[הערת סוגריים שקשורה-
יש כמה גישות לאיך ביהמ"ק צריך להבנות.. -שיבוא המשיח, ואז ה' יפיל את ביהמ"ק מלמעלה כזה, שזה מה שרוב האנשים מדמיינים.. נס גדול ומדהים שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו וכולם יחזרו בתשובה תוך שניה. -שאנחנו נבנה אותו כשבאמת נרצה לעשות את זה. -שאנחנו נבנה חלק וה' יבנה חלק.. לא יודעת מי מאיתנו יביע רצון קודם.] ביהמ"ק, בכל מקרה, אמור להבנות באחד משני המצבים- או שהמצב מאוד מאוד גרוע בעם ישראל, ויש אנשים שחושבים שבאמת הזמן הזה כבר הגיע, במצב עכשיו.. או שהמצב מאוד מאוד טוב, כל העם יחזור בתשובה וכו', וכולנו ביחד נעלה לירושלים לבנות את ביהמ"ק...:] מה שנראה כרגע מאוד רחוק מהמציאות וגם מן הסתם מכעיס חלק גדול מאיתנו... אבל אנשים ממש מפנטזים על זה כל הזמן, אנשים ממש ממש מחכים שיבוא המשיח- "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה- עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא", אנשים שרים את זה כל הזמן ובוכים, באמת באמת באמת מאמינים שזה עוד שניה בא ובאמת באמת רוצים את זה. עכשיו זאת השאלה, אם אנחנו באמת באמת רוצים את זה. בכל פעם שיש איזה מועד שקשור לבית המקדש- חגים או נגיד תשעה באב, יוצא לנו לשמוע מלא שיעורים ולקרוא מלא מאמרים בקשר לזה [מומלץ לכולכן אגב.. אתן יכולות להכנס לאתר
כיפה ולקרוא שם מדי פעם אם משעמם לכן ואם לא, יש כל יום מאמרים חדשים ואקטואליים מנקודת מבט דתית- אתן יכולות לקרוא, אולי להבין קצת יותר, להגיב ולשאול :]] אחד השיעורים ששמעתי השבוע היה ממש יפה.. טוב לא יודעת כמה זה ידבר אליכן.. וזה כאילו קצת חופר אבל: מה בעצם חסר לנו? למה אנחנו בכלל רוצים את בית המקדש? הרי מה בסך הכל היה בית המקדש? בית המקדש היה בית מטבחיים [מלשון לטבוח כמובן]. מלא מלא דם ואיכסה. בבית המקדש הרי היו מקריבים קרבנות=התפילה של אז.. בימינו מתפללים שלוש תפילות ביום כזכר לקרבנות שהיו מקריבים בבית המקדש, בבוקר ובין הערביים [כן זה רק שניים אבל לא משנה] יום כיפור של ימינו, אם מישהי לא חוותה עדיין אז זה מומלץ ביותר.. זו חוויה ממש גדולה. גם אם אתן לא צמות תלכו לבית כנסת [אלא אם כן אתן מאוד שונאות יהדות ואז זה לא ישנה שום דבר], הה בחיים שלי לא היה לי יום כמו יום כיפור של השנה, וזה היה למרות ובעיקר בגלל שעמדתי על הרגליים משש וחצי בבוקר עד שש וחצי בערב בתפילה [היתה הפסקה של רבע שעה בתוך כל ה12 שעות האלה!!!] וזה היה מדהים כ"כ. טוב לא משנה, בקיצור יום כיפור זה יום ממש טוב, זה חג, וזה חג שמח וזה ממש יום מעולה. מה שחסר לנו זה לעשות את הטקס שעושים כשיש בית מקדש, לעשות הגרלה בין שני שעירים ולשלוח אחד לעזאזל ואחד לה'? למה בכלל שזה יהיה חסר לנו? בנוסף הרב הביא עוד כמה ציטוטים מהגמרא שאולי הם לא לגמרי מדוייקים לי בראש אבל בערך: "משחרב המקדש ניטל טעמה של ביאה[=סקס]" "משחרב המקדש ניטל ריחם של פירות" "מי שלא ראה את בית המקדש לא ראה בניין יפה מימיו" וגם משחרב המקדש השמיים כבר לא בהירים ויפים כמו שהיו אז או משהו כזה ועוד כמה דברים מעניינים אז כאילו.. מה פתאום? זה מה שהשתנה כשחרב בית המקדש? לא שנעלמה הקדושה, לא שנעלמה אהבה, לא שנעלם הקשר שלנו עם ה' חס וחלילה.. לא, רק לפירות נהיה ריח פחות טוב. מי שלא ראה את בית המקדש- לא שלא ראה קדושה, לא שלא ראה ניסים, רק "לא ראה בניין יפה מימיו". איך זה מסתדר? אז מה שחסר לנו משחרב בית המקדש זה משהו שאנחנו בכלל לא יכולים להבין כי המוח שלנו כבר לא בנוי ככה יותר.. שפעם חומר ורוח לא היו ניגוד אחד של השני. כל דבר חומרי שהיה מותר- היה קדוש. בזה שהכהן היה אוכל את הקרבן שלך- החטא שלך היה מתכפר. אני נורא עייפה ואין לי כוח להסביר את עצמי יותר טוב אז חבל שכתבתי את כל זה אם אני לא מסבירה בסוף חח :<< הרב שהעביר את השיעור אמר "כשהמוח לא כחול אלא קדוש". בכל מקרה זה לא היווה תשובה לשום דבר, זה סתם רעיון מעניין שאני מאוד מחבבת. אני חושבת שבאמת כדאי שאני אלך לישון. אין לי כוח לאכול שום דבר.:|