ת`אמת!

מחזק

New member
ת`אמת!

חבר`ה בכל הכנות רציתי לדעת לכמה מכם\ן יש רב שאתם שואלים\ות אותו את שאלותיכם\ן?עד כמה אתם\ן פתוחים\ות עם הרב?האם אתם\ן שואלים\ות אותו שאלות אינטימיות שלא הייתם\ן מדברים\ות עליהם עם אף אחד?האם אתם\ן שואלים\ות את הרב גם שאלות שאתם\ן יודעים\ות מראש שהתשובה לא לטובתכם?אשמח לתגובות

מחזק

New member
באמת?

גם כשאת יודעת שהוא יפסוק הפוך מרצונך?וגם שהשאלות ממש אישיות?

אלי ו.

New member
אם היא יודעת אין סיבה לשאול ../images/Emo13.gif

להפך, רק לפוסק יש את האפשרות להקל. ככל שאנחנו יודעים פחות כך עלינו להחמיר יותר.

SupermanZW

Well-known member
שאלה

האם משמעות דבריך היא גם "ככל שאנחנו יודעים יותר כך עלינו להקל יותר"?

אלי ו.

New member
לא!

המשמעות היא שרב גדול בתורה יש לו אפשרויות לראות ניואנסים שמאפשרים להקל מהמקרה הכללי.

א77

New member
מאד מקווה

שלכה"פ בפורום לשאול את הרב, תמלא את דברי התוספות בד"ה וכל העוסק בתורה שלא לשמה, תורתו נעשית לו סם המות וכו'. זה התוספות הראשון בדף ז' ע"א שבמסכת תענית... אקטואלי לדעת לא להגיב למי שאינו ראוי לזה. עיי"ש.

SupermanZW

Well-known member
הצד השני של המטבע

"מתוך שלא לשמה בא לשמה" מנוגד למה שכתבת. על סמך מה אתה קובע שאיני ראוי לתגובה?

א77

New member
על סמך דעותיו הכופרניות

בפורומים שונים. דעותיו כביכול בשם שלמה... להם הסופרמן זכה למחאות, לא ממני, אני שאיני מעוניין לדבר איתך כשאתה משווה עצמך ליודע הכל, ובכל זאת אתה כאן בתואנה 'ללמוד'. הרי אתה מקבע דעותיך האפיקורסיות והכופרניות. התודית כי אתה שנה ופירש וקשה מכולן. איני מאמין בתקוה רוחנית לך. אמנם לכולם יש תשובה חוץ מאחר... אבל זה היה אז. כל המכירים את הסופרמן ואת תגובותיו השונות יודעים במי המדובר. האפיפיור דהיום יהודי במוחו [לא בגופו] יותר ממך... לא אלכלך פורום זה, ולא אביא לינקים לאותה הודעה שפרסמת לפני לא מכבר במספר פורומים אודות היחסים שבליל שבת אצל החרדים. כתבת כביכול שהעתקת מאחד בשם שלמה. כמה העירו שהיה ניכר שאתה הוא שלמה... כתבת בשם שלמה, כי בכל זאת מה שכתבת מתאים לכתבה בשטירמר... ועדיין לפני זה, למדנו להכירך כאן ובעוד מקומות. הנך שולל את קיום האל. הנך לומד תורה למרות שאין לך אלהים כלל. אז מה לך ולתורה. ובפרט כשהעדת ששנית ופרשת. זנחת את האל מאחורי גבך. לא אוסיף תגובה אליך. אמחה ואמחה ואמחה נמרצות נגד כל מי שיחשוב שהסופרמן משקף דת, תורה או דעת...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

האפיפיור יהודי? יכול להיות, אחרי הכל גם ישוע ותלמידיו היו יהודים ואולי לפני כ-60 דורות אמו של האפיפיור היתה יהודיה, איני יודע. לו היית בוחן היטב את ההודעה שהעתקתי משלמה היית מבחין כי סגנון כתיבתו שונה משלי. איני שולל את קיום האל ומעולם לא שללתי את קיומו, אני מאמין באלוהים וזאת כתבתי לא פעם, אלא שאמונתי באלוהים לא נובעת מהתורה, אני דאיסט. הנני לומד תורה לשם צבירת ידע וזו זכותי ללמוד כל מה שאחפץ. לא זנחתי את האל, כבר כתבתי שאני מאמין בו, אך לא בדרכך, קרא קצת על דאיזם ואז תבין את כוונתי. מה לי ולתורה? הרי אתה מכיר אותי כבר זמן רב ואמור לדעת זאת, העובדה שאיני דתי כיום לא מונעת ממני להמשיך ללמוד ולחקור ולגלות ככל האפשר על התיאולוגיה שלנו.

