🐲 כישור הזמן🐍

dilia snake

Well-known member
אולי אני באמת עייפה כי לא הצלחתי להבין את התשובה והקשר שלה לשאלה שלי :-D
אני מדברת על מה שקורה "במציאות" של הסיפור, לא על מה שאנשים שם זוכרים/לא-זוכרים.

:-D נו אבל זה מה שהבנתי!! זה לא מתאים למה שכתבתי?
מה אני מפספסת?
אם הבנתי נכון ואולי לא הבנתי נכון כל הספרים הם בעידן השלישי שמתאר את החיים של רנד והחבורה.
העולם "שלנו" היה בעידן הראשון וחזר על עצמו 7 פעמים עם קצת שינויים (קצת כמו המולטיוורס בוואט איף), אנחנו קיימים בסיפור הזה.
ועכשיו בעידן השלישי יש להם זכרונות מעוותים ושמועות על מה היה בעידן הראשון שלנו.
צדקתי עדי?|נחש| מגיע לי נקודות נחש?|זורו|
עדי |חזיר| צודקת כמעט בהכול רק שזה לא חוזר 7 פעמים, יש 7 עידנים וברגע שהעידן השביעי ברצף מסתיים העידן הראשון חוזר על עצמו(כול פעם בגרסה שונה קצת) שוב וככה זה נמשך לנצח.

אני מקווה שאני לא עד כדי כך טיפשה ומטעה את כולכם, אבל מכול הסרטונים שאני רואה זה המסר, אין התחלה או סוף לסיבובים של הכישור והסיבובים נמשכים לנצח .

אני אוהבת את זה, קודם היינו בקטע פילוסופי של אלימות בעד ונגד ואז בקטע הטכנולוגי ועכשיו אנחנו במטא פיזיקה או משהו של העולם הזה.

Lhuna3

Well-known member
עדי |חזיר| צודקת כמעט בהכול רק שזה לא חוזר 7 פעמים, יש 7 עידנים וברגע שהעידן השביעי ברצף מסתיים העידן הראשון חוזר על עצמו(כול פעם בגרסה שונה קצת) שוב וככה זה נמשך לנצח.
נו אבל זה בול מה שכתבתי :cry: (בלי הטעויות של עדי|חזיר| :-D)

didalf

Well-known member
אה אז זה לולאת WHILE ובתוכה לופ פור של 7:-D (סליחה:-D)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני לא מבין, מה שעדי|חזיר| כתבה נשמע לי לא נכון לחלוטין
אבל אז עדי|נחש| כותבת שזה נכון חוץ מזה שזה לא נכון בכלל
אם הבנתי נכון ואולי לא הבנתי נכון כל הספרים הם בעידן השלישי שמתאר את החיים של רנד והחבורה.
העולם "שלנו" היה בעידן הראשון וחזר על עצמו 7 פעמים עם קצת שינויים (קצת כמו המולטיוורס בוואט איף), אנחנו קיימים בסיפור הזה.
ועכשיו בעידן השלישי יש להם זכרונות מעוותים ושמועות על מה היה בעידן הראשון שלנו.

אני מקווה שאני לא עד כדי כך טיפשה ומטעה את כולכם, אבל מכול הסרטונים שאני רואה זה המסר, אין התחלה או סוף לסיבובים של הכישור והסיבובים נמשכים לנצח .
כלומר זה לא שהעידן שלנו חזר על עצמו, אלא כל הגלגל חוזר על עצמו אין סוף של פעמים.
אפילו עשיתי אילוסטרציה:
1638821969239.png
מה שמוזר לי זה שיש סדרה של איזה 15 ספרים שמתרחשת בעולם שנקבע שככה הוא קיים, אבל כל האירועים של הספרים מתרחשים לא רק במחזור אחד של הגלגל אלא גם רק בעידן אחד שבתוך הגלגל.

dilia snake

Well-known member
אני לא מבין, מה שעדי|חזיר| כתבה נשמע לי לא נכון לחלוטין
אבל אז עדי|נחש| כותבת שזה נכון חוץ מזה שזה לא נכון בכלל
כלומר זה לא שהעידן שלנו חזר על עצמו, אלא כל הגלגל חוזר על עצמו אין סוף של פעמים.
אפילו עשיתי אילוסטרציה:
צפה בקובץ המצורף 38563
מה שמוזר לי זה שיש סדרה של איזה 15 ספרים שמתרחשת בעולם שנקבע שככה הוא קיים, אבל כל האירועים של הספרים מתרחשים לא רק במחזור אחד של הגלגל אלא גם רק בעידן אחד שבתוך הגלגל.
זו כבר אשמת הסופר שהלך לכיוון כזה מסובך והוא זה שמרח דברים ותיאר למוות שמלות וחדרים ולא רק זה כול העלילה(חוץ מהפריקוול שמתרחש לפני אירועי הסדרה) היא על פני משהו כמו שנתיים בסה"כ(!!!!!!!!!!).

