תשעה באב

OriginalMe

New member
לא התכוונתי לפגוע במישהי, מצטערת אם כן

והכוונה שלי הייתה, לא לזלזל בתשעה באב אלא מישהי כתבה "אני מרגישה חוטאת" אז אני לא חושבת שאם לא צמים בתעשה באב זה הופך אותך לחוטאת, כי אף פעם לא עשו מתשעה באב כזה משהו גדול וחשוב כמו שעשו מיום הזכרון או יום השואה אני חושבת שאם מישהו לא עומד בצפירה, זה חטא אבל אף פעם תשעה באב לא היה משמעותי בשבילי כמו יום השואה או יום הזכרון

yellow cheese

New member
נכון לעכשיו אני בצום.

אחזיק את עצמי עד כמה שאוכל (חחח לא אוכל OHEL, אוכל UHAL), בלי נדר עד סוף הצום. אני מתחזקת מאוד לאחרונה, ברוך ה'. ומשפט שהרב שלי אמר אתמול בשיעור ועשה לי דמעות בעיניים: "אנחנו, כולה בשר ודם, עור ועצמות- יש לנו בית ואנחנו משקיעים בו שיהיה כארמון. ואילו למלך מלכי המלכים, הקדוש ברוך הוא אין בית כבר 2000 שנה..." זה לא נתפס. שיבנה בית המקדש במהרה בימינו, אמן!

אני לא שואלת כדי לחרחר ריב,

אני שואלת באמת מתוך בורות מלאה בנושא. כל הפתרון לכל זה הוא חומרי? זאת אומרת, בניה, פיזית של בית מקדש הוא הפתרון? אוף נו זה נשמע אדיוטי, אבל כאילו.. לְמה מחכים?

stink

New member
אני מצטרפת לשאלה.. ועוד משהו

אנחנו מאמינים במה שנוח לנו להאמין.. מי אמר שאלוהים בכלל מחכה לבית? אלוהים הוא כל יכול , לא? שיבנה לעצמו בית טוב הרגע נשמעתי כמו פוסטמה גמורה..אבל , בשיא הרצינות , אם אלוהים כל כך גדול , מי אנחנו הקטנים שנעשה דברים ואשכרה נשנה משהו? אמונה זה דבר כל כך פנטזיונרי , שכל אחד יכול להאמין במה שהוא ממציא... כך שזה די חסר תועלת בסופו של דבר . אנחנו כבר לא בימים שהשלטונות צריכים לאחד אותנו על ידי יצירת כללים ואיומים שמישו גדול מסתכל עלינו שם מלמעלה , אז סיפורי אלוהים כבר די מיותרים , לא?

קודם כל, לא נשמעת כמו שום דבר .... ../images/Emo13.gif

לשאול זה טוב, ועדיף בנאדם ששואל ומברר ולא סתם משחרר הצהרות לאוויר בלי להבין מימינו ומשמאלו. בקשר לשאלתך- "מי אמר שאלוקים בכלל מחכה לבית"? ובכן, אף אחד לא אמר, אבל זה כתוב בתנ"ך, בספר שמות בפרק כ"ה פסוק ח': "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם". שוב, קטונתי מלהכיר ביכולותיו של אלוקים (אם כי אני די בטוחה שהוא יכול לבנות לעצמו בית... :)), ובכל זאת- זה לא העניין. די פשוט (כלומר, די ברור..) שהקב"ה יכול לעשות הרבה דברים שהוא מבקש מאיתנו; העניין הוא שאנחנו נעשה את זה. למה? כי ה' ציווה עלינו, כי ה' אמר לנו, כי אנחנו מאמינים בו ובתורתו- ולכן נקיים את מה שהוא אומר לנו לעשות. בקשר לדבר שכתבת בסוף ההודעה שלך- זה לא מדוייק כלל. "סיפורי אלוקים" כמו שאת קוראת להם לא התחילו בגלל ששלטון מסויים החליט שהוא צריך לאחד את העם על ידי כללים והפחדות ואיומים.

stink

New member
תודה על ההסבר..