א77

New member
השטירמר היה שם בעמודו הראשון

את הכתבה של אותו שלמה. אז סתם מעניין [לא אותי, אלא את כל אלה שהגיבו] מדוע טרח איזה מיני מן כמוך לפרסם את אותן שורות במספר פורומים במקביל. יש לי את הלינקים אליהם, אבל די לי בזה. אני יכול לשנות סגנון כתיבתי ל15 אפשרויות. ההוכחות שלך מצויינות. ותשתמש בהן כשתועסק כעוזרת לגננת. כרגע הנך גבר עסוק מאד, בתפקיד פעיל. מסייע לכל המדינה או לרובה, ומפרנס את כל הפראזיטים כשאתה מקליד אין סוף על המחשב באינטרנט, ולהשמיע קול האתיזם או קולות דיבוק אחרים... תטען שזכותך ללמוד מה שתרצה. לא מנעתי ממך, ואיני יכול למנוע ממך. זה נכון שאתריע שוב ושוב על הודעותיך כאן ותגובותיך ותשובותיך לשואלים חדשים, וזאת כשהם סוברים שרב מורה הוראה משיב להם. הנך מחלל כל דבר יקר לתורה הקדושה. איני מתריע על שהנך מחלל שבת בפרהסיא. עשה מה שלבך חפץ. ומצידי אכול חזיר שמן לתיאבון ולהכעיס בליל כל נדרי ולמחרתו, עד כי חלבו ושומנו יזל לך בצידי שפתותיך מרוב תענוג ונחת. אבל כאן בפורום אתריע על דיעותיך. אני מודע להשקפותיך. אתה יכול להאמין באלוהים. יש לך אלוהים. במזרח הרחוק יש עוד הרבה אלוהים. לא זה הענין. אתריע בפניך. למרות שאיני מביא לכאן לינקים מתגובותיך השונות. די לי בדעותיך המוכנסות דרך אשנב לכאן. לא אפרוש שטיח ללינקים שונים. יושבי הפורום הוותיקים כבר מכירים אותך ואת ישותך.

א77

New member
הנה העסקן הדגול שלנו

הנה העסקן הדגול שלנו שומר שחלילה הפראזיטים לא יגנבו מהלחם של כל הענייניים, כל אלה העושים למען הציבור. אם על הטנק, אם בניהול סניף בנק, ואם בהקלדה עקבית לפרסם דתו.

א77

New member
בתוס' שם

זה לשון התוס' במדוייק : כל העוסק בתורה שלא לשמה נעשה לו סם המות היינו מי שלומד לקנטר

א77

New member
ב.

אני לא כתבתי כלום. הבאתי את דברי התוספות שמסבירים ברור דבריהם. התוספות מסבירים דבריהם. הם קובעים ברורות את המתוך שלא לשמה מהו. ושוב הנך מנסה להציג עצמך כשלא לשמה הטוב, לכה"פ כפירוש התוספות... קח פלס ותבדוק איזונך...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מתוך התוספות אפשר למצוא מגוון דעות השונות זו מזו, ובמה שכתבתי הראתי שהדעה שהצגת אינה היחידה, אך כמו מרבית בני האדם בחרת בדעה שהיתה הקרובה ביותר לדעתך, ואני הראתי כי במקור ממנו לקחת את דבריך קיימת גם הדעה ההפוכה. 70 פנים לתורה. לבדוק איזון? איני צריך, הרי לאחר הודעתי חזרו המאזניים להיות מאוזנים בין "סם המוות" ל"מתוך שלא לשמה בא לשמה".

א77

New member
מתוך התוספות ברור דבר אחד בלבד

דבר שמבהיר בצורה קולחת ברורה וחדה את הגמרא. אתה ברצונך תמצא אפילו שבעת אלפים פנים לתורה. ודווקא במקומות הרצויים לך. במקומות בהם תוכל לפרש שתוכל לעשות כל דבר האסור עפ"י התורה. אני מתלבט אם לא לנקוט יוזמה, לעקוב בעקביות אחריך. ולהגיב בצורה עניינית ובהוכחה. הוכחה דווקא מן אותן מקומות בהן הנך טוען ומנסה להיראות כבעל ידע. דוקא משם להוכיח איני יודע אם טיפשותך ובורותך, או את נסיונותיך לסלף את המסילה אשר בית אל עולה, לסלפה לפי שאיפותיך ורצונותיך. אם אתחיל בזה, אצא למלחמת דעות עם עקשן זוטר ובור שמטרותיו הינן אחת. להוכיח ולהוכיח את מה שהוא מעוניין להוכיח. את ה'דת' שאינה מדעת.

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo50.gif

רבים וטובים ניסו וטרם הצליחו, בהצלחה לך. כולי תקווה ששנינו נשכיל מיוזמה זו.

א77

New member
כולם הצליחו.

הנך עקשן שוטה ובור, הטועם שאוילותיך הינן צדק. אינך מבחין בין שטות לחכמה. בדוק בתגובות חילוניים אליך אתה. לא אשכנע אותך שהנך שוטה. כי אתה באמת חכם גדול. אבל כל קוראיך וקוראי תגובותיך יבחינו בניקל שידיעותיך הינן שואפות לאפםססססס. הנך מוצא משהו ו'מסתדר' איתו. גם התוספות שהוזכר כאן, ממש ממש כדעתך. ממש כקט שכלך. הנה התוספות. יעוי"ש (תענית ז' ע"א). כל מבין, יודע כמה איוולת בך. גם כשיוחלפו טיטוליך ממידי למקסי, לא נראה כי תחכים יותר...

למעלה