זה סיפור שמתרחש בחתיכה מהחיים של דמויות מסוימות, זה לא שונה מכול ספר שנכתב אי פעם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זו כבר אשמת הסופר שהלך לכיוון כזה מסובך והוא זה שמרח דברים ותיאר למוות שמלות וחדרים ולא רק זה כול העלילה(חוץ מהפריקוול שמתרחש לפני אירועי הסדרה) היא על פני משהו כמו שנתיים בסה"כ(!!!!!!!!!!).

זה סיפור שמתרחש בחתיכה מהחיים של דמויות מסוימות, זה לא שונה מכול ספר שנכתב אי פעם.
15 ספרים וזה מתרחש רק על פני איזה שנתיים?!?!?!?!?!??

מילי08

Well-known member
* ליאנדרין צודקת לגבי הכוח של גברים על נשים. חבל רק שזה נעשה במין פאסיב אגרסיב שכביכול אמור להיות אופייני למאבקי נשים. הופך אותה לחד מימדית.
* יואו, איך שמחתי כשהזאבים תקפו את אנשי האור!!!! מגיע להם. בכלל, אנשי האור הם עוד הוכחה לכשלון של בני האדם. אנח נו נאשים את האחר והשונה באכזריות ואלימות, ואז אנחנו נהיה יותר אלימים ויותר אכזריים
אגב - מישהו יודע אם זאבים באמת נובחים? מסתבר אף פעם לא ידעתי מה הקול שמשמיע הזאב. אני חושבת שאני מכירה אותו רק בתור כזה שאוכל סבתות וחזרזירונים :-D
* כשאאס סדאי מאבדת עוצר - זה פחות כואב לה מאשר כשהמצב הפוך? היה משהו בפרק שגרם לי לתהות אם הן נשברות מזה באותה מידה, או שפשוט מוצאות עוצר חדש. בכלל, אני לא לגמרי מבינה את מהות ואופי הקשר בין העוצרים לבין עצמם, ובינם לבין האאס סדאי.
ההלוויה של סטרין היתה ממש מרגשת. בכלל סצינת הפתיחה והסיום, כשבשתיהן יש הלוויה, היו ממש חזקות ומרגשות.

בינתיים אני לא ממשיכה את הדיון הפילוסופי כי אני רוצה להמשיך לענות ואני גם ככה בפיגור.
ואני לא מאמינה שמילאתם שני עמודים בתגובות! מתי אני אמורה להספיק להגיב על הכל? |שפם|