ואני לא יודעת עד כמה מה שכתבתי מדוייק , אבל עם היכרות עם הסטוריה כללית ומעט הגיון , אני חושבת שאפשר להסיק מסקנה די ברורה שהאמונה נוצרה בגלל צורך של השלטונות לאחד עם ולהטיל עליו כללים וחוקים שיצייתו אליהם . בימים הפרימיטיביים לאנשים הייתה סיבה להאמין שמשהו רע יקרה להם אם לא יצייתו . לדעתי , כיום , העניין הזה די מיותר , ואין צורך להשאר מוגבל באמונות ישנות . בעת החדשה האמונה משמשת אותנו יותר כצורך נפשי של אנשים להאמין במשהו גדול יותר . באותה מידה בדיוק יש אנשים שמאמינים בחייזרים וכו' ...

לא מדוייק

כי ספרים על חייזרים לא נכתבו לפני אלפי שנים, ואנשים לא העבירו לבנים ולנכדים שלהם את מה שהם ראו במעמד הר סיני- כלומר, קבלת התורה וכל הנלווה לזה, ככה שהאמונה באלוקים ובתורתו לא בדיוק יכול להיות ברת-השוואה לאמונה בחייזרים ובדברים מהסוג הזה. אני מודה שלא חקרתי מעולם "מאיפה בדיוק התחילה האמונה באלוקים ובתורתו", אבל זו גם לא השאלה. זו פשוט עובדה שיש ספר שאשכרה מתעד את כל עניין בריאת העולם ע"י אלוקים, וכל הדברים האלה עברו מאב לבן לנכד לנין וכו' עד שהם מגיעים לדורות שלנו היום- כלומר, אף אחד לא המציא את זה, אלו דברים שקרו באמת. לא ברור לי על אילו שלטונות את מדברת שרצו לאחד את העם ולהטיל עליו חוקים ככה שיצייתו להם..

אשמח אם תיכנסי לקרוא את תשובתי... ../images/Emo13.gif

ראשית, אקדים ואומִר שקטונתי מלדעת מה באמת הפתרון של עם ישראל, שיוביל אותנו לגאולה שלמה סופסוף. אבל שאלת לגבי פתרון חומרי. ובכן, ממש ממש לא! זה לא שאנחנו מחכים לבניין בית המקדש כדי שיהיה לנו בית מפואר, מהמם, מדהים ומעוצב שנוכל להגיע אליו, להסתכל ולהגיד לעצמנו "וואלה, שיחקנו אותה! איזה בית מאגניב בנינו פה!". העניין של בית המקדש הוא בית רוחני הרבה יותר מאשר בית פיזי. מה שקרה בעבר, כשהיו קיימים 2 בתי המקדש, זה שהם היו המקומות העיקריים שבהם בני ישראל עבדו את אלוקים- והם עבדו את אלוקים בדרכים של קורבנות, תפילה, עבודת כהנים וכו'. נכון שכל אלו דברים שנראים כביכול פיזיים והם מתקיימים בבית המקדש שהוא מקום בנוי ופיזי לחלוטין, אבל כל המהות של עבודת ה' היא הרבה מעבר לפיזית. אבל בית המקד/ש, מעבר לזה שהוא משמש מקום לעבודה פיזית-דתית של ה', הוא הרבה יותר מזה מרכז רוחני. אני אתן לך דוגמה שאולי תמחיש קצת את העניין: נגיד שיש לך חברה ממש ממש טובה, שאת רוצה להביע את הערכתך אליה. מה תעשי? ברוב המקרים אנחנו נקנה לה מתנה, אפילו משהו קטן, שיסמל כמה אנחנו אוהבים ומעריכים אותה. ברור לך (וגם לה), שהיא הייתה מוותרת בשמחה על המתנה ומסתפקת באמירת תודה שלך על כל מה שהיא עושה בשבילך, ובכל זאת- אנחנו צריכים לפעמים משהו מוחשי, משהו פיזי שיקרב אותנו לדבר הרוחני שאנחנו כל כך מאמינים בו וכל כך משתוקקים אליו. צריך להבין, שאנחנו רוצים כל כך בבניין בית המקדש גם בגלל שזהו מקום פיזי שבו נוכל לעבוד את ה' כמו שצריך, אבל בעיקר בגלל שבית המקדש יהיה מקום רוחני, מקום שבו כל אחד ואחת יוכלו להתקרב לקדוש-ברוך-הוא, להרגיש את החיבור הרוחני הזה בין עם ישראל לאלוקיו. (אם יש עוד שאלות-אני פה, בשמחה
)

