי הוא יעשה כל הפרק. אבל זה עדיין עצוב מאוד.
והוא כנראה השתמש בתרופת השינה של נייניב כדי לגרום ללאן להרדם כדי שלא יעצור אותו.
חוץ מזה המגדל מלא בפוליטיקה שאני לא ממש עוקב אחריה. כלומר מדברים על האאס סדאי הראשית (אמרלד סיט או משהו כזה) ועל כוח שנצבר על ידי ליאנדרין וכוח אפשרי שמוריין יכולה להשיג. אבל לא ברור מה המדיניות השונה של האאס סדאי השונות. אבל זה די ברור שהמגדל הוא לא מקום הכי בטוח, בטח לא בשביל הדמויות הראשיות שלנו.
ליאנדרין היא כמו המכשפה הרעה מאגדת ילדים. ולמה היא נגעה במוריין בצורה כזאת?
זה מרגיש כאילו רמזו למשהו אינטימי בינהן.
המרגלים של מוריין לא משהו, אם שני הבנים הצליחו להיכנס שכול מה שמסתיר אותם זה ברדסים של גלימות ולנייניב הספיקו חמש דקות עם לויאל.
אה, לויאל זה האויגר. אוקי.
וכן, ציפיתי שהמרגלים של מוריין ידווחו לה עליהם. במיוחד כשהם כבר בעיר כמה ימים כנראה.
עוד יותר אם נייניב נפגשה איתם. הייתי חושב שיהיו לה אנשים שמשגיחים על נייניב כל הזמן.
אולי בכלל אין לה אנשים וזה הכל התרברבות.
אהבתי את לאן עם סטפין, את השיחה של נייניב עם מוריין ואז את השיחה של נייניב עם רנד.
כלומר יש לך פטיש לשיחות באופן כללי

האמת שמשלושת אלו אני זוכר במיוחד את השיחה של לאן עם סטפין המסכן.
אבל לא יכלתי שלא לשים לב שנייניב לא סיפרה לרנד שהיא מתעלת בעצמה. באופן כללי חשבתי שאחרי שהיא מוצאת אותו ואת מאט היא כבר לא תחזור למגדל, אבל אז היא שם בהלוויה של סטפין.
הסיפור של נייניב על אגווין היה בספר הראשון בגרסה קצת שונה, בספר נייניב תיעלה בלי לדעת בפעם הראשונה וריפאה את אגווין.
גם בסיפור בפרק זה הרגיש כאילו היא עומדת להגיד שהיא הרגישה שהיא הבריאה אותה והיא לא בטוחה איך היא עשתה את זה. הפתיע אותי שזה לא הלך לשם.
הם ממש רוצים שאנשים לא יאהבו את הגלימות הלבנות נכון? קשה להבין למה.
הם די נוראיים.
למה היינו צריכים לראות את הסצנה הזאת של אגווין מופשטת ומקולחת ע"י גברים? זה לא היה בספרים וזה היה מיותר! למה אי אפשר היה לעשות את זה בבגדים שלה? בזמן שאת פרין עינו שהוא עדיין בבגדים שלו?

גדול, זה לא מתאים לסדרה, זה לא מתאים לספרים. וזה לא משחקי הכס פה.
לא חשבתי על זה, אבל זה באמת לא הגיוני. במיוחד אם חושבים שהיא אאס סדאי, אז למה לא לחקור אותה מיד עם ידיים קשורות? מה עוזר לשטוף אותה?
אבל יש כזה קטע שכשסדרה מסויימת מאוד מצליחה אז סדרות אחרות מנסות להיות דומות לה. ובמקרה הזה משחקי הכס. אני בהחלט יכול לדמיין איזה מפיק שלא מרוצה מזה שאין מספיק סצנות סקס אז מכניס כל מיני דברים כאלו סתם.
*אם כבר רוצים להוסיף סצנות סקס אז בשביל זה יש לנו את רנד ומאט חולקים חדר.
לפרין יש עיניים זהובות! והקטע עם הזאבים בסוף

.
זה היה מאוד מגניב
ההלוויה בסוף, לא זוכרת כאלו רגשות מלאן אי פעם.
זה היה חזק ועצוב. באופן כללי הצליחו לגרום גם לנו הצופים מאוד להתחבר עם סטפין שהוא לא דמות ראשית ורק בשני פרקים.