מסעות ג'יין קל רגל
מי זה בעצם? אני כבר לא זוכרת
אבל למה לא להסביר לאנשים מה זה אויגר?
גם לי היה חסר. מקווה שיסבירו בהמשך
ליאנדרין היא כמו המכשפה הרעה מאגדת ילדים
חחח, ממש!
המרגלים של מוריין לא משהו, אם שני הבנים הצליחו להיכנס שכול מה שמסתיר אותם זה ברדסים של גלימות ולנייניב הספיקו חמש דקות עם לויאל.
חח, זה מה שאני חשבתי לי. אלא אם כן היא נתנה להם להימצא קודם ע"י נייניב
אהבתי את לאן עם סטפין, את השיחה של נייניב עם מוריין ואז את השיחה של נייניב עם רנד.
|כן| להכל
הם ממש רוצים שאנשים לא יאהבו את הגלימות הלבנות נכון? קשה להבין למה.
באמת? בספר הם הוצגו אחרת? כי פה הם מוצגים כרע אולטימטיבי
למה היינו צריכים לראות את הסצנה הזאת של אגווין מופשטת ומקולחת ע"י גברים? זה לא היה בספרים וזה היה מיותר! למה אי אפשר היה לעשות את זה בבגדים שלה? בזמן שאת פרין עינו שהוא עדיין בבגדים שלו?
תודה!!! זה עיצבן גם אותי. כתבתי על זה בהקשר של the witcher. הגוף של שחקנית הוא לא רכושה הפרטי אלא שייך להפקה שיכולה לעשות מה שרוצה. העיקר שהגבר נשאר צנוע :-[ :-[ :-[
ההלוויה בסוף, לא זוכרת כאלו רגשות מלאן אי פעם.
היה ממש עצוב
אוי אוף עוד שלושה פרקים וזהו|בוכה|.
|בוכה||בוכה|
ספוילרים עד לספר 5 או 6 (לא זוכרת בדיוק מתי זה קרה) ובבקשה אל תכנסו סתם ואם יש לכם שאלות בהודעה נפרדת או אפילו בפרטי אני ממש לא רוצה להרוס לאנשים בטעות או שאנשים יהרסו משהו לאנשים אחרים בגללי|4U|.
אני חסרת עמוד שדרה אז נכנסתי ואז ראיתי את המשפט הראשון והבנתי שעשיתי טעות |טמבל| אז יצאתי :-D
האמת שמאוד פחדתי שהגלימות הלבנות פשוט יטבחו בהם. אבל לפי מה שהבחור הצעיר אמר הם לא יהרגו אותם, אלא רק ירביצו להם.
גם אני חשבתי שזה מה שיקרה ומזל שלא. אבל איזה מסכנים הם. בהקשר לדיון שלנו - גם אם הם היו מנסים להיאבק אני לא חושבת שהם היו מצליחים כנגד הגלימות
ואולי זה רק היה מרגיז עוד יותר את הגלימות. ככה לפחות (אני רוצה להאמין) זה נגמר מהר יותר
אני לא בטוח בסופו של דבר אם החבלים של פרין נקרעו כתוצאה מהתיעול של אגוויין או כתוצאה מכוח כלשהו של פרין (זה היה נראה כאילו הם נשרפו, אבל אגווין לא כיוונה עליהם את הכוח שלה)
נראה לי שכן, שזאת היתה הכוונה שלה מלכתחילה, כי הכוח שלה לא היה מספיק מול הרשע ההוא
היה נדמה לי שאני שומע יללות זאבים ברקע של צעקות הכאב של פרין לפני כן
מעניין. לא שמתי לב
(חבל שהם מקלים שתי מיטות נפרדות ;))
:-D ובמצב של מאט הוא ממש היה זקוק לחיבוק מנחם בשלב הזה
בכל מקרה מאוד אהבתי את האויגר הזה. איך שהוא כל הזמן מדבר על בני אדם כמוזרים.
ובאופן כללי הוא חמוד.
גם אני אהבתי אותו. הוא משדר סמכות וחמימות במקביל :-D
מצחיק שהוא מדבר על כך שהוא לא היה אף פעם עם גבר אחר ואז לאן אומר "שני גברים".
האמת שזה בעיקר מרגיש לי כמו קריצה לקהל להטבי אבל בלי קשר לסדרה
זה מרגיש כאילו רמזו למשהו אינטימי בינהן. [הנגיעה של ליאנדרין במורין]
גם זה מהקטעים שנראים לי מנותקים מהקשר ולא נחוצים. כמו סצינת האמבטיה בפרק הראשון
הייתי חושב שיהיו לה אנשים שמשגיחים על נייניב כל הזמן.
אולי בכלל אין לה אנשים וזה הכל התרברבות.
תכלס הייתי מצפה שמורין תגלה את הכל גם בלי מרגלים... בשביל מה יש לה כוחות קסם
*אם כבר רוצים להוסיף סצנות סקס אז בשביל זה יש לנו את רנד ומאט חולקים חדר.
:-D בעד!
אופן כללי הצליחו לגרום גם לנו הצופים מאוד להתחבר עם סטפין שהוא לא דמות ראשית ורק בשני פרקים.
|כן|
רובין הוד עם ההודי הירוק
עוד פעם hodi? :-D
מוריין טוענת שיש לה עיניים ואזניים בכל העיר ובכן לא מאד טובות אם היא לא גילתה שמאט ורנד גם הגיעו.
:-D
בל נותנים לגלימות הלבנות שלהם בלי להכות חזרה. קצת מטומטם אם תשאלו אותי
אבל... מעבר לעניין העקרוני של להביע התנגדות אלימה, מה כבר הם יכולים לעשות כנגדם?
צחיק אותי שהיצור התעקש שהוא *שכחתי מה השם* כי הוא ג'ינג'י.
אני חושבת שנגלה שזה המצב בהמשך. כלומר שרנד הוא מהעם הזה (אולי נקרא להם סקוטים וזהו)
לאן המותק רוצה לארח לסטפין לחברה כל הלילה, במה שהסתבר מאוחר יותר כמשמר התאבדות לא מוצלח במיוחד
חשבתי שזה היה בראש של מאט. [ואז יש את הקטע שנראה לוגיין מזהה אותם (או רק את מאט) וצוחק עליהם]
גם אני הבנתי את זה ככה
אמרלד סיטי זה עיר האזמרגד מהקוסם מארץ עוץ:-D
אבל גם עם הלכלוך אין לו זקן או לפחות קצת זיפים. שזה קצת מצחיק כי לא היה לו זמן להסתרק או להתנקות ויש לו ממש תלתלים אבל עם כול הצרות שהיו להם בדרך הוא תמיד מצא זמן להתגלח כמו שצריך כול בוקר גם אם שאר הפנים מלוכלכות|תוהה|.
:-D |כן| חשוב לשים לב לפרטים
כדי לבייש אותו ולהראות לכולם שהם הצליחו להשתלט עליו. זו יופי של הדגמת כוח מצד האאס סדאי.
אז זה אומר שמנסים להראות לנו שהאאס סדאי, מעבר למלחמות הפנימיות שלהן, גם לא כאלה טובות?
אולי הוא מאלה עם הבייביפייס שלא מצליחים לגדל זקן.
בדיוק הטייפ של ניק!

didalf

Well-known member
אגב - מישהו יודע אם זאבים באמת נובחים? מסתבר אף פעם לא ידעתי מה הקול שמשמיע הזאב. אני חושבת שאני מכירה אותו רק בתור כזה שאוכל סבתות וחזרזירונים :-D
:-D:-D
אני חושבת שהם מייללים באמת, לא נובחים.