Queen nuli

New member
אבל למה לא בונים אותו?...../images/Emo57.gif../images/Emo39.gif

הבנתי מה שאמרת, אבל לא כתבת שם סיבה למה לא לבנות אותו בתקופתינו.

coolit

New member
[הערת סוגריים שקשורה-

יש כמה גישות לאיך ביהמ"ק צריך להבנות.. -שיבוא המשיח, ואז ה' יפיל את ביהמ"ק מלמעלה כזה, שזה מה שרוב האנשים מדמיינים.. נס גדול ומדהים שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו וכולם יחזרו בתשובה תוך שניה. -שאנחנו נבנה אותו כשבאמת נרצה לעשות את זה. -שאנחנו נבנה חלק וה' יבנה חלק.. לא יודעת מי מאיתנו יביע רצון קודם.] ביהמ"ק, בכל מקרה, אמור להבנות באחד משני המצבים- או שהמצב מאוד מאוד גרוע בעם ישראל, ויש אנשים שחושבים שבאמת הזמן הזה כבר הגיע, במצב עכשיו.. או שהמצב מאוד מאוד טוב, כל העם יחזור בתשובה וכו', וכולנו ביחד נעלה לירושלים לבנות את ביהמ"ק...:] מה שנראה כרגע מאוד רחוק מהמציאות וגם מן הסתם מכעיס חלק גדול מאיתנו... אבל אנשים ממש מפנטזים על זה כל הזמן, אנשים ממש ממש מחכים שיבוא המשיח- "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה- עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא", אנשים שרים את זה כל הזמן ובוכים, באמת באמת באמת מאמינים שזה עוד שניה בא ובאמת באמת רוצים את זה. עכשיו זאת השאלה, אם אנחנו באמת באמת רוצים את זה. בכל פעם שיש איזה מועד שקשור לבית המקדש- חגים או נגיד תשעה באב, יוצא לנו לשמוע מלא שיעורים ולקרוא מלא מאמרים בקשר לזה [מומלץ לכולכן אגב.. אתן יכולות להכנס לאתר כיפה ולקרוא שם מדי פעם אם משעמם לכן ואם לא, יש כל יום מאמרים חדשים ואקטואליים מנקודת מבט דתית- אתן יכולות לקרוא, אולי להבין קצת יותר, להגיב ולשאול :]] אחד השיעורים ששמעתי השבוע היה ממש יפה.. טוב לא יודעת כמה זה ידבר אליכן.. וזה כאילו קצת חופר אבל: מה בעצם חסר לנו? למה אנחנו בכלל רוצים את בית המקדש? הרי מה בסך הכל היה בית המקדש? בית המקדש היה בית מטבחיים [מלשון לטבוח כמובן]. מלא מלא דם ואיכסה. בבית המקדש הרי היו מקריבים קרבנות=התפילה של אז.. בימינו מתפללים שלוש תפילות ביום כזכר לקרבנות שהיו מקריבים בבית המקדש, בבוקר ובין הערביים [כן זה רק שניים אבל לא משנה] יום כיפור של ימינו, אם מישהי לא חוותה עדיין אז זה מומלץ ביותר.. זו חוויה ממש גדולה. גם אם אתן לא צמות תלכו לבית כנסת [אלא אם כן אתן מאוד שונאות יהדות ואז זה לא ישנה שום דבר], הה בחיים שלי לא היה לי יום כמו יום כיפור של השנה, וזה היה למרות ובעיקר בגלל שעמדתי על הרגליים משש וחצי בבוקר עד שש וחצי בערב בתפילה [היתה הפסקה של רבע שעה בתוך כל ה12 שעות האלה!!!] וזה היה מדהים כ"כ. טוב לא משנה, בקיצור יום כיפור זה יום ממש טוב, זה חג, וזה חג שמח וזה ממש יום מעולה. מה שחסר לנו זה לעשות את הטקס שעושים כשיש בית מקדש, לעשות הגרלה בין שני שעירים ולשלוח אחד לעזאזל ואחד לה'? למה בכלל שזה יהיה חסר לנו? בנוסף הרב הביא עוד כמה ציטוטים מהגמרא שאולי הם לא לגמרי מדוייקים לי בראש אבל בערך: "משחרב המקדש ניטל טעמה של ביאה[=סקס]" "משחרב המקדש ניטל ריחם של פירות" "מי שלא ראה את בית המקדש לא ראה בניין יפה מימיו" וגם משחרב המקדש השמיים כבר לא בהירים ויפים כמו שהיו אז או משהו כזה ועוד כמה דברים מעניינים אז כאילו.. מה פתאום? זה מה שהשתנה כשחרב בית המקדש? לא שנעלמה הקדושה, לא שנעלמה אהבה, לא שנעלם הקשר שלנו עם ה' חס וחלילה.. לא, רק לפירות נהיה ריח פחות טוב. מי שלא ראה את בית המקדש- לא שלא ראה קדושה, לא שלא ראה ניסים, רק "לא ראה בניין יפה מימיו". איך זה מסתדר? אז מה שחסר לנו משחרב בית המקדש זה משהו שאנחנו בכלל לא יכולים להבין כי המוח שלנו כבר לא בנוי ככה יותר.. שפעם חומר ורוח לא היו ניגוד אחד של השני. כל דבר חומרי שהיה מותר- היה קדוש. בזה שהכהן היה אוכל את הקרבן שלך- החטא שלך היה מתכפר. אני נורא עייפה ואין לי כוח להסביר את עצמי יותר טוב אז חבל שכתבתי את כל זה אם אני לא מסבירה בסוף חח :<< הרב שהעביר את השיעור אמר "כשהמוח לא כחול אלא קדוש". בכל מקרה זה לא היווה תשובה לשום דבר, זה סתם רעיון מעניין שאני מאוד מחבבת. אני חושבת שבאמת כדאי שאני אלך לישון. אין לי כוח לאכול שום דבר.:|

