תשעה באב../images/Emo88.gif
האם היום הזה אומר לגבינו משהו? שתפו אותי בבקשה כי אני מתה לדעת.:]
זמני כניסת ויציאת הצום כניסת הצום צאת הצום אילת 19:37 20:07 באר שבע 19:41 20:11 חיפה 19:44 20:14 טבריה 19:42 20:12 ירושלים 19:46 20:16 צפת 19:42 20:12 תל אביב 19:43 20:13
הלכות תשעה באב א. בערב ט` באב עושים סעודה מפסקת אחר חצות (12:45 בירושלים) ולא אוכלים בה שני תבשילין. ב. נוהגים לשבת על גבי קרקע בסעודה מפסקת. ג. לא מטיילים ביום זה, ואף יש שאסרו ללמוד תורה מחצות היום כי התורה משמחת, אלא רק לומד דברים שמותר ללמוד בט` באב בעצמו (דברים קשים, או פורענות שבנבואות וכדומה). תענית ט` באב. א. ביום זה אסור לרחוץ, לסוך ולנעול נעלי עור, לאכול ולשתות ולשמש מיטתו. ב. רחיצה אסורה בין במים חמים ובין בצונן, אסור גם להושיט אצבע למים. ואם הידיים מלוכלכות מותר לרחוץ רק כדי להעביר הלכלוך. בבוקר יש ליטול רק עד קשרי האצבעות ולהעביר קצת לחות לעיניים. ג. נעילת סנדל עור ונעלי עור אסורה. ד. כמו כן לא שואלים שלום לשום אדם ביום זה, ואם אדם שאינו מכיר את הדין שואל בשלומנו - עונים לו בשפה רפה. ה. אסור ללמוד תורה, רק בדברים העצובים שבאיוב, איכה וכדומה מותר. ו. אסור לשבת על גבי כסא או ספסל עד חצות היום, ולכן בבית הכנסת נוהגים להפוך את הספסלים ולשבת על הרצפה מקריאת מגילת איכה של הלילה. ז. קיימים הבדלים בתפילה, ואלו מודפסים בסידורים (הבולט שבהם בנוסח תפילת נחם בשמונה עשרה). כמו כן נהגו ברוב קהילות ישראל להניח תפילין רק במנחה ולא בשחרית.
האם היום הזה אומר לגבינו משהו? שתפו אותי בבקשה כי אני מתה לדעת.:]