גם אני אהבתי אותו. הוא משדר סמכות וחמימות במקביל :-D
איזה תיאור טוב

אני חושבת שנגלה שזה המצב בהמשך. כלומר שרנד הוא מהעם הזה (אולי נקרא להם סקוטים וזהו)
סגור, מהיום הם סקוטים:-D
פתאום נזכרתי שבסרטונים שניק שם הוא בלונדיני כלומר צבעו לו את השיער במיוחד אז בטוח יש לזה משמעות.

בדיוק הטייפ של ניק!
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח:-D:-D:-D

מילי08

Well-known member
הבגדים שהם לובשים נראים לי יותר מידי מודרניים, אופנתיים, מדויקים ומעובדים
גם אני חשבתי על זה. יש סדרות שבהן השחזור התקופתי מאוד חוטא לאמת. העניין הוא שכאן אנחנו לא לגמרי וידעים מהי התקופה. בגלל שהרבה ספרי פנטזיה אוהבים להציג עולם דמוי ימי ביניים, אנחנו התרגלו לחשוב על האופי של העולם כמו שאנחנו מכירים מתמונות או מסרטים היסטוריים. אבל בסוף זה לא אומר שהאנשים לא מתקדמים במונחים אחרים
חוץ מזה, קיטורים זה טוב! אני תמיד בעד
תגובה לשתיכן: גם לאנשים הקצת יותר עשירים בכפר ימי ביניימי עלוב, לא הייתי מצפה לבגדים כאלה. הם לא עשירים ברמה שיש להם תופרים אישיים, ובטח שאין להם סניף של זארה בסביבה.
אבל אולי כן.. אולי בכפר היה תופר/ת שנתנה שירות מקצועי לעשירים
אוקיי אבל עדיין :eek: WTF רק בקצת יותר קטן. [על כל סדרת הספרים]
אבל ההשוואה לה100 גורמת לי לחשוב אולי הם בעצם צודקים באמונה שלהם. הרי עם כמה שהדיסייפלז היו מעצבנים, הם בסופו של דבר די צדקו בכל האמונה שלהם. לפחות לגבי הרוב.
נדמה לי שהגענו למסקנה כזאת גם בדיונים על הסדרה, אבל בלי להודות באופן ברור שהם צדקו..
נתחיל מזה שיש 7 עידנים שחוזרים על עצמם שוב ושוב וכול עידן יכול להתרחש על פני אלפים שנים. העידן הראשון שהוא העידן שלנו למשל חוזר על עצמו פעם ב-7 סיבובים בצורה דיי זהה, ז"א יכול להיות שסיבוב אחד למשל ארה"ב תגיע ראשונה לירח ויכול שבפעם הבאה שהעידן "שלנו" יחזור זו תהיה רוסיה- אבל תמיד תהיה נחיתה על הירח. זה חלק מה-LORE של הסדרה/ספרים.
עכשיו לא חייב שכול עידן הסתיים באפוקליפסה, יש עידנים שכן יש עידנים שלא. הרבה פעמים מדברים על זה שתמיד יש איזון בעולם של כישור הזמן אז אם העידן השני הסתיים באפוקליפסה אז אולי העידן השלישי(העידן שבו האירועים של הסדרה קורים) דווקא הסתיים בשלום וכ'ו. אף אחד לא חוזר רק פעם אחת בעידן(אולי חוץ מהדרקון, שהוא אחד מסוגו) אלא אנשים חוזרים שוב ושוב לא באותו אופן בדיוק אבל הנשמה או המהות שלהם זהה.

אני מקווה שזה ברור ולא סיבכתי אתכם יותר ואני ממש מקווה שבסדרה יסבירו את זה יותר טוב ממני(ניסיתי לחפש משהו ביוטיוב שיסביר לכם את זה אבל לא אהבתי את הסרטון שמצאתי, אני אמשיך לחפש אולי יש משהו יותר טוב).
זה מעניין וממש עושה לי חשק לקרוא את כל הסדרה. תודה
א. את צודקת.
ב. בשבוע האחרון היה יום במשרד שהמזגן דלק (על קירור) בשביל המעצבנים שחם להם, ואני ישבתי עם מפזר חום דלוק ליד הרגליים
תודה על התמיכה |חיבוק|
סצינה שהיתה לי ממש קשה לצפיה והייתי צריכה להסתיר את המסך.
אווו, זה ממש חמוד בעיני :-D (שאת מסתירה את הטלוויזיה כמובן, לא הסצינה...) האם את משתמשת בחוסם מסך טבעי? (בעריכה אני אעלה את החוסם מסך שלי)
לא הבנתי אבל מה זה LORE|מובך| זה ראשי תיבות של משהו?
חחח, גם אני לא הבנתי אבל בחרתי להתעלם באלגנטיות :-D
חחח ואז חיפשתי בגוגל בין השאר היה כתוב "זה החלק של ה"לור" במילה "פולקלור" " ועכשיו בכלל אני מרגישה סתומה:-D
וואלה? :-0 אז את לא הסתומה היחידה בבית הזה :-D
כן זה כזה מעצבן. הם טוענים שזה נטול ספוילרים וכול הסרטונים מתחילים באמת בהסבר על העולם והכול ואז הם מתחילים לפרט על אירועים בהיסטוריה של העולם ואז כזה "20 שנה לפני תחילת הסיפור בלה בלה בלה ואז הספר מתחיל בבלה בלה בלה" תמותו B-|.
:-D אבל באמת מעצבן
נותנת לך נקודות מילי. עדיין אי אפשר לקנות איתן במכולת, אבל מתישהו