השכלתי, תודה.

ובכ"ז, אני מצטרפת לשאלה של נולי, שבעצם הייתה השאלה שלי מלכתחילה.P:

Miss Tika

New member
...

ט' באב הוא יום אבל על חורבן בית המקדש. למה נחרב בית המקדש לפי האמונה? על שנאת חינם של איש את רעהו. (זו רק אני או שברית ויעלית לא הזכירו את זה עד עכשיו?) ביהדות קיימת אמונה שבית המקדש יבנה מבחינה פיזית, רק ביום שבו כל אחד מאיתנו יתקן את החורבן האישי והפנימי שבתוכו והכי חשוב- שלא נשנא לחינם. לזה פחות או יותר מחכים... הפיתרונות ביהודות הם כמעט לעולם לא חומריים ביסוד שלהם, אגב. התענית הפיזית (צום וכו') לא חשובה כמו ההבנה הפנימית של היום הזה וחשבון הנפש של כל אחד עם עצמו.

Miss Tika

New member
וד"א

סוג של "הידעת?" חח. ט' באב הוא יום אבל גם על חורבן בית ראשון וגם על חורבן בית שני. למה ומדוע ואיך זה יכול להיות שבחרו דווקא בתאריך הזה? מה מסתבר, שניהם נחרבו באותו היום (בהפרש של המון שנים), והוא תשעה באב כמובן.

למעלה