אז היום הפרק מתמקד לחלוטין במוריין.
מתחילים מילדה נחמדה עם אבא שלה הדייג שמתעלת כוח ובגלל זה שורפים להם את הבית כי אנשים הם קקות שפוחדים ממכשפות ולכן היא נשלחת למגדל הלבן. הנחתי שזה פלאשבק אבל לא ידעתי של מי כי הילדה לא התאימה לאף אחת מהדמויות שהכרנו עד כה.
וחוזרים למגדל הלבן, המועצה מתכסת וכס האמירלין שהיא המלכה שלהם מגיע למשפט, מסתבר שהיא הילדה מהפלאשבק. יפה לה לילדה הקטנה הזאת שבאה מכלום והפכה למלכה. לאורך כל הפרק ממש יפה כל השמלות, התכשיטים והתסרוקות! בעיקר של מורין אבל גם של האחרות. אני מתה על ההד פיס שיש לה. אני מבינה שסצנה כזאת בספר עם מלא נשים בשמלות מורכבות זה איזה חצי ספר?

מביאים את ישו המסכן לפני המלכה והיא גוזרת עליו להיות נושא מחקר ולא למות. תכלס מסכן שחררו אותו כבר.
ואז שופטת את הבנות על זה שהן סרסו אותו בלי משפט, ומחליטה שליאנדין AKA אדומה ביצ'ית היא האשמה. אז היא מתמרמרת על זה ומפלילה את מורין בשמירה כל מיני סודות מהמלכה. כלבה.
מוריין ממשיכה לשמור על הסודות אז המלכה משפילה אותה בכריעת ברך והשתחוות ומודיעה לה שמחר היא תקבל גזר דין גם כן.
אוקי מסתבר שהמרגלים של מוריין כן עובדים והיא הולכת לבקר את מאט ורנד. וכמו שכולנו הבנו מבינה שהאופל שלו מהפגיון הדבילי הזה שהוא גנב ומחלצת את האופל (איכס) ומרפאה אותו, סופסוף. תשרפו את הדבר הזה כבר!!! רנד מבין שהיא סבבה.
אוקי ואז יש סצנת סאונה מוזרה שבה משרתות (?) מביאות מגבות ללא חולצה. מה הקטע?

מוריין נפגשת עם כחולה נוספת עם מבטא סקוטי חזק בסאונה. הסקוטית רוצה שמוריין תשאר במגדל. אז היא רוצה.
מסתבר שהמרגלים של מוריין חזרו לעבוד ממש טוב כי היא הולכת לפגוש גם את אגווין ופרין. אבל חצופה מסתירה מאגווין שהיא כבר מצאה את רנד ומאט, מה הקטע? לא יפה. אגווין מביאה לה את הטבעות אבל לא מספרת לה שהיא גם הצליחה לתעל.
בלילה לאן נוזף בה שהיא מכסה את החיבור ביניהם כדי שלא ידע איפה היא ומה היא עושה (?) . אבל הוא עדיין יודע הכל. היא רוצה שישמור יותר על הילדים מאשר עליה. ולטוויסט הגדול של הפרק! מוריין יוצרת דלת קסומה בקיר והולכת להפגש עם המלכה סוואן וופסי וופסי הן שוכבות!!!! זה בטוח לא היה בספרים אה?

מעניין אותי עדי

אם מבחינתך זה תוספת ראויה או מיותרת.
חחח אהבתי איך מוריין עושה לה "על הברכיים" כמו שהמלכה עשתה למוריין במועצה אבל עם משמעות שונה
מסתבר שזה רומן שנמשך שנים וגם שהמלכה יודעת בדיוק מה מוריין עושה אבל הן צריכות להעמיד פנים על הכל אז מוריין מבקשת שהעונש שלה יהיה גלות כדי שתוכל לחזור להסתובב בעולם ולהתעסק בדברים שלה.
ליאנדרין ממשיכה לחטט יאו קרציה אז מורין משתיקה אותה עם מידע על גבר סודי שהיא נפגשת איתו. שברה את אחוות הלסביות של האדומות. ואני כבר הנחתי שהיה בינה לבין מוריין משהו מזמן כשהן היו חניכות שנגמר לא הכי טוב ובגלל זה יש ביניהם איזה איבה עם קצת מתח מיני כזה. אולי עדיין בעצם זה לא סותר.
מוריין לוקחת את אגווין לחדר המועצה ומפגישה אותה עם נאביב אוו מפגש חמוד מסוג "חשבתי שאתה מתה!!!". ואז לוקחת אותן לפגוש את המלכה. נאביב צריכה צ'יל פיל תרגעי רגע לא כולם רוצים ברעתך כל הזמן הן טובות. הצחיק אותי כשהמלכה אמרה "המתעלת הכי חזקה באלף שנים" ולאגווין יש פרצוף גאה כזה ואז היא אומרת "נביאיב" ואגווין מופתעת. (אם כי היא לא סיפרה שהיא הצליחה לתעל אז למה היא גאה?
בהצגה דרמטית המלכה מגלה את מוריין במועצה. כמה דרמה לייק זה החלטה של המלכה היא יכולה לשנות את גזר הדין כשיבוא לה. איזה מעליב כשכולן מפנות לה את הגב.
ומוריין יוצאת שוב לדרכים עד לאיזה מבנה בשומקום.
ואזז כולם מצטרפיםםםם יאיי איחודים מרגשים!!!! רנד ואגווין!!

כולם שוב ביחד סופסוף. יחד גם עם המפלצון המנומס שהוא בנאי מסתבר.
ומוריין הופכת את השער לשער קסום לדרכים מסתוריות ומסוכנות שיקחו אותם מהר יותר לאדון האופל. לדעתי יסתבר שהכוח המשולב שלהם יהיה הדרקון. אבל רגעעע מאט נשאר בחוץ

תכלס צודק.