*אין לי כוח להצטרף לדיון של המילה החדשה שלמדתי היום כי אני עייפה מידי בשביל לחשוב

didalf

Well-known member
פרק 6

מה זה מה קרה שאני ראשונה?

אז היום הפרק מתמקד לחלוטין במוריין.

מתחילים מילדה נחמדה עם אבא שלה הדייג שמתעלת כוח ובגלל זה שורפים להם את הבית כי אנשים הם קקות שפוחדים ממכשפות ולכן היא נשלחת למגדל הלבן. הנחתי שזה פלאשבק אבל לא ידעתי של מי כי הילדה לא התאימה לאף אחת מהדמויות שהכרנו עד כה.
וחוזרים למגדל הלבן, המועצה מתכסת וכס האמירלין שהיא המלכה שלהם מגיע למשפט, מסתבר שהיא הילדה מהפלאשבק. יפה לה לילדה הקטנה הזאת שבאה מכלום והפכה למלכה. לאורך כל הפרק ממש יפה כל השמלות, התכשיטים והתסרוקות! בעיקר של מורין אבל גם של האחרות. אני מתה על ההד פיס שיש לה. אני מבינה שסצנה כזאת בספר עם מלא נשים בשמלות מורכבות זה איזה חצי ספר?:-D
מביאים את ישו המסכן לפני המלכה והיא גוזרת עליו להיות נושא מחקר ולא למות. תכלס מסכן שחררו אותו כבר.
ואז שופטת את הבנות על זה שהן סרסו אותו בלי משפט, ומחליטה שליאנדין AKA אדומה ביצ'ית היא האשמה. אז היא מתמרמרת על זה ומפלילה את מורין בשמירה כל מיני סודות מהמלכה. כלבה.
מוריין ממשיכה לשמור על הסודות אז המלכה משפילה אותה בכריעת ברך והשתחוות ומודיעה לה שמחר היא תקבל גזר דין גם כן.

אוקי מסתבר שהמרגלים של מוריין כן עובדים והיא הולכת לבקר את מאט ורנד. וכמו שכולנו הבנו מבינה שהאופל שלו מהפגיון הדבילי הזה שהוא גנב ומחלצת את האופל (איכס) ומרפאה אותו, סופסוף. תשרפו את הדבר הזה כבר!!! רנד מבין שהיא סבבה.

אוקי ואז יש סצנת סאונה מוזרה שבה משרתות (?) מביאות מגבות ללא חולצה. מה הקטע?8-* מוריין נפגשת עם כחולה נוספת עם מבטא סקוטי חזק בסאונה. הסקוטית רוצה שמוריין תשאר במגדל. אז היא רוצה.

מסתבר שהמרגלים של מוריין חזרו לעבוד ממש טוב כי היא הולכת לפגוש גם את אגווין ופרין. אבל חצופה מסתירה מאגווין שהיא כבר מצאה את רנד ומאט, מה הקטע? לא יפה. אגווין מביאה לה את הטבעות אבל לא מספרת לה שהיא גם הצליחה לתעל.

בלילה לאן נוזף בה שהיא מכסה את החיבור ביניהם כדי שלא ידע איפה היא ומה היא עושה (?) . אבל הוא עדיין יודע הכל. היא רוצה שישמור יותר על הילדים מאשר עליה. ולטוויסט הגדול של הפרק! מוריין יוצרת דלת קסומה בקיר והולכת להפגש עם המלכה סוואן וופסי וופסי הן שוכבות!!!! זה בטוח לא היה בספרים אה?:-D מעניין אותי עדי|נחש| אם מבחינתך זה תוספת ראויה או מיותרת.
חחח אהבתי איך מוריין עושה לה "על הברכיים" כמו שהמלכה עשתה למוריין במועצה אבל עם משמעות שונה:-D
מסתבר שזה רומן שנמשך שנים וגם שהמלכה יודעת בדיוק מה מוריין עושה אבל הן צריכות להעמיד פנים על הכל אז מוריין מבקשת שהעונש שלה יהיה גלות כדי שתוכל לחזור להסתובב בעולם ולהתעסק בדברים שלה.

ליאנדרין ממשיכה לחטט יאו קרציה אז מורין משתיקה אותה עם מידע על גבר סודי שהיא נפגשת איתו. שברה את אחוות הלסביות של האדומות. ואני כבר הנחתי שהיה בינה לבין מוריין משהו מזמן כשהן היו חניכות שנגמר לא הכי טוב ובגלל זה יש ביניהם איזה איבה עם קצת מתח מיני כזה. אולי עדיין בעצם זה לא סותר.

מוריין לוקחת את אגווין לחדר המועצה ומפגישה אותה עם נאביב אוו מפגש חמוד מסוג "חשבתי שאתה מתה!!!". ואז לוקחת אותן לפגוש את המלכה. נאביב צריכה צ'יל פיל תרגעי רגע לא כולם רוצים ברעתך כל הזמן הן טובות. הצחיק אותי כשהמלכה אמרה "המתעלת הכי חזקה באלף שנים" ולאגווין יש פרצוף גאה כזה ואז היא אומרת "נביאיב" ואגווין מופתעת. (אם כי היא לא סיפרה שהיא הצליחה לתעל אז למה היא גאה?

בהצגה דרמטית המלכה מגלה את מוריין במועצה. כמה דרמה לייק זה החלטה של המלכה היא יכולה לשנות את גזר הדין כשיבוא לה. איזה מעליב כשכולן מפנות לה את הגב.
ומוריין יוצאת שוב לדרכים עד לאיזה מבנה בשומקום.
ואזז כולם מצטרפיםםםם יאיי איחודים מרגשים!!!! רנד ואגווין!!|לב| כולם שוב ביחד סופסוף. יחד גם עם המפלצון המנומס שהוא בנאי מסתבר.
ומוריין הופכת את השער לשער קסום לדרכים מסתוריות ומסוכנות שיקחו אותם מהר יותר לאדון האופל. לדעתי יסתבר שהכוח המשולב שלהם יהיה הדרקון. אבל רגעעע מאט נשאר בחוץ:-0 תכלס צודק.

dilia snake

Well-known member
ואו, עוד פרק ממש טוב.

דווקא אהבתי את השינוי הזה מהספרים וכול התככים והמזימות האלו בתוך המגדל, זה היה מעניין כי בעצם לא ידעתי מה הולך לקרות כול הפרק.

ליאנדרין מתגלה ככלבה שהיא, וזורקת את מוריין מתחת לאוטובוס(או שיירת של כרכרות של פחחים?) ומנסה לגרום לה להתוודות מה היא עושה. אבל מוריין לא יכולה לומר מול כולם כי היא מתעסקת עם דברים שהיא לא אמורה להתעסק איתם ואז היא מקבלת עונש.

האם בגרסה הזאת כול האאס סדאי לפחות בי? או שזה תקף לכולם?

לא יודעת למה אבל הקטע שלאן מנטרל את רנד תוך שתי שניות היה משעשע.

מוריין מרפאת את מאט. ורנד נרגע קצת ולפחות אומר לה תודה ומתנהג כמו בן אדם.

מוריין מגלה שגם פרין ואגווין בעיר, אבל מתעלת את הכלבה הפנימית שלה(הא! ראיתם מה עשיתי?) ולא אומרת להם שהיא מצאה את רנד ומאט.

נאיניב צריכה להרגיע, אני לא יודעת אם זה חוסר ביטחון או משהו אבל היא יוצאת יותר מידי אגרסיבית על שטויות. וגם בקטע שהן הולכות להיפגש עם סוואן, זה שהיא הכי חזקה אי פעם לא אומר שהיא חסינה. אני דיי בטוחה שאם היא הייתה מלכה רגילה ולא כס האמירלין היא הייתה מגלה יותר כבוד.

מוריין אוהבת לנהל שיחות באמבטיה ואז היא הולכת לקצת כיף עם סוואן.
מוריין יוצרת דלת קסומה בקיר והולכת להפגש עם המלכה סוואן וופסי וופסי הן שוכבות!!!! זה בטוח לא היה בספרים אה?:-D מעניין אותי עדי|נחש| אם מבחינתך זה תוספת ראויה או מיותרת.
דווקא כן! זה מרומז שהן שכבו יחד שהן חניכות(זה דווקא מקובל, שחניכות מקיימות מערכות יחסים אחת עם השנייה יש לזה אפילו ממש שם שאני לא זוכרת כרגע) אז אני לא רואה את זה בתור סטייה מהספרים ואני דווקא סבבה עם זה. ובאמת שאני לא מוטרדת או חושבת שזה כזה ביג דיל הקצת סקס הזה.
הן מדברות אחרי זה על כול מיני דברים שחשובים, כמו הקריטריונים שהדרקון צריך לעמוד בהם. אבל לא טורחות ממש להסביר לכיתה מה הקריטריונים רק שנאיניב מבוגרת מידי.

הם שינו כמה דברים מהספר בנקודה הזאת כמו הקטע איך מוריין מגלה על החשיבות של עין העולם וכאלה.

למה נותנים לנאיניב פשוט לעזוב? כאילו מה עם כול הנשים שיודעות עליה? זה לא יעשה צרות אחרות לסוואן?

ואז מוריין מגורשת, כולם נפגשים ליד השער ההוא ואפילו רנד מוכן ללכת בלי תלונות. אבל מאט נשאר בחוץ! אז זה אומר שלא נראה אותו יותר העונה? זה טוויסט מעניין כי הוא היה איתם בגרסה המקורית 8-* .
אני מבינה שסצנה כזאת בספר עם מלא נשים בשמלות מורכבות זה איזה חצי ספר?:-D(התיאורים של הבגדים והשיער)
רבע פרק, בקטנה כזה:-P:.

אגווין מביאה לה את הטבעות אבל לא מספרת לה שהיא גם הצליחה לתעל.
אבל מוריין כבר יודעת שהיא מסוגלת ושהיא חזקה, זה לא כזה משנה וחבל על הזמן לשמוע את אגווין מספרת מה קרה בפרק הקודם למוריין.
ליאנדרין ממשיכה לחטט יאו קרציה אז מורין משתיקה אותה עם מידע על גבר סודי שהיא נפגשת איתו. שברה את אחוות הלסביות של האדומות. ואני כבר הנחתי שהיה בינה לבין מוריין משהו מזמן כשהן היו חניכות שנגמר לא הכי טוב ובגלל זה יש ביניהם איזה איבה עם קצת מתח מיני כזה. אולי עדיין בעצם זה לא סותר.
זה קצת מפגר, וכאילו הפוך על הפוך. מוריין הולכת להוציא אותה מהארון כי היא בי או סטרייטית? או שמשהו אחר קורה בנמל הצפוני? והם רוצים שנחשוב שזה בקטע מיני.

אחר כך אולי גם גרסת הספוילרים של הספרים, למרות שלא היו כאלו דברים רציניים שגרמו לי להתחרפן.

Lhuna3

Well-known member
אני מתה על ההד פיס שיש לה. אני מבינה שסצנה כזאת בספר עם מלא נשים בשמלות מורכבות זה איזה חצי ספר?:-D
חחח נשמע הגיוני!
מוריין נפגשת עם כחולה נוספת עם מבטא סקוטי חזק בסאונה. הסקוטית רוצה שמוריין תשאר במגדל. אז היא רוצה.
לי נראה שהסקוטית (חשבתי אירית אבל את בטח צודקת) היא המנהיגה של הכחולות.
[היא גם נורא דומה לאיזה זמרת לא?]
מסתבר שהמרגלים של מוריין חזרו לעבוד ממש טוב כי היא הולכת לפגוש גם את אגווין ופרין. אבל חצופה מסתירה מאגווין שהיא כבר מצאה את רנד ומאט, מה הקטע? לא יפה. אגווין מביאה לה את הטבעות אבל לא מספרת לה שהיא גם הצליחה לתעל.
אבל נדמה לי שמוריין יודעת את זה כבר, היא דיברה איתה על זה כשהן היו יחד ביער לא?
בלילה לאן נוזף בה שהיא מכסה את החיבור ביניהם כדי שלא ידע איפה היא ומה היא עושה (?) . אבל הוא עדיין יודע הכל. היא רוצה שישמור יותר על הילדים מאשר עליה. ולטוויסט הגדול של הפרק! מוריין יוצרת דלת קסומה בקיר והולכת להפגש עם המלכה סוואן וופסי וופסי הן שוכבות!!!! זה בטוח לא היה בספרים אה?:-D מעניין אותי עדי|נחש| אם מבחינתך זה תוספת ראויה או מיותרת.
בדיוק גם אני חשבתי שבטוח זה לא היה. אבל אני מניחה שבסדרה בימינו אי אפשר בלי. (למה בעצם?)
חחח אהבתי איך מוריין עושה לה "על הברכיים" כמו שהמלכה עשתה למוריין במועצה אבל עם משמעות שונה:-D
מסתבר שזה רומן שנמשך שנים וגם שהמלכה יודעת בדיוק מה מוריין עושה אבל הן צריכות להעמיד פנים על הכל
לא כל כך היה ברור לי הקטע שזה סוד. חשבתי שזאת מטרה משותפת של כל האאס סדאי לחפש את הדרקון, וזה מה שהיא עשתה לא?
כן, אני גם עדיין חושבת את זה.
מוריין לוקחת את אגווין לחדר המועצה ומפגישה אותה עם נאביב אוו מפגש חמוד מסוג "חשבתי שאתה מתה!!!". ואז לוקחת אותן לפגוש את המלכה. נאביב צריכה צ'יל פיל תרגעי רגע לא כולם רוצים ברעתך כל הזמן הן טובות.
הצחיק אותי כשהמלכה אמרה "המתעלת הכי חזקה באלף שנים" ולאגווין יש פרצוף גאה כזה ואז היא אומרת "נביאיב" ואגווין מופתעת.
חחח כן היא חמודה כזאת.
אבל מוריין לא יכולה לומר מול כולם כי היא מתעסקת עם דברים שהיא לא אמורה להתעסק איתם ואז היא מקבלת עונש.
אבל למה היא לא אמורה להתעסק איתם?
אני חוששת שרק הנשים :-(
אבל מתעלת את הכלבה הפנימית שלה(הא! ראיתם מה עשיתי?)
nice!
דווקא כן! זה מרומז שהן שכבו יחד שהן חניכות(זה דווקא מקובל, שחניכות מקיימות מערכות יחסים אחת עם השנייה יש לזה אפילו ממש שם שאני לא זוכרת כרגע) אז אני לא רואה את זה בתור סטייה מהספרים
😮 מפתיע ונחמד לדעת!!
ואז מוריין מגורשת, כולם נפגשים ליד השער ההוא ואפילו רנד מוכן ללכת בלי תלונות. אבל מאט נשאר בחוץ! אז זה אומר שלא נראה אותו יותר העונה? זה טוויסט מעניין כי הוא היה איתם בגרסה המקורית 8-* .
😲

dilia snake

Well-known member
לא כל כך היה ברור לי הקטע שזה סוד. חשבתי שזאת מטרה משותפת של כל האאס סדאי לחפש את הדרקון, וזה מה שהיא עשתה לא?
אבל למה היא לא אמורה להתעסק איתם?
אני ממש מפחדת לענות על זה כי זה. אבל זה שהדרקון נולד שוב זה לא בהכרח דבר טוב, הם אמרו יכול להיות שהוא יכול להרוס את העולם או להציל אותו ויש את זה שאולי הרעים יוכלו לנצל אותו, וגם זה שהוא יכול להיות גבר וראינו מה קורה שגברים משתמשים בכוח.

didalf

Well-known member
וזורקת את מוריין מתחת לאוטובוס(או שיירת של כרכרות של פחחים?)
:-D:-D

נאיניב צריכה להרגיע, אני לא יודעת אם זה חוסר ביטחון או משהו אבל היא יוצאת יותר מידי אגרסיבית על שטויות.
וואי לגמרי!!

דווקא כן! זה מרומז שהן שכבו יחד שהן חניכות(זה דווקא מקובל, שחניכות מקיימות מערכות יחסים אחת עם השנייה יש לזה אפילו ממש שם שאני לא זוכרת כרגע)
הא מגניב. הגיוני האמת כשזה רק בנות כל הזמן שדברים יקרו. אני שמחה שזה דבר גם בספרים. ומחזק את התיאוריה שלי על מורין וליאנדרין:-P:
דווקא כן! זה מרומז שהן שכבו יחד שהן חניכות(זה דווקא מקובל, שחניכות מקיימות מערכות יחסים אחת עם השנייה יש לזה אפילו ממש שם שאני לא זוכרת כרגע) אז אני לא רואה את זה בתור סטייה מהספרים ואני דווקא סבבה עם זה. ובאמת שאני לא מוטרדת או חושבת שזה כזה ביג דיל הקצת סקס הזה.
אה יופי אני שמחה לשמוע שאהבת דווקא את השינוי הזה. כלומר אין לי יותר מידי רגשות לעניין כי שיפ בת/בת הרבה פחות מלהיב אותי מבן/בן אבל אני נהנית לראות אותך נהנית מעיבוד למשהו שאת אוהבת אז קיוויתי שלא הרסו לך.

הן מדברות אחרי זה על כול מיני דברים שחשובים, כמו הקריטריונים שהדרקון צריך לעמוד בהם. אבל לא טורחות ממש להסביר לכיתה מה הקריטריונים רק שנאיניב מבוגרת מידי.
כי הנבואה דיברה על גיל מסויים אפילו אני הבנתי. לאדעת מה שאר הקריטריונים בעצם, צודקת.

למה נותנים לנאיניב פשוט לעזוב? כאילו מה עם כול הנשים שיודעות עליה? זה לא יעשה צרות אחרות לסוואן?
בטח הבריחו אותה.

אבל מוריין כבר יודעת שהיא מסוגלת ושהיא חזקה, זה לא כזה משנה וחבל על הזמן לשמוע את אגווין מספרת מה קרה בפרק הקודם למוריין.
איך מוריין יודעת? היא רק הניחה שהם יכולים היא לא יודעת את זה בוודאות.

זה קצת מפגר, וכאילו הפוך על הפוך. מוריין הולכת להוציא אותה מהארון כי היא בי או סטרייטית? או שמשהו אחר קורה בנמל הצפוני? והם רוצים שנחשוב שזה בקטע מיני.
נראה לי די הבהירו שהאדומות שונאות גברים אז לתחזק קשר עם גבר זה בי נו נו מבחינתן. כאילו כל הגברים הם פויה אסור להתחבר איתם בכלל.

לי נראה שהסקוטית (חשבתי אירית אבל את בטח צודקת) היא המנהיגה של הכחולות.
יכול להיות. ולגבי המבטא אולי אני לא כזה מבדילה בין אירים לסקוטים.

[היא גם נורא דומה לאיזה זמרת לא?]
יש מצב אבל לא זוכרת מי.

אני חוששת שרק הנשים :-(
:-D חבל באמת.
אם אני הייתי כותבת עולם פנזטיה או משהו כזה אחד הדברים הראשונים בו היה שכווווולם פאן, זה הדיפולט.

למעלה